Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Pír, piros, pirkad, parázs, pernye, pörzsöl, táltosparipa, ... Ugye látjuk az ősképeket amik összekötik és mozgásba hozzák ezeket a kifejezéseket? Nyelvünk ősi szerkezete, a mássalhangzó vázakra épülő gyökrendszer. A gyökrendszert az őselemeken és a téridő szerkezetén keresztül lehet legkönnyebben megérteni. Tudatos használatához több dimenzióban kell gondolkodni. Látni kell az ősképeket, melyek a mássalhangzó párokhoz, illetve a hangképzés szabályai szerinti átmenetekhez kötődnek! Ne feledjük, hogy sok ősi írás (pl. sumér, egyiptomi) valamint héber, arab, stb. csak mássalhangzókat használ(t). Modern változataikban a magánhangzók ki vannak pontozva. A nyelvek összefüggéseinek vizsgálatakor a mássalhangzó váz tehát kiemelten fontos. Ugyanakkor a magyar nyelv szerkezeti felépítésének megértéséhez is kiemelten fontos megismerni az ősi szavak kapcsolatrendszerét és azután a magánhangzók fontosságát. Gondoljunk csak az S-T-N gyökre: Isten szavunk több információt hordoz mint a sátán szó. Utóbbi a két á-val a másolásra is utal, mássalhangzó vázuk mégis megegyező. Bolyai János világhírű matematikus a magyar nyelv és a matematika összefüggéseit is kutatta; A magyar ragozó nyelv. Képmegjelenítő, képíró tulajdonságokkal bír. Ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk képekben gondolkodni, lelki szemeinkkel látjuk amit mondunk. Elképesztő logikai rétegeket tartalmaz! Az ősgyökrendszer segítségével felbontjuk a szavakat és szógyökök, illetve hangok jelentéstartalmát vizsgáljuk. Szófordulatok segítségével egy élő, képi világ jelenik meg előttünk. Az összefüggések alátámasztásához a rovás jelkészletet is vizsgáljuk. A képekre kattintva böngészhető képi kulcsszavak és további információ érhető el. Egyes képek jelképkereső alkalmazással vannak ellátva. Jelenleg 175 képes leírás böngészhető 15 oldalon. Feliratkozás hírlevére: hirlevel@vilagbiztonsag.hu
pektoraly_2.jpg
Nap-Pal testvérek - Részlet egy szkíta nyakékről - Nap és Pal szkíta testvérek története"PAL és NAP (PAL yene NAP) paléi a és napéi / (pallar yene naplar) Pal és Nap - a szkíta mitológiában, testvérek, Targötaj (szkíta király) leszármazottai. Egyetlen forrás említi őket, Szicíliai Diodorosz "Történeti Könyvtár"-a. Ezenkívül az idősebb Pliniusz megemlíti a paliták és napiták törzseit Közép-Ázsiában.

"A király leszármazottai közül két testvér bátorságával kimagaslott; egyiküket Palnak hívták, a másik pedig Nap volt. Amikor dicsőséges tetteiket végbevitték, és megosztották a királyságot egymás között, neveikről népeket neveztek el, a palamokat és a napamokat"

Diodorus szerint egyértelmű, hogy Pal és Nap leszármazottai kiemelkedően bátrak és tehetséges hadvezérek voltak, sok hódítást vittek végbe Ázsiában.

Nyelvi gyökrendszer: Világos, hogy a Nap és Pal nevek magyarul jól értelmezhetők. Világos mint a nappal!

(megjegyzés: a kép nem a szkíta testvéreket ábrázolja)
Folyt. lentebb!
3 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Ambrosius_Benson_-_Mary_Magdalene_-_WGA1890-1200.jpg
Ambrosius Benson: Mary MagdaleneA Szent Grált több elmélet is összeköti Mária Magdolnával. Dan Brown amerikai regényíró szerint a grál valójában Mária Magdolna méhe, melyből Jézusnak gyermeke született. Leszármazottai a Merovingok.

