Világbiztonság

Nyílt Társaság

Album keresés eredménye
Kalcit mikrokristályok az agyban - Hórusz szeme

mikrokristaly_rendszer.jpg Kalcit mikrokristály az agyból, a tobozmirigyből; Hórusz a fénymadár; Turul szófordulatok; Az agyban megtalálható mágneses tulajdonsággal bíró részecskék; Az emberi agy közepén található tobozmirigy tartalmazza: Természetes mikrokristályok és szakrális geometria; Kalcit mikrokristályon növesztett spirális halom; A sólyom kitűnő látásáról ismert, ezért méltán hordozza magával a képi gondolkodás, a szárnyaló képzelet szimbolikáját is. Figyeljük meg az ősi egyiptomi ábrázolások adta hasonlóságokat! A köztiagy, az agy középső része tartalmazza az álmok, a meditatív állapotok és a vizuális gondolkodásmód alapját képező tobozmirigyet. A tobozmirigyben lévő kalcit mikrokristályok egy része vas tartalmuk miatt elektromágneses tulajdonságokkal bír. Kémiai hatásra a kristályszerkezetben változás jön létre. Az egyiptomi panteonban Hórusz Ozirisz és Ízisz fia, az Ozirisz-Ízisz mondakör harmadik jelentős tagja. A róla alkotott elsődleges elképzelés szerint az ég hatalmas ura. A magasban szárnyaló sólyom a megtestesítője. Az egész eget átfogó madár szemei a Hold és a Nap, szárnyai átölelik az egész Földet.
Gyógyító kristályok

labradorit.JPG A kristályok gyógyító célú használata az ősi Indiából ered. Már több ezer éve észrevették, hogy ezek a kövek nem csak a lelkünkre, hanem a testünkre is hatnak. Ma már tudjuk, hogy a kristályoknak kristályszerkezetükből és ásványi-anyag tartalmukból adódóan saját rezgésük van. Ez a rezgés a fajtára jellemző, szabályos és állandó (ezért használnak pl. az órákban kvarc/hegyi kristályt). Testünknek és egészséges szerveinknek is van egy sajátos, szabályos rezgése, ezeket az elektromágneses jeleket érzékeli pl. az EKG, EEG és használják a biorezonancia terápiák. altHa szervezetünk működése szabálytalanná válik (betegség,lelki problémák) szükség lehet egy külső forrásra, ami megmutatja a szabályos ritmust. A kristály átadja rezgését a testünknek és az a szervünk, melynek saját rezgése legjobban hasonlít, vagy egyezik a kristályéval megpróbál igazodni a kő rezgéséhez.
Vízkristályok - Rezgések - Élet - Emoto

A meditációs rezgések hatására megtisztuló víz kristályosodása
Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája

A kristályok gyógyító célú használata az ősi Indiából ered. Már több ezer éve észrevették, hogy ezek a kövek nem csak a lelkünkre, hanem a testünkre is hatnak.
Dodekaéder kristályok

rovas-k-laku-kristaly.jpg Dodekaédert és más szabályos testeket alkotó ásványok és oxidok. A kristályok szervetlenek, de a szerves élet elképzelhetetlen nélkülük. Szakrális geometria.
vízkristályok

viz_ketto.jpeg "A víz elsősorban végtelen kapacitású információhordozó. Másodsorban egy olyan variálható élő-forma alakzat, amely az élet bármely formáját képes magára ölteni. Harmadsorban oltja a szomjat és táplálja a földeket." (Jakab István)
Kristályok - Szakrális geometria

Kristalyformak.jpg Kristályok és szakrális geometria.
Kristálynövesztés

kristalyok.jpg A szakrális geometria, a hang mint rezgés illetve az anyag mint állóhullám és energia kapcsolata. Ősi technológia. Idegen technológia?
Kvázikristály

A kvázikristály nem igazi kristály. Átmenet a kristályos és az üvegszerű, nem kristályos anyagok között. 1984-ben írták le az első kvázikristály ötvözetet, amit alumínium-mangán alkot. Később még több hasonló módosulásra képes fémötvözetet találtak. A valódi kristályok egyetlen elemi cella periodikus, elméletileg végtelen ismétlődésével leírhatók, ezzel szemben a kvázikristálynak két – vagy több – elemi cella nemperiodikus ismétlődése alkotja a vázát. A vas–réz–alumínium ötvözet viszonylag nagy, 100 μm feletti dodekaéderes kvázikristályokat is alkothat. Az alumínium–mangán ötvözet alkothat olyan szerkezetet, amelyben az egyik irányban periodikus elemi cellák vannak, a másik irányban viszont nincs elemi cella és tízfogású szimmetriát mutat.
Kristályok a hagyományban és a tudományban

Kristályövek a naprendszer kialakulásakor; Kristályok az emberi agyban; Kristálytan a népi díszítőművészetben; Tökéletes kristályszerkezetek atomi szinten; Szupravezetők; Óriás kristály növesztése; Kvázikristályok és ritka ásványok;...

