Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Minden időben és népcsoportnál fontos volt a jelképek alkalmazása. Így az uralkodók illetve vezetők koronáinak jelképrendszerei kiemelten fontos információhordozók. Koronák, koronázási ékszerek a világ minden tájáról. Különböző kultúrák, térben és időben... Több mint 120 képes leírás 11 oldalon!
orig_pantokrator~0.jpg
Képmozgatás fejben - Naprendszer videó!A különös alakú fák Jézus mellett nagyon fontos üzeneteket hordoznak.

Így néz ki naprendszerünk a Tejút magjából nézve!
A német-római császári korona egyik zománcképe balra, és a Szent Korona elölnézeti világmodelljének Pantokrátor képe jobbra.
A Szent Korona képén az Élet- és Tudás fája hajlik Krisztus felé. Benne jelenik meg az egység. Ha egymásra KÉPezzük (KÉPességünk segítségével egymásra KÉPzeljük) a két fát, akkor kiadja a spirált és a Magot, mely a naprendszer jelképe is. A Tejút magjából így néz ki a naprendszer (kisfilm):


Amikor a fejünkben képeket mozgatunk, lényegében a fényt használjuk tudatos módon!
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
Tiara.jpg
Szarmatának mondott szkíta tiaraKözépen, a Földanyát jelképező női alakból növekszik a Világfa melyet szarvasok őriznek. Ez a történet mindkét irányban folytatódhatott, ezt más koronák is megerősítik. Gyöngyök és csüngők is láthatók rajta, csak úgy mint a Szent Koronán. A Szent Korona abroncsának felépítéséhez igen hasonló korona.
Földanya, Nagyboldogasszony, az anyai és szűz anyagi minőség tisztelete ment át a kereszténységbe Szűz Mária által.
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
Tiara2.jpg
Szarmata arany korona a Földanya és a Világfa tiszteletével (a Szent Korona részének megfelelő)Ahol a halál nem létezik, az egy magasabb szintű valóság. A közös történelmi valóságunkat, melyet ezen a létsíkon élünk meg, ne keverjük teljesen össze a spirituális létsíkkal! Itt van halál, nemzethalál és Föld bolygó halál is előfordulhat. Más kérdés, hogy más valóságokba egyesek át tudnak jutni, vagy meg tudják teremteni, de a felelősségünk ebben a valóságban óriási.
Itt és most van tennivalónk, emberi testben, a Földanya élő anyagának védelme érdekében. A természet sokszínűségének védelme ugyanúgy feladatunk mint a szabad emberi gondolkodás kiteljesedésének segítése. Mária Országa a Földanya Országa. Hatalmas szellemi erővel rendelkezhetünk ami az anyagi világban is meg tud nyilvánulni. Az ember a kapocs a Világegyetem anyagi és a láthatatlan része között.
A spirituális világhoz való kapcsolódásra nem mindenki képes. Vannak akiket jó útra kell téríteni, mások pedig élősködésre és élvezetek átélésére rendezkedtek be. Akik tudnak kapcsolódni, azok tudják a dolgukat. Válogatott megtisztulásra van szükség...
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
655-402-pametnik-car-samuil-sofiia.jpg
A Szent Korona látható a bolgár cár szobrán?Miért világít a szeme a középkori bolgár cárnak?
Kritikák kereszttüzébe került a Nagy Sámuel középkori bolgár cár tiszteletére Szófiában emelt új emlékmű, az egykori uralkodó szobrának szeme ugyanis világít. Sámuel belül LED-izzóval ellátott, világító szemével Alekszandar Hajtov bolgár szobrász az uralkodó tragikus halálára kívánt utalni: a cár gutaütést kapott, amikor megpillantotta a fogságból hazatérő, vak katonáit. A mintegy 14 ezer fős serege vereséget szenvedett a bizánci birodalom ellen, a bizánciak megvakítva küldték haza uralkodójukhoz a katonákat.
Todor Csobanov, a bolgár főváros alpolgármestere még a négy méter magas emlékmű hétfői felavatása előtt jelezte, hogy az 1014-ben elhunyt cár szeme kicserélhető. Sokan a Szent Zsófia központi bazilika mellett álló műemlék helyszínét is kritizálják.

