Világbiztonság

Nyílt Társaság

Keresés eredménye - "labirintus"

illuminatusoktitka.jpg
A Világbiztonság együttműködésével: Élő szabadulós játék az AstoriánálA vállalkozó szellemű csapatokat egy labirintus-rendszerbe zárjuk. Tárgyak üzeneteit, kódokat, kulcsok rejtekhelyeit, titkos ajtókat kell megfejteni illetve megtalálni. A szabaduláshoz 60 perc áll rendelkezésre. A jó kommunikáció mellett talpraesettség és logika szükséges a kijutáshoz.
Itt valóban ősi titkokról hull le a lepel, melyet a Világbiztonság intelligens képtárának köszönhetünk.
Világbiztonság Nyílt Társaság (2006-2016)

A világvallások jelképrendszerei és az ókori filozófusok tanítása 3-dimenzióban találkozik! Képi hasonlóságok keresése és osztályozása, számítógépes alkalmazásokkal és emberi felügyelettel. Képességfejlesztés és mesterséges intelligencia modellezés, a valódi történelem bemutatása céljából.

Kuponkód a hozzászólásokban!
...

www.exithun.com
1 hozzászólásRCHARD
szentjanosbogar.jpg
Szentjánosbogár - FényvívőAz aggteleki baradla barlang mondáiból:
Az első monda egy rablóról szól, aki a barlang feletti hegyen lévő várában élt és sanyargatta, fosztogatta a környék lakosságát. Egyszer beleszeretett egy szegény özvegyasszony gyönyörű leányába, aki anyjával és kedvesével, egy juhásszal a barlangba menekült és ott bújt el a tolakodó zsarnok elől. Miután valaki elárulta a búvóhelyet, a
rabló a szolgáival a menekülők üldözésére indult. Az üldözők a barlangban eltévedtek, az üldözötteket pedig szentjánosbogarak vezették ki a föld alatti labirintusból E monda általunk ismert legrégebbi és egyben egyetlen verses változatát Tatár Péter közölte 1859-ben Az aggteleki barlang eredete, vagy: A föld alatti bujdosók címmel...

A szentjánosbogár-félék (Lampyridae) a rovarok (Insecta) osztályában a bogarak (Coleoptera) rendjébe, azon belül a mindenevő bogarak (Polyphaga) alrendjébe tartozó család. Mintegy 2000 fajuk trópusi és mérsékelt égövben él, Magyarországon 3 faj található meg.
RCHARD
rosacamuna.jpg
Jinjang - szvasztika kapcsolatA Val Camonica-i barlangrajzokhoz kapcsolódó jelképrendszer.

Még ma is talány a tudósok előtt, hogy miért tűnt el hirtelen a camuni kultúra Kr. e. 16 körül, röviddel a római csapatok megjelenése előtt. Az egyik legfontosabb szimbólumuk azonban kiállta az idők próbáját. A lombardiaiak a történelem előtti „rosa camuna"-t, a camuni nép "napábrázolás"-át választották jelképüknek.


RCHARD
53498.jpg
Geotermikus energia a lábunk alattA Kárpát-medencében, a mai Magyarország területének háromnegyede alatt, “mindössze” 30 kilométernyi mélységben a földbelső magmás állapotban leledzik. A Kárpát-medence alatt a földkéreg vastagsága világviszonylatban is csekélynek minősül, az ország tehát kimeríthetetlen geotermikus energiával rendelkezik. Ennek hévizes felhasználása elenyésző. Szinte hihetetlen, hogy a kőolaj és földgázkrízis, amely Európában Magyarországot sújtja a leginkább, nem mozdította el elegendő mértékben a holtpontról az alap- és alkalmazott kutatásokat. A geotermikus energia hasznosítását a jogszabályok labirintusa akadályozza.Arch
156346_4011920304521_275416213_n.jpg
Kisfilm: Óriások: a titok és a mítoszKép: Rogem Hiri,Golán fennsík, 10 km-re keletre a Galileai tengertől, Szíria/Izrael.
Romgem Hiri ( Kőhalom ) vagy újabban Gilgal Refa'im vagyis héberül "Az óriások kereke" ( Wheel of Giants )- mely a bibliai óriásokra utal, a Nefilimekre, négy koncentrikus kőkörből áll, amely egy központi kőhalmot vesz körül.
A legnagyobb kör 150 méter átmérőjű.A falak legfeljebb 3,5 méter szélesek voltak, melyek ma 2,5 méter szélességben láthatók, a megóvásnak hála.
A régészek szerint ie.1500-1200 között volt használatban, de a funkciója mai napig ismeretlen.Egyes kutatók szerint ez a hely védelemre szolgált, talán csillagászati központ volt de a temetkezési célokra való használatot sem zárják ki, Og, Básán királyának sírja is lehetett.