Keresés eredménye - "kristály"

kepler-poly.jpg
Johanness Kepler rajzaiA szabályos testek az Őselemekhez vannak rendelve.
A modern tudományban a halmazállapotok.

Kepler 3D-s naprendszer modellje:A naprendszer kialakulásakor létrejövő kristályövekhez is kapcsolódik:

RCHARD
koronazasi_jogar_oroszlannal_egyiptomi_hegyikristaly.jpg
Grandpierre Atilla: A magyar királyi jogar eredetérőlA magyar királyi jogar díszített nyelén hegyikristály gömbfej ül. rajta három stilizált oroszlán és és egy végtelenített, önmagába visszatérő jel, a „varázskötés” látható.
A jogar nyelét rovátkolt, vékony drótból hajlított, ismétlődő mintázat díszíti. Királyi jogarunk előzményeit az ősi eurázsiai műveltségben találjuk meg, amely a Kárpát-medencétől Mezopotámiáig, Árpád népének közép-ázsiai hazájáig terjed.
RCHARD
gazkitermeles2.jpg
Metánjég kitermelés! Szakemberek figyelmeztetnek: Ebből óriási földrengések lehetnek! Már vannak is!A metánhidrát jéggé válik az óceán fenekén, az óriási nyomás és a hideg hatására. Óvatos becslések szerint, a Föld földgáz készletének 10-szerese található meg ebben a formában. A kitermelés azonban igen kockázatos, a víz alatti jégmezők megmozdulása földrengéseket idézhet elő. Érdekes módon, szinte folyamatosak a földrengések ott, ahol a legnagyobb készletek találhatók. Amerika nyugati partvonala, a Mexikói-öböl és Japán környéke folyamatosan reng. (Kapcsolódó krízis térkép a hozzászólásokban!)

A vízjég-kristályokba zárt, nagy mennyiségű metán mennyiségét jól érthetővé teszi, hogy 1 köbméter jégben 160 köbméter gáz található.
A metán a szén-dioxidnál 30-szor erősebb az üvegházhatás tekintetében!
A kitermelés nem csak földrengéseket okoz, de a tengeri élővilágot is fokozott erővel pusztítja!
Feléli az emberiség a jövőjét? Csak azért, hogy a Földlakók egy elhanyagolható százaléka hatalmas profitot termeljen?
...
3 hozzászólásArch
perzsa_szonyeg.jpg
Perzsa szőnyegKözépen a szakrális geometriából ismert platóni testek (3-dimenziós szabályos testek) jelennek meg több rétegen.
A szögletes kristályformák és a sejt szerű élő formák találkozása.

A 4-dimenziós hiperkocka csillag ábrázolásai:


RCHARD
large_tabriz_persian_carpet1.JPG
Perzsa szőnyegEgy antik perzsa szőnyegben legalább 5, de inkább 7 szinten jelenik meg az információ. Mintha 7 réteg egymásra helyezésével alakulna ki a kép.
A keretben a kristály szerű 8-ágú csillag és a növényi ornamentika kezd kibontakozni.
Közép felé haladva, a kereten belül, a növényi illetve a hullámos ábrázolások vannak túlsúlyban. Összetett csillag alakzatok, mint a hang keltette formák jelennek meg beljebb, a középső részen. A megjelenítés a több dimenziós kristályrendszerek megfelelője.

A kristályok világának jelképrendje találkozik az élő anyag és a rezgés képeivel. Így is jelképezve a testben szükséges nyomelemek és a sejtek kapcsolatát, de az Élet -és Tudás fájának egységét is.
RCHARD
ancient_buddha_painting.jpg
Kozmikus BuddhaŐsi Buddha falfestmény az egykori Khotan királyságból. A Tarim-medencében, a Selyemút mentén található, korábban a Kusita Birodalom területén.
Úgy tartják, hogy ez az ábrázolásforma ötvözi a hindu napistent Szúrját (Suria) és a Közép-Ázsiai Nap és Hold istenségeket.

