Rólunk

Rólunk

* WOWS - Wide Open World Security - Teljesen Nyílt Világbiztonság

Világbiztonság Nyílt Társaság

A pályázati anyag kivonata, rövid leírása a következő: A WOWS egy nyílt, (angolul a secret society vagyis titkos társaság elnevezéssel ellentétes open society –nyílt társaság), politikán felül álló közösség, mely az emberek megbízható informálására alakul.
(A Társaság semmilyen közösséget nem vállal a Soros György által finanszírozott Open Society alapítvánnyal!)

A kezdeményezésben megfogalmazott Társaság alapvetően két részből tevődik össze:
I. küldöttség: a különböző kultúrák, vallások, nemzetközi szervezetek, országok és vállalatok képviselői. A küldöttségek tagjai folyamatosan együtt dolgoznak. Munkájuk nyomon követhető, megfigyelhető a felhasználók által, internetes és hagyományos TV-közvetítéseken keresztül, hasonlóan ahhoz, ahogyan egy valóságshow-ban. A megfigyelhetőség a munkaórákban folyamatos. Az adás késleltetéssel bír, biztonsági okokból kifolyólag. A közösség egy, a Wikipédia** lexikonhoz hasonló szoftver-csomagot használ, a szükséges bővítményekkel, a munka hatásfokának növelése céljából.

II. regisztrált felhasználók, akik hozzáférnek az információ-bázishoz. A felhasználók szavazó rendszert alkalmaznak többek között a felvetödő témák fontossági sorrendjének meghatározására. A WOWS egy magyar kezdeményezés, mely elindult a Google Inc. által kiírt Project 10 to the 100th -pályázaton. A megvalósításra elnyerhető támogatás összege összesen: 10.000.000 $ volt. A megnyerhető összeget nem szervezetünk kapta, hanem azt a nyertes pályázati anyagok megvalósítására fordították.
Az ajánlásunkkal összhangban létrehozott amerikai Szingularitás Egyetem (Singularity University) megalakulása óta semmilyen kapcsolatban nem áll a Világbiztonság Nyílt Társasággal! Anyagi támogatást semmilyen szervezettől nem fogadtunk el. A megalakított amerikai Szingularitás Egyetem egyetlen, egysoros köszönő levelet küldött, melynek szövege: "Thank You for your application" - "Köszönjük az alkalmazását" volt. Az USA-ban működő egyetem hivatalosan semmilyen formában sem foglalkozik világunk kulturális összefüggéseinek elemzésével. Csakis az emberi test és a technológia összefüggéseiben gondolkodnak, a transzhumanizmus eszmerendszerét tartják a jövő alapjának. A Világbiztonság Nyílt Társaság folytatja a munkát és a technológián kívül az ősi tudást is vizsgálja. A különböző kultúrákba egy olyan magas szintű oktatási rendszer van kódolva, mely véleményünk szerint emberséges megoldást kínál a világszintű problémák kezelésére.

A kezdeti témakörök a következők:
- Tiszta (megújuló) energia világszinten
- Ősi tudás, természetes gyógyítás, paranormális jelenségek és a tudomány ma
- Technológiai szingularitás; Emberi kulturális evolúció
- Globális veszélyek a földi életrendszerre vonatkozóan
- Valós idejű világtérképek: éhezés, betegségek, vírusok, katasztrófák, környezetszennyezés, stb…

* A pályázati anyag a folyamatos fenntarthatóság érdekében logót, bemutató kisfilmet, illetve üzleti tervet is tartalmaz! Elbírálásától függetlenül a Társaság a megvalósításon tovább dolgozik!

  • Tiszta (megújuló) energia világszinten
  • Valós idejű világtérképek
  • Globális veszélyek
  • Technológiai szingularitás
  • Emberi kulturális evolúció
  • Ősi tudás, természetes gyógyítás
  • Paranormális jelenségek és tudomány

Célunk az egyesületi formában történő megalakulás, így a kulturális értékek és hagyományőrzés népszerűsítése, az összefüggésekre való rávilágítás, a technikai mellékletben felsorolt informatikai fejlesztések megvalósítása:

I. A vilagbiztonsag.hu világhálós portál tovább fejlesztése: A különböző kultúrák, régészeti leletek és más művészeti ábrázolások közötti kapcsolatrendszer bemutatása modern informatikai eszközökkel és emberi felügyelettel. Automatizált képkeresés a világhálón, illetve nyomtatott formátumú képek digitalizálása. A portál alapjául szolgáló adatbázis feltöltése. A létrejött adatbázis számítógépes, OCR (optikai karakter-felismerés) alapokon működő alprogrammal, szimbólum egyezések alapján történő szűrése és az eredmények emberi ellenőrzése. A képeken kívül az adatbázisnak tartalmaznia kell a fellelt jelekkel, szimbólumokkal kapcsolatban a következő információkat: - a találat alapját jelentő ábrázolás jellege (festmény, karc, rovás, faragás, szobor, építészeti emlék, stb.) - az ábra alapját adó tárgy vagy képződmény származási helye és ideje - eredetiségének valószínűsége - állapota, az eredeti állapottól való eltérés mértéke - az emlék vagy ábrázolás megörökítésének helye (kép világhálós címe vagy egyéb eredetének feltűntetése) - az emlék és annak képére vonatkozó ismertsége (láthatósága, népszerűsége) - a jellel vagy szimbólummal kapcsolatos információk szöveges bejegyzései a különböző nyelveken, az egyezések kiemelésével - egyéb, a fejlesztés során felmerülő problémák megoldására fenntartott szabad kapacitás Alprogramok és létrehozásuk várható feltétele: 1 - csak integráció (külön fejlesztést nem igényel) 2 - kisebb fejlesztés ingyenes komponensek felhasználásával 3 - közepes fejlesztési igény és/vagy költség 4 - nagy fejlesztési igény és/vagy költség - OCR (Optikai Karakter Felismerés) alapú szimbólumkereső (1) - automata adatbázis feltöltő (2) - manuális adatbázis feltöltő (2) - manuális szimbólum szerkesztő (2) - manuális szimbólum kereső (játék) (2) - a fellelt vagy elkészített szimbólumok alapján több dimenziós ábrázolásokat lehetővé tevő 3D-4D-... alprogram (4) - nyelvtani szabály független hang-összehasonlító / beszéd ének és zene összehasonlítás a képi adatbázishoz hasonló működési elvvel / (4) - a vizuális és verbális adategyezéseket elemző alprogram (3) - a folyamatelemzést és gazdasági megfelelést segítő programcsomag (1)

II. A Társaság tulajdonát képező szellemi termék, a WOWS* (Wide Open World Security) kezdeményezés megvalósítása. A nemzetközi összefogás kialakítása. A pályázati anyag bemutató videója és logója A pályázati anyaghoz tartozó rövid, angol nyelvű videó szövege magyar nyelven: Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez? Világszintű együttműködéssel: IGEN! Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? Tudnunk kell az igazságot! Az emberek világszintű együttműködése: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés! Készüljön a technológiai szingularitásra! Mi rendezzük és megosztjuk az információt! WOWS A világ első „nincs titok” szolgálata: Teljesen Nyílt Világbiztonság Publikus!