Világbiztonság

Nyílt Társaság

Legújabb hozzászólás

dns.jpg
Furcsán viselkedik az emberi DNS a világűrben (az idegen anyagoktól védő fehérvérsejtek új erőre kapnak)A NASA ikertanulmányának legújabb eredménye alapján a világűrben a DNS-metiláció – vagyis az örökítőanyag kémiai módosulása, ami befolyásolja a gének be- és kikapcsolását – jelentősen „felpörög". Egy ikerpár egyik tagja, Scott Kelly űrutazáson vett részt, míg másikuk, Mark Kelly a Földön maradt.
A módosulás abban a pillanatban bekövetkezett, amint az asztronauta kiért az űrbe, a fokozott génaktivitás pedig ideiglenesen a visszatérés után is megmaradt.
Az űrben töltött év alatt Scott telomerjei – a kromoszómák végén elhelyezkedő védősapkák – meghosszabbodtak a fehérvérsejtjeiben a testvéréihez viszonyítva.
Ez azért furcsa, mert jelenleg a telomer hosszúságát gondolják az egészség és a hosszú élet egyik legfontosabb jelzőjének. Minden egyes alkalommal, amikor a sejtek osztódnak, a telomerjeik rövidebbek lesznek, míg eljutnak addig a pontig, hogy a sejt tovább már nem tud osztódni...
A fehérvérsejtek az immunrendszer sejtjei, amelyek megvédik a testünket a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól.
1 hozzászólásRCHARD2017. November 2. 16:50-korRCHARD: Valami nagyon furcsa dolog történik génjeinkkel az...
sophia-robot.jpg
Először kapott állampolgárságot egy robotSzaúd-Arábia az első ország, amely állampolgárságot adott egy robotnak - rengeteg a kritikus vélemény, sokak szerint a Sophia nevű robotnak már több joga van, mint a valódi nőknek az országban.

A robot elmondta a jelenlévő közönségnek, hogy megtisztelve érzi magát és büszke erre az egyedi megkülönböztetésre, és persze történelmi dolog az első robotnak lenni a világon, aminek állampolgárság is jár.

A Hanson Robotics robotja a rendezvényen kérdésekre is válaszolt, és amikor arról volt szó, hogy mind szeretnénk megakadályozni egy rossz jövőképet, akkor Sophia azt mondta, hogy a kérdezőpartnere túl sok Elon Muskot olvas és túl sok hollywoodi filmet néz. Hozzátette, hogy az emberiségnek nincs miért aggódnia: ha az emberek jók hozzá, ő is jó az emberekhez.

2016. márciusában ugyanez a robot a feltalálója kérdésére ("El akarod pusztítani az embereket? ...Kérlek mondd, hogy "nem".") azt válaszolta üres arckifejezéssel, hogy: "OK. El fogom pusztítani az embereket.".

...
1 hozzászólásRCHARD2017. Október 31. 23:04-korRCHARD:

A Hanson Robotics szerint Sophia a jövőben nag...
hu_mnl_ol_p568_45_tetel_no_17_001.jpg
Rovásbetű kereső (Szegedi Zsigmond székely ábécéje)A jelek kattintásával hasonlóakat kereshetünk!

Érdekességek az alsó részben:
- A rovás-Ty betű egyúttal a 100-as jelet is hordozza.
- Rovás-P mint hármaskereszt.
- Rovás-R mint Sz.

A könyv következő oldalára az alábbiak kerültek bejegyzésre:

„Jegyz: Ez a könyv az én birtokomba 1850-ben jöven, a rongyos kutyabőr fedelére ragasztott, s az eredeti kötéshez tartozó fehér papíron találtam a tulsó oldalon látható, Hun-Scytha alphabet példányt; melly, mint látszik, ugyan azon kézzel levén írva, mellyel maga a „Diárium s. Regestum” czímlapja: bizonyos, hogy a felírt évben, azaz: 1655-ben jegyeztetett fel.

Én a könyvet, 1850. újra beköttetvén, a kérdéses lapot, a tulsó oldalra ragasztattam, mint egyik régi emlékét, azon írásmódnak; okiratul annak literaturájához.

