Világbiztonság

Nyílt Társaság

Keresés eredménye - "nyolc apostol"

Szent_Korona-teljes1-szimbolumokkal.jpg
A világ egyetlen Szent Koronájának jelképrendszereVilágunk kultúráinak szent jelképrendszerei a Korona szimbolikáján keresztül!
A Szent Korona részletei és az alsó sávon felsorolt jelképek is kattintással kereshetők!

A Szent Korona a világnak

Reméljük tudta is mit mond az amerikai őrnagy, de megvalósítani csak mi lehetünk képesek, nőjetek fel hozzá.A koronáknak három típusát ismerjük:

1. a házi korona, melyre semmiféle megkötés nem vonatkozik;
2. az országló korona, melyet az uralkodóknak meghatározott alkalmakkor viselni kellett, és
3. a beavató korona, melynek analógiái csak Belső-Ázsiában vannak; európai képviselője egyedül a Magyar Szent Korona. Ezt az uralkodó csak koronázáskor viselheti, amúgy két koronaőr őrzi. Rajtuk kívül csak a nádorispán nyúlhat hozzá, aki koronázáskor párnán a helyszínre viszi és az érsek helyezi a király fejére. A magyarok királyainak koronája az államiság jelképe lett, ebből alakult ki a világon egyedülálló Szentkorona Tan.

5 hozzászólásadmin
Buj.jpg
Buj községA pajzs: álló, csücskös talpú, kékkel és vörössel négyelt pajzs. Első, kék mezejében ezüst jobb haránt pólya. Második, vörös mezejében lebegő helyzetű arany latin kereszt. Harmadik, vörös mezejében lebegő helyzetű arany apostoli kettőskereszt. Negyedik, kék mezejében lebegő helyzetű arany nyolcágú csillag.
Szembe fordult, arannyal ékített és vörössel bélelt pántos az ezüstsisak, vörössel és kékkel ékített heraldikai aranykoronával.
A sisakdíszen három arany búzakalász, oldalra kihajló levelekkel.
Takarók: mindkét oldalon vörös-arany.
A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével: BUJ felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.
Az ezüst harántpólya elsődlegesen a Pécz-nemzetséget és a belőlük származó Ibrányiakat szimbolizálja, akik őshonos birtokosoknak tekinthetők. A pólyának mögöttes jelentéstartalmat is tulajdoníthatunk: jelképezi a községhez kapcsolódó Lónyai csatornát is.
A régi buji pecsét búzakalásza a mezőgazdasági jellegű települést jelképezi, ekként szerepelnek...
1 hozzászólásadmin
70.jpg
Pál apostol zománcképe a Szent KoronánSzent Pál apostol és a keresztpánt
Pál apostol képe a Korona bal oldalán látható.
Nem tudjuk biztosan az "Apostoli Hitvallás" keletkezésének idejét, tehát a Koronán szereplő "nyolc" apostol, akik több, mint 1000 évvel előbb éltek, mint a róluk szerkesztett első listák az egyházi gyakorlatban megjelentek - nem lehetnek szerzői ennek az Apostoli Hitvallásnak. Inkább arra kell gondolnunk, hogy – a befogadott és elismert Szent Pálon kívül, a Koronán szereplő másik „hét" apostol munkája alapján született és alakult ki minden keleti kereszténység és maga a keleti keresztény egyház is. Ugyanis ezek sohasem tették lábukat a Római Birodalom területére. Péter Antiochiában van eltemetve és nem Rómában.
admin
3 fájl 1 oldalon