Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Ezeket a zászlókat kérjük megjelölni a következő kulccsal: Világ zászlai (K) A Kajmán-szigetek zászlaja Kambodzsa zászlaja Kamerun zászlaja Kanada zászlaja A Kanári-szigetek zászlaja A Karácsony-sziget zászlaja Kasmír zászlaja Katar zászlaja Kazahsztán zászlaja Kelet-Timor zászlaja Kenya zászlaja Kína zászlaja
800px-Flag_of_Colombia_svg.png
Kolumbia zászlajaKolumbia zászlajának színei a szuverenitást és az igazságot (sárga), a nemességet, a lojalitást és az éberséget (kék), továbbá a bátorságot, a dicsőséget, a nagylelkűséget és a vérrel kivívott győzelmet (vörös) szimbolizálják.

Más értelmezés szerint a színek az univerzális szabadságot (sárga), a fajok és a társadalmi osztályok Isten és törvény előtti egyenlőségét (kék) és a testvériséget (vörös) jelentik.
sweet0000000000
(0 szavazat)
600px-Flag_of_Kiribati_svg.png
Kiribati zászlajaKiribati címeres zászlaján a fregattmadár (Fregata minor) a hatalom, a szabadság és a tradicionális táncok szimbóluma. A felkelő nap az Egyenlítőre utal, amelynek több mint 4000 kilométeres szakasza esik Kiribati területére. A fehér és a kék hullámok a Csendes-óceánt szimbolizálják (5 millió négyzetkilométernyi része tartozik Kiribatihoz).

Fregattmadár:
Igazi rablómadár, tökéletes repülőképességével üldözi a tengeri madarakat amíg az ki nem öklendezi táplálékát, kirabolja a fészkeket is. A teknős ivadékai és a repülőhalak sincsenek biztonságban tőlük.
Testhossza 89-114 centiméter, a szárnyfesztávolsága 220-240 centiméter, tömege 1000-1600 gramm. A hímnek vörös torokzacskója van, felfújva nagysága elérheti az emberfej nagyságát is. Erős, kampós csőre van.

Kiribatit hamarosan elnyeli az óceán! Részletek a hozzászólások között.
1 hozzászólássweet0000000000
(0 szavazat)
800px-Flag_of_Kyrgyzstan_svg.png
Kirgizisztán zászlajaA nap a fény, az örök lét és a „végtelen nemesség” szimbóluma; negyven sugara a Manasz által egyesített 40 kirgiz törzsnek felel meg. A napot a nomád kirgizek tradicionális jurtájának tetején található félgömb sematikus ábrája díszíti, amely a család, az otthon, az idő és a tér egysége, az élet eredete, valamint a szolidaritás jelképe.
A zászlót 1992. március 3-án vezették be. A kürgüz szó jelentése: „vörös”; a vörös ősidőktől fogva a kirgizek nemzeti színe. Vörös volt a zászlaja Manasznak is, aki a kirgizek egységéért küzdve létrehozta a kirgiz nemzetet.
sweet0000000000
(0 szavazat)
800px-Flag_of_the_People_s_Republic_of_China_svg.png
Kína zászlajaA vörös a kommunista forradalom, a nagy csillag pedig a kommunista párt szimbóluma. A négy kisebb csillag a munkásokat, a parasztokat, a polgárságot és a patrióta kapitalistákat jelképezi, akiket egyesít a kommunizmus építésének feladata.sweet0000000000
(0 szavazat)
800px-Flag_of_Kenya_svg.png
Kenya zászlajaKenya zászlaja a kenyai nemzeti hagyományokra utal: A fekete szín a népet, a vörös a függetlenségért vívott harcot, a zöld pedig a mezőgazdaságot szimbolizálja. A maszáj pajzs és a lándzsák azt jelképezik, hogy a nép készen áll szabadsága megvédésére.

1963. december 13-án vonták fel hivatalosan. A zászlóhoz igen nagymértékben hasonlít Dél-Szudán zászlaja.
sweet10101010101010101010
(1 szavazat)
800px-Flag_of_East_Timor_svg.png
Kelet-Timor zászlajaKelet-Timor zászlaja sötétvörös színű, a rúdrészen egy fekete háromszög takar egy sárga háromszöget, amelynek csúcsa a zászló feléig ér. A fekete háromszögön egy ötágú fehér csillagot helyeztek el, amelynek egyik csúcsa a zászló bal felső sarka felé néz. Oldalainak aránya 1:2.

A zászlót 2001. december 18-án fogadta el az ország alkotmányozó gyűlése, de hivatalosan csak a függetlenségének kikiáltásakor, 2002. május 20-án vonták fel.

