Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Szvasztika szimbólum rendszerek. Spirálok, forgók, kerekített és szögletes jelrendszerek. Elemek, halmazállapotok. Égi szent folyók, a Tejút és más galaxisok megjelenítése. A szvasztika a felülnézeti világmodellek megjelenítője, ezért 4-es szimmetriával bír. A négy elem feletti hatalom, a négy égtáj és a Paradicsom jelképe is. A Világfa felülnézeti képe. A Nap, így a csillagok, az örvények, és a viharok jelképe is. Ilyen alakja van a kilövellő napszélnek a Nap forgása miatt. A Földön a viharok és a víz örvénylésének iránya attól függ, hogy a déli vagy az északi féltekén vizsgáljuk. A szvasztika a világfa következő szintjén, a galaxisok magasságában is értelmezve van. A négy szent égi folyó (kiáradnak a dicső, paradicsomi honból) a Tejút és más 4-fő karral bíró galaxisok jelképe. Itt (mint ahogy a Napnál is) az irány már nem egyértelmű. Hiszen ki mondja meg nekünk, hogy alulról, vagy felülről látunk egy galaxist vagy egy csillagot? A forgás iránya tehát mindkettő lehetőséget tartalmazza. Ezért van olyan sok összetett világmodell ábrázolásban duplán benne a szvasztika. Minden nézőpont kérdése, a jelképek pedig azt tanítják, hogy több nézőpontból fejtsük meg őket.
kalasha.jpg
KalashaA Kalasha a Védákban az élet forrása.

Nyelvi gyökrendszer: Kelés, keleszt (kikelés) kalász és kalács.

Kapcsolódó: Síva hegye: Kailásza-hegy, Kailash-hegy (Mount Kailash)

A képen szereplő díszítések rendszere jól ismert a magyar népművészetből és a Szent Koronán megjelenő jelképrendszerből. Kiemelt képi kulcs kattintható lentebb: "csavarodó csepp"- mely a jinjang felé visz...

Soma-Kalasha, Chandra-Kalasha, Indra-Kumbha, Purnaghata, Purna-Virakamsya, Bhadra ghata, Mangala ghata.
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
napforgo.jpg
Ősi és modern napjelképek találkozásaNap- és Tejút galaxis jelképek balra, a napkitörések tudományos megjelenítése jobbra.

Láthatjuk ahogyan a forgó galaxis jelkép a naprendszer szintjén is értelmet nyer. A csillagok kialakulásának is ilyen a szimbolikája, amikor anyagot lövell ki magából, melyből a karok lesznek, majd a bolygók alakulnak ki.

Székely porszaruk:
Az Élet magjával, a Tetejetlen Világfával és szakrális geometriával díszítve.
A forrásmű: "A magyarság néprajza - Második kötet - A tárgyi néprajz második fele"; Írta: Györffy István és Viski Károly. (Királyi Magyar Egyetemi Nyomda, Budapest)Kisfilm a napszél megjelenítésével - Enlil Napszél Modellező Rendszer (NASA):3 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Celtic_Gold-plated_Dis_cAuvers-sur-Oise_Val-d_Oise.jpg
Kelta aranylemez az Ős-szó vagyis Ószó jellelA felülnézeti világkép négyes szimmetriájában a négy szív jelenik meg a teremtés központja körül. Képírással, magyarul tudjuk olvasni!
A szív alakokban belül a jinjang megfelelője. Ebből a cseppekből álló kettős spirálból, illetve görbékből tevődik össze a görbe-egyenes-görbe jelalak. Ennek az olvasata az Ószó.
Az Ős-szó tehát az Ószó, ami a teremtés kezdetére utal.