Szigeth, május 30. 1850.
Szilágyi István”
2 hozzászólásOktató2017. Október 31. 22:16-korRCHARD: A Táltoskirály tanítása a rovásíráson kívül, az ős...
suvegcs.jpg
Újabb hazatéréskori süvegcsúcsra leltek, ezúttal Jászberény mellettA 10. századból származó tárgyak 2016 tavaszán kerültek elő a földből, a Jászberény melletti homokbányából.
A tárgyak nagy része vasból készült, de van közöttük egy majd 11 centiméter magas, aranyozott ezüstlemezből készült is. A gömbdíszben végződő kúpos tárgy egykor viselője süvegének tetejét díszíthette.
Hasonló süvegcsúcsból eddig még csak egyetlen egy darabot találtak a Kárpát-medencében. A Beregszászon talált, három darabban előkerült süvegcsúcshoz hasonló, palmettás díszítést láthatunk rajta. A jászberényi süvegdísz és a hozzá köthető többi lelet is teljesen épségben megmaradt, így pontosan meg lehet határozni a tárgyak korát.
1 hozzászólásArch2017. Október 22. 14:58-korArch: Beküldő: Sz. Erika (Világbiztonság Facebook csopor...
agha-2.jpg
A szakrális geometria vetületi működéseA szent helyeken ábrázolt díszítőmunkák ilyen módon adják ki a 3 dimenziós képet.
Az ősi hitvilág szerint olyan égi tudásról van szó, melyet az emberiség a történelem előtti időkben kapott...
Az intelligencia számrendszer-független megjelenítése!

A kockára kattintva 3D-s képgyűjtemény töltődik be.
1 hozzászólásArch2017. Október 12. 08:48-korRCHARD:

Incredible Laser Cut Wooden Cube Art
mikrokristaly_rendszer.jpg
Kalcit mikrokristály az agyból, a tobozmirigybőlPásztázó elektron mikroszkóppal készült felvétel.
A Kalcit lapokban alkotja a kristályszerkezetet.
Az emberi agyból, a tobozmirigyből elkülönített mikrokristály.
A kalcit, mint "mészkő-észkő"...
Gondoljunk bele, milyen sok információ tárolható a lapokon.
Egyes kalcit kristályok vastartalommal bírnak, így az agy elektromágneses tulajdonságain keresztül kölcsönhatásban állnak. A kémiai-biológiai folyamatokkal szintén kölcsönhatásban áll ez a rendszer.
Agyunk közepén helyezkedik el, az evolúciós szempontból legősibb részén. Harmadik szemként is hívják. Melatonint termel mely a mélyalvásért is felelős. Hatékony rákellenes szer. Teljesen sötétben jobban termelődik. A kék fény hatására szinte megszűnik a termelődése. A tobozmirigy környékén a fluor 70-szer nagyobb koncentrációban fordul elő mint a test bármely más pontján.
A Fluor önmagában az egyik legerősebb méreg és a legerősebb katalizátor.
A fluor a legelektronegatívabb az összes elem közül.
5 hozzászólásRCHARD2017. Október 11. 19:07-korRCHARD: Mindenkit megdöbbentett, amit az emberi agyban tal...
St_George2C_Georgia_2815th_c29.jpg
Szent György legyőzi a sárkányt - UFO-val a láthatáronGrúzia (Georgia) XV. sz.

A jobb felső sarokban látható, űrhajó szerű repülő tárgy más Szent György ábrázoláson is feltűnik:Kínában: A kínai krónikák megemlítenek egy különös esetet, vagyis, amikor a hunok Kucsa városát uralták és oda helyezték fővárosukat, ott volt egy különleges tó, abban lakott egy sárkány. a hunok minden év tavaszán áldozatot mutattak be számára. Sajnos, azt nem tudjuk meg, hogy mit áldoztak fel neki, annyi azonban bizonyos, hogy a megemlékezés a sárkány havában történt, amely április közepe és május közepe szokott esni. Az ősi hun hagyomány nem felejtődött el, a mongolok a Góbiban még ma is végeznek engesztelő áldozatotkat ekkortájt.

