Világbiztonság

Nyílt Társaság

Szimbólum alapú böngészés
Töltés...
Kattintson egy jelképre a fenti képen!
*teszt verzió
Legutóbb frissített album

startrek_rosslyn_chapell.jpg
Médiafigyelés: Tudományos fantasztikumAz űrhajó a Star Trek tudományos fantasztikus sorozatból való. A képen a USS Enterprize látható, de a USS Voyager is hasonló. Összességében a leginkább tudományos sorozat a fantasztikum világából!

A kápolna teljes alaprajza a föld alatti részekkel együtt, az interneten nem könnyen található meg. A kép a Tiltott történelem című filmsorozatból való. (Tiltott történelem S01E01, 0:52)



A Rosslyn-kápolna (pontosabb nevén Szent Máté kollégiumi kápolna, Roslin (Skócia) közelében áll, a 15. század közepén építettek. William St Clair (a család neve később Sinclaire módosult) alapította.
A skót reformációt követően (1571) a római katolikus mise celebrálása tilos volt, így egészen 1862-ig használaton kívül volt, ekkortól használják újra az anglikán rítusnak megfelelően.
2 hozzászólásRCHARD2017. Március 21.
neutron_stars_colliding_neutron_csillag_utkozes.jpg
A neutroncsillagok olyanok mint az atommagokA legújabb kutatások szerint az arany létrejöttéhez neutroncsillagok összeütközése vezethetett. Mint tudjuk, központi csillagunk, a Nap létrejötte előtt létezett egy elődcsillag ami felrobbant. Így jöttek létre a nehezebb elemek egészen a vasig. Ennek a csillagnak az anyagából állt össze később a Föld és a Nap. Azonban az arany létrejöttéhez ez nem volt elég, ehhez olyan hatalmas energiára volt szükség mely neutroncsillagok összeütközésekor szabadul fel. Mindannyian csillagokból lettünk...
Kisfilm:

RCHARD2017. Március 18.
Princes-of-Hope.jpg
Különös alakztatok a Hungol Nemzeti ParkbanA "Remény Hercegnője" elnevezésű "képződmény". A szfinx és más óriási szobormaradványok mellett szinte kizárható, hogy nem emberi műalkotásról van szó.
Hingol Nemzeti Park, Pakisztán, a Hungol folyó torkolatának területén. A Remény Hercegnője név új keletű, Angelina Jolie színésznő nevezte így el.
RCHARD2017. Március 13.

Legutóbb megnézett

KOVESHAZI-KALMAR_Elza_-_Szent_Erzsebet_281912_korul292C_MNG.jpg
Árpád-házi Szent Erzsébet202 megtekintésAz Árpád-ház adta a legtöbb szentet a világ kereszténységének!

Kép: Kövesházi-Kalmár Elza (1876-1956).
Magánnyomozó2017. Március 24. 17:57-kor
kehely.jpeg
Szimbólumok üzenete / kehely1353 megtekintésA kehely a női princípium jelképe. Az intuíció, a megérzések, a befogadás szimbóluma. Ezüstből, rézből, kristályból, üvegből és fából készítve egyaránt alkalmas a mágus vagy a boszorkány rítusai számára. A szertartások elengedhetetlen eszközeként az áldozatra szánt vért, bort vagy egyéb folyadékot tartalmazza.
A kelta mitológia híres üstje a Daghda isten által birtokolt csodás edény, melybol soha nem fogy ki az étel. A határtalan fantázia, a bőség, a kimeríthetetlen gazdagság és az anyaméh szimbóluma. Az ősi népek áldozati üstjei és a keresztény keresztelőmedence a megtisztulást és a beavatást egyaránt jelképezte.
/A Mágusok eszköze /
Tóthné Brigitta2017. Március 24. 17:57-kor
4-148.jpg
Göcseji viselet 1743 megtekintés Göcsej; Hetés; Muravidék
A muravidéki magyarság mintegy harminc település keretében él ma Szlovéniában, azon a területen, amely egykor - 1920 előtt - a történelmi Vas és Zala vármegyék délnyugati részét képezte. A magyarlakta terület legalább két hangsúlyosan kimutatható néprajzi egységhez tartozik, illetve azok alcsoportjaira való tagolódás a jellemző. Ahhoz aligha férhet kétség, hogy a történelmi Őrség ma Szlovéniához tartozó falvai az említett néprajzi tájegységhez - mármint az Őrséghez - sorolhatók. Többé-kevésbé a Hetéshez tartozó települések kérdésében is megegyezik a szakmai vélemény. Így a szűkebben értelmezhető Hetéshez a mai Muravidéken néhány falu tartozik, azonban a hetési szokások, néprajzi jellegzetességek és a paraszti viselet összehasonlítása esetén könnyen megállapítható, hogy e - a hozzá szorosan kötődő Göcsej tájegység jellemzőivel párosult és kiegészült - néprajzi és kulturális szempontból egyaránt jellegzetes terület a Lendvavidéknek szinte az egészére jellemző.Folytatás a hozzászólásban
1 hozzászólásK. Andrea2017. Március 24. 17:57-kor

