Világbiztonság

Nyílt Társaság

Album keresés eredménye
Ausztrália, Hawkesbury homokkő (barlangrajz kategória)

This_may_have_ritual_significance__Photo_courtesy_of_Adam_Black.jpg Sydney, New South Wales, Australia
Val Camonica (barlangrajz kategória)

800px-Flag_of_Val_Camonica.png Val Camonica az Alpok déli lábainál fekvő völgy az itáliai Lombardiában, Brescia megyében. A gleccser vájta völgyön az Oglio folyó halad keresztül. A közelben található az Lago d'Iseo tó is. Val Camonica világhíres sziklarajzairól, a térségben közel 300 000 petroglifa található, melyet a camunni törzs tagjai véstek, festettek rá a sziklákra i. e. 8000 körül. Találtak olyan sziklarajzokat is, melyeket a római időkben készítettek. A rajzok kozmikus képeket, emberábrázolásokat és főképp vadászatokat, rituális jeleneteket ábrázolnak. A rajzokat 1909-ben fedezte fel Walter Laeng, bresciai geográfus Pian delle Greppe-nél, Cemmo közelében.
Barlangrajzok ősi ábrák vegyesen

Kvavlo_Tusheti_region_Georgia.jpg Barlangrajzok (petroglifák) a világ minden tájáról. Minden "barlangrajz" kulcsszóval szerepelő kép.
Barlangrajz

petroglyphs-joshua-tree-national-park-photo-26772-230614.jpg  
Barlangrajzok, ősi leletek

petroglif-tazbi-chu-tovalu1.jpg Barlangrajzok (petroglifák) és ősi leletek a Föld minden tájáról!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Keresés eredménye - "barlangrajz"

petroglif-tazbi-chu-tovalu1.jpg
Titokzatos hakaszföldi sziklavésetekOroszország, Szibéria, Hakaszföld (Khakassia).
Ötezer évvel ezelőtti leletek.
RCHARD
feltartottkezu_osszefoglalo.jpg
Feltartott kezű emberalakokAz anyagi világ találkozása a fénnyel. Az ember és a láthatatlan Világegyetem kapcsolata. H alakú hídnak lenni a fent és a lent között. Isten és az Anyatermészet köszöntése emberi testben megélve. Az éltető Mag tisztelete.
Kapcsolódó képek még:

Bamakoban a dogonok ősi jelképe; Berber zászló; Orosz népi ablakdíszítések; Mokos, Makos, a Világfává vált Földanya; Árpád-kori mellkeresztek; "Az óceán virágai" régészeti lelőhely, Mexikó; Összehasonlító táblázat; Orion (Nimród) csillagkép; Bizánci stílusú bronz medál Jeruzsálemből; Korakeresztény katakomba; Rejtélyes hasonlóság; Druida; Egyiptomi Djed oszlop; Purna-Kalasha Indiából; Birka város (Svédország); 7000 éves barlangrajz Querato tartományban, Mexikóban; Puako Petro; Brunei címere
1 hozzászólásRCHARD
norse-trident.jpg
Bronzkori barlangrajzA mai Svédország területén talált barlangrajz. Körkereszt testű alakok kezében balta, illetve fokos alakú tárgyak, melyeket az ég felé emelnek. Az égben hajó szerű ábrákkal, valamint hármas sugarú, (szigony szerű) napsugarakkal.RCHARD
rosacamuna.jpg
Jinjang - szvasztika kapcsolatA Val Camonica-i barlangrajzokhoz kapcsolódó jelképrendszer.

Még ma is talány a tudósok előtt, hogy miért tűnt el hirtelen a camuni kultúra Kr. e. 16 körül, röviddel a római csapatok megjelenése előtt. Az egyik legfontosabb szimbólumuk azonban kiállta az idők próbáját. A lombardiaiak a történelem előtti „rosa camuna"-t, a camuni nép "napábrázolás"-át választották jelképüknek.


RCHARD
Orion-csillagkep-Orion-constellation.jpg
A legrégebbi csillagtérkép, mamutcsontba vésve Orion csillagképévelKutatók véleménye szerint a lelet kb. 32000 éves.
A bal oldalon látható a Vadász csillagkép (Nimród, Orion, Ozirisz csillagképe).
A mamut agyar részletbe egy emberalakot véstek, akinek a kéz és testtartása megegyezik a csillagkép alakjával. Dr. Michael Rappenglueck aki korábban a Müncheni Egyetemen dolgozott, az ősi barlangrajzok szakértője. Több olyan ábrázolást talált melyeken csillagképek vannak megörökítve.
A lelet hátoldalán látható jelek feltehetően egy termékenységi táblázat alapjait adják. Ennek megfelelően segítséget adhatott a várható születési idő meghatározásában.
A felbecsülhetetlen értékű őskori leletet 1979-ben találták, az Ach völgyben, Németországban.
A számítógépes modellezések szerint, a leleten található csillagkép alakja megfelel a 32000 évvel ezelőtti megjelenésének.
Méretek: 38x14x4 mm.
RCHARD
1979678_733048573393473_241107187_n.jpg
Járjunk őseink nyomában! Mit jelképez a szarvas?A magyar nép egyik lélekvezető állata, s az egyetemes mítoszkészlet fontos szimbóluma a szarvas. A barlangrajzoktól a sámánhiten keresztül korszakokon és kontinenseken át követhetjük nyomon a szarvas attribútumát. Külön kiemelném a magyarság ősvallásában betöltött szerepét. Fejtsük meg, hogy mit szimbolizál a szarvas a kollektív tudattalanban, s hogy mit üzen számunkra ez a jelkép!

