Világbiztonság

Nyílt Társaság

Album keresés eredménye
Szimbólumok rendszerben

jelkepek4.jpg Szimbólumrendszerek, ősi jelképsorozatok és átmenetek ábrázolásai. Szakrális, gyógyító jelek!
ABC-k, szimbólum gyűjtemények

mandzsu.gif Jelrendszerek, sorozatok. Ősi ABC-k gyűjteménye. Szimbólumok mozgásban...
Pogány szimbólumok

osszes.jpg Pogány szimbólumok gyűjteménye
Maja szimbólumok

vihar_maya-g-log-cal-d19-kawak.png  
Nyugat-Afrikai szimbólumok

Nyugat-afrikai-szimbolumok.jpg Az örökítőanyag (DNS) megkettőzésének ábrázolása az ősi díszítő-művészetekben. A modern tudomány kizárja azt, hogy több ezer éves ábrázolásokban ilyen információ lehet megjelenítve. Azonban az égi tudás kizárásával, a tudományos megközelítés önmagában is elég a világi magyarázathoz. Brit kutatók több ezer éves csiszolt drágakő lencsét találtak Nimrud városában (Mezopotámia, mai Irak területe). Akinek egy lencséje volt, annak nagy valószínűséggel több is rendelkezésére állt. Így tehát lencserendszerről beszélhetünk mely a teleszkópok és a mikroszkópok használatához vezet.
Szimbólum gyűjtemények, sorozatok

Ebben a képtárban szimbólum sorozatokkal illetve rendezett gyűjteményekkel találkozhatunk a világ minden tájáról
Chakana szimbólum, ősi ábrázolások

IMGP8522.JPG 1. SZIMBÓLUM - AZ ANDOKI KOZMOGÓNIA ALAPJÁN 2. A "SZENT GEOMETRIA" SZERINTI FORMA 3. MEGTALÁLHATÓ AZ ANDOK EGÉSZ TERÜLETÉN (SZENT HELYEK, TEMPLOMOK) 4. A Dél-Keresztje konstelláció leképzése (mely mindig a déli-sark pólusára mutat. Az ősi ideérkezők vezetője, iránymutatója volt) Az ősi andoki népektől kezdve a mai napig él Dél-Amerikában, főleg perui területen a Chakana. Fellelhető hatalmas kő formában szent helyeken (a legnagyobb az észak-andoki Cajamarca várostól 30km-re), templomok bejárati része felett, falak, oltárok oldalában. Egy hihetetlenül komplex szimbólumrendszer. Kifejezi a fény-árnyék, fent-lent, nő-férfi, ember-Isten, múlt-jövő, tehát az összes polaritást a mi dimenziónkban. A "háromlépcsős" kereszt a föld hármas osztatát jelzi (kecsua nev ükkel) : Junin Pacha - felső világ / kosmosz / Isten szintje Kay Pacha - középső világ / itt és most / Földanya (pachamama) Ukju Pacha -alsó világ / Másvilág,belső valóság Az eredeti Chakana közepén egy kerek nyílás van: az ajtó egy másik világba. A 12 sarok jelez beavatási szinteket, de a szakrális 12 számnak is megfelel (pl. Jézus 12 tanítványa, 12 állatövi jegy). Geometriájában fellelhető a Pi szám, az aranymetszés aránya. Peruban a Szent Völgy szent épületei egy hatalmas Chakana alakjában, meghatározott pontokra épültek. A Chakana - a szent geomteria miatt - meghatározott energiahatás kifejtésére képes (energiaörvények). Az élet szent ritmusának rendezője (évaszakok, ünnepek, napfordulók, napéjegyenlőség stb)
Pogány szimbólumok

pogany.jpg Pogány jelképrendszer. Képi- és járulékos információ rendezéssel.
Szimbólumok, talizmánok jelentése és üzenetei