Friss hozzászólások

HangolMudvolcano3.JPG
Sárvulkánok az ősi hindu szent helyenA Hungol Nemzeti Park területén három nagyobb és számos kisebb sárvulkánt találunk. Chandragup-nak hívják azt a sárkúpot, mely az egyik legnagyobb sárvulkán a park területén.
Chandra - szanszkrit candrá holdat (tündöklést) jelent.

Kép:



A hinduizmusban Sati (Sakti), az anyagi világot teremtő istennő testének 51 darabjából, a feje esett erre a helyre, tehát az 51 szent hely közül is a legszentebb.

Érdekesség: Francia kutatók szerint az élet sárvulkánokban alakulhatott ki. Az ilyen helyeken minden szükséges ásványi anyag megtalálható.
1 hozzászólásRCHARD2017. Március 13. 04:24-kor
czucor-fogarasi-6kotet.jpg
A Czuczor Fogarasi SzótárFölöleli a magyar nyelvnek a XIX. században használt teljes szókészletét – 113 000 szócikket, köztük a korabeli helyneveket. A nyilvánvalóan idegen szavakat mellőzi. Nyelvtana szerint a magyar gyöknyelv. Hangjaink „érteményt” hordoznak, szavaink rendszert alkotnak, s a mintegy 2400 gyök toldalékolásából keletkeztek és keletkeznek. A képzők, jelek és ragok az őket alkotó hangok „érteményük” szerint módosítják-alakítják az általuk kiegészített gyök jelentését. A szótár elsősorban „belhasonlításra” törekszik, de megadja közel 50 nyelv szavait is, melyekkel a magyar szavak kapcsolatban állhatnak.

„A nagy magyar szótár belső elrendelésének s miképeni kidolgoztatásának terve. Utasításul a magyar Tudóstársaság tagjainak”című, 1840-ben kelt MTA irat bízta meg véglegesen Czuczor Gergely (1800-1866) bencés szerzetest, költőt és nyelvészt az Akadémia tagját a szótár elkészítésével és Fogarasi János (1801-1878) kúriai bírót, nyelvészt, az Akadémia tagját a munka fölügyeletével...
Megvásárolható. Folyt. a hozzászólásban
3 hozzászólásRCHARD2017. Március 2. 01:03-kor
orig_fenyfa_1200.jpg
GalaxisfaEzt a fát a Hubble űrteleszkóp képével díszítettem fel. Galaxisok, különböző nagyságú csillagok és csillagködök díszítik. A Világ fája, a Tetejetlen fa, Isten fája, melyet manapság kivágunk és ajándékokkal, a pénzvallással "ünnepelünk", ahelyett, hogy a helyén, az erdőben díszítenénk fel. 1 hozzászólásArch2017. Február 28. 20:20-kor

Albumok véletlenszerűen

Ceiling-of-Alighapu.jpg
Iráni mecsetekĀlī Qāpū palota, Isfahan.RCHARD2016. Július 27.
Obarok.jpg
Óbarok község (Fejér megye)A Gerecse északnyugati lábánál fekvő község címere álló, háromszög pajzs, melyet vörössel és zölddel habos ezüstpólya vág. A fölső vörös mezőben három kúpalakú ezüsthegy látszik. A középső hegy mezejében balra forduló aranykulcs lebeg, amelynek füle keresztet mintáz. A középső habos ezüstpólya középütt fonállal díszített. Az alsó zöld mezőben jobbra fordulva lebegő, természetes színű, tekintélyes agancsú gím szarvasbika tekint balra.admin2011. Július 7.
P22-04-13_19_235B015D.jpg
Origami lótusz virág és az élet virága labda.Origami
Készítette: Északi Gábor 2013.
Lótusz virág és az élet virága labda.
Lotus flower and life flower ball.
Kusudama elektra ,and stegosaurus variation and
Buckyball stella conica
Saját és mások hajtásmintái alapján hajtogattam ki.
seza442013. Május 4.

