Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!



A gyorsuló klímaváltozással foglalkozó anyagok gyűjteménye térképekkel, találmányokkal.
reutersmedianet.jpg
Fényvédő hatású molekulákat találtak az Antarktiszon élő két virágos növényben a Santiago de Chile-i Egyetem kutatóiA tudósok szerint a káros napsugárzás elleni fényvédő krémek előállításához és a növényvédelemben is hasznosítani lehetne a felfedezést.
A chilei kutatók a Déli-sark egyedüli virágos növényeit, a Colobanthus quitensis (felemásvirágú szegfű) és a Deschampsia antarctica (antarktiszi sédbúza) vizsgálata közben fedezték fel, hogy mindkét növény jól tűri a káros ultraibolya sugárzást.
A klímaváltozás és a jég olvadása révén egyre nő az élőhelyük. A növényekben sikerült egy olyan molekulacsoportot azonosítani, amely a napfény szűrőjeként működik, és megóvja a növényt a sugárzás káros hatásától.
Gustavo Zuniga, a kutatás vezetője elmondta: az egyetem most üzleti partnereket keres, hogy a felfedezést hasznosíthassa.
"Már a nem túl távoli jövőben is fel lehetne használni. Például egy olyan terménynél, amely nem tűri jól a növekvő UV-sugárzást, a genetikai információt fel lehetne használni az ellenállóbbá tételére"
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
1shade_balls_protect_water.jpg
Drágul a víz! Milliónyi fekete labdával terítik be a víztározókatKalifornia államban elhatározták, hogy megvédik a vízkészletet a gyors párolgástól. A Los Angeles-i vízművek döntött: Különleges módot választottak a vízfelület lezárására, több millió műanyag labdát gurítottak a mesterséges tóba. A labdák anyaga a szakértők szerint nem kerül kölcsönhatásba a vízzel, így a műanyag nem szennyezi azt.
A labdák mérete és a hőre változó puhaságuk olyan, hogy nagy melegben teljes fedést adnak.
Már több tározót is védenek ezzel a módszerrel. Egy nagyobb tározó
lefedéséhez 96 millió labdát használnak, melyek egyenként 0,36 dollárba (112,5 forintba) kerülnek. Az egész munkálat 34,5 millió dollárba (10,7 milliárd forintba) kerül.

Kisfilm:

RCHARD0000000000
(0 szavazat)
alga_uzemanyag.jpg
Üzemanyag és elektromosság algábólAlternatív energia forrásként, a NASA kifejlesztettet egy olyan alga fényreaktort amivel tenyészteni lehet az algát használt vízben és később ebből bioüzemanyagot és egyéb más dolog tudnak előállítani. A módszer előnye, hogy nincsen szükség mezőgazdasági földekre, fertőtlenítőre és tiszta vízre sem.
,,A NASA nevéhez köthető rengeteg olyan fejlesztés, ami az energia átalakítás és az élet fenntartását szolgálta. Izgatottak vagyunk és támogatjuk, hogy az alga bioreaktor a kereskedelembe is bekerüljön, ezzel pedig megújuló energiát szolgálva itt a Földön.” - mondta el Lisa Lockyer, a NASA kommunikációs és fejlesztési felelőse.

A lehetséges előnyként említhetjük meg az olaj előállítását és a használt víz megtisztítását mielőtt azt a tengerbe eresztenék. Miután az olajat kivonták az algákból, a maradványokból fertőtlenítőt, állateledelt, kozmetikumokat és egyéb értékes termékeket lehet előállítani.
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Clipboard02~4.jpg
Vászonbeton szilárd sátor katasztrófák esetéreA különleges anyag megoldást nyújt katasztrófa helyzetekben. Az eredetileg hajlékony vásznat bevizezik, majd felfújják. Az egy nap alatt megszilárduló sátor azután legalább 15 évig használható. Belső borításával kórházsátornak és lakóháznak egyaránt használható.
Tűz és vízálló!

Kisfilm:



Életmentő és a fősodrású médiában eltitkolt találmányok népvándorlás idején:

Üzemanyag és elektromosság algából; Indiában végre meg merték építeni az ingyen-energiás generátort! - Magyarországon ugyanez elhallgattatva!; Előrelépések a napelemek fejlesztésében; Oroszok valósítják meg Tesla terveit; Tengervizet alakít üzemanyaggá az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete; A Rossi-féle hidegfúziós reaktor; Nincs láng, nem is füstöl, mégis fűt a hatalmas kazán...


