Világbiztonság

Nyílt Társaság

Keresés eredménye - "Szent Korona Tan"

archi_regnum_04.jpg
Előadás: Archiregnum (Első, Szent Királyság - a lét törvényének ismerője)A középkori bankárcsaládok és a Magyar Királyság szembenállásáról, a Szent Korona-tan alkalmazásáról mely nem engedte a földek és a vagyon elvételét. Olyan alkotmányjogi és gazdasági háttere volt az országnak, hogy egyedüliként tudott ellenállni a bankárok által irányított kamatos-kamaton alapuló, rabszolgatartó birodalmaknak.

Dr. Tóth Zoltán József - Mátyás király és a Szent Korona-tan (hanganyag):

1 hozzászólásRCHARD
Szent-Korona-kodex.jpg
A Szent Korona legkorábbi hiteles ábrázolásaA Szent Korona legrégibb hiteles képe egy napjainkban Münchenben őrzött kétkötetes munka első részében maradt fenn; ennek kezdőlapján az 1555-ös évszám olvasható. A korona annak illusztrációjaként díszeleg ott, hogy a szerző elmeséli, miként szerezte vissza 1463 júliusának végén, a bécsújhelyi tárgyalásokat követően Hunyadi Mátyás király III. Frigyes császártól a magyar felségjelvényt. Azt ugyanis még 1440-ben Habsburg Albert magyar király özvegye, Erzsébet királyné ellopatta Visegrádról az udvarhölgyével (Kottanner Jánosnéval), majd a csecsemő V. László megkoronázása után Ausztriába vitte. A kétkötetes kódex az 1570-es évek elején a Fugger család könyvtárából került a müncheni bajor hercegi, majd később a Bajor Állami Könyvtárba.
Mindeközben egykori Fugger-birtoklásának köszönhetően a magyar kutatás túlnyomó többsége a munkát a Fugger család történetének, röviden Fugger-krónikának tartja.
2 hozzászólásRCHARD
Szent_Korona-teljes1-szimbolumokkal.jpg
A világ egyetlen Szent Koronájának jelképrendszereVilágunk kultúráinak szent jelképrendszerei a Korona szimbolikáján keresztül!
A Szent Korona részletei és az alsó sávon felsorolt jelképek is kattintással kereshetők!

A Szent Korona a világnak

Reméljük tudta is mit mond az amerikai őrnagy, de megvalósítani csak mi lehetünk képesek, nőjetek fel hozzá.A koronáknak három típusát ismerjük:

1. a házi korona, melyre semmiféle megkötés nem vonatkozik;
2. az országló korona, melyet az uralkodóknak meghatározott alkalmakkor viselni kellett, és
3. a beavató korona, melynek analógiái csak Belső-Ázsiában vannak; európai képviselője egyedül a Magyar Szent Korona. Ezt az uralkodó csak koronázáskor viselheti, amúgy két koronaőr őrzi. Rajtuk kívül csak a nádorispán nyúlhat hozzá, aki koronázáskor párnán a helyszínre viszi és az érsek helyezi a király fejére. A magyarok királyainak koronája az államiság jelképe lett, ebből alakult ki a világon egyedülálló Szentkorona Tan.

5 hozzászólásadmin
magyar-fold.jpg
A nemzeti megmaradás programja a földről és a vizekrőlA termőföld és az édesvíz minőségétől és közösségi birtoklásától kritikusan függ fizikai létünk és jövőbeli megmaradásunk. A 2014-es magyar földmoratórium megszűnésére felelősséggel készülő állam cselekvési lehetőségeiről a Magyar Természetvédők Szövetsége beszélgetett Dr. Tanka Endre professzorral és Molnár Géza kutatóval.

A szabad tőkeáramlás 2014 májusától külföldieket ki nem záró földpiacot követel. Még az adósrabságba szorított államnak is hatékony intézményi eszköztára lehet az önvédelemre, ha a földpolitikai döntéshozók elkötelezettek a nemzeti megmaradás biztosítása mellett. Így a kétmillió hektár állami földtulajdon forgalomképtelen kincstári vagyonná változtatása egy forintjába sem kerülne a költségvetésnek, mint ahogy a nagybirtokrendszert kis- és középüzemi szerkezetté átalakító üzemszabályozás bevezetése sem.