Korona összehasonlítás: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?album=793&pid=22705
1 hozzászólásRCHARD8888888888
(2 szavazat)
Nimrod-kiraly-kincsei-Nimrod-korona-Bagdad-Irak.jpg
A magyarok ősmitoszáról és arról, hogy Nimród valóságos személy volt – Nimród király kincsei – Bagdad – IrakNimród (Ménrót) mezopotámiai király a népmesékben és legendákban hatalmas vadászként, és az erő szimbólumaként ábrázolják . A Bibliában Noé dédunokája – gyakran őt tekintik Bábel tornya építőjének. Kézai Simon középkori krónikásunk szerint a magyar nép őse.

A krónikás és mondai hagyomány szerint az ősi magyar királyság nem Szent Istvánnal, még csak nem is Atillával, hanem Hunor és Magyar atyjával, Nimróddal veszi kezdetét.

Bizonyos ókori és középkori krónikák azt vallják, hogy Nimród volt az egész földkerekség legelső királya. Koronája és vele együtt királysága az Égből szállott alá. Az ő eszmei királyságának időszerű megfeleltetése az a Kárpát-medencei magyar királyság, amely Atillán, Szent Istvánon, Szent Lászlón és Hunyadi Mátyáson keresztül élt tovább…

Egyebek mellett így szólnak a legendák. A Bagdadban található Nimród korona és kincsek viszont gyönyörűséges bizonyítékai annak, hogy, Nimród valóságos személy volt.
1 hozzászólásArch10101010101010101010
(1 szavazat)
tumblr_muzbafu0291r4yioeo1_500.jpg
Koronák összehasonlításaEurópa császári és királyi koronái.

Minden időben és népcsoportnál fontos volt a jelképek alkalmazása. Így az uralkodók illetve vezetők koronáinak jelképrendszerei kiemelten fontos információhordozók. Koronák, koronázási ékszerek a világ minden tájáról. Különböző kultúrák, térben és időben...

Több mint 100 korona összehasonlítása:

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=793

Arch10101010101010101010
(2 szavazat)
Chilkat_Tlingit.jpg
Alaszkából származó indián sámán koronaInakból, hegyi kecske szarvából, bőrből készült korona. Karcolt, bemetszésekkel ellátott, őslakosok által helyreállított lelet.
Méretei: 20x24x20 cm.
Nép: Chilkat Tlingit.
Az Amerikai Indián Nemzeti Múzeum-ban őrzik.
RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
budhist_shaman_crown.JPG
Buddhista "sámán" korona TibetbőlLakkozott bőr XIX. sz. A pártaelemek tetején a hármassággal.

Közeli, szerkezetileg azonos ábrázolás:Maitreya Buddha
Thikse monostor, Ladakh, India.


Buddhist Shaman's Crown
Tibet
Embossed Leather/Laquer
19th C.
Each Panel 7 1/4 x 4
RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
Clipboard04~1.jpg
Általam uralkodnak a királyokA német-római császári korona egyik zománcképe.
Témája: „Kerubok között trónoló”, felirata: „Per me reges regnant”,
azaz „Általam uralkodnak a királyok”. (R. Staats nyomán).

Pap Gábor: A Szent Korona nevében című könyvből.

A Szent Korona Pantokrátor képén a trón melletti fákat kell egymásra képezni (képzelni a képességünk segítségével), hogy megkapjuk ezt az angyalformát:

Alsó Ítélő Krisztus képe:

RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
800px-Crown_jewels_Poland_1.JPG
Lengyel koronázási ékszerekAz egyetlen megmaradt eredeti darab a lengyel koronázási ékszerekből a Piast dinasztia idejéből származó ünnepi kard...RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
Szentpetervar2C_Element_dveri_Isaakievskogo_sobora-k.jpg
Ajtó eleme a szentpétervári Szent Izsák székesegyházbólVizsgálat! A képen található korona összehasonlítása több mint 100 más királyi koronával. (lapozási lehetőség: kis kék nyíl a filmsávban balra)

Ha más úton kerültél ide mint a korona összehasonlítás, akkor a következő csatoláson át:

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?album=793&pid=19002#top_display_mediaRCHARD10101010101010101010
(6 szavazat)
img601.jpg
Vermes Tibor néhai kutató, tudós jegyzete /292., oldalEvenki sámánkoronaTóthné Brigitta0000000000
(0 szavazat)
129 fájl 11 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!