Világbiztonság

Nyílt Társaság

Album keresés eredménye
Földanya vadon termő, ehető adományai

-jazminpakoca-Stevia_rebaudiana_flowers.jpg Vadon termő, ehető növények képtára. Gyűjtésük szakértelmet kíván.
Mokos (Makos) Magos, magas: Földanya a szláv hitvilágban

rbydr88.gif Az egyik legismertebb szláv istennő. Nevének magyar nyelvi, ősgyökrendszeri vonatkozásai vannak: Magos, magas, makkos, mint Világfa. Az Égigérő fává nőtt Földanya. A női munka és a női sors védelmezője. Vigyáz a szövőkre, hímzőkre, fonókra és birkanyírókra. Védi a nőket a gyermek születésénél. A keleti szlávoknál Nagy Anya Istennő. Nevének jelentései között szerepel: Mokry "nedves" és moknut (i) "vizes lesz." Jellegében hasonló az indo-iráni Ardvi Sura Anahita-hoz "Nedves Földanya". Kapcsolódó jelkép: Csodaszarvas.
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Keresés eredménye - "Földanya Gaia Nagyboldogasszony"

danu.jpg
Danu (Duna) istennőAz ír mitológia Földanya istennője, lábainál kígyóval, csak úgy mint Szűz Mária megjelenítéseinél. A dob szerű tálban a hármas forgóval szokták ábrázolni (tirszkele). A vízben létrejövő rezgések szemléltetése is ide tartozik. Övén a csat tölgylevél. Köpenyén a Teremtés szava: az "Ószó" képírás: spirál-egyenes-spirál.Képírással az Ősföld: Óföld:A Csupros Mária (Mária-oszlop, Immaculata) Miskolcon:Ízisz és Hórusz - Szűz Mária és Jézus:Mokos istennő az élet fonalával: Magos, magas, fokos. A szláv mitológiában a Földanya aki Égigérő fává vált.
Aranyalmafa, mely az arany-arányú Világfára is utal.A kulcsszavakra kattintva lehet böngészni!
2 hozzászólásWOWSecurity
magyar_kifesto.jpg
Magyar jelképek kifestőA Magyar jelképek kifestő-füzet hűen adja vissza őseink színes világképét! Versekkel, történetekkel kiegészítve. Nagyon szép kifestő-füzet és fontos, mert igaz!
Arch
scythian_princess.jpg
Szkíta mágus hercegnőA süvegen kos jelképek és a Világfa látható. Az ég és a Föld közötti kapcsolatot jelképezni. A Világfa (Isten fája, Tetejetlen fa, Égigérő fa) megjelenítése a Csodaszarvas szemből nézett képét is elénk tárja. Ebben a nézetben fa lombja az agancs, a feje a törzs. Csavarodó részeiben megfigyelhető a rovás-ő betű (fogazott spirál, dupla napspirál).

A süveg a világ közepével való kapcsolatot is jelképezi. A teteje a teremtés központja felé mutat. A mágus a szintek őrzője.

Mágus szavunk a mag-ős kifejezést is hordozza. Ez az Egy-Mag, a teremtés magja. Magyar: mag erő egy, mag-ár, megér. A Világfa magas, magos, szintes, fokos. A szláv hagyományban a Égigérő fává vált Földanya: Mokos.

A szójáték a nyelvi ősgyökrendszer szabályai alapján is levezethető. A mássalhangzó képzésre (is) épül, valamint az ősképekre melyeket lelki szemünkkel látni kell. A képzés, képesség, képesítés, képtelenség, szavak mind a vizualizációra utalnak.

