Világbiztonság

Nyílt Társaság

Keresés eredménye - "csillagkapu"

kings_of_ararat.jpg
Nimród mellett, az Égigérő fát két oroszlán őrzi Az oroszlán őrzők átnéznek a Világfa egy másik szintjére (a miénkre).

Nimród fiai: Hunor és Magor. Honőr és Magőr, az Égigérő fa őrizői, szintjeinek kapuőrei. A Táltos hitvilágban a Táltosok, akik átjárnak a Világfa fokai, szintjei között.

A szárnyas Nap és a "Shen-gyűrű" jelképek is ide tartoznak, lásd a kattintható kulcsszavakon keresztül! Ahogy az égbe menő Nimród szárnyai is négy szintesek, úgy, a Világfában is meglátjuk ugyanezt a négyességet, hiszen a szintek között utazik.

További, hasonló "csillagkapu" ábrázolások a kulcsszavakon keresztül lentebb!

3 hozzászólásArch
csillagkapu_tarsoly.jpg
Csillagkapu és Nimród égbemenetele (A kép részletei kattintással kapukat nyitnak)Az asszír kőtábla díszítésének vizsgálatakor figyelembe kell vennünk, hogy egy ősibb kultúrából, a sumérből építkezik.
Figyeljük meg a csillagok alatt megjelenő kaput, az átjárót a Világfa szintjei között.
A történet a tarsolyainkon is megjelenik. A színek segítenek az értelmezésben. A jobb felső sarokban a tiszabezdédi tarsoly látható. A Világfa (Tetejetlen fa, Élet- és Tudás fájának egysége) mely két tőről ered, a felső részén a hármasság egységébe vezet. A kék szín Nimród jelképét emeli ki, mellette csillagképének és hagyományainak őrzőit láthatjuk. Hunor és Magor őrzi a bejáratot a csillagösvénybe, mely a Tejút galaxis magjába vezet. Nimród, Ozirisz, Orion, alakja tehát a Vadász csillagképhez kötődik.

Sumér életfa és madár fejű istenség
Aratás...Jelképrend a magyar tarsolyokon:
Galgóci tarsolylemezA történet a részletekre kattintva folytatódik (kép részei és kulcsszavak).
1 hozzászólásArch
csodaszarvas_szkita.jpg
Csillagkapu és az alvilág kapujaSzkíta kardhüvely ie. 7. század.
Az Élet és Tudás fájának egysége adja a csillagkaput. A két szárnyas Őrző nyitja. Az alvilágból a patás, halruhás szörny íjat feszít.
A Csodaszarvas, mint a látható Világegyetem jelképe minden szinten jelen van.

A kardnak illetve hüvelyének van egy gyönyörű párja is:A kelermeszi 1. sz. halomsír kardhüvelyének részlete. Itt is nyilvánvalóak a közel-keleti előzmények, a szarvas pedig gyakorlatilag pontos mása a tápiószentmártoninak vagy a Kosztromszkaja-kurgánban talált arany pajzsdísznek, de egy másik kelermeszi leleten, egy arany tegezborítón is feltűnik ugyanez a felhúzott lábú motívum.
1 hozzászólásArch
szkita5.jpg
Szkíta kardhüvely csillagkapuvalSzárnyas alakok keltik életre az Ég ígérő fát. Mellettük Csodaszarvas, alattuk az alsó világ őre, illetve szörnye. Két fa: Az Élet és a Tudás fájának egysége adja az Égig érő fát.

