Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Az ősi tanításokban megkülönböztetjük a felülnézeti és az elölnézeti világmodelleket. A felülnézeti világkép négyes szimmetriával jelenik meg: A négy égtáj, a négy szent folyó, a négy őselem rendszere ez. Az Égig érő fa szintjei felülnézetből. Az önhasonulóan ismétlődő Világegyetem szimbólumait láthatjuk. Lebegés hanggal - Abrakadabra - Ábrák a dobra; Négyszálú DNS-t találtak emberi sejtekben; Ősi szent világképek találkozása; Yamantaka mandala...
fedorova_4.jpg
Turul és CsodaszarvasMadárfejű harcos ül a szarvason. A négy palmettás szárnyas Nap a körön kívül az égbemenetelt és a kiáradást jelképezi. A négy égtáj a felülnézeti világképet adja.

Lelet: Volgai Bolgárország, Tomsk tartomány.

Kiemelt képi kulcs: Turul és Csodaszarvas - Nimród

Kapcsolat: Nimród és a Csodaszarvas - Nigródha-miga illetve Nirodha Miga.

Szanszkrit "Nirodha" - Megszűnés, eltávolítás ( "cessation", "removal" )

RUDH - akadályoz

MIGA (páli nyelven)- vadállat, erdei állat (antilop, gazella, vagy vörös szarvas "sarabha"), állatok királya...

Nirodha sacca - A négy nemes igazság
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
Veszprem-Kadarta-Gelemer.jpg
Hazatéréskori korongokPalmettás díszítésű felülnézeti világmodell ábrázolás.

A feltárás helye: Veszprém-Kádárta-Gelemér.
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
arctic1595-full.jpg
Gerardus Mercator (1512–1594) térképeA Föld felülnézetből, az Északi-sark megjelenítésével. A híres térkép atlasz első oldala. Felülnézeti világkép. A jobb felső negyedben a Szkíta-óceánnal.Arch0000000000
(0 szavazat)
Celtic_Gold-plated_Dis_cAuvers-sur-Oise_Val-d_Oise.jpg
Kelta aranylemez az Ős-szó vagyis Ószó jellelA felülnézeti világkép négyes szimmetriájában a négy szív jelenik meg a teremtés központja körül. Képírással, magyarul tudjuk olvasni!
A szív alakokban belül a jinjang megfelelője. Ebből a cseppekből álló kettős spirálból, illetve görbékből tevődik össze a görbe-egyenes-görbe jelalak. Ennek az olvasata az Ószó.
Az Ős-szó tehát az Ószó, ami a teremtés kezdetére utal.

Az Ős-szó - Ószó mint termetés szavának modern kozmológiai megjelenítése (ó: a spirál, sz: az egyenes, majd ó: a spirál):A leletből jól látható a jinjang és a görbe csepp alakzat átmenete mely a Szent koronán is kettősségben jelenik meg. A buddhizmusban a fényt tartó lángok, a kereszténységben az Élet és a Tudás fájának jelképi átmenetei. A két fa Jézus Mérőtrónja mellett Ő maga (Metatrón).A trónok kialakítása a lótuszülés képét is tartalmazza.
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
tiszaboi_teremtes_jelkep.jpg
Tiszabői teremtésjelkép: a Világfa felülnézetbőlA magyar felülnézeti világképben négyszer, négy irányban jelenik meg a Világfa elölnézeti képe:Középen a tér forrása, a terem.
Egy terem, két tő, három halom, négy égtáj, öt elem, hat alom, hét törzs, Egy Teremtő.
Körben egy minta fut végig, melyet az ÓSZÓ - ősszó összerovás képez.
Középen a rovás K-alakú térből egy kereszt növekszik. A teremtés központjából több irányba kiereszt, kinőnek a Világfa részei.

Keresztet kiereszt!

A négy irányban növekvő világkép egyúttal az egyik legszentebb Távol-keleti jelképet, a vajra-t is megjeleníti:Más néven: Dorje, Bajra, Kongōsho, Bazar, Ocsir.
A Világfa törzse.
Arch0000000000
(0 szavazat)
Egigerofa_maghun_elolnezeti_es_felulnezeti_vilagmodellek_a_magyar_kulturaban9k.jpg
A magyar Árpád-kori leletek Távol-keleti összefüggéseiből - Az Égi városA tiszabői teremtésjelkép a felülnézeti világképet tárja elénk a magyar nyelv ősgyökrendszeri összefüggéseivel. A képírás szent szintjei jelennek meg számunkra.

