Világbiztonság

Nyílt Társaság

Keresés eredménye - "apostolok"

Szent_Korona-teljes1-szimbolumokkal.jpg
A világ egyetlen Szent Koronájának jelképrendszereVilágunk kultúráinak szent jelképrendszerei a Korona szimbolikáján keresztül!
A Szent Korona részletei és az alsó sávon felsorolt jelképek is kattintással kereshetők!

A Szent Korona a világnak

Reméljük tudta is mit mond az amerikai őrnagy, de megvalósítani csak mi lehetünk képesek, nőjetek fel hozzá.A koronáknak három típusát ismerjük:

1. a házi korona, melyre semmiféle megkötés nem vonatkozik;
2. az országló korona, melyet az uralkodóknak meghatározott alkalmakkor viselni kellett, és
3. a beavató korona, melynek analógiái csak Belső-Ázsiában vannak; európai képviselője egyedül a Magyar Szent Korona. Ezt az uralkodó csak koronázáskor viselheti, amúgy két koronaőr őrzi. Rajtuk kívül csak a nádorispán nyúlhat hozzá, aki koronázáskor párnán a helyszínre viszi és az érsek helyezi a király fejére. A magyarok királyainak koronája az államiság jelképe lett, ebből alakult ki a világon egyedülálló Szentkorona Tan.

5 hozzászólásadmin
800px-Baptistery_Arians06.jpg
Ariánus keresztelőkápolna mennyezeti mozaikja, körben az apostolok alakjaivalAz arianizmus Arius-nak és követőinek (az ariánusoknak) mozgalma volt a 4. században, amelyet később eretnekségnek nyilvánítottak. Legfőbb tétele, hogy a Fiú-isten nem öröktől való, csupán az Atya-isten "teremtménye", amivel sokak szerint Jézus isteni voltát, s egyúttal a Szentháromság tanát tagadja. Az arianizmus tanait már az első nikaiai zsinat (325) vitatta, de Arius és követői néhány módosítást eszközöltek tanaikon és így az egyházi hatóságok csak az első konstantinápolyi zsinaton, 381-ben ítélték el szervezetileg. Ennek ellenére a Nyugatrómai Birodalom szétesése után több, pl. a gótok által alapított európai országban hivatalos államvallás lett. A toledói gót királyságban egészen a harmadik toledói zsinatig (589).
A lengyel testvérek nevű kora újkori vallási szektát szintén szokás (lengyel) ariánusoknak nevezni, jóllehet az ókori arianizmussal közvetlen kapcsolatban nem álltak. Továbbá vallástörténetileg az erdélyi magyar Unitarianizmust szintén szokás ezzel a kategóriával összefüggésbe hozni.
Arch
the-holy-trinity-and-the-apostles-1508.jpg
A Szenthármasság és az apostolokHelyszín: Vatikán
Alkotó : Pietro Perugino
Dátum :1507-08
Freskó, 240 cm
Stanza dell'Incendio di Borgo, Palazzi Vaticani, Vatican
RCHARD
Az_utolso_vacsora.jpg
„Mert én az Úrtól vettem, amit át is adtam néktek, hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárultatott, vette a kenyeret, és hálát adva megtörte, és ezt mondotta: „Vegyétek, egyétek, ez az én testem, amely tiérettetek megtöretik, ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.” Hasonlóképpen vette a poharat is, miután vacsoráltak, és ezt mondta: „E pohár amaz új szövetség az én vérem által, ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.” (1Kor 11,23–25) bella
1.jpg
Keresztény csillagképek Julius Schiller, 1627Keresztény csillagképek Julius Schiller, 1627 - Coelum Stellatum Christianum

Kép: A csillagtérkép gyűjtemény fedlapja.

1627-ben, halála évében Schiller kiadta az Uranometria alapjaira épülő csillagtérképét. Kollégája, Johann Bayer Uranometriája annak pontos adatai miatt mind a mai napig elismerésnek örvend a csillagászok között. Nem csak a csillagok helyzetét, de azok fényességét is ábrázolja.

A "Coelum Stellatum Christianum" minden pogány csillagképhez bibliai személyeket, eseményeket rendel.
Az északi égboltot az Újszövetségben, míg a délit az Ószövetségben szereplőkkel személyesíti meg.
Arch
Borgundi_fatemplom.jpg
Építészeti csodák- Borgundi fatemplomVikings - Vikingek
Borgundi fatemplom -
Szent András apostol tiszteletére épült 1150 körül.
Egyik legjobb állapotban lévő ilyen templom, megépítése óta nem újították fel, illetve nem építettek hozzá.
S.Juliett
67.jpg
Szent Péter zománcSzent Péter apostol. A hagyomány szerint Jézus Krisztus neki adta a mennyország kapuinak kulcsait. Az egyik kezében felfelé mutató kulcs, a másikon fekete szalagról lógó kulcs, mely lefelé mutat...
Szent Péter képe a Korona (és a király) jobbján található
A Szent Korona pántján 8 apostolt találunk.
admin
57.jpg
Szent Korona felülnézetSzántai Lajos - A Szent korona apostolképei

admin
 
8 fájl 1 oldalon