http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2839
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
tewari1-1024x768.jpg
Indiában végre meg merték építeni az ingyen-energiás generátort! - Magyarországon ugyanez elhallgattatva!A neves indiai tudományos folyóirat (The Economic Times) számolt be az áttörésről.
Az indiai Nukleáris Energia Vállalat (Nuclear Power Corporation of India) korábbi vezetője, aki atomerőművek építését is vezette, most bemutatta a működő generátort. A szerkezet a betáplált energia közel 238%-át adja a kimenetén. Az energiamegmaradás törvényének ellentmondóan működő gép a vákuumból nyeri ki az energiát.
Sokak számára már ismerős lehet ez a technológia, hiszen Magyarországon már 2006-ban bemutatták az azonos elven működő gépet. Az EBM (Energy By Motion - Mozgásból adódó energia) 15 tonnás gép hatásfoka még csak arra volt jó, hogy az elmélet működőképességét bizonyítsa. Azonban a fősodrású média azóta is blokkolja a hírt.
Az indiai megoldás hatásfoka már alkalmassá teszi a berendezést az ipari felhasználásra.
"Az univerzális anyag a pránából jön létre, a prána pedig az éter (Akasha - 5. elem) mozgásban"

Folytatás a hozzászólásokban!
1 hozzászólásRCHARD9999999999
(19 szavazat)
26-14r_co2-h2_fuel_test_630x531.jpg
Az USA segíthetné az afrikai országokat! Tengervizet alakít üzemanyaggá az Amerikai Egyesült Államok HaditengerészeteA tengervízből széndioxidot nyernek ki, miközben hidrogén keletkezik. Ezután folyékony szénhidrogén üzemanyaggá alakítják a gázokat.
Az előállított üzemanyag olyan szénhidrogén molekulákat tartalmaz, melyek alkalmasak a kőolajszármazékok kiváltására. A különleges reaktorban fémkatalizátorokat használnak (a részletek, így a káros anyag kibocsátás mértéke sem ismertek).
A kutatók az előállítás költségeit az olaj árának töredékére teszik (3-6 dollár/gallon).

A tengervízből előállított üzemanyag működőképességét mutatják be a következő kisfilmben



Ezzel a módszerrel hatékonyan, ipari mennyiségben lehet ivóvizet előállítani sós tengervízből. Reméljük, hogy nem csak a technológiai fölényért, de nemes célokért is használni fogják!


3 hozzászólásArany Sárkány9999999999
(1 szavazat)
klimavaltozas.jpg
Klímaváltozás világtérkép valós időbenMagyar oldalon angol nyelven:

Valós idejű térkép
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
map_CO2_emissions_Patz05.jpg
Teljes széndioxid kibocsátás országonként, 2000RCHARD0000000000
(0 szavazat)
image_large.jpg
Széndioxid a Föld légkörében: a globális hatások jól látszanak!A kép a NASA Aqua nevű műholdjának AIRS berebdezése (Atmospheric Infrared Sounder) által készített széndioxid terjedési térképet mutatja, 2009 júliusi felvételen. Az AIRS berendezést a NASA-val szerződött Jet Propulsion Laboratory of the California Institute of Technology üzemelteti Pasadenában, Kaliforniában.

A térképen nagyléptékben láthatjuk azokat a jellegzetességeket, melyek a széndioxid eloszlásban és az atmoszfére forgása által meghatározott transzportban jelentkeznek a Föld légkörében. A sötétkékkel jelzett értékek 382 ppm széndioxid-koncentrációnak felelnek meg, a sötétpirosak pedig közel 390 ppm-nek. A színskála két érték között a koncentrációval arányos.

Az északi félteke egyértelműen megnövekedett széndioxid-tartalmat mutat a szokásos, az atmoszféra alsó rétegében nyugatról keletre tartó légáramlatoknak megfelelő útvonalon, egy széles sávban. Hasonlóan elhelyezkedő, de kisebb széndioxid koncentrációt mutató és lényegesen keskenyebb szennyezettségi öv látható a déli féltekén.
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
future_co2-science2010.jpg
Széndioxid kibocsátás országonként, a lakosság számához viszonyítvaRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Clipboard09.jpg
Globális légszennyezés (széndioxid kibocsátás) Ázsia és AusztráliaA kutató nem találja a magyarázatot a déli féltekén létrejött sávra. Jól láthatóak pedig az iparilag fejlett területek feletti gócpontok és koncentráció.

RCHARD0000000000
(0 szavazat)
Clipboard08~0.jpg
Globális légszennyezés (széndioxid kibocsátás) Észak -és Dél-AmerikaA kutató nem találja a magyarázatot a déli féltekén létrejött sávra. Jól láthatóak pedig az iparilag fejlett területek feletti gócpontok és koncentráció.

RCHARD0000000000
(0 szavazat)
19 fájl 2 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!