Figyeljük meg a kezében tartott edény díszítését! A magyar hagyományból jól ismert palmettás elemek mellett a magos kör (rovás ly) is feltűnik. A kiemelt jelkép (hun tulipán) felső része is megtalálható rajta.

Nyelvi gyökrendszerünk szerint a következő önhasonulóan ismétlődő ősi szavaink összefüggnek:
Kehely - Két hely - Kétely - Kegyhely
Tengely - Tégely - Henger - Tenger (Űr)

A "hely" szó képírással, a szakrális geometriában, a teremtés második napját jelképezi, két egymást metsző körben. 3D-ben tórusz!Jézus jele a hal alak. Benne a Teremtés ábrázolása a szakrális geometrián keresztül.
Hallak és látlak. Szeretlek, szerrel etetlek. Haladás csak akkor van, ha hal adáskor hálóadás is történik. Ezért jár a hálaadás.
Arch0000000000
(0 szavazat)
banyanfa2.jpg
A banyanfa erdőnyi járatai (Thaiföld) - A halhatatlan fa - Magyarul lehetne barlangfa vagy bányafa?!A fügefélék családjába tartozó Banyan-fa (Ficus bengalensis) India nemzeti fája. Egyes források szerint Buddha egy ilyen fánál világosodott meg. Nagy Sándor egy banyan fa alatt pihent meg hétezer fős seregével.
A központi oszlopfa körül lenövő léggyökerek újabb és újabb fáknak látszanak és járatokat képeznek.
Az idősebb banyánfák esetében nagyon jellegzetesek a vastag fás törzzsé növekedő léggyökerek, amelyek megkülönböztethetetlenné válnak az eredeti törzstől. Az öreg fák úgy terjeszkednek oldalirányban, hogy ezeket a támasztógyökereket használják nagy területek lefedésére.
Európai nevét eredetileg az indiai fügére használták, mert a fa árnyékában gyakran húzódnak meg az indiai kereskedők.

Gudzsaráti nyelven a banya szó jelentése "boltos" vagy "kereskedő"és nem "fa".

Az egyértelműsítést megnehezíti, hogy a banyán neve nem indiai jövevényszó, mivel a fa eredeti neve vata (szanszkrit), vagy modern változatban bargad (hindi).

A magyarban még nincs meghonosodott alak... - De lehetne barlang- vagy bányafa! -
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Banyan_tree_.JPG
Az erdő nagyságú üreges banyánfa (magyarul bányafa vagy barlangfa lehetne) - A fojtogató fügefa (Krisna isten fája)A banyánfa élete fánlakó növényként kezdődik, ha magja kicsírázik egy gazdanövény (vagy akár egy épület vagy híd) repedéseiben. Ezután körülnövi a fát és idővel kisebb erdő nagyságú járatrendszerré növekedhet.