Hermes_28229.jpg Szimbólumok között élünk. Jelképek egész rendszere veszi körül mindennapjainkat és ünnepeinket egyaránt. Tudomásul vesszük jelenlétüket, üzeneteket fogadunk be általuk, ám legtöbbször talán anélkül, hogy a mélyebb értelmére is felfigyelnénk.
tudomány és a szimbólumok

hanghullam.jpg Ma már szinte hihetetlen, de így történt. A tudás útja minden területen, ugyan azokat a szimbólumokat használja. " Véletlen egyezések? "
szabadkőműves szimbólumok

new_world.jpg Mivel a valóságot az emberek értelmezési szűrőkön keresztül vizsgálják, így olyasmit is el lehet hitetni velük, ami ellentmond a személyes tapasztalatuknak.
Szabadkőműves szimbólumok

EdwinBuzzAldrinAstronautFDC2.jpg  
szimbólumaink értelmezései-varrottasok

kezi.jpg  
Gye Nyame (Kivéve Istennek) Nyugat-Afrikai szimbólum

Ozirisz_orig_Gye_Nyame_orvos1200.jpg Gye Nyame (kivéve Istennek) a Nyugat-Afrikai jelképrendből a sejtosztódás folyamatát tárja elénk. Ez a jelkészlet szorosan összefügg a magyar hagyományban ábrázolt "Egy Ős Egy Anyja" ábrázolással.
Tarsolylevél szimbólum

NGC_660_Polar_Galaxy_Gemini_Observatory.jpg A tarsolyokon is jelenlévő palmettás díszítés vizsgálata. Különleges alakú levélzetből áll, mely sokszor kiáradó sugarakat mutat. Ezen kívül előfordul bennük a kettőskereszt jelképi (görbített) megjelenítése, valamint a levél középső vonalában megjelenő pont. A levélzet spirálisan ismétlődő szerkezetet mutat... A vizsgálat részét képezi Őseink hitvilágában az Univerzum, tehát a Világfa szerkezete. Amennyiben a Világegyetem önhasonulóan ismétlődő szerkezeti felépítését szeretnénk megjeleníteni, úgy az összetett díszítőművészetnek helytállónak kell lennie minden szinten. Így az atomok, a molekulák, a sejtek és a kozmikus égitestek szintjén is. Röviden, magyarul: Ha egy egyesítő elméletet szeretnénk vizuálisan megjeleníteni, tehát egy mozgásban lévő Világegyetem szerkezeti felépítését, úgy a tarsoly díszítésnél egyelőre nem találunk jobbat.
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Kategória keresés eredménye
Szimbólum rendezés


Szent Korona párta-elemek
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Keresés eredménye - "szimbólum"

caduceus-Whitehall_Building_in_New_York_City.jpg
Caduceus ábrázolás New York-bólAz ókori Görögországban asztrológus papok használták a caduceust az eleusziszi misztériumok alatt, mint a világban ható ellentétek szintézisének szimbóluma. A görög Hermész isten, az istenek hírnökének hagyományos ábrázolása, hogy kezében hordja a kerükeión pálcát (a rómaiak „caduceus”-nak nevezik). Pálcáján két kígyó tekereg és fölöttük egy angyalszárny található.

Whitehall épület New York City.
RCHARD
Banyan_tree_.JPG
Az erdő nagyságú üreges banyánfa (magyarul bányafa vagy barlangfa lehetne) - A fojtogató fügefa (Krisna isten fája)A banyánfa élete fánlakó növényként kezdődik, ha magja kicsírázik egy gazdanövény (vagy akár egy épület vagy híd) repedéseiben. Ezután körülnövi a fát és idővel kisebb erdő nagyságú járatrendszerré növekedhet.