Az Ős-szó - Ószó mint termetés szavának modern kozmológiai megjelenítése (ó: a spirál, sz: az egyenes, majd ó: a spirál):A leletből jól látható a jinjang és a görbe csepp alakzat átmenete mely a Szent koronán is kettősségben jelenik meg. A buddhizmusban a fényt tartó lángok, a kereszténységben az Élet és a Tudás fájának jelképi átmenetei. A két fa Jézus Mérőtrónja mellett Ő maga (Metatrón).A trónok kialakítása a lótuszülés képét is tartalmazza.
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Egigerofa_maghun_elolnezeti_es_felulnezeti_vilagmodellek_a_magyar_kulturaban9k.jpg
A magyar Árpád-kori leletek Távol-keleti összefüggéseiből - Az Égi városA tiszabői teremtésjelkép a felülnézeti világképet tárja elénk a magyar nyelv ősgyökrendszeri összefüggéseivel. A képírás szent szintjei jelennek meg számunkra.

A rendszer mozgásban a téridő felépítését mutatja be, a Szent Korona kereszt szakrális geometriájával 3D-benEgy a tér (terem), kettő a tő, három a fa egysége: A Teremtő Egy szent hármassága.

Kiemelten fontos képi kulcs lentebb: csokorpálma
1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(2 szavazat)
negy_sziv.jpg
Kirgiz hagyományőrzésKirgiz kézzel készített csoda.
Fotó: Эльза Ибраева.
RCHARD10101010101010101010
(3 szavazat)
1513743_495663777238404_8116456576669691581_n.jpg
Sammara tál. Kr.e. 6000-ből. Középen a swastika jelkép.
A tál a Pergamon Múzeumban, Berlinben látható.

Swastika, avagy a tekerőlevél:
A szvasztika (卍 és 卐, a köznyelvben gyakran sajnos horogkereszt) egy egyenlő szárú kereszt, amelynek a szárai derékszögben megtörtek.
Egyike a legősibb jelképeknek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt.
A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven.Pásztorművészetünk tele van ilyen ábrázolásokkal, de megtalálható pl. az orosházi keresztszemes hímzésben is. Felülnézeti világmodellnek is hívhatjuk, lévén,hogy a spirálgalaxisunknak 4 fő karja van.
K. Andrea10101010101010101010
(1 szavazat)
rosacamuna.jpg
Jinjang - szvasztika kapcsolatA Val Camonica-i barlangrajzokhoz kapcsolódó jelképrendszer.

Még ma is talány a tudósok előtt, hogy miért tűnt el hirtelen a camuni kultúra Kr. e. 16 körül, röviddel a római csapatok megjelenése előtt. Az egyik legfontosabb szimbólumuk azonban kiállta az idők próbáját. A lombardiaiak a történelem előtti „rosa camuna"-t, a camuni nép "napábrázolás"-át választották jelképüknek.


RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
rena_002.jpg
A vallásháborúk hátterében bankárok álltak már a XV. században is - Pap Gábor előadásaKép: A Medici bankárcsalád pápai címerében: 6 db. 3D-s félgömb az üresség körül. A világ legszentebb jelképrendszerében (szakrális geometria) ez a teremtés tagadását és az égi kapcsolat megszakítását jelenti.

A Medici és Fugger bankárcsaládok megállapodtak az akkori Európa felosztásában. Azonban a Medici család a pápaság intézményéig jutott és bevezette a pénzért árusított bűnbocsánati lehetőséget: a búcsúcédulát!

X. Leó pápa (eredeti nevén: Giovanni di Lorenzo de’ Medici; Firenze, 1475. december 11. – Róma, 1521. december 1.) a 217. római pápa 1513-tól haláláig.

Első intézkedéseként kiadja a "búcsúcédulákat", így a Fugger bankárcsaláddal kötött egyezséget megszegve, így a Medici család az Alpokon túlról is jövedelemhez jutott.

Megválasztása előtt a legesélyesebb pápajelölt Bakócz Tamás esztergomi érsek volt.

Pap Gábor: Bankár Uralom - Vallás Háborúk - Parazitus:

RCHARD10101010101010101010
(2 szavazat)
10678789_612749222169247_4888663318406133804_n.jpg
1807-ből való lánchímzéses terítő középmintája, a minta eredetileg Székelyszenterzsébeten található.Ez a minta úgy néz ki, mint a tekerőlevél, illetve más néven forgórózsa (swastika).

