Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Fény-Lélek-Test energia komplexum.
fraszkarika.jpg
FrászkarikaEljutott hazánkba egy másik Bálint-történet is, egy németországi püspökről, akinek az ünnepe eredetileg január 7-hez kapcsolódott. Az ő alakja később összeolvadt a vértanú Valentin történetével, s egyszerre ünnepelték meg mindkettőt, február 14-én.

A német püspök segítségében elsősorban a nyavalyatörősök (epilepsziások) és a lelki betegek (depressziósok) bizakodtak, így e napon ők is ünnepeltek. Akik ilyen betegségben szenvedtek, vagy hajlamosak voltak rá, szívesen viseltek a nyakukban úgynevezett bálintkeresztet, vagy frászkeresztet, amely a betegség elriasztására szolgált. (A jobb oldali képen egy frászkarikán csüngő frászkereszt látható. Az eredeti tárgyat a Nagykőrösi Arany János Múzeumban őrzik. Ha, még megvan.)

A karika perectésztából készült, amelyre ugyanabból a tésztából sütöttek keresztet. A püspök megáldotta a perecet, amitől varázslatos gyógyító ereje lett. Ezen keresztül bújtatták a beteg csecsemőket, vagy az epilepsziás rohamtól szenvedő felnőtt nyakába akasztották.
Arch0000000000
(0 szavazat)
om-.youtube
OM MANI PADME HUMA tibeti buddhisták szerint ha az Om mani padme hum mantrát (imádságot) hangosan vagy magukban ismétlik, azzal felhívják magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenreszig (Avalokitesvara) hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapják áldását. Ha elolvassuk mantrát, a hatás megegyezik az előzőekkel. A szöveget gyakran kőbe vésik, és jól látható helyre teszik.

Elterjedt fordítása, értelmezése: „Éljen a lótuszban lévő drágakő” vagy „Nézd csak a drágakövet a lótuszban!”

A hat szótag segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
* az Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól
* a Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakorlásának megvalósítását segíti elő;
* a Ni a türelem és a türelem gyakorlását mozdítja elő;
* a Päd a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni
* a Me a koncentrálásban segít;
* a Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.
S.Juliett10101010101010101010
(13 szavazat)
 
2 fájl 1 oldalon
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!