Világbiztonság

Nyílt Társaság

Szimbólum alapú böngészés
Töltés...
Kattintson egy jelképre a fenti képen!
*teszt verzió
Legutóbb frissített album

AdventCandles.jpg
AdventAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Kapcsolódó összetett jelkép: körkereszt négy ponttal
RCHARD2017. Június 25.
Inertial_confinement_fusion_implosion_on_the_Nova_laser_creates.jpg
MagfúzióAz amerikai kutatók sok konkrétumot nem árultak el a hajtóművük működéséről, amit igen, az nagyjából megegyezik a kísérleti fúziós reaktorok működési elvével. A hajtómű deutériumot (a hidrogén stabil izotópja) és a lítium 6-os számú izotópját használja, utóbbiból tríciumot (ez szintén a hidrogén izotópja) állít elő, majd ezek a fúziós reakcióban héliummá egyesülnek, és rengeteg energia szabadul fel. Ez a reakció ugyanaz, mint ami például a Nap belsejében zajlik, és a kísérleti reaktorokban általában óriási, 10-15 millió fokos hőmérséklettel és erős mágneses térrel indítják be a reakciót.
A kutatók egyébként az üzemanyagot, vagyis a deutérium és lítium kristályszerkezetbe rendezett keverékét dilítiumkristálynak nevezik, ami a Star Trekre tett félreérthetetlen utalás. A legendás sci-fi sorozatban az űrhajók térugrásaihoz a dilítiumkristálynak nevezett anyagot használják, ami így a legértékesebb kincs az univerzumban, és számtalan Star Trek-sztorivonal bonyolódik körülötte.
Kép: Inertial confinement fusion (ICF)
RCHARD2017. Június 22.
Job_olaj.jpg
BibliaElifáz, Bildád és Cófár – a három barát – igaza alátámasztására az egyéni tapasztalat, a kollektív hagyomány és az indulatosság mértékére hivatkozik. Eltökélten állítják, hogy nekik van igazuk, ők tudják az igazságot. Ugyanilyen igénnyel lép fel Elihu, a negyedik, legifjabb barát is, aki így okoskodik: Örülj, Jób, hogy csak ennyi baj esett veled, és Isten pedagógiai eszköztárában a rossz csiszolóerőnek bizonyul, és tökéletesíti jellemedet.Tóthné Brigitta2017. Június 20.

Legutóbb megnézett

The_stag_as_a_sacred_animal2C_early_historic_period.jpg
Csodaszarvas, szvasztika és csepp (Tejút és naprendszer)472 megtekintésTibeti archeológia.
(automatikus fordítás, ellenőrzést igényel)
A szarvas, mint a szent állat, a korai történelmi időszakban. A szvasztika a könnycsepp alakú szimbólum fölött (esetleg képviselője a Nap), ami egyértelműen jelzi, hogy ez a faragás ábrázol ünnepi vagy isteni formája a szarvas. A tanulmány a kultúrtörténet Felső Tibet ösztönzi a nézetet, hogy ez a szarvasfélék is lehetett ősi, területi és / vagy védő szelleme.
RCHARD2017. Június 26. 09:06-kor
5592-bacchus-with-attendant-putti-baldassarre-franceschini.jpg
53 megtekintésArch2017. Június 26. 09:06-kor
277.jpg
Meghasadt szív alakú ametiszt drágakő2042 megtekintésMár eddig is volt szó néhányról azok közül a drágakövek közül, amelyek mind a latin, mind a görög koronát nagy számban díszítik. A nagyalakú csiszolt és csiszolatlan zafírok, gránátkövek, rubinok és ametisztek mellett kisebb igazgyöngyökbôl felfűzött egész sorok díszítik a koronát, illetve övezik körül annak alsó pántját. A sokszínű gyöngyöknek, valamint a zöldes translucid oromzatoknak köszönhetô, hogy erôsebb megvilágításban a korona egyszerre a legkülönbözôbb színekben ragyog fel.

Madárka madárka Miklósa Erika előadásában
"...Kinek bánatában szíve fájdalmában megszakad a szíve..."

5 hozzászólásadmin2017. Június 26. 09:06-kor

Friss hozzászólások

Pesti_Tabori_tuzerezred_zenekaranak_diszfrakkja.jpg
Pesti Tábori tüzérezred zenekarának díszfrakkjaKapcsolódó kisfilm:

Hatvágás - A Hatvágás mozdulatai, Bihari János "Hatvágás Verbung" zenéjére!

