Világ Koronája

Világ Koronája

A világon csak egy Szent Korona van. Léteznek még letűnt szent birodalmak koronái, de Szent Korona mindig is csak egy volt.

Világunk koronája - Egy amerikai őrnagy nyilatkozata a Szent Koronáról
"Én úgy gondolom, hogy ez az egész világnak fontos. A szabadságot jelenti az egész emberiségnek. Mert ez egy szent korona. Mert nem csak egy nemzetet képvisel, hanem az egész világot. Ezt ünnepeljük itt most"

Nimród és ítélő Atilla koronája. Minden ősi, természetet és embert tisztelő vallással összeköttetésben áll. Minden világvallással és ősi kisebb vallással kapcsolatban van. Az Szent Égi Várost és a Világegyetem szerkezetét jeleníti meg nekünk. Olyan, mintha egyben láthatnánk a templomok, mecsetek, zsinagógák, sztúpák, perzsa szőnyegek és ősi törzsi díszítőrendszerek elrejtett, több dimenziós mondanivalóját, szent ábrázolásait 3-dimenzióban. A szakrális geometrián keresztül kapcsolódik a különböző szent épületek és díszítések szimbolikájához és arányaihoz.

Ősi templom Mexikóban a Szent Korona elölnézeti világmodelljével

Fent: A Leveles kereszt temploma Mexikóban. Aki ismeri a kettőskereszt, hármaskereszt és a keresztényesített Világfa kapcsolatrendszerét, annak egyértelmű a leveles kereszt és a Tetejetlen kapcsolata.

Magos műveltség! (Templo de la Cruz Foliada - Palenque) A kép előterében a Világegyetem azték és maja jelképe a Chakana (lépcsős kereszt) látható, mely többek között Szent Péter zománcképén is feltűnik. Halmozott jelképi egyezések! A Chakana (a Világegyetem jelképe) mint felülnézeti világmodell, a felfelé vezető utak központjában található. Az egyik út a Szent Korona elölnézeti világmodelljének megfelelő templomhoz vezet. Világképek találkozása ez az út. Ha képzeletben a koronán tesszük meg az utat, úgy áthaladunk ezen az összetett jelképen. A tanítás egyik lényeges mondanivalója a végtelen több szempontból való megközelítése.

A következő kép a világ túloldaláról való. Az szent Égi város képe jelenik meg előttünk egy mandala formájában, az elölnézeti és a felülnézeti világképek kapcsolatában. A dőlt kereszt fedésében az Élet-kereke, csüngők lógnak róla. A mandala közepén a korona felülnézeti képe, mely a négy elem feletti hatalom, a négy égtáj és a négy szent folyó jelképrendszere. A körkeresztet Isten pecsétjének is hívják.

 Az égi palota - Buddhista mandala

Az Égi város 3-dimenzióban:

3-dimenziós Yamantaka madala kép

Kérdezz felelek játék! A felület jobb alsó sarkában lehet teljes képernyőre váltani.

[h5p=85]

Még több nemzetközi összefüggés a Szent Koronával kapcsolatban:
http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2747

A cikk írója Bednarik Richárd