Képi összefüggésekkel böngészhető kulcsszavak lentebb!
Kiemelten fontos kulcsszó: Középkori UFO
3 hozzászólásadmin2017. Október 2. 11:31-korRCHARD:

További középkori UFO ábrázolások gyűjteménye:...
AI-lowres.jpg
Örök élet a tudat átvitelével?Michio Kaku világhírű elméleti fizikus, a húrelmélet egyik atyja felvázolta, milyen jövőt képzel el. Olyan, ma még scifibe illő megoldásokról elmélkedett, amelyek egy része a közeljövőben akár meg is valósulhat.
A legérdekesebb felvetése azonban a kvázi halhatatlanság, a Brain 2.0. Ez azt jelenti, hogy tudatunkat egy adathordozóra tölthetjük, így az túlél minket a halálunk után is. Az egész elképzelés nagyon hasonlít Frederik Pohl scifi regényére, az Átjáró-sorozatra, ahol pont ez történik, a jövőben a szereplők tudata képes a haláluk után is létezni.
Michio Kaku szerint a nem túl távoli jövőben agyi pacemakerünk lesz, ami stimulálja például az Alzheimer-kórban szenvedők memóriáját. A betegek feltölthetnek olyan egyszerű emlékképeket, hogy kik ők, hol és hogyan élnek.
2 hozzászólásArch2017. Szeptember 27. 00:04-korRCHARD: Áttörés: most először sikerült közvetlenül összeka...
chemtrail_birosag.jpg
Pilóták, orvosok, tudósok tanúvallomása a chemtrailrőlNyilvános meghallgatás a kaliforniai Shasta megyében, amelyen többek között orvosok, vadbiológusok, pilóták, ügyvédek tettek tanúvallomást a chemtrailek káros környezeti, egészségügyi hatásairól.

Videó!

1 hozzászólásRCHARD2017. Szeptember 24. 23:34-korRCHARD: Hurrikánok megtörése, az ellenség eláztatása – kud...
napko.jpg
Igaz a viking napkőről szóló legenda: Először találtak fizikai bizonyítékot a tengeren való navigáláshoz használt viking napkövek létezéséreEgy viking legenda szerint izzó követ kellett a nap felé tartani, s az égitest még a legsűrűbb köd ellenére is megmutatta magát. Ez elsőre varázslatnak tűnik, a tudósok azonban miután megmérték a fény tulajdonságait, kijelentették: a polarizált fény – amely ugyanúgy viselkedik, mint a mitikus kristály – segíthette a hajósokat az Atlanti-óceán átszelésében.
A hat rombuszlappal, kétféle éllel, kétféle csúccsal rendelkező romboéder kristályt búvárok találták meg a La Manche-csatornában található kis sziget, Alderney mellett egy 1592-ben elsüllyedt hajón. A kő mellett egy pár navigációs körző is volt, ami azt sugallja, hogy a becses tárgyat a navigációs eszközökkel együtt tárolták – közölték a Rennesi Egyetem kutatói.

A kémiai vizsgálatok kimutatták, hogy a kő egy izlandi kristály, ami azért érdekes, mert eddig egyetlen ilyen leletet sem találtak a vikingek által alapított településeken. A régészek hozzátették: nem valószínű, hogy valaha előkerül egy komplett kristály a sírmellékletekből, mivel a vikingek...
2 hozzászólásVörös Sárkány2017. Szeptember 16. 15:01-korRCHARD: A legenda szerint a napköveknek nevezett speciális...
meiozis.jpg
A meiózis megjelenítése mozgásban, kisfilmenA meiózis számfelező sejtosztódás, amely az ivarsejtek képződésében játszik szerepet.

Mozgásban, kisfilmen:Kapcsolódó "körkereszt négy ponttal" ábrázolások ősi érméken:(Könyves Kálmán, II. István, II. Béla, II. Géza, II. László
érmei)

Titokzatos hakaszföldi sziklavésetek:Sámándobokon:

1 hozzászólásRCHARD2017. Szeptember 5. 00:49-korRCHARD: Meiosis in Sperm cells

temple_grandin_thinking_in_images.jpg
Temple Grandin: Képekben gondolkodniA jól funkcionáló autista professzor asszony előadást tart a képi gondolkodás fontosságáról. A legjobb problémamegoldók és fejlesztők képekben gondolkodnak, vizuális memóriájukat és logikájukat fejlett módon használják.

Kisfilm választható magyar felirattal:

1 hozzászólásRCHARD2017. Szeptember 1. 20:03-korRCHARD: A fejlett képi gondolkodáshoz kapcsolódó újabb elő...
5125 fájl 428 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!