A kelermeszi 1. sz. halomsír kardhüvelyének részlete. Itt is nyilvánvalóak a közel-keleti előzmények, a szarvas pedig gyakorlatilag pontos mása a tápiószentmártoninak vagy a Kosztromszkaja-kurgánban talált arany pajzsdísznek, de egy másik kelermeszi leleten, egy arany tegezborítón is feltűnik ugyanez a felhúzott lábú motívum.
1 hozzászólásArch
707px-Itsukushima_torii_angle.jpg
Torii - sintó kapu a felkelő Napra hangolvaA sintó (神道, nyugaton shinto) Japán ősi vallása, őshonos vallási tanítások és gyakorlatok összessége. A sintó szó jelentése: az istenek útja, helyesebben „a szellemek útja”, ugyanis a sintóista szemléletben a hagyományos értelemben vett istenek helyét szellemek (kamik) töltik be. Az ősi vallásnak más elnevezése is létezik, hívják még kami no micsinek is, amely szintén „az istenek útját” jelenti.
A sintó rokonságban áll Ázsia és a csendes-óceániai szigetvilág sámánisztikus hagyományaival és kultuszaival. E vallás középpontjában a kamik (istenek) állnak, ezek szellemek, gyakran az ősök szellemei vagy különböző természetben előforduló dolgok szellemei: külön kamija van a földnek, a mezőnek, a folyónak, az erdőnek, stb. Összesen körülbelül 8 millió kami ismeretes.
Tovább a hozzászólásokhoz!
1 hozzászólásK. Andrea
egyptbarge3.jpg
Napbárka és csillagkapuHórusz és Széth vetélkedését két különböző módon mutatják be. Mindkettő előfordul már a Piramisszövegekben, a mítosz legrégebbi forrásában. Itt egyes szövegekben Hórusz Ozirisz fia és Széth unokaöccse, a konfliktus fő oka pedig Ozirisz meggyilkolása; a másik hagyomány szerint Hórusz és Széth testvérek.
Ez az ellentmondás több későbbi forrásban is szerepel, a két istent hol testvéreknek, hol nagybácsinak és unokaöcsnek nevezik, néha még ugyanannak a szövegnek két pontján is.
Az istenek küzdelme számos epizódból áll. A Hórusz és Széth története elmeséli, hogy a két isten különféle más istenekhez folyamodik, hogy ítélkezzenek az ügyben, illetve számos versenyszámban – például csónakversenyben vagy állat alakjában folytatott küzdelemben – méri össze magát, hogy eldöntsék, ki a győztes. Ebben a történetben Hórusz minden alkalommal legyőzi Széthet, és a legtöbb isten is őt támogatja.
A harc azonban így is nyolcvan éven át tart, mert a döntőbíró, a teremtő isten Széth pártján áll.
1 hozzászólásArch
barque-of-ra_-33.jpg
Kapuk könyveRa napbárkája (a Mesektet).
I. Ramszszesz sírjánál találták.
Amikor Ra a Mesekteten van, kos fejjel ábrázolják.
Arch
923296_520692234660293_1156087786_n.jpg
Az "istenek" világának egyik kapuja Vannak-e még újabb felfedezések és bizonyítékok arra, hogy a földönkívüliek, vagy ha úgy tetszik, a magasabb rendű lények, jártak már itt a Földön? Milyen döbbenetes tényeket célszerű megfontolni Paleo-SETI / Paleoasztronautika ügyben? Léteznek-e csillagkapuk a világban? Használták-e azokat valaha is az emberek, vagy csak az isteneknek adatott meg ez a privilégium?

Számos közvetett bizonyíték, illetve tény szól amellett, hogy az Erich von Däniken nevével fémjelzett irányzat nem légből kapott elméleteken és tudománytalan részigazságokon alapszik, hanem sok ősi anomálián és a jelenkorban is fejtörést okozó kérdésen. Azért „csak” kérdésen, mert álláspontom szerint mindig meg kell hagynunk az embernek a gondolkodás és az akarat szabadságát, hogy tévedhessen és fejlődhessen általuk.

A földönkívüli lényekkel való foglalkozást sokan tudománytalannak tartották egészen addig, amíg tömeges méreteket nem kezdett ölteni az eltérítések száma. TOVÁBB a hozzászólásokhoz!
1 hozzászólásK. Andrea
fereglyuk.jpg
Féreglyuk és csillagkapuA féreglyukakra vonatkozó elméleti leírásból tudjuk, hogy megépítésükhöz szükség van bizonyos „exotikus” vagy „negatív” anyagra/energiára. Ez meglehetősen bonyolulttá teszi a dolgot, célszerű tehát a már meglévő féreglyukak geometriáját átalakítani igényeink szerint. A kivitelezéséhez a Gauss-Bonnet tétel segít. E matematikai formula alapján a csillagkapu üzemeltetői meg tudják határozni az egzotikus anyag (vagy negatív energia) mennyiségét a mindenkori szükség szerint. Az összefüggés igen könnyen meghatározható. Ha már egyszer sikerült létrehozni egy kétirányú féreglyukat, rendkívül fontos a stabilitásának fenntartása, negatív energia folyamatos betáplálása révén. Morris és Thorne vezette le a feladat egyszerű összefüggéseit. Ebből kiderül, hogy egy ezer méter átmérőjű féreglyuk fenntartása 5 x 10+36 Newton/négyzetméter energiát igényel, nagyjából ekkora a nyomás egy nagy tömegű neutroncsillag magjában. Jelenleg nem, de egy töretlenül fejlődő civilizáció számára a jövőben ez a feladat is elérhető lesz.CSIŁŁa
Kanna.jpg
Kanna?Arany folyadék tároló kanna az Iraki gyűjteményből. Kalhu/Nimrud.

A középső sávban Nimród égbemenetelénél megjelenő, csillagkapu-szerű ábrázolás:

Aniko Veronika Merth
246761_10151106272427599_553161175_n.jpg
Kő súlyAz ismeretlen dél-közép iráni "Jiroft" civilizáció korából, feltételezhetően a 3.évezredből való ez a lelet. ( Mai Sistan és Kerman tartományból.) K. Andrea
akhet.jpg
Akhet hieroglifa: Harmakhet=HármashegyA hármashalom és a szárnyas nap jelképrendszere.
A horizonton megjelenő és eltűnő Nap jelképe. Hórusz a horizonton. (Horizont= Orion zónája, Ozirisz zónája)
Az Orion csillagkép megegyezik Ozirisz csillagképével, a Vadász csillagképpel. Alakja nagy "H" illetve rovás R.
Harmakhet ("Horus in the Horizon").
Az agy hármas rendszerét is jelképezi, a két agyfélteke és a vizuális gondolkodás alapját képező köztiagy kapcsolatrendszerrét.
A köztiagy tudományos neve hüllőagy, mivel az agy legősibb része, mely már a hüllőkben is jelen van.
1 hozzászólásRCHARD
68 fájl 6 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!