Jelképi elemzése alapértelmezésben Napszimbólum, de a spirálgalaxisunk 4 fő karját is ábrázolja felülnézetből.Középen látható a végtelenített hurok. Mivel végtelen, a mindenséget és az örök élet körforgását ábrázolja, a négyes osztás pedig a négy alkotó elemet.
K. Andrea10101010101010101010
(2 szavazat)
jpg-Buddha-lotusz-Jezus.jpg
A lótusz ülés jelképi hasonlóságaA magyar kultúra megtanítja több nézőpontból értékelni a világot. A jelképi hasonlóságok nem kizárják, hanem erősítik a különböző gondolkodásmódokat.
A Buddhát ábrázoló képek között a Szent Korona alsó Pantokrátor zománcképe látható. Figyelemre méltó a Jézus felé hajló Élet és Tudás fájának ábrázolása, mely a dzsainista Buddha festményen mint fáklya jelenik meg. A két fa egysége a jézusi tudatosodás és lelkesedés útjára, az Égig érő fa egységére is utal.
A két gondolkodásmód, a világi és a szakrális egyensúlya adja az égi tudást és bölcsességet. Ekkor használjuk mindkét agyféltekét egyszerre a meditáció illetve a révülés (éber álom, vallásos élmény) átélése során. Így az ember a szívével és az eszével együtt hozza meg a döntéseit, melyek szabad akaratból, az égi tudás tiszteletben tartásával együtt képződnek és mondatnak. A magyar nyelv képesítő tulajdonsága (képekben való gondolkodás) a legjobb alapokat adja az ősi összefüggések magyarázására. A révülés során a nyelvi ősgyökök kimondásával képeket látunk.
Arch10101010101010101010
(2 szavazat)
1466160_222480997876298_798956212_n-2.jpg
Orosházi keresztszemes minta, a tekerőlevéllel ( swastika, szvasztika) életfával, nyolcágú csillaggalA régi tiszántúli hímzések egyik csoportja. Feltehetően nem csupán egyetlen mezőváros hímzésanyaga.

Egyik jellemzője, hogy csak szálszámolásos emlékei vannak nagyszámú kendervászon párnavégen. Mintakincse igen változatos, tiszta rajzú, egy-egy minta megszerkesztésénél csak a fő mondanivalóra szorítkozik.

A jól ismert pelikános, négyes tulipános, kakastaréjos vagy hullámindás- makkos motívumok többféle elrendezésben is jelentkeznek.

A párnavégeken előfordul a dunántúli szerkesztésmód: a keskeny középmező, széles peremdísszel; megtalálni a Vásáhelyről már ismert szerkesztést: a perem a középhím motívumait ismétli vagy variálja pl. a négyes tulipános mintánál, s végül gyakoriak azok a párnavégek, amelyeken igen széles a középmező és mellette elenyésző a perem. Itt a két peremdísz sokszor eltérő vagy az egyik peremdísznek van kísérő szegélycsíkja is, míg a másik vékony záróvonalhoz simul.

Fő színek: a rozsdabarna, sötétzöld, fekete, kék. Egyes példányait különösen vastag szőrfonallal varrták.
K. Andrea10101010101010101010
(1 szavazat)
eletmagszaru3.jpg
Erdélyi porszaruk középponti díszítményeiA felső sorban a tükör felakasztására és rögzítésére utaló részdíszítmények láthatók.

A forrásmű: "A magyarság néprajza - Második kötet - A tárgyi néprajz második fele"; Írta: Györffy István és Viski Károly. (Királyi Magyar Egyetemi Nyomda, Budapest)
Belül pecsét: "INDIANA UNIVERSITY LIBRARIES BLOOMINGTON")
Arany Sárkány0000000000
(0 szavazat)
134 fájl 12 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!