Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Különleges anyagból készült vászonbeton sátor; Üzemanyag és elektromosság algából; Indiában végre meg merték építeni az ingyen-energiás generátort! - Magyarországon ugyanez elhallgattatva!; Előrelépések a napelemek fejlesztésében; Oroszok valósítják meg Tesla terveit; Tengervizet alakít üzemanyaggá az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete; A Rossi-féle hidegfúziós reaktor; Nincs láng, nem is füstöl, mégis fűt a hatalmas kazán
alga_uzemanyag.jpg
Üzemanyag és elektromosság algábólAlternatív energia forrásként, a NASA kifejlesztettet egy olyan alga fényreaktort amivel tenyészteni lehet az algát használt vízben és később ebből bioüzemanyagot és egyéb más dolog tudnak előállítani. A módszer előnye, hogy nincsen szükség mezőgazdasági földekre, fertőtlenítőre és tiszta vízre sem.
,,A NASA nevéhez köthető rengeteg olyan fejlesztés, ami az energia átalakítás és az élet fenntartását szolgálta. Izgatottak vagyunk és támogatjuk, hogy az alga bioreaktor a kereskedelembe is bekerüljön, ezzel pedig megújuló energiát szolgálva itt a Földön.” - mondta el Lisa Lockyer, a NASA kommunikációs és fejlesztési felelőse.

A lehetséges előnyként említhetjük meg az olaj előállítását és a használt víz megtisztítását mielőtt azt a tengerbe eresztenék. Miután az olajat kivonták az algákból, a maradványokból fertőtlenítőt, állateledelt, kozmetikumokat és egyéb értékes termékeket lehet előállítani.
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Clipboard02~4.jpg
Vászonbeton szilárd sátor katasztrófák esetéreA különleges anyag megoldást nyújt katasztrófa helyzetekben. Az eredetileg hajlékony vásznat bevizezik, majd felfújják. Az egy nap alatt megszilárduló sátor azután legalább 15 évig használható. Belső borításával kórházsátornak és lakóháznak egyaránt használható.
Tűz és vízálló!

Kisfilm:Életmentő és a fősodrású médiában eltitkolt találmányok népvándorlás idején:

Üzemanyag és elektromosság algából; Indiában végre meg merték építeni az ingyen-energiás generátort! - Magyarországon ugyanez elhallgattatva!; Előrelépések a napelemek fejlesztésében; Oroszok valósítják meg Tesla terveit; Tengervizet alakít üzemanyaggá az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete; A Rossi-féle hidegfúziós reaktor; Nincs láng, nem is füstöl, mégis fűt a hatalmas kazán...


http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2839
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
tewari1-1024x768.jpg
Indiában végre meg merték építeni az ingyen-energiás generátort! - Magyarországon ugyanez elhallgattatva!A neves indiai tudományos folyóirat (The Economic Times) számolt be az áttörésről.
Az indiai Nukleáris Energia Vállalat (Nuclear Power Corporation of India) korábbi vezetője, aki atomerőművek építését is vezette, most bemutatta a működő generátort. A szerkezet a betáplált energia közel 238%-át adja a kimenetén. Az energiamegmaradás törvényének ellentmondóan működő gép a vákuumból nyeri ki az energiát.
Sokak számára már ismerős lehet ez a technológia, hiszen Magyarországon már 2006-ban bemutatták az azonos elven működő gépet. Az EBM (Energy By Motion - Mozgásból adódó energia) 15 tonnás gép hatásfoka még csak arra volt jó, hogy az elmélet működőképességét bizonyítsa. Azonban a fősodrású média azóta is blokkolja a hírt.
Az indiai megoldás hatásfoka már alkalmassá teszi a berendezést az ipari felhasználásra.
"Az univerzális anyag a pránából jön létre, a prána pedig az éter (Akasha - 5. elem) mozgásban"

Folytatás a hozzászólásokban!
1 hozzászólásRCHARD9999999999
(19 szavazat)
perovszkit-Perovskite-solar-cells-napelem.jpg
Előrelépések a napelemek fejlesztésébenÚjabb áttörés előtt áll a napelemek gyártása: egy a korábbiaktól eltérő anyag felhasználásával sokkal olcsóbban előállítható, sokkal jobb hatásfokú paneleket készítettek kutatók egyelőre laboratóriumi körülmények között. Két év múlva azonban már piaci termék lehet az újdonságból.
A lehetőség nem újdonság a kutatóknak, akik eddig is tudták, hogy a perovszkit - kálcium-titán-oxid - néven ismert ásványanyagcsalád jó kiindulópontja lehet a napelemek gyártásának.
Az anyagot Gustav Rose német ásványkutató fedezte fel az 1800-as évek közepén Oroszországban, az Ural hegységben, és egyik kollégájáról, az orosz Lev Perovszkijról keresztelte el.
Szakértők szerinta perovszkit-szilícium hibrid panelekkel meg lehetne célozni a 30-40 százalékos hatékonyságot is.
Arra számítunk, hogy a perovszkitpanelek előállítási költsége harmada lehet a szilíciumalapú panelekének - mondja Sang Il Seok, egy másik Ausztráliában dolgozó kutató.
Arch10101010101010101010
(2 szavazat)
tesla21.jpg
Oroszok valósítják meg Tesla terveitA Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet két tudósa - akik egyben testvérek is -, Leonyid Plehanov és Szergej Plehanov szenzációs bejelentést tettek a minap. A kutatók öt évig tartó, 40 ezer dollárból elvégzett kutatásaik és kísérletezéseik során ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy a világhírű Nikola Tesla 1894-es számításai helyesek voltak.
Azaz a modern technológia által könnyedén megvalósítható a vezeték nélküli energiaátvitel úgy, hogy az „adó” és a „vevő” közötti kapcsolat során csak minimális lenne az energiaveszteség.Tesla (fizikailag és gyakorlatilag többszörösen bizonyított) elképzelése alapvetően abból állt, hogy az ionoszféra és a magnetoszféra töménytelen mennyiségű potenciális energiával rendelkezik, melynek értéke hozzávetőleg 3 milliárd kW, azaz 3 terrawatt. Ezek szerint a Föld elektromágneses rezgéseinek további gerjesztésével, illetve a természetes Schumann frekvenciák amplitúdóját megnövelve, a Föld bármely pontján ingyen és könnyen kinyerhető lenne ez a villamos energia...
Vörös Sárkány10101010101010101010
(4 szavazat)
26-14r_co2-h2_fuel_test_630x531.jpg
Az USA segíthetné az afrikai országokat! Tengervizet alakít üzemanyaggá az Amerikai Egyesült Államok HaditengerészeteA tengervízből széndioxidot nyernek ki, miközben hidrogén keletkezik. Ezután folyékony szénhidrogén üzemanyaggá alakítják a gázokat.
Az előállított üzemanyag olyan szénhidrogén molekulákat tartalmaz, melyek alkalmasak a kőolajszármazékok kiváltására. A különleges reaktorban fémkatalizátorokat használnak (a részletek, így a káros anyag kibocsátás mértéke sem ismertek).
A kutatók az előállítás költségeit az olaj árának töredékére teszik (3-6 dollár/gallon).

