Világbiztonság

Nyílt Társaság

Keresés eredménye - "rovásírás"

wolfenbutteli-rovasemlek2.jpg
Wolfenbütteli rovásemlék Ágost wolfenbütteli herceg florilegiumábólA 2015-ben elkészült dolgozatukban a szerzők bemutatják a lelet megtalálásának körülményeit, illetve el is olvasssák azt. Nem meglepő, hogy ismét egyházi szöveget rejtő rovásemlék került elő – ezúttal németországi könyvtárból. A kéziratos könyvben váratlanul tárult a kutatók elé a rovásos magyar nyelvemlék.

A 438. oldalon az “Alphabetum Valach” cím alatt a cirill ábécé román változatát találjuk, a lap alsó felén pedig rovásos szöveg olvasható magyar nyelven.

"Minden állat dicsír Úristen tégedet.
Mert ő meghallgatott én könyörgésemben:
Bűnöm megbocsátta nagy kegyességéből:
Kit míeltem vala én gyarló testemmöl.
Sokszor én szüvemet hozzája fordítom
Mikor szükségemet valamiben látom
Ottan hallgat engem az én üdvezítőm:
Semmiben nem késik én édes táplálóm."

Förköli Gábor és Tubay Tiziano elemzése.
http://rovas.info
RCHARD
arany_arany1.jpg
Az aranymetszés szerkesztése és E-betűsítésÉrdekes módon, a magyar nyelvben az arany és az arány szavak igen közel állnak egymáshoz (az angolban pl. golden ratio), tehát kijelenthető, hogy közös a gyökük. Rovással leírva pedig pont az aranyarány megjelenítése tárulhat elénk! Talán a legegyszerűbb módja a szerkesztésének, ha egy szabályos háromszöget 3-felé osztunk. Így a rovás-a és rovás-á betűk kis eltérése kiadja az aranyarányt!
Az aranymetszés vagy aranyarány egy olyan arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.
Tudósok kimutatták, hogy a legtermékenyebb hímivarsejtek és petefészkek is aranyarányúak.
Gyakori megjelenése miatt a geometriában már ókori matematikusok is tanulmányozták az aranymetszést. Bizonyíthatóan az ókori Egyiptomban is értették és használták ezt a törvényszerűséget. Az i. e. 2600 körül épült gízai Nagy-piramis arányaiban is felfedezhető.
A gyökrendszer egyik szabálya szerint: E-betűsítve az erény szavunkat adja!
1 hozzászólásRCHARD
rovastarsas_keretes_ki-be_osszerovas.jpg
Négyből ötbe (Táltoskirály társasjáték - www.taltoskiraly.hu)A szakrális geometria egyetemes díszítőművészetének megértésében is segít a rovás. A dimenziók kapcsolatrendszere: a síkból a térbe való átmenet is ide tartozik.
A ki és a be irányok jelképrendszerét mutatja a rovás-k és rovás-b betű összevonása. A felülnézeti világképben négy négyzetből formálódik az ötödik.

Már létezik a négy irány a síkban, majd létrejön a ki és a be. Beleesünk a képbe, létrejön a 3. dimenzió.

A szakrális geometriában a harmadik dimenzióba való születés egyik ábrázolása. A kitáguló és a beszűkülő Univerzum állapotai.

A négy elemből létrejövő ötödik elem jelképe is.
Ide kapcsolódik a kiterjesztett Rubik-kocka jelképrendszere és működése, valamint a magyar köb és az angol cube szó.
Egyensúlyában a béke...
WOWSecurity
rovos_megfejtes.jpg
A Székelytámadt várban talált rovásemlék megfejtéseA szövegrészletet jobbról balra kell olvasni. ... túli szán vót...
A mondat elején egy fél betű látszik, mely egy "N" töredéke is lehet.

A képen szereplő rovásjelek kattintással további találatokat nyitnak meg!
2 hozzászólásArch
alphabet.JPG
Baszkföldi emlékmű részlete rúnákkalRovás illetve rúna jelkészlet. A rúnák között nem szerepel a rovás-ly-nek megfelelő jel (magos kör, lyuk), itt viszont igen!

Pamplona (baszkul Iruñea vagy Iruña) egy spanyol város, Navarra tartomány fővárosa. A városban rendezik a világhírű Sanfermines fesztivált, amelynek fő attrakciója a bikafuttatás.
Arch
cimer_olvasas_egy_vele_k.jpg
Címerünk képírásos olvasata: Légy Egy Véle!Képolvasásnál vagy szimbólumok elemzésénél ne feledjük, hogy sok ősi nyelvet mássalhangzókkal írnak. Így lényeges az e-betűsítéssel való egyszerűsítés valamint a magánhangzók forgatása. A halom betűje az L.

A kettőskereszt, mint GY-betű az egységet jelképezi,
tehát ad egy e-hangot az alapvető olvasatoknak.
A korona legegyszerűbb képjele a rovás-V (M).
1 hozzászólásRCHARD
hajlek_keszitese~0.jpg
Hajlék készítés, tervezés képírássalElőkészítünk egy kb. 2.5 m átmérőjű, kör alakú területet. Leverünk a földbe 8 fadarabot, majd melléjük ékeljük az ágakat. A meghajlított ágakat léggyökerekkel összekötözzük. Hajlít és ékel: ez a hajlék szavunk jelentése. Erre az egyszerű felépítményre kerülnek a leveles ágak, a kis hajlékunk héja, haja. Kész is az új lak-hely: a haj-lék
Hajlék tájszokásilag: hajlak, hajlok.