1 hozzászólásHuszárok2017. Június 25. 19:51-kor
Caduceus-kundalini.jpg
Révüléskor az egész agy aktív, mindhárom része használatban van, a szívvel egységbenA hármashalom jelképrendszere több szinten is megjelenik. Nem csak földrajzi helyeken és teremtéstörténetekben, de az ember fejében is. Az agy három részének egysége: a két agyfélteke és agyunk legősibb része, a köztiagy, melyet hüllőagynak hív a tudomány. A meditáció vagy révülés alkalmával, a köztiagyban lévő tobozmirigy aktiválódik. Ide tartozik a lelki szemünk használata, vagy más kultúrákban a harmadik szem megnyitása. A kettőskereszt a végtelen egységet jelenti az éggel. A hétszer vágott Árpád-sáv az emberben lévő 7 csakrára, a korona a koronacsakrára is utal.
A szárnyas Nap, mint a megvilágosodás és az égbemenetel jelképe is ide tartozik.
Evolúciós szempontból nézve, a két agyfélteke közötti köztiagy az agyunk legősibb része. Már a hüllőkben is jelen van.Énképhálós "énképhalom": Az agy hálózata a neuronhálózat. Az agy (más néven agyvelő; ógörögül ἐγκέφαλον, enképhalon, „a koponyában”)
1 hozzászólásArch2017. Június 23. 18:31-kor
fusion.jpg
Nagy lépést tettünk a fúziós energia feléA tudomány már évtizedek óta dolgozik azon, hogy valóban működőképes fúziós reaktort hozzon létre, amely forradalmasíthatná az energetikát. Egy friss kutatási eredmény végre áttörést hozhat ezen a területen – írja az Engadget. A Physical Review Letters szaklapban megjelent tanulmány a fúziós reaktorok előtt tornyosuló egyik legnagyobb akadály, az úgynevezett elfutó elektronok problémájára kínál megoldást.

A fúziós reaktorok a Napban és más csillagokban folyó energiatermelő reakciót lesnék el. A működési elvük lényege, hogy nagy nyomás alatt hidrogénatomokat hevítenek, hogy a villámgyorsan száguldozó részecskéik egymásba ütközzenek és héliummá olvadjanak össze. Ez a fúzió elképesztő mennyiségű energiát szabadít fel. A cél a felszabaduló energia tárolása és elektromos árammá alakítása, ami óriási előnyökkel jár a hagyományos, maghasadásra épülő nukleáris reaktorokkal szemben: bőségesebb nyersanyagellátás, több energia, kevesebb környezetszennyezés, nagyobb biztonság.
...
1 hozzászólásRCHARD2017. Június 22. 23:56-kor

Albumok véletlenszerűen

2_Zek_panel_es_tarsashazi_energiakorszerusitesi_palyazat.doc
Zek panel és társasházi energiakorszerűsítési pályázatCélcsoportok
Építési technológiától független, társasházi, kifejezetten energiakorszerűsítéssel egybekötött épületfelújítási pályázatot hirdet a Zöld Energia Közösség.
Részt vehet bármilyen lakóközösség, társasházkezelő, vagy lakásszövetkezet.
A pályázat keretősszege 5 milliárd Forint.
Bekerülési költségek
A ZEK rendszere ingyenes.
A rendszer üzemeltetéséhez szükséges mérnökműszaki előkészítés költségei a közösséget terhelik (Ha szükséges. Például nincs az épültnek alaprajza, vagy hiányoznak a műszaki dokumentációk. Ebben az esetben ezeket el kell készíttetnie a háznak a saját maga által választott mérnökkel. Ennek költségei a házat érintik. Az esetek jelentős hányadában nincs rá szükség, mert megvannak a dokumentumok).
A jelzett költség felett a ZEK rendszere nem igényel költségeket.
(Teljes dokumentum letölthető a képre kattintva)
Zöld Energia Közösség2012. Március 2.
george_soros.jpg
Soros György gazdasági eszközökkel manipuláló tömeggyilkosBörtönbe a nemzetközi illuminátus maffia magát magyarnak valló vezetőjével!
Mentsük meg Magyarország hírét! Magyar elfogatóparancsot!
Soros György, született Schwartz György (Budapest, 1930. augusztus 12. – ) magyar zsidó származású amerikai befektető, pénzügyi spekuláns, közgazdász. Társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi alapítványáról is ismert.
Soros azzal vált híressé, hogy 1992-ben az úgynevezett „fekete szerdán” masszív spekulációval kiütötték az angol fontot az akkori európai átváltási mechanizmusból. A Forbes magazin 2010. szeptemberi listája szerint az USA 14., a világ 35. leggazdagabb embere. Vagyona 14,2 milliárd US$. Jelenleg is tagja a Bilderberg-csoportnak.
1996. október 1-jén Olaszországban, Horvátországban és az USA-ban nemzeti szintű vizsgálatot kezdeményeztek Soros György ellen.
Orosz és nyugati elemzők szerint a 2003-as grúz rózsás forradalom sikere az ő finanszírozása és szervezése nélkül aligha lett volna elképzelhető.
Bűnlajstrom folytatása lentebb!
12 hozzászólásRCHARD2012. Február 19.
images.jpg
A frigyláda sorsaA frigyládát az izraeliták mindig az Isten jelenléte tanúságának tekintették és Salamon templomának legbelső helyiségében, a "Szentek Szentjében" őrizték, ahová a főpapnak is csak egyszer egy esztendőben volt szabad belépnie. Ez volt a végleges helye I. e. 587-ig, a város első elpusztításáig.
A Makkabaeusok II. könyvének elbeszélése szerint Jeremiás próféta még az első templom elpusztulása előtt elrejtette. Más források szerint miután a babiloni seregek lerombolták a templomot, és a kincseit Babilonba vitték, a frigyládának nyoma veszett.
A jelenések könyve szerint a frigyláda a mennybe, Isten templomába került, amelynek következményei: villámlások, szózatok, mennydörgések, földindulás, jégeső (Jel 11,19).
Görbedi Ferencné2012. Június 10.