Az idősebb banyánfák esetében nagyon jellegzetesek a vastag fás törzzsé növekedő léggyökerek, amelyek megkülönböztethetetlenné válnak az eredeti törzstől. Az öreg fák úgy terjeszkednek oldalirányban, hogy ezeket a támasztógyökereket használják nagy területek lefedésére. Egyes banyánfajoknál ezek a gyökerek egyfajta erdővé alakulhatnak, amelyek jelentős területet foglalnak el, és minden törzs közvetlenül vagy közvetve a központi törzshöz csatlakozik. A burokkal körbevett halott fa később rothadásnak indul és a banyánból egy üreges központi belsővel rendelkező „oszlopos fa” lesz. Ezek az üregek a dzsungelben különösen vonzó menedékhelyet nyújtanak sokféle állat számára.
Ez a szerkezeti topológia ihlette a hierarchikus számítógépes hálózati operációs rendszer, a Banyan VINES nevét.
India nemzeti szimb.
1 hozzászólásRCHARD
voynich_13950.jpg
Megfejthették a középkor legtitokzatosabb irományát, a Voynich-kéziratot Nicholas Gibbs, a középkori orvosi iratok szakértője most egy, a korábbiaknál jóval prózaibb megoldással állt elő a rejtélyes kéziratot illetően. A British Times Literary Supplement című folyóiratban megjelent cikkében kifejti, szerinte a szöveg egyszerű latin rövidítéseket és ligatúrákat (betűösszevonásokat) tartalmaz. „A különleges gyorsírás során egy-egy szóból kiválasztott a szerző néhány betűt, amelyek leírva az egész szót jelentették” – magyarázta Gibbs.

Olykor ezeket össze is vonta, minek köszönhetően sokan egy eddig ismeretlen nyelvre gondolhattak. A régi magyar szövegekben is megtalálható ligatúrákra, vagyis betűösszevonásra egyébként a legjobb példa a ma is használt „&” jel, amely az „e” és a „t” betűket foglalja magába (et), amely latinul az „és” szót jelenti. A szakértő szerint a szöveg legtöbb szimbóluma nem egy betűt, hanem egy egész szót jelöl.

RCHARD
mogy-2018.jpg
2017 Szeptember 30-án, 10 órai kezdettel, Négyesi Erika tanyáján, Fischerbócsán, Vukics Ferenc vezetésével elindul a 2018. évi MOGY szervezéseA rendezvény „családi összejövetel jellegű”, (önellátó). Lehet sütni, főzni, sátorozni, akár péntektől – vasárnapig.

Négyesi Erika elérhetősége: 06 20 221 3470
...

Az ábrázolásnál azt is figyelembe kell venni, hogy a kerék egy felülnézeti világkép. Így az Élet kereke megfeleltethető a Világfa törzsének (világtengelyen forog). A törzs a nyelvi gyökrendszer szerint is kapcsolódik a következőkhöz: A KeRéK útját leíró KöR, a fa KeReTe a KéRGe, stb.
Itt a törzs számokat is hordoz, méghozzá a 7 és a 12 látható. Mindkét szám a törzsek száma a történelemben.
A Világ kereke, vagy az Élet kereke számos magyarországi település címerében is megtalálható. Elnevezései még: "Dharma kereke" vagy "sors kereke". A buddhizmusban a nyolc "astamangala" szimbólum egyike. Jellemzően a nagyobb lexikonok is nyolcküllős kerékkel hivatkoznak a buddhizmusra, méghozzá a hajókormány alakúval. A dzsainizmusban is fő szimbólum. A körosztásnak, tehát a kör sokszögesítésének is jelképe, melynek legegyszerűbb megjelenítése a körkereszt...
RCHARD
Ashtamangala.jpg
AstamangalaAz astamangala olyan sorozat, amely nyolc szerencsejelből, szerencsejegyből vagy szerencseszimbólum, amely több indiai vallásban jelen van, köztük a hinduizmusban, a dzsainizmusban és a buddhizmusban. Az „asta” jelentése „nyolc”, a „mangala” jelentése pedig „kedvező”, „ígéretes”, „szerencsés”, vagy „áldás”, „talizmán”.

A nepáli buddhizmus astamangalái:

végtelen csomó
lótuszvirág
dhvadzsa
dharmacsakra (a nepáli buddhizmusban légy hessegető)
bumpa
aranyhal
ernyő
kagyló

A kínai buddhizmusban használatos sorrend a Csing-dinasztia idején:

dharmacsakra
kagyló
dhvadzsa
ernyő
lótuszvirág
bumpa
aranyhal
végtelen csomó
Indiai kultúra
azt-mondja-ajj.jpg
Azt mondja: állj!Áj - angolul szem (eye). Szól-száj - angolul lélek szeme (soul's eye). Mindez egy Á-Ly rovás ligatúrában. Magyarázat?