A tengervízből előállított üzemanyag működőképességét mutatják be a következő kisfilmbenEzzel a módszerrel hatékonyan, ipari mennyiségben lehet ivóvizet előállítani sós tengervízből. Reméljük, hogy nem csak a technológiai fölényért, de nemes célokért is használni fogják!


3 hozzászólásArany Sárkány9999999999
(1 szavazat)
217992_komposzt.jpg
Nincs láng, nem is füstöl, mégis fűt a hatalmas kazán (A környezetbarát megoldás nem álom, erre bizonyíték az egerszalóki Tőgyi Balázs munkája)A szerkezet egy hatalmas, három méteres átmérőjű, két méter magas henger, első ránézésre olyan, mintha valaki épített volna egy tárolót, hogy legyen hová tennie a levágott füvet, bozótot. Az igazságtól mindez nem is áll olyan távol, hiszen – mint Balázs elárulja – 12-13 köbméternyi komposztot, azaz nyers faaprítékot, leveleket, konyhai hulladékot és lótrágyát tett a kazánba. No és persze, kábeleket, valamint hőérzékelőket. A henger közepén egy spirál alakban elhelyezett, padlófütéscsőből készült hőcserélő található, amelynek ki- és bemenete egy fűtési rendszerre csatlakozik, a szükséges vizet pedig egy szivattyú mozgatja.

A teljesítményt egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett számítógépes rendszerrel méri, ráadásul egy router segítségével gyakorlatilag bárhonnan nyomon követheti a folyamatot. A közel 50 Celsius-fokos maghőmérséklet 40 fokos melegvíz előállítására képes, tehát tökéletesen alkalmas padló- és falfűtésre, illetve használati melegvíz előállításra.
A rendszer napi 30-50 MJoule hőt termel...
4 hozzászólásRCHARD8888888888
(5 szavazat)
Rossi_E-cat_concept_300.jpg
A Rossi-féle hidegfúziós reaktorÁttörés a tiszta energiatermelésben!

Bemutatták a kísérleti reaktort működés közben!

Biztonságos energia megoldás! A magfúzió a maghasadással ellentétben nem jár veszélyes rádióaktív sugárzással. Így a hagyományos nukleáris energiával működő reaktorokhoz képest szinte alig igényel védőburkolatot. A bemutatott működőképes változat nanoszemcsés nikkellel és egy (eddig) nem nyilvános anyag összekeverésével funkcionál. A hozzáadott magas nyomású hidrogéngázzal 450-500 Celsiusra melegítve az elegyet indul be a magfúzió. A berendezés védőbevonata csupán 2 cm.
2011 októberének második felében fognak beüzemelni egy 1 Megawatt teljesítményű erőművet Görögországban.
A berendezés prototípusát mutatták be, de a technológia egyszerűségénél fogva bármikor elindulhat a sorozatgyártás.
Ezzel a technológiával meghajtott gépjármű hónapokig tud üzemelni megállás és újratöltés nélkül!
3 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(3 szavazat)
Mozgasbol-adodo-energia-EBM.youtube
Tiszta energia!!! - Elektromágnesességből adódó energia VIDEÓ! 15 tonnás Tesla generátor?A mérési eredmények hitelesítését a következő személyek írták alá:
Dr. Szentirmai László (Miskolci Egyetem professzor)
Dr. Petz Ernő (ny. vezérigazgató, Paksi Atomerőmű Zrt.Energiapolitika 2000 Társulat alelnöke)
Dr. Tolvaj Béla (Miskolci Egyetem)
Dr. Mádai Ferenc (Miskolci Egyetem)
Dr. Kiss Tibor (Miskolci Egyetem)

A következő bejátszás egy áttörő technológiát mutat be az energia előállításával (kinyerésével) kapcsolatban. Olyan szintre van fejlesztve, hogy lehetőségünk nyílt a kereskedelmi felhasználásra. Egy budapesti ipari területen fekvő, gyárépületben forog egy 15 tonnás generátor, amely nem hasonlít egyetlen generátorra sem, amilyet a világ látott.Vizsgálati eredmények lentebb.
22 hozzászólásadmin10101010101010101010
(56 szavazat)
9 fájl 1 oldalon
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!