Sólyom és Tórusz - Indulás és érkezés: Hórusz


turul-torusz.jpg

A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 7., 13 kapcsolt kép, 17 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2664

Nyomozások kulturális és technológiai témakörökben!


Johann-Ender-borura-deru.jpg

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez?
Világszintű együttműködéssel:
Igen!
Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? - Tudnunk kell az igazságot!
Az emberek világszintű együttműködésével: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés!
Készülj a technológiai szingularitásra! - Mi rendezzük és megosztjuk az információt! A képtár egy nagyobb információs rendszer részét képezi. Célja többek között a Földön fellelhető kulturális emlékek (régészeti leletek, védelmi -és jelképrendszerek) elemzése, illetve az eredmények segítségével magasabb szintű tanítási módszerek fejlesztése.

5 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Szeptember 29., 39 kapcsolt kép, 44 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2743

9 album 5 oldalon 1

Kategória Albumok Fájlok
Ősi fejlett tudomány!Az égi tudás a különböző kultúrákba kódolva!
Az anyag alapszerkezete, szakrális geometria,
Az anyag alakítása, hang, rezgés keltette formák.
Ornamentika, elektromágneses mezők. Atom alatti mérettartomány...
16 232
TermészetvédelemÖnellátó gazdálkodás, környezetvédelem.
Magyarország madarai, nemzeti parkjai.
9 160
Szingularitás - Különösség EgyetemA fejlődés felfoghatatlan gyorsulásának modellezésére és a különösség megfelelő átélése érdekében létrehozott magyar kezdeményezés.
A Technológiai szingularitás témakörrel és elemzésével Földünkön neves tudósok és kutatóhelyek is foglalkoznak. Az újdonság az, hogy a Világbiztonság kezdeményezés összeköti a folyamatokat a földi kulturális értékek vizsgálatával. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a múltban már többször lezajlott eseményről van szó, melynek megértéséhez a földi emlékeket és útmutatásokat vizsgáljuk.
Magyarországi Különösség Egyetem - kezdeményezés - 2008
Szingularitás (különösség) Egyetem USA - 2009
9 102
Szimbólum rendezésBöngészés jelek és alakzatok alapján! Szakrális szimbólumok, jelrendek, sorozatok.
637 1 267
Hit, vallás, szellemiség, hiedelem, mondavilág
22 138
EgészségTermészetes és népi gyógymódok, gyógynövények, tanácsok.
Egészség, gyógynövények; Gyógytea keverékek; Megfázás elleni tippek a kamrából; Egészséggel kapcsolatos kisfilmek Meditáció - Vizualizáció!; Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája; Földanya vadon termő, ehető adományai...
24 276
Felhasználók képgyűjteményei - Ajánlók
Regisztrált felhasználók által feltöltött és/vagy összeállított galériák.
Ezekből a gyűjteményekből kerülhetnek a főoldalra azok melyek megfelelően vannak kulcsszavakkal és leírással ellátva.
Útmutatások: Kezdőknek és haladóknak Regiszráció
531 20 179
LátóagyLátóagy - Hórusz szeme - Agyunk összetett védelmi rendszere.
Szakrális geometria; Hang keltette formák.
A vizuális gondolkodásmóddal kapcsolatos képek, videók és bejegyzések...
11 190
Szakrális geometriaTalán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket.
Keresések:
Csillagok; Szabályos testek; 3D; Videó (3D+...); Tudomány
Ingyenes online tanfolyam: A vizuális és verbális gondolkodásmódok illesztése a hagyományok alapján
Kérjük regiszrálj a teljes anyag megtekintéséhez!
Regisztráltak bejelentkezés után Ide kattintsanak
13 84
ÉrdekességekEbben a kategóriában vegyesen szerepelnek olyan képek és információ mely kiemelt fontossággal bír, vagy csak nagyon érdekes...