Az angol szem "eye" kimondva "áj" - nem túl régi angol szó. Az "ég" (ege, aege) szavakból származtatják. Ha feltételezzük a magyar kapcsolatot, akkor az ég, mint: parázslik, fénylik jelentéskapcsolatból is eredhet. Rovással a lyuk betűje, melyben ott van a mag. Tudni kell még, hogy angolul az "áj" azt is jelenti: Én. Véleményem szerint a szabadkőműves jelkép, illetve vallásos szimbólum magyar nyelvi kapcsolata egyértelmű.

c. 1200, from Old English ege (Mercian), eage (West Saxon) "eye; region around the eye; apperture, hole," from Proto-Germanic *augon (source also of Old Saxon aga, Old Frisian age, Old Norse auga, Swedish öga, Danish øie, Middle Dutch oghe, Dutch oog, Old High German ouga, German Auge, Gothic augo "eye").
RCHARD
mandzsu.gif
Mandzsu írásA mandzsu, mongol és kalmük nyelv írása, amely az arabhoz hasonlító folyóírás, de függőlegesen halad. Betűírás, amelyben a mássalhangzók alakot változtatnak a hozzájuk csatolt magánhangzóktól függően. Kalmük nyelvű példa.
A Csing-dinasztia megalapítása után körülbelül kétszáz évig a mandzsu volt a kínai kormányzat elsődleges nyelve.
RCHARD
cseroki.gif
Cseroki írásEurópai hatásra kialakult szótagírás a cseroki és más indián nyelvek számára. Betűformái sokban emlékeztetnek a latin betűkre, de azokat nem eredeti jelentésük szerint használja. Dene nyelvű példa.RCHARD
szingalez.gif
Szingaléz írás A Srí Lankán beszélt szingaléz nyelv írása, amely a déli bráhmi csoportba tartozik.RCHARD
Lontara_script.jpg
Lontara ABCBUGINÉZ. A Celebesz szigetén beszélt buginéz és makaszar nyelv írása, a keleti bráhmi írások közé tartozik.RCHARD
naprendeszer_tejut_magjabol_nezve.jpg
Világbiztonság videó: A fény és az anyag alapszerkezete"Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez? Világszintű együttműködéssel: IGEN!

Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? Tudnunk kell az igazságot!

Az emberek világszintű együttműködése: Szabadság, béke és fenntartható fejlődés!

Készüljön a technológiai szingularitásra! Mi rendezzük és megosztjuk az információt!

WOWS A világ első „nincs titok” szolgálata: Teljesen Nyílt Világbiztonság - Publikus!"


Nyílt Levél a Világbiztonság javaslatára létrehozott amerikai Szingularitás Egyetem részére:

http://www.vilagbiztonsag.hu/fejleszt/nyilt-levelek/szingularitas-egyetem-level.html


Kisfilm: Zuhanás képes adatbázisunkba, a nyelvi ősgyökrendszer segítségével!
A Világbiztonság nemzetközi kezdeményezésének bemutatója (2008)

Kisfilm:

WOWSecurity
rubik_kocka_az_igazsag_szimboluma_a_snowden_filmben.jpg
A világszintű megfigyelések leleplezése egy Rubik-kocka segítségévelAz új Snowden film kulcs szimbóluma a Rubik-kocka.
A CIA-től kiszivárogtatott adatokat ebben viszi ki a központból.

A képek a következő előzetesből valók:Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt vezető tanácsadója (vállalati fedésben), a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt műveleti tisztviselője (vállalati fedésben) és az Egyesült Államok Védelmi Hírszerzési Ügynökségének (DIA) volt oktatója (vállalati fedésben), aki azzal vált közismertté, hogy nyilvánosságra hozott szigorúan titkos dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy az amerikai titkosszolgálatok széles körben figyelik az emberek mobiltelefon-hívásait és internetes tevékenységét az Egyesült Államokban és világszerte.
RCHARD
963 fájl 81 oldalon 1