A perzsák által szakának hívott szkíta kincseket Kazahsztánban találták.
1 hozzászólásRCHARD
migrans_aradat_es_foldrenges_terkep.jpg
Ott reng a Föld ahol a legerőteljesebb a migrációs árA kiáradó férfi minőség és a befogadó női minőség erőltetett, erőszakos összeütközéséről van szó. Európa, a gyönyörű Nő, ahol a világon legrégebb óta van jelen szabadon a női minőség. A másik oldalon az arab világ, ahol a nőiség a leginkább el van nyomva.
Különböző kultúrák összecsapásáról van tehát szó. Hatalmas anyagi erővel: pénzzel egyszerűen összecsapják őket, mint az ember a két tenyerét.
Ami a Közel-Keletről jön, az a nemek szintjén, egy egyensúly nélküli, férfi dominanciával bíró, elsöprő, kiáradó erő. A női princípiumot teljesen elnyomó, azt szinte állati minőségbe fojtó, erőszakos, háborús minőséget képviselő áradat. Európa legfőbb női megtestesülésén, közepén menne át, Földanya országán keresztül. Mária Országa nem fogadja be, de az áradat tovább megy és próbálja megerőszakolni az összezavarodott Európát. Ott tudja erőszakolni ahol a tiszta női minőség gyengébb, szabadosabb, átgondolatlanabb, túlságosan megengedő, bűntudattal teli, de anyagilag mégis a legerősebb: ez Németország...
2 hozzászólásRCHARD
Tiara.jpg
Szarmatának mondott szkíta tiaraKözépen, a Földanyát jelképező női alakból növekszik a Világfa melyet szarvasok őriznek. Ez a történet mindkét irányban folytatódhatott, ezt más koronák is megerősítik. Gyöngyök és csüngők is láthatók rajta, csak úgy mint a Szent Koronán. A Szent Korona abroncsának felépítéséhez igen hasonló korona.
Földanya, Nagyboldogasszony, az anyai és szűz anyagi minőség tisztelete ment át a kereszténységbe Szűz Mária által.
RCHARD
Tiara2.jpg
Szarmata arany korona a Földanya és a Világfa tiszteletével (a Szent Korona részének megfelelő)Ahol a halál nem létezik, az egy magasabb szintű valóság. A közös történelmi valóságunkat, melyet ezen a létsíkon élünk meg, ne keverjük teljesen össze a spirituális létsíkkal! Itt van halál, nemzethalál és Föld bolygó halál is előfordulhat. Más kérdés, hogy más valóságokba egyesek át tudnak jutni, vagy meg tudják teremteni, de a felelősségünk ebben a valóságban óriási.
Itt és most van tennivalónk, emberi testben, a Földanya élő anyagának védelme érdekében. A természet sokszínűségének védelme ugyanúgy feladatunk mint a szabad emberi gondolkodás kiteljesedésének segítése. Mária Országa a Földanya Országa. Hatalmas szellemi erővel rendelkezhetünk ami az anyagi világban is meg tud nyilvánulni. Az ember a kapocs a Világegyetem anyagi és a láthatatlan része között.
A spirituális világhoz való kapcsolódásra nem mindenki képes. Vannak akiket jó útra kell téríteni, mások pedig élősködésre és élvezetek átélésére rendezkedtek be. Akik tudnak kapcsolódni, azok tudják a dolgukat. Válogatott megtisztulásra van szükség...
RCHARD
O_Foldanya.jpg
Föld - Ősföld- Óföld - Földanya magyar képírássalA Föld szóban szerepel az öld felszólítás, de ugyanakkor a Föld öld -összefüggést még tovább bontva, az öl már önmagában végtelenül kétértelmű. Utal az anyaölre amiből születünk. Az él szóba megy át. Innentől kezdve az egyensúly megértése felé vezet a szó. Ugyanúgy mint a STN ősgyök. A nyelvünk a kettősség megtapasztalását is tanítja, a végletek találkozását egy-egy szóban, vagy ősgyökben. A Föld szó rovásképeiben a körkereszt, Isten pecsétje jelenik meg, majd egy forgó spirál benne, (ó-ból ő). Ez a születő életre is utal, mert a magzat képe a rovás-ő. Ezután a hármashalom (L) és a DŐLő kereszt (D) növekszik. Természetesen lentről fölfelé építve a képet, összességében úgy néz ki mint a gömb alakú Földből kinövő hármashalom, tetején egy kereszttel.
Figyeljük meg Szűz Mária lábai alatt a kígyót, mely a Földre tekeredik. Lábainál a holdsarló: a rovás-ny betű is látható.

Térben, mozgásban megjelenítve:

1 hozzászólásArch
gyertyaszentelo-nagyboldogasszony.jpg
Február 2- Gyertyaszentelő Boldogasszony napja
Boldogasszony napja jeles nap volt őseink életében, hiszen ez az egy nap volt kerek egy esztendőben, amikor kialhatott a tűzhelyben a tűz.

Ilyenkor kitisztították a tűzhelyet és a házat s ezt követően családostul a szent ligetekbe, berkekbe, fényes szegletekbe szertartásokra mentek az emberek, ahol táltosok megszentelték megtisztították előbb a tüzet, ehhez hívták a Tűzszentelő Boldogasszonyt majd a szertartás további részében megemlékezve Tűz és Nap hitű dicső őseinkre, az emberek kezükben gyertyát tartva kérték Tűzszentelő Boldogasszonyt otthonaikba vihessenek az ő tiszta dicső és mindent átható fényéből , hogy egész esztendőben segítséget s erőt adjon, s szükségkor utat mutasson.