A tervrajz egy körből áll, a hajlítás és az ékelés képjeleivel, ahogyan a rovás betűk is...

A mássalhangzók kiemelése rovással:

Rovás H:Rovás Ly:Rovás L:Rovás K:Az építés kisfilmen:

1 hozzászólásRCHARD
naput_abc.jpg
Tanuljuk a rovásírást és a képírást!Könyvek rendelhetők a Maghun Világörökség webáruházból!

A napút ABC-je, Fejlesztő feladatok rovásírással 5-9 éves gyermekeknek, Új rovásírás tankönyv és szakköri ötlettár, Rovásírásos memóriajáték, Attila ifjúsága rovásírás olvasókönyv, Összerovás gyakorlatok haladóknak, Kárpát-medencei birtoklevelünk, a rovásírás, Őseink írása társasjáték és még sok más!

A képi gondolkodás fejlesztésének legjobb alapja a rovás!

Minden betű ősképeket hordoz. Ha megtanuljuk tudatosan használni lelki szemünket, látni ezeket a képeket, akkor egy új világ nyílhat meg előttünk! Azok a gyerekek akik elsajátítják a rovásírást, 12 éves kor felett az összerovást, a képírás titkos szintjét is elkezdik tanulni. Ők nyerik a tanulmányi versenyeket és a legjobb hatásfokkal használják képességeiket.
A könyvek most kedvezményes áron rendelhetők! Kattintson a képre album nézetben!Webáruház
Arch
mag_magia_rovassal.jpg
MAG Mágia rovással 3D-ben!Az animáció bemutatja az M, Á, G -betűk 3-dimenziós magját.

Oda vissza értelmes szó: MAGAM

A kialakuló szabályos test a tűz elem jelképe. Mozgásban, kisfilmen:További fellelhető betűk: T, S, J, K, SZ
Arch
eletmag-MAGYAR.jpg
3-dimenziós szabályos testek rendszereAz Élet magjából szerkeszthető szabályos testek és duálisaik a magyar hagyományban, valamint, Platón, Leonardo da Vinci, Kepler, a zsidó miszticizmus és a modern tudomány képein.
Ez az eltitkolt tudomány melyet a kabbalában úgy hívnak, hogy "az angyalok ereje". Ha összeillesztjük a különböző kultúrák legősibb díszítőművészetét akkor megkapjuk ugyanazt az összetett rendszert amit a hidrogénbomba előállításánál használtak. Az egész szakrális geometria olvasható az 1000 évig tiltott rovásírással!

Teller Ede volt az egyik vezetője a Manhattan Projektnek, mely a bombát előállította. Ő ismerte a kabbalát és később, a 60-as években Pakson ezt nyilatkozta: “…Új jeles felfedezésem, miszerint egy nyelv van, s az a magyar.”

James Moon, Teller kollégája, ugyanezzel a 3-dimenziós rendszerrel modellezi az atommagot!


Ez az anyag nem a kabbalát népszerűsíti! Folyt. lentebb!
3 hozzászólásRCHARD
fenyed.jpg
Fény - Fényed összevonás Magyar képírás rovással.

Mozgásban:"Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. Nem külsőséges valami, mint a kabátom, még olyan sem, mint a testem. Mélyen bennem van, vérem csöppjeiben, idegeim dúcában, metafizikai rejtélyként."
Kosztolányi Dezső: Ábécé a nyelvről és lélekről
RCHARD
tolseedlife.jpg
A nyugati világot behálózó kabbala beavató szimbóluma a magyar ősműveltségbe visz!Talán sokan nem tudják, de a zsidó miszticizmus jól profitáló ezoterikus tanainak alapjai magyarul értelmezhetők. Az Élet magja jelkép nálunk még valóban él! Népművészetünk szerves része. Az élet alapját jelentő búza összeőrölve kerül a vékába. Ugyanakkor a székely lőporszaruk is igen erősen hívják fel valamire a figyelmet! A puskaport is ezzel a jelképpel őrizzük. Miért ilyen fontos ez? Azért, mert ez a jelkép több ezer éves helyeken van jelen minden földrészen. A nyugati világban a véleményformáló "sztárok": Madonna, Lady Gaga, Leonardo Dicaprio, és még sokan mások is kabbalisták. Még az USA elnökei közül is sokan használják ezeket az ezoterikus tanokat. Az Életfa és az angyalok hierarchiája is ebből a szimbólumból kerül bemutatásra. Míg a magyar kultúra folyamatosan pusztul a megfelelő állami támogatások hiányában, addig a kabbala virágzik. Titkos tanítások melyek tanítványaikból "angyalokat" képeznek. Rovásírással értelmezhető a szerkesztése!
Folytatás a hozzászólásokban!
1 hozzászólásArch
323 fájl 27 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!