12 59
Összetett keresések, kiemelt felhasználói képgyűjteményekKörkereszt kifejezés előfordulása; Csillagképek; Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff; Településeink nevezetességei; Kisfilmek, videók; Vegyes kategória...
30 81
Címerek, heraldika, pajzsok, zászlókMagyar vármegyék címerei; Afrikai címerek; Ázsiai címerek; Dél-Amerikai címerek; Európai címerek; Zászlótan - királyi címerek; Közép-Amerikai címerek; Hermelin heraldika
17 614
CsillagászatCsillagtérképek (több ősi és modern csillagtérkép,48 és 88 csillagképpel); Világegyetem; Tejút; Naprendszer; Űrtávcsövek;...
17 370
Eltitkolt technológiaA fősodratú médiából kihagyott, vagy nem megfelelő nyilvánossággal közölt technológiák bemutatása.
1 20
Felhasználóink által feltöltött képek vegyesenEbbe a kategóriába bárki beküldhet képet vagy sorozatot.
A megfelelő kulcsszavakkal ellátott képek jóváhagyás után jelennek meg a galériákban!
A legjobbakból külön galériákat készítünk.
További információk képek feltöltéséhez
1 419
Hírek
12 76
KultúraÁrpád-házi Szent Erzsébet; Magyar népi motívumok; Numizmatika, Szellemiség - Jótanácsok; Térképek; Rovásírás - Agytorna; Mesterségek; Régi színek; Településeink nevezetességei; Régi magyar hónapnevek ...
39 853
RégészetABC-k, szimbólum gyűjtemények; Szkíta régészet: Kelermes, Kherson, Tillia Tepe; Azték, Inka, Maja; Hun Múzeum Höhhot; Nagyszentmiklósi kincs; Sumér leletek - Louvre; Egyiptom: Ankh - Djed - Was; Régészettel kapcsolatos kisfilmek, videók
31 1 313
Törvények, dokumentumok, rendelkezésekSzent István első magyar király a királyok tízparancsolatáról.
Az Aranybulla teljes szövege.
Alapítólevelek, törvények, dokumentumok.
5 44
TechnológiaTechnológia fő kategória
3 38
UFO-k és parajelenségek - Vizsgálatok
8 126
TudományVálogatások a tudomány témaköreiből képi összefüggések bemutatásával.
7 3
28 858 kép van 2 739 albumban és 36 kategóriában, 5 101 hozzászólással, 6 962 382 megtekintéssel

Legutóbb feltöltött

AdventCandles.jpg
Adventi koszorúAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Kapcsolódó összetett jelkép: körkereszt négy ponttal
RCHARD2017. Június 25.
fusion.jpg
Nagy lépést tettünk a fúziós energia feléA tudomány már évtizedek óta dolgozik azon, hogy valóban működőképes fúziós reaktort hozzon létre, amely forradalmasíthatná az energetikát. Egy friss kutatási eredmény végre áttörést hozhat ezen a területen – írja az Engadget. A Physical Review Letters szaklapban megjelent tanulmány a fúziós reaktorok előtt tornyosuló egyik legnagyobb akadály, az úgynevezett elfutó elektronok problémájára kínál megoldást.

A fúziós reaktorok a Napban és más csillagokban folyó energiatermelő reakciót lesnék el. A működési elvük lényege, hogy nagy nyomás alatt hidrogénatomokat hevítenek, hogy a villámgyorsan száguldozó részecskéik egymásba ütközzenek és héliummá olvadjanak össze. Ez a fúzió elképesztő mennyiségű energiát szabadít fel. A cél a felszabaduló energia tárolása és elektromos árammá alakítása, ami óriási előnyökkel jár a hagyományos, maghasadásra épülő nukleáris reaktorokkal szemben: bőségesebb nyersanyagellátás, több energia, kevesebb környezetszennyezés, nagyobb biztonság.
...
1 hozzászólásRCHARD2017. Június 22.
meiozis.jpg
A meiózis megjelenítése mozgásban, kisfilmenA meiózis számfelező sejtosztódás, amely az ivarsejtek képződésében játszik szerepet.

Mozgásban, kisfilmen:Kapcsolódó "körkereszt négy ponttal" ábrázolások ősi érméken:(Könyves Kálmán, II. István, II. Béla, II. Géza, II. László
érmei)

Titokzatos hakaszföldi sziklavésetek:Sámándobokon:

RCHARD2017. Június 18.