A zászló négy színe különböző jelentéssel bír. Az aranysárga az ország jólétét jelenti, a fekete az ismeretlenség leküzdésének jelképe, a sötétvörös a nemzeti felszabadulás színe, míg a fehér a békét jelenti, a csillag pedig a reményt szimbolizálja.
sweet0000000000
(0 szavazat)
800px-Flag_of_Kazakhstan_svg.png
Kazahsztán zászlajaA kék a türk népek közös színe. Itt a végtelen égre utal, amely az emberek jólétét, nyugalmát, békéjét és egységét őrzi.

A nap és az arany színű sas a szabadságszeretetre illetve a kazahok magasröptű gondolataira és magasztos eszményeire utal. A rúdrész bal oldalán jellegzetes népi díszítőmotívum látható.
sweet0000000000
(0 szavazat)
756px-Flag_of_Qatar_svg~3.png
Katar zászlajaA 19. században használt zászló vörös volt, fehér sávval a rúd felé eső szegélyénél. A 20. század első felében a két színt elválasztó vonal fogazott lett, és gyakran az ország neve is a zászlóra került (fehér betűkkel a vörös részre). A zászlók színezésére használt helyi vörös festékek a napra kerülve rendre megbarnultak, így a vöröset 1948-ban hivatalosan gesztenyebarnára változtatták.sweet0000000000
(0 szavazat)
648px-Flag_of_Azad_Kashmir_svg.png
Kasmír zászlajaA zászló nem Dzsammu és Kasmír, hanem a pakisztáni Azad Kashmir terület lobogója. A zászlón megtalálhatók a pakisztáni színek, a fehér és a zöld, a muzulmán többség jelképei (félhold és csillag), továbbá a hindu és szikh kisebbség színe, a narancssárga is (a bal felső szögben). A négy fehér csík Kasmír négy fő folyójára utal.
sweet0000000000
(0 szavazat)
800px-Flag_of_Christmas_Island_svg.png
A Karácsony-sziget zászlajaA sárga és a zöld Ausztrália nemzeti színei, a Dél keresztje csillagai is a sziget Ausztráliához fűződő kapcsolatára utalnak. A kék az Indiai-óceánt, a zöld a trópusi esőerdőt idézi, a madár pedig a csak itt élő arany bosun sematikus ábrája.

A sziget sziluettje is megjelenik a zászló közepén elhelyezett sárga körben.
sweet0000000000
(0 szavazat)
750px-Flag_of_the_Canary_Islands_svg.png
A Kanári-szigetek zászlajaA fehér a Tenerife szigetén magasodó Pico de Teide vulkán csúcsát borító havat jelképezi, a kék a tengert, a sárga pedig a Napot.

A trikolór gyökerei az 1960-as évek Canaria Libre mozgalomig nyúlnak vissza. Carmen Sarmiento és fiai, Arturo és Jesus Cantero Sarmineto tervezte. Papíron 1961. szeptember 8-án mutatták be először. Santa Cruz de Tenerife tartomány kék-fehér színeihez adja hozzá a másik kanári-szigeteki tartomány, Las Palmas kék-sárga színét.
sweet0000000000
(0 szavazat)
800px-Flag_of_Canada_svg.png
Kanada zászlajaKanada zászlaja vörös alapú, középső kétnegyedén ezüst négyzettel, ebben pedig egy stilizált, tizenegy csúcsú vörös juharlevéllel. A zászló különleges felosztását sokszor nem veszik figyelembe, és – helytelenül – három egyenlő szélességű függőleges sávot rajzolnak.

Közkeletű angol neve Maple Leaf Flag (vagyis – a néha magyarul is használt – juharleveles lobogó), francia elnevezése pedig l'Unifolié (egylevelű).

1965 óta az állam hivatalos jelképe, előtte de jure az Egyesült Királyság zászlaja, de facto pedig annak kanadai változata (a Canadian Red Ensign) volt használatban.

A kanadai zászló elemeinek – a legtöbb nemzeti lobogótól eltérően – nincs különösebb jelképes jelentése: a vörös és az ezüst a Brit Birodalom színei, a juharfa levele pedig Kanada természeti kincsekben való gazdagságára utal. Elterjedt tévedés, hogy a levél tizenegy csúcsa a tíz tartományt és a szövetségi kormányzatot szimbolizálja (korai változatokon a szár mellett is három-három, s így összesen tizenöt csúcs volt).
2 hozzászólássweet10101010101010101010
(1 szavazat)
14 fájl 2 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!