Két karján egy-egy fát látunk hét szinttel. A hetedik szinten a hármasság egysége jelenik meg. Mellkasának bal oldalán a Világtojásra, jobb oldalán pedig a szakrális geometria szabályos testekre (kristályok) utaló ábrázolás. Felettük, a vállak vonalában a Nap és a Hold. Ezek az ábrák egy szabályos háromszöget alkotnak a homlokon látható körrel, mely a megvilágosodásra és a harmadik szemre utal.
Köldökének és szívének vonalát középen az Élet- és Tudás fájának egysége díszíti. A szív magasságában a magyar népművészetben is előszeretettel használt tulipán motívum olvasata: Ószó, a teremtés szava.
Az alkarokon a zárt vadzsra (vajra) szimbólumok láthatók.
Szakrális geometria
rovas-k-laku-kristaly.jpg
Fluorit (folypát) kristályIgen változatos, élénk bíborszínű, kék, zöld vagy sárga, vöröses narancssárga, rózsaszínű, fehér vagy barna. Egyetlen kristályon belül is lehetnek különböző színű övek. A tiszta, szennyezetlen kristályok színtelenek.
A fluorra kis mennyiségben az embernek szüksége van a csontok képződésében és a fogzománc kialakulásában, azonban túladagolása vagy a fluor-hidrogén, és a vízben oldódó szervetlen fluoridok rendkívül mérgező és maró hatásúak az emberi szervezetre nézve. A fluor nagyon reaktív és szerves anyaggal érintkezve hidrogén-fluorid keletkezik, amely az emberi bőrt maradandóan roncsolja és károsítja az idegvégződéseket, ezért először az égés fájdalom mentes. Továbbá reagálhat a csont kálciumával, ami idült csontkárosodást eredményez, vagy ami még veszélyesebb megköti a szervezetben a kálciumot, ami szívritmuszavart és esetenként szívstopot okoz. Más esetekben a fluor túladagolásánál a vesék működésének csökkenését, károsodását, az izomzat és az idegrendszer működési zavarait tapasztalták.
RCHARD
kristaly_csillag.jpg
Boleit kristályA boleit gyakran szabályos kocka alakú. A képen egy olyan ritkaság látható mely 3 oktaéderből formál csillagot. Nevét felfedezésének helyéről, a mexikói El-Boleo bányáról kapta. RCHARD
vegtelen_csomo_ujotvenes.jpg
Jelképkereső alkalmazás - Az új 50 Ft-os elemzése (a kép részletei kattinthatók)A Szent Korona koronázási jogarán található végtelen csomó. Kontúrja, a négyzetből és ívekből álló forma önmagában is szent jelkép. Templomok alaprajzaiban és keresztény festményeken, ereklyéken is megtalálható. A jogar felülnézeti világképében megjelenő jelképrend a Tejút galaxisunk közepét mutatja. Körülötte Nap illetve naprendszer szimbolika. A naprendszer pályája a Tejút magjából nézve spirál. A jogarról aranygömbök csüngnek le, melyek szintén Nap szimbólumok. A jogar teste egy hatalmas egyiptomi hegyikristály;
A végtelen csomó alakváltozatai között már jóval ritkább ábrázolásról van szó.
További információ és jelképek érhetők el a kép részleteire való kattintással (egyedi kép nézetben).
Arch
CoRuFe.png
Fém központú bór nanokerekek atomi szintenA bór a periódusos rendszer kémiai elemeinek egyike. Vegyjele B, rendszáma 5. Régies magyar elnevezése a bórany.
Mivel a csillagok nukleoszintézise során nem, kizárólag a kozmikus sugárzás általi spalláció (=felhasadás) révén keletkezik, a bór ritka elem a Naprendszerben és a földkéregben egyaránt. A Földön a bór a természetben gyakrabban előforduló vegyületei, a borát ásványok vízoldhatósága révén koncentrálódik. Ezeket sókőzetek (evaporitok) formájában - mint például bórax és kernit - ipari méretekben bányásszák.
A kémiailag kötetlen bórt a félfémek közé sorolják, kis mennyiségben megtalálható a meteoroidokban, de a Földön nem fordul elő a természetben. A nagyon tiszta bór ipari előállítása nehézségekbe ütközik, mivel az elem hajlamos makacs vegyületeket alkotni kis mennyiségű szénnel és más elemekkel. A bórnak több allotróp módosulata is létezik: az amorf bór barnásfekete por, míg a kristályos bór fekete, igen kemény (a gyémánt után a második legkeményebb anyag...
RCHARD
83894831.jpg
Orosz népi ablakdíszítésekOroszországban, egy személy a három anya - Földanya, Egy anya és a Szűzanya. Bereguinias és Makos (Mokos) az orosz hímzéseken.

A jelképrendszer átvezet a szakrális geometriába és a tökéletes kristályszerkezetek világába. A szűz anyagból születő KRST: Krisztus, a kristályok királya, a Földanya méhében létrejövő tökéletes kristályszerkezetek is ide tartoznak.
Arch
greek-roman-ikosahedron.jpg
I. századból való kőkristály kocka X és vele szemben I jelölésekkel20 oldalú ikozaéder kristály. Kultúra: Római birodalom?
Méret: 1.5-1.7 cm.
British Múzeum, Római és görög antikvitások részlege.

A British Múzeum alapjait 1753-ban egy londoni orvos, bizonyos Sir Hans Sloane (1660-1753) fektette le végrendeletében. 71 ezer növény- és állatpéldányt tartalmazó gyűjteményét valamint könyvtárát II. Györgyre hagyta s örököseinek 20 ezer fontot (mai áron 2 millió fontot) kért cserébe. 1753. június 7-én a parlament jóváhagyásával törvénybe iktatták a British Múzeum létrejöttét.

1756-ban az első múmia és koporsó kiállítása idején egy könyvtáros, hat kurátor, egy portás, egy küldönc, két teremőr és négy segítő tartozott a személyzethez. A közgyűjtemény 1759 óta ingyenesen fogadja látogatóit. A természettudományi gyűjtemény 1881 óta külön múzeumban kerül bemutatásra.
Arch
218 fájl 19 oldalon 1