Amióta az emberiség létezik, a szarvas igen előkelő helyet foglalt el a kollektív tudattalanban és a vallásokban. Találkozunk vele az őskori barlangrajzokon csakúgy, mint az ókori kultúrákban. A szarvas agancsa különösen fontos szimbólum, amely az idő periodicitását és a megújulást, az újjászületést reprezentálja. Részint azért, mert a szarvas agancsa újranő, részint azért, mert agancsában a szoláris (Naphoz kapcsolódó) szimbólumot véltek felfedezni. Ilyesformán az agancs nem más, mint a Nap sugara.Folytatás a hozzászólásokban!
1 hozzászólásmaghun.com
_JEL_JEL_JEL.jpg
Varga Csaba: Jel, jel, jel"Az ősi írásleletek időben igen elszórtak, ugyanakkor a rajtuk fennmaradt betűk rajzi világa igen egységes, mi több, rendre ismétlődnek ugyanazok a jelek tízezer éveken át. Akad olyan eset is, hogy 5-10.000 éves különbséggel ugyanaz a három betűből álló felirat jelenik meg - egyaránt lóra írva. Mindebből eleve gyanakodhatunk arra, hogy ugyanarról az egyetlenegy ABC-rõl, jelkészletről lehet szó.
Különösen azért is erre kell gondolnunk, mert - egy grafikus a megmondhatója -, végtelen számú, egymástól rajzilag teljesen eltérő formavilágú jelsorozat állítható elő. (Ma is nagyon sok, grafikai ötletében gyökeresen eltér betűkészlet található a Földön.) Tehát ha mindig ugyanazon rajzi elv szerinti jeleket találunk a messzi múltban és ami még ennél is fontosabb: nem találunk másfélét is, akkor azonos jelkészletről lehet csak szó.
A könyv nálunk kapható:
http://maghun.com
2 hozzászólásArch
magyar-valosag-alienfilm.jpg
Sci-fi és magyar valóságVideó:

"Ezek a leletek a Föld különböző pontjairól származnak. Ősi kultúrákból amelyek nem álltak egymással kapcsolatban. És mégis ugyanazok a piktogramok mindenütt. Mezopotámia, aztékok, európai barlangrajzok..."Ez volt a filmbemutató. Most pedig a valóságról:

Kozmikus jelképrendszer a Szent Koronán, II. András Aranybulláján és sumér leletekenA Tejút, a Naprendszer, a helioszférikus mező, a holdsarló alakú Orion-kar és a két dimenzióban ugyancsak sarló alakú "ütközési zóna", valamint az eltérő nagyságrendekben is helytálló kozmikus jelképrendszer.

A Nap-Föld-Hold kulcsra kattintva a filmben megjelenített sumér lelethez hasonlókat is kapunk a Szent Korona jelképrendszerével!

Tovább...

1 hozzászólásMetatron
hopiindiancsodaszarvas.jpg
Hopi indián kőbe vésett rajzolatok: CsodaszarvasHopi ősök és csillaglények kapcsolatának bizonyítékai között.

Ősi idegenek: Az ember teremtése című filmből:

Kisfilmben a kép a 32. perctől:Szkíta motívumokhoz hasonló ábrákkal.
RCHARD
nommoF.JPG
Nommo / Dogon mitológiaA dogon törzs hiedelemvilágának középpontjában a Szíriusz áll. A barlangrajzok közt szereplő tojás alakú ellipszisről hiszik és állítják, hogy egy keringési pályát ábrázol és az ellipszisen a Szíriuszt ugyanarra a helyre helyezték, ahol az valójában van: az ellipszis széléhez közel eső fókuszpontba, és tudnak a Szíriusz társcsillagáról is, és azt állítják, hogy az 50 éves periódusokban kerüli meg a Szíriuszt. A törzs 50 éves időközönként ünnepli meg az ehhez kapcsolódó "Szigui-ünnep"-et, pompás rituálékkal kísérve.
A dogon papok hiedelme szerint a Szíriusz egyik bolygójáról a távoli múltban kétéltű lények érkeztek a Földre és tanították, információkkal látták el őket. E lényeket Nommo-nak nevezték.
Barlangjuk falán a velük és űrhajójukkal való találkozást is megörökítették.
1 hozzászólásTóthné Brigitta
916338.jpg
Kettős kereszt szimbólum Közép-Montanai barlangrajzK. Andrea
7540675.jpg
Kettős kereszt szimbólum Lelőhely: Sámán szikla, Helenához közel.K. Andrea
310 fájl 26 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!