Kapcsolódó kisfilm: Óriások: a titok és a mítosz (benne: Gógmagóg óriás legendája).

1 hozzászólásK. Andrea
csontember.gif
Skull and Bones, CRF, Bilderberg-csoportA " csontember " csoport.
A titkos társaságok népszerűsége miatt 3 különösen nagy figyelmet kapott. Ez a három a Skull and Bones, a Bilderberg-csoport és a CRF.
A Yale Egyetemen alakult a társaság 1832-ben alakult. Magyarul koponya és csontok. Alapítója William Huntington nevű kereskedő. Üléseik alatt egy koponyát és két sípcsontot akasztottak a Yale kápolnájának ajtajára, ezzel jelezve, hogy ne zavarják őket. 1856-ban a rend földterületet kapott az egyetemen belül, így fölépült a központjuk. Ez egy ablaktalan építmény, amit sírboltnak neveznek. A sötét labirintus tele van hírességek csontjaival. A labirintus egy teremhez vezet, aminek az ajtaján a rejtélyes 322-es szám van.
folytatás a hozzászólásban......
1 hozzászólásTTF
szivarvany-labirintus.jpg
LabirintusKortárs művészet, nemez mandala.kalemandra
arany_maszk.jpg
Arany maszkA maszk 3ooo éves. A feltárás helye: Egyiptom, Hawarra az agyagtéglás piramisnál. A leletből csak a múmia fején ez maradt meg körbe, mely nyaki területén teljesen szükitett, amely abban a korszakban nem volt jellemző. Anyagát tekintve fa, de tiszta arannyal van átitatva, amely megmagyarázhatatlan eljárás eredménye.NIda
Kanyarulatai2C_mint_a_beavatas_fokozatai2C_utat_mutattak2C_es_figyelmeztettek_az_orok_korforgasra-spirals.jpg
A druidák egyik leggyakoribb szimbólumaAz örök körforgást és az élet útját vagy labirintusát jelképező spirál volt a druidák leggyakoribb szimbóluma. Irányultsága alapján megkülönböztettek kifelé és befelé haladó spirált. A kifelé haladás a születés, kiáradás, fejlődés, míg a befelé haladó a halál, befelé fordulás, beszűkülés jelképe. A neolitikum kőemlékeinek elmaradhatatlan motívuma már a kelták előtti időben is jelen volt. (Neve a latin spiro, lélegzet szóból származik. A sok hasonlóságot mutató hinduizmus úgy tartja, a világ keletkezésétől annak végéig annyi idő telik el, míg Brahma isten kilélegez, és újra belélegez. Mint lélegzetjelkép, a spirál jelentheti a kozmikus világkorszakokat, a világ egyes fejlődési ciklusait is. )
A spirál, vagy a kelták által előszeretettel használt végtelen fonat beavatási jelképnek is számít. Kanyarulatai, mint a beavatás fokozatai, utat mutattak, és figyelmeztettek az örök körforgásra. Az ősi hit spiráltánca és a labirintusjárásegyaránt a magasabb spirituális szintre jutást jelképezte.
RCHARD
IMGP8029.JPG
Palenque, maja romvárosA Palota
A palenquei szertartási központ szíve a 10 méter magas, 100 méter hosszú és 75 méter széles teraszra épült Palota, amely a 6. század vége és a 9. század között emelt épületek együttese. Általánosan elfogadott feltételezés szerint az építmény közigazgatási célokat szolgált. "A boltíves álmennyezettel fedett galériák három hatalmas belső udvar köré csoportosulnak. A négyzetes keresztmetszetű pilléreken és a tetőszerkezet felületein ma is láthatóak az eredeti féldomborműves díszítőelemek, amelyeket színes stukkók borítottak.” A labirintusszerű épületkomplexum legfeltűnőbb része a 782-ben épült, szögletes alapzatú négyszintes, 15 méter magas torony, amelyet a maják katonai őrhelyként, vagy csillagászati megfigyelőhelyként használhattak.
admin
Medieval_labyrinth_.png
Középkori labirintus A labirintus 5000 éves szimbólum, amely eredetileg a temetkezésekhez, a halottak kultuszához kapcsolódott, majd a halálból való újjászületés jelképeként mint belső út–beavatási út, mitikus jelentést hordozott és a termékenységkultuszok részévé vált. A középkorban spirituális értelmezése került előtérbe, a bűnbánat és az üdvözülés útját szimbolizálta. Később talizmán lett belőle, mulatságok és táncok színhelye, majd díszítőelemmé és játékszerré egyszerűsödött.RCHARD
 
11 fájl 1 oldalon
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!