Az idősebb banyánfák esetében nagyon jellegzetesek a vastag fás törzzsé növekedő léggyökerek, amelyek megkülönböztethetetlenné válnak az eredeti törzstől. Az öreg fák úgy terjeszkednek oldalirányban, hogy ezeket a támasztógyökereket használják nagy területek lefedésére. Egyes banyánfajoknál ezek a gyökerek egyfajta erdővé alakulhatnak, amelyek jelentős területet foglalnak el, és minden törzs közvetlenül vagy közvetve a központi törzshöz csatlakozik. A burokkal körbevett halott fa később rothadásnak indul és a banyánból egy üreges központi belsővel rendelkező „oszlopos fa” lesz. Ezek az üregek a dzsungelben különösen vonzó menedékhelyet nyújtanak sokféle állat számára.
Ez a szerkezeti topológia ihlette a hierarchikus számítógépes hálózati operációs rendszer, a Banyan VINES nevét.
India nemzeti szimb.
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
kozepkori-szam-tablazatok.jpg
A nulla "feltalálása"Már a IV. századi hindu írásos emlékekben előfordul a nullát jelentő "szunja" ( = üresség, űr). Az i. sz. 500 körül kialakult helyiértékes írásmódban hindu csillagászok (pl. Bhászkara) az 1-9 bráhmí számjegyekhez már hozzátették a nullát. Bár nincs rá konkrét bizonyíték, de a hinduk a nullát a görögöktől vették át, majd segítségével kifejlesztették a máig ismert számírási módszert és számolási szabályokat.
Más forrás szerint: A középkorban betiltották a nullát
A nulla a majáknál és a babiloniaknál bukkan fel először a matematika történelmében, de ők csak a nagyobb számok leírásánál használták annak jelzésére, hogy az adott helyiértéken nincs semmi. Mint mondjuk a 302 számban, ahol a nulla azt mutatja, hogy egyetlen tizest sem kell hozzáadni a három százashoz és két egyeshez, hogy megalkossuk a számot.
Matematikai műveletekben használható számként az indiaiak találták fel a nullát, méghozzá egy Brahmagupta nevű csillagász a 7. sz-ban.
Gyökrendszer: semmi - szunja - szunjad unja - zéró (szer o)- hulla - hullám.
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
fedorova_4.jpg
Turul és CsodaszarvasMadárfejű harcos ül a szarvason. A négy palmettás szárnyas Nap a körön kívül az égbemenetelt és a kiáradást jelképezi. A négy égtáj a felülnézeti világképet adja.

Lelet: Volgai Bolgárország, Tomsk tartomány.

Kiemelt képi kulcs: Turul és Csodaszarvas - Nimród

Kapcsolat: Nimród és a Csodaszarvas - Nigródha-miga illetve Nirodha Miga.

Szanszkrit "Nirodha" - Megszűnés, eltávolítás ( "cessation", "removal" )

RUDH - akadályoz

MIGA (páli nyelven)- vadállat, erdei állat (antilop, gazella, vagy vörös szarvas "sarabha"), állatok királya...

Nirodha sacca - A négy nemes igazság
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
2borito-fenyfa-proba500-A4.jpg
A fényrészecskék ütköztetéseKutatók most először tudták bizonyítani, hogy a fényrészecskék ütköztetése lehetséges.
A CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) tudósai közvetlen bizonyítékot mutattak be a ritka folyamatra, melyben két fényrészecske (foton) nagy energián kölcsönhatásba lép majd megváltoztatja az irányát. Ez a kísérleti eredmény megerősíti a kvantumelektrodinamika egyik legrégebbi előrejelzését.

A kép illusztráció a Táltoskirály Tanítása című társasjátékból, mely bemutatja őseink hitvilágát. A felfedező módban egyedül is játszható játék tanítja a nyelvi gyökrendszer működését, a rovás betűk és a képírás kapcsolatrendszerét, valamint bemutatja az ősi kultúrák jelképeinek összetett rendszerét. Jobb agyféltekés képességfejlesztő játék!

www.taltoskiraly.hu

Kisfilmen a fény felépítése és megjelenése a hagyományban:

RCHARD0000000000
(0 szavazat)
nagykep-szakralis-taltos-jo.jpg
Első nap: Csillag születésKépírásunk fejleszti a vizuális gondolkodást! A csillagok születésénél aranymetszés arányú spirálokat és köröket figyelhetünk meg. A csillagközi térben összesűrűsödött anyag a középpontban eggyé válik. A gyűrűből később több gyűrű, majd bolygók alakulnak ki. Egy űr gyűrű (GY Űr) - rovás jó... A rovás GY-betűt függőlegesen kell keresni, ez az az erő, ami összenyomja (gyűri) a gyűrű anyagát bolygókká...

