Világbiztonság

Nyílt Társaság

Legutóbb feltöltött - Arch

Boomerang_nebula.jpg
Bumeráng csillagködA Kentaur csillagképben látható. Az ismert Világegyetem leghidegebb része. Az abszolút nulla fokhoz közel: (−272.15 °C; −457.87 °F).
Katalógusneve: LEDA 3074547. A Hubble űrteleszkóp képe.
Arch2017. Február 25.
66954B.jpg
Atom alatti (szubatomi) részecskék mintázataA képet egy művész készítette a CERN részecskegyorsító eredményei alapján.
1 hozzászólásArch2017. Február 25.
BIG_BANG2.jpg
Fénysebességgel ütköztetett atom alatti részecskék (CERN)Ilyen mintázatot mutatnak az atom alkotóelemei: a szubatomi részecskék, amikor közel fénysebességgel ütköztetik őket.
Az abszolút nulla fokhoz közel (-271 °C), vákuumban történt az ütközés, melynek hatására ez a lenyűgöző látvány tárult a kutatók szeme elé.
Kiegészítés:
Az aranyarányú spirálok fraktális szerkezetben (önhasonulóan ismétlődően) látszanak: spirál a spirálban. További tudományos képek összehasonlítása után jól látható, hogy a végtelen szerkezetet a legjobban a vitézcsomók szemléltetik. A sujtásként is ismert mintázatok önhasonulóan ismétlődő szerkezeteket mutatnak, ugyanakkor bizonyos nagyságrendben eltérnek és ezekben az eltérésekben van a többlet információ. Ha egymás mellé tesszük a katonai hagyományőrzésből ismert sujtásokat, lényegében kirakhatjuk azt a táblázatot melyet "Az anyag alapszerkezete" néven ismerhetünk. Lásd "BSM Theory"
Kapcsolódó magyar jelkép: Világfa: "Egy Ős - Egy az Isten"
1 hozzászólásArch2017. Február 25.
2012-protostar-ic.gif
Egy protocsillag ábrázolás, mely mozgatva 3D-s tórusz formát ad ki magábólHa görgetjük a képernyőt akkor több, 3-dimenziós tóruszt láthatunk, bár a kép maga nem változik. Ilyen alakú erőterek veszik körül az égitesteket és a sejteket, illetve atomokat is.
(Optikai csalódás, illetve a monitor pixelméretéből adódó változás)
Arch2017. Február 22.
ket_feketelyuk_osszeolvadasa.jpg
Két fekete lyuk összeolvadása: Háromezer szupernóva energiájaGravitációs hullámok: egyszerre három világraszóló felfedezés a fizikában
Összeütközött két fekete lyuk egy messzi galaxisban. Az esemény során korábban soha nem látott mennyiségű energia szabadult fel. A háromezer szupernóva-robbanásnak megfelelő energiát az Einstein által száz éve megjósolt gravitációs hullámok vitték el, amelyeket most először sikerült közvetlenül érzékelni, és amelyek pontosan kirajzolták az ütközés drámai körülményeit.
Felfedezték a gravitációs hullámokat. Az egyszerű mondat mögött egy százéves elmélet, több évtizedes műszerfejlesztés és több mint egymilliárd dolláros befektetés áll. A világegyetem jobb megértését segítő, alapvető eredmény született a tudományban, az alapkutatás látványos sikeréről van szó.Több magyar kutatócsoport is része a LIGO Tudományos Együttműködésnek, amely a felfedezést tette. A hazai munka oroszlánrészét a Frei Zsolt által irányított, 2007-ben létrejött Eötvös Gravity Research Group kutatócsoport végezte...
1 hozzászólásArch2017. Február 22.
urhajos_ikrek.jpg
Űrhajós ikertestvérek - Szinte minden életfunkciót megváltoztat az űrPublikálták a NASA ikerkísérletének első eredményeit. A Kelly testvérek egypetéjű ikrek, és mindketten űrhajósok. Egyikük azonban tízszer annyi időt töltött „odakint”, így a kettejük együttes vizsgálatával információt kaphatunk arról, hogy hogyan hatnak a kozmoszban töltött hónapok az emberi szervezetre, miközben kizárhatjuk az eltérő génállomány okozta különbségeket. Az eredmények egy része – totálisan ellentmondva a várakozásoknak – arra utal, hogy az űr egyenesen megfiatalítja a szervezetet.
Scott Kelly azzal vált (űrhajós bajtársai között is különösen) ismertté, hogy ő lett a legtöbb időt űrben töltött amerikai asztronauta. 2015–2016-ban egyhuzamban majdnem egy teljes évet (340 napot) időzött a Nemzetközi Űrállomás súlytalanságában, egyéb küldetéseivel együttvéve pedig összesen 520 napot volt a Földön kívül. Ez rettentően hosszú idő, de közel sincs ahhoz, hogy az egész világon csúcstartónak mondhassa magát. E cím egy orosz kozmonautát, Genagyij Padalkát illeti, aki a Miren és...
1 hozzászólásArch2017. Február 22.
image_7.jpeg
A boszniai piramisok környékérőlA boszniai piramisok közelében talált oszlop.

