Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Shen gyűrű: az örök élet szimbóluma. Az emberi értékrendszerben a férfi és női minőség egysége. Az egyenes és a görbe alak, forma találkozása. Az összefogása egy fordulatokból álló spirál ami a fényhez hasonlóan egyenest ad ki a megfelelő nézőpontból. Képzeletben egyiket a másikba tudod alakítani fordulatokon keresztül. Benne van az Alfa és az Omega. A téridő szerkezetének alapja. Az egyenesnek nincs értelmezése a görbe nélkül és fordítva.
kings_of_ararat.jpg
Nimród mellett, az Égigérő fát két oroszlán őrzi Az oroszlán őrzők átnéznek a Világfa egy másik szintjére (a miénkre).

Nimród fiai: Hunor és Magor. Honőr és Magőr, az Égigérő fa őrizői, szintjeinek kapuőrei. A Táltos hitvilágban a Táltosok, akik átjárnak a Világfa fokai, szintjei között.

A szárnyas Nap és a "Shen-gyűrű" jelképek is ide tartoznak, lásd a kattintható kulcsszavakon keresztül! Ahogy az égbe menő Nimród szárnyai is négy szintesek, úgy, a Világfában is meglátjuk ugyanezt a négyességet, hiszen a szintek között utazik.

További, hasonló "csillagkapu" ábrázolások a kulcsszavakon keresztül lentebb!

3 hozzászólásArch0000000000
(0 szavazat)
mitokondrialis_DNS_uroborosz.jpg
A kétféle DNS összefüggő jelképrendszereA biológiailag halhatatlan élőlények (pl. őssejtek és hidrák) csak a kör alakú Mitokondriális DNS-t használják.

Mitológiai vonatkozások:
Az uroborosz, a saját farkába harapó kígyó a megújulást és az örök körforgást jelképezi. Sokan az örök élet szimbólumaként tekintenek rá. A sumér és egyiptomi ábrázolásokban a Shen gyűrű az örök élet jelképe, mely egy egyenesnek látszó spirálból és egy körből épül fel. Az alfa és az omega együttes jelképe is. Magában hordozza tehát mindkét DNS-fajta képét.Hermész botja a két kígyót formáló caduceus. A gyógyítás és a hosszú élet jelképe is. Hermész közismert volt az olümposziak között furfangjáról és ravaszságáról. A költészetet sem vetette meg, és ezért Apollón egyik legközelibb barátja volt. Apollón küldte a hollót az örök élet vízéért. Ebben a történetben és a hollóhoz kapcsolódó fontos jelképek között ismét a kétféle kígyó illetve DNS rajzolódik ki előttünk.

Nyelvi gyökrendszer: Kerykeion - "kerülj-kerülj"
WOWSecurity10101010101010101010
(1 szavazat)
10448749_942666609082123_7298891293041324643_n.jpg
Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magjaA különböző kultúrákat összekötő ősi jelkép minden földrészen fellelhető. Szent helyeken, ókori és középkori ábrázolásokon minden ősi vallással összeköt. A teremtés 6 illetve 7 napját jelképező körök (halmok, almok) a szakrális geometria ősi tudásába avatnak be. Kevés ma is élő kultúrában maradt meg ez a szent jelképrendszer. A magyar népművészetben és az amerikai indián hagyományban még fellelhető.
Hórusz Ozirisz és Ízisz gyermeke. Az egyiptomi kultúra istengyermeke. Mindkét szülő elnevezésében szerepel a teremtő szűzi minőség (sz-z szógyök).
A sólyom szeme tartalmazza az arany-arányú (aranymetszés) spirált, felette a megvilágosodást és a belső látást is jelképező felkelő Nap.
Az országalma jelképnek megfelelő shen gyűrűt és ankhot tart. Az örök élet szimbólumai így az alfa és az omega jelet egyaránt hordozzák.

A belső látás fejlesztése, a tudatos hang és a kép alapú gondolkodás, illetve a megvilágosodás jelképrendszere:


2 hozzászólásArch9999999999
(5 szavazat)
csencsengyuru.jpg
Népi játék és dal: Csen csen gyűrűGyűrű zsinóron. Leírás:
Felfűzzük a gyűrűt a madzagra, majd a madzag két végét összekötjük.
Kiküldünk egy játékost a többiek körbe állnak és megmarkolják a madzagot; egy valaki a gyűrűt is megmarkolja a madzaggal együtt. Bejön a kiküldött játékos, beáll a kör közepére. A körben állók úgy csúsztatják tovább egymásnak a gyűrűt, hogy középen a társuk ne vegye észre. Ha a középen álló játékos ráüt valakinek a kezére, és ott van a gyűrű, akkor új menet kezdődik. Akinél a gyűrűt megtalálták az megy ki. A középen álló játékos 3x próbálkozhat. Ha harmadjára sem sikerül új menet kezdődik, másik játékost választunk ki gyűrűkeresőnek.
Játék közben énekelhetik a jól ismert dalocskát:
,,Csen-csen gyűrű, aranygyűrű.
Nálam, nálad, ezüst gyűrű.
Itt csörög, itt pörög itt add ki!”
Ilyenkor a dal végén kell a középen állónak tippelni, kinél van a gyűrű.
A dal meghallgatható itt:

http://folkradio.hu/radio/album/felvetel/15755/csen_csen_gyuru
RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
1098366_375677599222410_759168082_n.jpg
Ankh - Was - Djed - ShenEgyiptomi jogar összevonása.Ptah0000000000
(0 szavazat)
turul-torusz.jpg
A szkíta sólyom geometriája: Hadüzenet a tudatlanságnak Kapcsolódó jelképeink, a vesica piscis (Jézus egyik jelképe a hal alak), a szív, a csepp, a spirál, tórusz alakú Hórusz (egyiptomi Isten-gyermek legtöbbször sólyom alakban), az aranymetszés...Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