A képi összeállítás a Táltoskirály tanítása című ismeretterjesztő játékból való: www.taltoskiraly.hu

www.taltoskiraly.hu
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
kvantumugras.jpg
A kvantumugrás szintjei és színei (szín és szint)A felforrósított gázt prizmán át nézve vonalak rajzolódnak ki. Nem olyan folytonos színkép amit egy metszett üvegtárgy vetít az asztalra (vagy a fény felé fordított CD-k DVD-k vékonyrétegei), hanem jól elkülönült vonalak. A fény nem egybefüggő teljes szivárvánnyá terül szét, hanem éles, határozott színű vonalakat rajzol ki. Igazi rejtély, nehezen értelmezhető jelenség volt ez.

Niels Bohr magyarázata szerint ez a jelenség az elektronpályák miatt alakul ki. Az elektronok ugyanis átugranak egyik pályáról a másikra, nem pedig folyamatosan mozogva teszik meg az utat.

Ez egy igazi eltérés a kvantumvilág és a nagyvilág objektumai között. Olyan mintha a naprendszer bolygói teleportálni tudnának a pályák között.


Kisfilmben a 3. perctől:Nyelvi gyökrendszer: elkülönülő színek mutattak rá az eltérő szintekre. Színek-szintek...
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
ember-enber.jpg
Az ember amikor énbe ér...Születésünk előtt még nem rendelkezünk fejlett énképpel. Szívünk együtt dobog édesanyánk szívével, a nagyvilágba való megérkezésünk után eszmélünk rá arra, hogy életünkben először vagyunk egyedül. A sírást csak az anyai ölelés tudja megszüntetni.
Az ember fejlődése során kialakul az énképe, ez azt is jelenti, hogy énbe ér. Beér... beérik a tudás egy szintje, éberré válik, majd új szint nyílik meg. Énbe-ért "enberből" emberré kell válni. Fel kell ismerni a közösségi létezés magasabb szintjét, a család és a nemzet fontosságát, azt, hogy mit jelent a "mi". Az ember társas, több síkon létező, közösségi lény.

A nyelvi gyökrendszerben az N-B és M-B olyan közel van egymáshoz, hogy sokan észre sem veszik, ha magas egójukra utalva "enbernek" hívjuk őket.

A férj és feleség két egyén, együtt alkot egységet: egy "énpár".

Ember, enber, énpár, énbe ér, mibe ér...
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
kiderul-beborul.jpg
A szakrális geometria egyetemes díszítőművészete magyarul olvasható!A rovás K és B betűk a ki- és be irányokat is jelképezik. A táltos-rovás illetve hadi-rovás a képírás alapja. Működésének szintjeit a sík és a tér kialakulásán keresztül lehet megérteni.
Vezető fizikusok szerint az ősrobbanás előtti pillanatban minden egybe sűrűsödött. Olyannyira, hogy még a dimenziók is egymásba omlottak, egy pillanatra csak egy sík, majd csak a be irány létezett...
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
tejut_viz_ikoza2.jpg
VISZ A VÍZ SZÍV VISSZA - VISSZAVISZ A SZÍV - VISZ AZ ÍVA víz a négy őselem egyike. A nyelvi gyökrendszer működését jól szemlélteti, hiszen a gyökszavak sokszor visszafelé is értelemmel bírnak. Ha el tudjuk képzelni az Univerzum szintjeit, akkor a hagyomány szerinti Világfa szent fokait láthatjuk. Az örvény alakzat jelen van a csillagok kialakulásánál és a galaxis szintjén is. Az ősi hitvilágokban az űr az égi vizekhez kötődik, míg a víz, mint folyadék, a földi vizeket jelenti. A teremtés-történetekben a világ kialakulása az égi és földi vizek elválasztásával kezdődik. A játékban szereplő 160 db. képes összeállítás és az információs lapok segítenek megérteni ezt a rendszert, mely nyelvünk legősibb szintjeibe visz. Fejleszti a logikát és a memóriát is, hiszen ha látjuk a szavakban jelenlévő ősi képek összefüggéseit, akkor mindkét agyféltekénket egyszerre használjuk.
Bővebben: Táltoskirály társasjáték: http://taltoskiraly.hu/bemutato/visz-a-viz-sziv-vissza
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
195 fájl 17 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!