Ilyenkor a táltosok hétféle fából szertüzet gyújtottak s miközben hívták a Tűzszentelő Boldogasszonyt s őseinkre emlékeztek dicső ősökről regéltek s a tűz fontosságáról tanították a népet s a tűz tiszteletére a gyermekeket.
Folytatás a hozzászólásban…
1 hozzászólásK. Andrea
megtermekenyules1200.jpg
Megtermékenyülés, termékenységGyűjtemény: Termékenység szimbólumok, jelképek a különböző kultúrákból. Szent jelek találkozása: vesica piscis a hal formája, a két kör metszése; A megtermékenyülő petesejt és a hímivarsejtek mint Nap-jelkép; Az idők kezdetén felkel a Nap a teremtés hegyéből; Nő összerovás (ligatúra) - Mitől vagyis kitől lesz Nő a nő? (Termékenység képesítés); Aszklépiosz botja; Ízisz csomó, A zempléni fejedelmi csésze rajza; Az élet magjának érkezése; Anyahita, Inanna, Földanya, Szűz Mária, Ízisz és Ozirisz, Eiréné, Ceres, Freyja, Pachamama, Thor, Attisz, Mithrász; Ősmag elmélet - Videó;

Album:

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2904
Arch
feltartottkezu_osszefoglalo.jpg
Feltartott kezű emberalakokAz anyagi világ találkozása a fénnyel. Az ember és a láthatatlan Világegyetem kapcsolata. H alakú hídnak lenni a fent és a lent között. Isten és az Anyatermészet köszöntése emberi testben megélve. Az éltető Mag tisztelete.
Kapcsolódó képek még:

Bamakoban a dogonok ősi jelképe; Berber zászló; Orosz népi ablakdíszítések; Mokos, Makos, a Világfává vált Földanya; Árpád-kori mellkeresztek; "Az óceán virágai" régészeti lelőhely, Mexikó; Összehasonlító táblázat; Orion (Nimród) csillagkép; Bizánci stílusú bronz medál Jeruzsálemből; Korakeresztény katakomba; Rejtélyes hasonlóság; Druida; Egyiptomi Djed oszlop; Purna-Kalasha Indiából; Birka város (Svédország); 7000 éves barlangrajz Querato tartományban, Mexikóban; Puako Petro; Brunei címere
1 hozzászólásRCHARD
amaicha-pachamama-museum-tilcara.jpg
Pachamama Az Andok-hegységben élő indiántörzsek Föld istennője. Pacha Kamaq felesége. Gyermekeik: Inti a napisten és Killa holdistennő. A négy fő quechua prinszípium: Víz, Föld, Nap, hold. Az erőltetett katolicizmus után Pachamama megfelelője Szűz Mária, de mind a mai napig használják a nevét az anyatermészet szinonimájaként. Arch
remenyik_sandor.jpg
Reményik Sándor: Halotti beszéd a hulló leveleknekLátjátok feleim, hogy mik vagyunk?
Bizony bíbor és bronz és arany
És örökkévaló szent szépség vagyunk.
Ahogy halódunk, hullunk nesztelen:
Bizony, e világ dőre, esztelen
Pompájánál nagyobb pompa vagyunk.
Nem történhetik velünk semmi sem,
Mi megronthatná szép, igaz-magunk.
Míg a fán vagyunk: napban ragyogunk
S ha alászállunk: vár a hűs avar,
Testvér-levél testvér-lombot takar,
Ott is otthon vagyunk.
Ha megkeményedünk és megfagyunk:
Zuzmara csillog rajtunk: hermelin.
Bíbor után a fehér hermelin.
Bizony szépek vagyunk.
Látjátok feleim, hogy mik vagyunk?
Ha végre földanyánk része leszünk,
Ott is szépek leszünk,
Ott is otthon leszünk.
És árvaság csak egy van, feleim:
Az erdőn kívül lenni.
Otthontalannak, hazátlannak lenni.
Nagyvárosok rideg utcakövén
A széltől sepertetni.
Sok más szeméttel összekevertetni.
Árvaság csak ez egy van, feleim.
S amíg itthon vagyunk:
Bizony bíbor és bronz és arany
És örökkévaló szent szépség vagyunk.

Kolozsvár, Hója-erdő, 1923 október
Arch
136 fájl 12 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!