Sólyom és Tórusz - Indulás és érkezés: Hórusz


turul-torusz.jpg

A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 7., 13 kapcsolt kép, 17 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2586

Nyomozások kulturális és technológiai témakörökben!


Johann-Ender-borura-deru.jpg

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez?
Világszintű együttműködéssel:
Igen!
Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? - Tudnunk kell az igazságot!
Az emberek világszintű együttműködésével: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés!
Készülj a technológiai szingularitásra! - Mi rendezzük és megosztjuk az információt! A képtár egy nagyobb információs rendszer részét képezi. Célja többek között a Földön fellelhető kulturális emlékek (régészeti leletek, védelmi -és jelképrendszerek) elemzése, illetve az eredmények segítségével magasabb szintű tanítási módszerek fejlesztése.

5 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Szeptember 29., 39 kapcsolt kép, 44 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2655

9 album 5 oldalon 1

Kategória Albumok Fájlok
Ősi fejlett tudomány!Az égi tudás a különböző kultúrákba kódolva!
Az anyag alapszerkezete, szakrális geometria,
Az anyag alakítása, hang, rezgés keltette formák.
Ornamentika, elektromágneses mezők. Atom alatti mérettartomány...
16 232
TermészetvédelemÖnellátó gazdálkodás, környezetvédelem.
Magyarország madarai, nemzeti parkjai.
9 160
Szingularitás - Különösség EgyetemA fejlődés felfoghatatlan gyorsulásának modellezésére és a különösség megfelelő átélése érdekében létrehozott magyar kezdeményezés.
A Technológiai szingularitás témakörrel és elemzésével Földünkön neves tudósok és kutatóhelyek is foglalkoznak. Az újdonság az, hogy a Világbiztonság kezdeményezés összeköti a folyamatokat a földi kulturális értékek vizsgálatával. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a múltban már többször lezajlott eseményről van szó, melynek megértéséhez a földi emlékeket és útmutatásokat vizsgáljuk.
Magyarországi Különösség Egyetem - kezdeményezés - 2008
Szingularitás (különösség) Egyetem USA - 2009
9 102
Szimbólum rendezésBöngészés jelek és alakzatok alapján! Szakrális szimbólumok, jelrendek, sorozatok.
627 1 253
Hit, vallás, szellemiség, hiedelem, mondavilág
22 138
EgészségTermészetes és népi gyógymódok, gyógynövények, tanácsok.
Egészség, gyógynövények; Gyógytea keverékek; Megfázás elleni tippek a kamrából; Egészséggel kapcsolatos kisfilmek Meditáció - Vizualizáció!; Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája; Földanya vadon termő, ehető adományai...
24 276
Felhasználók képgyűjteményei - Ajánlók
Regisztrált felhasználók által feltöltött és/vagy összeállított galériák.
Ezekből a gyűjteményekből kerülhetnek a főoldalra azok melyek megfelelően vannak kulcsszavakkal és leírással ellátva.
Útmutatások: Kezdőknek és haladóknak Regiszráció
531 20 176
LátóagyLátóagy - Hórusz szeme - Agyunk összetett védelmi rendszere.
Szakrális geometria; Hang keltette formák.
A vizuális gondolkodásmóddal kapcsolatos képek, videók és bejegyzések...
11 190
Szakrális geometriaTalán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket.
Keresések:
Csillagok; Szabályos testek; 3D; Videó (3D+...); Tudomány
Ingyenes online tanfolyam: A vizuális és verbális gondolkodásmódok illesztése a hagyományok alapján
Kérjük regiszrálj a teljes anyag megtekintéséhez!
Regisztráltak bejelentkezés után Ide kattintsanak
13 84
ÉrdekességekEbben a kategóriában vegyesen szerepelnek olyan képek és információ mely kiemelt fontossággal bír, vagy csak nagyon érdekes...
12 59
Összetett keresések, kiemelt felhasználói képgyűjteményekKörkereszt kifejezés előfordulása; Csillagképek; Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff; Településeink nevezetességei; Kisfilmek, videók; Vegyes kategória...
30 81
Címerek, heraldika, pajzsok, zászlókMagyar vármegyék címerei; Afrikai címerek; Ázsiai címerek; Dél-Amerikai címerek; Európai címerek; Zászlótan - királyi címerek; Közép-Amerikai címerek; Hermelin heraldika
17 614
CsillagászatCsillagtérképek (több ősi és modern csillagtérkép,48 és 88 csillagképpel); Világegyetem; Tejút; Naprendszer; Űrtávcsövek;...
17 370
Eltitkolt technológiaA fősodratú médiából kihagyott, vagy nem megfelelő nyilvánossággal közölt technológiák bemutatása.
1 20
Felhasználóink által feltöltött képek vegyesenEbbe a kategóriába bárki beküldhet képet vagy sorozatot.
A megfelelő kulcsszavakkal ellátott képek jóváhagyás után jelennek meg a galériákban!
A legjobbakból külön galériákat készítünk.
További információk képek feltöltéséhez
1 417
Hírek
12 76
KultúraÁrpád-házi Szent Erzsébet; Magyar népi motívumok; Numizmatika, Szellemiség - Jótanácsok; Térképek; Rovásírás - Agytorna; Mesterségek; Régi színek; Településeink nevezetességei; Régi magyar hónapnevek ...
39 853
RégészetABC-k, szimbólum gyűjtemények; Szkíta régészet: Kelermes, Kherson, Tillia Tepe; Azték, Inka, Maja; Hun Múzeum Höhhot; Nagyszentmiklósi kincs; Sumér leletek - Louvre; Egyiptom: Ankh - Djed - Was; Régészettel kapcsolatos kisfilmek, videók
31 1 309
Törvények, dokumentumok, rendelkezésekSzent István első magyar király a királyok tízparancsolatáról.
Az Aranybulla teljes szövege.
Alapítólevelek, törvények, dokumentumok.
5 44
TechnológiaTechnológia fő kategória
3 38
UFO-k és parajelenségek - Vizsgálatok
8 126
TudományVálogatások a tudomány témaköreiből képi összefüggések bemutatásával.
7 2
28 834 kép van 2 729 albumban és 36 kategóriában, 5 086 hozzászólással, 6 431 357 megtekintéssel