Összpontosítás a 3 dimenziós térben! (Tórusz)Hadüzenet és folytatás a hozzászólásokban!
3 hozzászólásRCHARD9999999999
(17 szavazat)
menny.jpg
Menny összerovásA rovás Gyógy és Menny összevonásokból.Merkúr (Hermész) botja a mennyei gyógyítás szimbóluma átvezet bennünket a következő jelképrendbe:Akhet hieroglifa: Harmakhet=Hármashegy. A hármashalom és a szárnyas nap jelképrendszere.
A horizonton megjelenő és eltűnő Nap jelképe. Hórusz a horizonton. (Horizont= Orion zónája, Ozirisz zónája)
Az Orion csillagkép megegyezik Ozirisz csillagképével, a Vadász csillagképpel. Alakja nagy "H" illetve rovás R.
Harmakhet ("Horus in the Horizon")

A zoroasztrizmus legismertebb jelképe a Farvahar (őrangyal), ami az isteni és mennyei dicsőség szimbóluma. Kezében az örök élet szimbólumával a Shen gyűrűvel:


1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
24304_577481835610321_428632044_n.jpg
Térdelő meztelen hős, akkád- kb. Kr. e. 2200-2159, Vörös jáspisból (bal oldalon)Four representations of a nude hero with six sidelocks of hair appear on this cylinder seal. Each wears a three-strand belt with a tassel. In all cases, the hero kneels on one knee and with both hands holds up a gatepost standard in front of his raised leg. Two vertical lines of inscription, one placed before a hero and another placed behind a second hero, give the name as Shatpum, son of Shallum, but do not provide an official title. Placed vertically in the field, a serpent appears behind one hero. In the spaces between the tops of the standards are four symbols: a sun disk, a lunar crescent, a fish, and a vase with flowing streams of water.
The nude hero is often shown with this very explicit type of gatepost, which perhaps is the emblem of a specific god or group of deities. The heroes with gateposts, the flowing vase, and the fish suggest that the iconography of this seal is somehow connected with Ea, god of sweet water and wisdom. However, the meaning of individual symbols could change in different contexts. The sun, moon, vase, and fish are undoubtedly astral or planetary symbols—the vase with streams and the fish are forerunners of what in much later times become zodiacal signs.
K. Andrea10101010101010101010
(2 szavazat)
Farvahar001.JPG
A zoroasztrizmus legismertebb jelképe a Faravahar mely a hármashalom jelképrendszert is hordozzaA Faravahar (őrangyal), ami az isteni és mennyei dicsőség szimbóluma.

Kapcsolódó szimbólum:
Magyar nyelvünk képmegjelenítő tulajdonságai alapján kapott összefüggések: Harmakhet egyiptomi hieroglifa (hármashalom, hármashegy).Folytatás a hozzászólásokban!
1 hozzászólásTóthné Brigitta9999999999
(5 szavazat)
inanna_2.jpg
Inanna istennő ( Innin,Istar)Az ég úrnője, a szerelem, termékenység, anyaság, háború istennője. Dumuzi kedveseBarka10101010101010101010
(1 szavazat)
pope_liberius_r352_66_foundin_hi.jpg
Libériusz (latinul Liberius), (kb. 310 – 366. szeptember 24.) volt a 36. pápa Libériusz (latinul Liberius), (kb. 310 – 366. szeptember 24.) volt a 36. pápa Szent Péter halála óta. 352. május 12-én választotta egyházfővé a római zsinat. Pontifikátusának legnagyobb részében az arianizmus ellen kellett hadakoznia úgy, hogy a császár teljesen megvonta tőle bizalmát, és az arianisták pártjára állva II. Félix ellenpápát segítette trónra.

Pope Liberius by Masolino da Panicale
Bridgeman Art Library / Museo e Gallerie Nazionale di Capodimonte, Naples, Italy / Giraudon
Arch0000000000
(0 szavazat)
These_spirals_form_the_basic_structure_of_what_Leadbeater_and_Besant_call_anu.jpg
Anu spirál: van ahol kőbe vésik azt, amit nálunk az öltéstechnika őrzött meg!An: Éa atyja, égisten (mezopotámiai istenek).

Naprendszerünk mozgása galaxisunkhoz, a Tejúthoz képest:Zárt láncöltés (hagyományőrzés)fordítandó:
Dr. Stephen Philips, a physicist in England says that the "anu" structure is a good match with the quark of modern quantum physics. Tony Smith, another physicist uses the image from Occult Chemistry to illustrate the Compton radius vortex of the electron.
These spirals form the basic structure of what Leadbeater and Besant call "anu"
2 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(5 szavazat)
33 fájl 3 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!