A rendszer mozgásban a téridő felépítését mutatja be, a Szent Korona kereszt szakrális geometriájával 3D-benEgy a tér (terem), kettő a tő, három a fa egysége: A Teremtő Egy szent hármassága.

Kiemelten fontos képi kulcs lentebb: csokorpálma
1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(2 szavazat)
himestojas.jpg
Milyen az aranytojás?Az aranytojás olyan tojás is lehet, mely az aranymetszés arányát hordozza. Szinte minden tojás alakja közel van ehhez, mégis vannak olyanok melyek tökéletes módon, 3-dimenzióban hordozzák. Ezek a tojások maradnak frissek legtovább. Nagyon érdekes, hogy a tojás teteje és alja között feszültség mutatható ki, melynek értéke annál nagyobb minél frissebb az.
A magyar hímes tojások díszítőművészete egyedülállóan gazdag. A teremtés megjelenítését, a szakrális geometria alapjait hordozzák.

A Világegyetem kettévált: a sárgájából lett a Föld és a fehérjéből a Mennyország.

Aranymetszés arányú tojások (az arany-arányú spirál a rovás ó betűnk):A tojás felülnézeti képe: az arany és a Nap jele, a rovás-ly betűnk alakváltozatain keresztül:


(Fischer Károly gyűjtése)Világképek:

A díszítésekben fontos szerepe van a négyes szimmetria megjelenésének. A négy irány, az évszakok, az elemek, a 4 szent folyó képei ezek.
RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
tarpai_honfoglalaskori_sirlelet.jpg
Tarpai honvisszafoglalás kori sírleletEzüstből készített, a mélyedésekben aranyozott kaftánveret. Az öntött, utánvésett veret közepén kerek lyuk, melynek közepén üvegpaszta betét helyezkedett el.

Hasonló leletek:

Négyszögű magyar fémrózsákA magyar népművészetben előforduló kun motívumok gyűjteményéből:Kisfilm 3D-s modellezéssel:


1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(2 szavazat)
negy_sziv.jpg
Kirgiz hagyományőrzésKirgiz kézzel készített csoda.
Fotó: Эльза Ибраева.
RCHARD10101010101010101010
(3 szavazat)
Yamantaka-mandala.jpg
Az égi palotaBuddhista mandala. Yamantaka égi palotája, aki legyőzte a halált és az újjászületést.
A felülnézeti és elölnézeti világképek találkozásában a Szent Korona 3-dimenziós szerkezete.

Az Égi város képe jelenik meg előttünk, a világképek kapcsolatában. Dőlt kereszt a tetején, csüngők lógnak róla...

3-dimenziós Yamantaka madala képekkel:

Hetvenkét sztúpa alkotja a világ legnagyobb buddhista templomát Borobudur-ban. A Szent Korona keresztpántján levő átfúrt gyöngyszemek száma szintén 72. Hetvenkettő a nyugati kereszténységben Jézus gyógyító tanítványainak a száma. Szinte minden vallásban fontos szerepe van. Angyalok és démonok hierarchiája (Shemhamphorasch)
RCHARD10101010101010101010
(2 szavazat)
4-2.jpg
A perkői Szent István-kápolna felülnézeti képeA korabeli templomok között többet is találunk melyek alaprajza igen hasonló.

A 719 m tengerszint feletti magasságú Perkő vagy Perkő-tető a nyugatról a Bodoki havasok és a Kászon-patak völgye, északról a Csíki-havasok és az Úz folyó völgye, keletről a Nemere-hegység és a Lassúág-patak völgye, délről a Háromszéki-medence által határolt Répát-hegység legdélibb nyúlványa, Felső-Háromszék oltárhegye.

Ptah10101010101010101010
(1 szavazat)
matyo-parna-kicsi.jpg
Gazdagon díszített matyó párnaA matyó hímzés a szellemi világörökség része, a UNESCO listáján szerepel.
A négy irány a felülnézeti világmodellt jeleníti meg előttünk. Középen a teremtés központjával.


Megvásárolható:
MAGHUN Világörökség és Hagyomány - Webáruház

maghun.com!
maghun.com10101010101010101010
(1 szavazat)
51 fájl 5 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!