Legutóbb feltöltött

fountain-tree.jpg
A forrás /The Fountain/ magyarul beszélő, amerikai romantikus drámaA film mondandójának mélyebb megértéséhez szükséges az ősi, természettisztelő népek világképének ismerete...
A főhős gyógyszerkutató, aki a rák ellenszerét keresi felesége számára. A haldokló nő egy regényt ír, melybe beleszövi kettőjük szerelmét, az elmúlástól való félelmet, illetve a másvilági lét e-világi megtapasztalását. A férj és kutatócsapata a tudományos áttörés kapujában van, de a feleség állapota rosszabbra fordul. A férj feladata eldönteni, hogy haldokló felesége mellett legyen, vagy a munkahelyén próbálja megmenteni őt. A nő megkéri, hogy fejezze majd be helyette a regényt, ami a spanyol inkvizíció idejében játszódik...
Melyikük fél jobban a haláltól és miként élik meg a nem e-világi megtapasztalásokat? A történet több létsíkon és több korban mutatja be az eseményeket, melyekben a szereplők és a kérdések azonosak. Megelevenedik a regény környezete, a maja hitvilág és a Világegyetem fája...
Videó:
https://vimeo.com/28500256
RCHARD2017. Március 21.
neutron_stars_colliding_neutron_csillag_utkozes.jpg
Összeolvadó neutroncsillagokból jöhetett létre az aranyA legújabb kutatások szerint az arany létrejöttéhez neutroncsillagok összeütközése vezethetett. Mint tudjuk, központi csillagunk, a Nap létrejötte előtt létezett egy elődcsillag ami felrobbant. Így jöttek létre a nehezebb elemek egészen a vasig. Ennek a csillagnak az anyagából állt össze később a Föld és a Nap. Azonban az arany létrejöttéhez ez nem volt elég, ehhez olyan hatalmas energiára volt szükség mely neutroncsillagok összeütközésekor szabadul fel. Mindannyian csillagokból lettünk...
Kisfilm:

RCHARD2017. Március 18.
HangolMudvolcano3.JPG
Sárvulkánok az ősi hindu szent helyenA Hungol Nemzeti Park területén három nagyobb és számos kisebb sárvulkánt találunk. Chandragup-nak hívják azt a sárkúpot, mely az egyik legnagyobb sárvulkán a park területén.
Chandra - szanszkrit candrá holdat (tündöklést) jelent.

Kép:



A hinduizmusban Sati (Sakti), az anyagi világot teremtő istennő testének 51 darabjából, a feje esett erre a helyre, tehát az 51 szent hely közül is a legszentebb.

Érdekesség: Francia kutatók szerint az élet sárvulkánokban alakulhatott ki. Az ilyen helyeken minden szükséges ásványi anyag megtalálható.
1 hozzászólásRCHARD2017. Március 13.