(ACADEMY OF HUMAN UNIVERSAL ENERGY AND SPIRITUALITY)
1 hozzászólásArch2017. Február 21.
lethato_elektromagnesesseg_torusz.jpg
Látható 3D-s mágnesességVideó:

Arch2017. Február 17.
vajra_hangya_kod.jpg
Hangya-ködA Hangya-köd egy bipoláris planetáris köd a Szögmérő csillagképben.

A planetáris köd gázból és plazmából álló világító burok, amely bizonyos típusú csillagok körül képződik, az életük vége felé ledobott gázfelhőből. Elnevezésük onnan ered, hogy a kisebb távcsövekben az óriásbolygókhoz (Jupiter, Szaturnusz) hasonlónak látszanak, de valójában semmi közük a bolygókhoz; csillagokból kilökődött anyagból alakulnak ki.

A Világegyetem többi objektumához képest nagyon rövid életűnek számítanak; alig néhány tízezer évig léteznek, a Tejútrendszerben jelenleg kb. 1500 darab ismert, közülük alig 50 gömbszimmetrikus alakú. A planetáris ködök nagy jelentőségűek a csillagászat számára, mivel a kialakulásuk, életük és haláluk során lejátszódó folyamatok vizsgálata segíti a Világegyetem fejlődésének megértését.
Rovás: "Csillag robban"

A ZS a törzs betűje. Rokon jelkép a tibeti dorje (dorzse), az istenek fegyverzete. Ott kettes és 4-es szimmetriában is megjelenik. A Világfa törzse.

1 hozzászólásArch2016. November 8.
vajra_Tarsoly.jpg
Kisfilm a jelképek átmeneteiről a különböző kultúrákban!A magyar hagyományban az Égigérő fa, vagy más néven a Világfa, illetve Isten-fája jelképezi. Minden tarsolyunkon megtalálható! Kisfilmen az ősi tudás és a modern fizika találkozása:Kulturális- és gazdasági alapokon nyugvó, Civil Újraépítő Központok szervezése. Segítsük a népeket saját hazájukban! Lépjünk fel nyíltan a korrupció ellen! Első rész: Az élet ősi jelképei a különböző kultúrákban.
Arch2016. November 8.
tuulimies2.jpg
Sámándobok jelképi elemzéseA Csodaszarvas és szarvas emberalakok (sámánok) kezükben összefüggő jelekkel. A sumér ékírásban is előforduló, ékíráshoz közeli jelkészletet is láthatunk.

Az alsó- középső és felső világok között utazó testvérek története elevenedik fel a dobokon. A csodaszarvas vezeti őket a Világfa szintjein át...
Arch2016. Szeptember 3.
tierms.jpg
Sámándobok jelképi elemzéseAz egyenlőszárú-kereszt ábrázolások között a talpas kereszt és a keresztvégű kereszt is feltűnik.

Az alsó- középső és felső világok között utazó testvérek története elevenedik fel a dobokon. A csodaszarvas vezeti őket a Világfa szintjein át...
Arch2016. Szeptember 3.
11292 fájl 941 oldalon 1