Dr. Tanka Endre professzor, a Károli Gáspár Református Egyetem Agrárjogi és Környezetvédelmi jogi tanszékének vezetője elmondta:
A földtulajdon esetében...
Folytatás a hozzászólásokban!
2 hozzászólásRCHARD
Apostoli-Kiralysag-kormanyzo.youtube
Apostoli Magyar KirályságEskütétel és kormányzói rendeletek.RCHARD
Nicaea_icon~0.jpg
Nikaia–konstantinápolyi hitvallásÓkeresztény ikon.
Középen Nagy Konstantin császár. aki a "Symbolum Nicaeno-Constantinopolitanum", az első nikaiai zsinaton elfogadott keresztény Nikaia–konstantinápolyi hitvallás közösen elfogadott szövegének részletét tartja az egyházatyákkal.

Nikaia–konstantinápolyi hitvallás:

……Hiszek az egy Úrban: Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idő kezdete előtt.Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől. Született, de nem teremtmény: az Atyával egylényegű, és minden általa lett. Értünk, emberekért, a mi üdvösségünkért……
Arch
Bekesszentandras.jpg
Békésszentandrás nagyközség Békés megyeCímere összetett. Az öregpajzs álló, csücskös talpú, ezüsttel és kékkel négyelt. Az első mező ezüstjét két zöld pólya tagolja, s a jobb oldalán az így kialakult valamennyi sávon átnyúlva zöld szegélyű ezüst András-kereszt helyezkedik el. A második mező kékjében arannyal fegyverzett, kétfarkú ezüstoroszlán balra fordul, balra néz, és lebegve balra lép, bal mancsában háromágú, nyitott, aranyleveles koronát emel. A harmadik mező a másodikat ismétli. A negyedik mező ezüstjét ismét két zöld ezüstpólya osztja, s valamennyi sávon csúcsával jobbra mutató, pólya szélességű ezüst nyílhegy (a vízügyi duzzasztóművek egyezményes jele) látható.
A csücskös talpú boglárpajzs ezüstmezejében jobbra forduló és néző fekete holló, csőrében aranygyűrűvel lebegve áll.
A pajzs felett (bár nem érintőlegesen) aranyszalagokból bontakozó erősen stilizált ötágú (három tölgylevél között két makk), nyitott, aranyleveles korona lebeg.
A pajzs alatt dúsan burjánzó arany szalagszövedéken egy-egy arannyal fegyverzett aranyoroszlán ágaskodik...
1 hozzászólásadmin
690px-Royal_Coat_of_Arms_of_the_United_Kingdom_28HM_Government29_svg.png
Ascension szigetAscension az Atlanti-óceánon található sziget 1600 kilométerre Afrika és 2250 kilométerre Brazília partjaitól. Közigazgatásilag a Nagy-Britanniához tartozó Szent Ilona szigethez tartozik, ami tőle 1287 kilométerre délkeletre fekszik. A sziget felfedezése napjáról kapta a nevét, az angol név jelentése magyarul áldozócsütörtök. Székhelye a nyugati parton Georgetown.

1982-ben a Falkland-szigeteki háború során fontos szerepet töltött be a sziget és repülőtere, a brit flottakötelék itt vett fel üzemanyagot Falkland felé menet, és brit bombázók többször is innen indultak bevetésre az argentin haderő ellen. A Brit Királyi Légierő azóta is jelen van a szigeten.

Szent Ilona-iak, angolok és amerikaiak alkotják a népességet. A szigetnek nincs eredeti lakossága. Az emberek a katonai bázis és a távközlési állomás kiszolgálásából élnek.
Oktató
Vadlottak-padjan-a-3-ik-koztarsasag.youtube
A Szent Korona-tant nem lehet hatálytalanítaniA világ egyik leggazdagabb országa a miénk, csak sajnos kevesen tudnak róla idehaza. Nem véletlen. Előlünk módszeresen több mint fél évszázada eltitkolják történelmünket, javainkat és képességeinket. Tudatosan teszik ezt már gyerekkortól kezdve minden eszközt bevetve, úgy az oktatást, mint a média összes területét felhasználva.
Magyarországon az apostoli királyságot haladéktalanul vissza kell állítani! Vagyonok zárolásával a hitelkárosultak vagyona forgalomképtelenné tehető.
2 hozzászólásRCHARD
Aradszabadsagszobor.JPG
Szabadság szobor - AradAz Aradi vértanúk emlékműve Aradon. 1925-ben a Ion I. C. Brătianu vezette kormány 1512/925 számú rendeletére eltávolították. A szobrot, román és magyar hivatalos személyek jelenlétében, 2004. április 25-én a román-magyar megbékélésnek szentelt emlékparkban újra felállították

Lentebb a hozzászólások között a teljes emlékmű képei.
"sárkánysisak"
2 hozzászólásRCHARD
   
10 fájl 1 oldalon