Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.
Szuz_Anya_Jezus_Napmadar_vedelem10.jpg
Egyiptomi kopt keresztény ábrázolás találkozása a szkíta örökséggelEgyértelműen üzennek a mű alkotói: egyazon geometria köti az alkotásokat. Bár időben és térben teljesen eltérő helyeken készültek, a szkíta madár geometriájával beszélni kezd a bal oldali kopt freskó részlet.

Szűz Mária kezéből a szív jelképe oltalmazóan árad felfelé. A kis Jézust teljesen körbezárva, mindkét oldalról szabályos ívekkel érkezik, pontosan a szájához. Mária lábai az aranymetszés arányú téglalap függőleges vonalaira illeszkednek.
Érdekes, hogy a képen szereplő összes kéz érintkezik a vonalrendszerrel. Ugyanakkor a szemek és a szájak összeköttetéseit is érdemes megfigyelni. Egy kód van a képbe rejtve, mely még sok titkot fog felfedni számunkra!Vegyük észre a jobb oldali részletben az égi kaput és a bárkát melyben a gyermek Jézus áll! Mögötte Szűz Mária és mellette a szentek. A fehér galamb az Égigérő fa mellett épp a bárkára száll.

Folytatás a hozzászólásokban!
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
10448749_942666609082123_7298891293041324643_n.jpg
Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magjaA különböző kultúrákat összekötő ősi jelkép minden földrészen fellelhető. Szent helyeken, ókori és középkori ábrázolásokon minden ősi vallással összeköt. A teremtés 6 illetve 7 napját jelképező körök (halmok, almok) a szakrális geometria ősi tudásába avatnak be. Kevés ma is élő kultúrában maradt meg ez a szent jelképrendszer. A magyar népművészetben és az amerikai indián hagyományban még fellelhető.
Hórusz Ozirisz és Ízisz gyermeke. Az egyiptomi kultúra istengyermeke. Mindkét szülő elnevezésében szerepel a teremtő szűzi minőség (sz-z szógyök).
A sólyom szeme tartalmazza az arany-arányú (aranymetszés) spirált, felette a megvilágosodást és a belső látást is jelképező felkelő Nap.
Az országalma jelképnek megfelelő shen gyűrűt és ankhot tart. Az örök élet szimbólumai így az alfa és az omega jelet egyaránt hordozzák.

A belső látás fejlesztése, a tudatos hang és a kép alapú gondolkodás, illetve a megvilágosodás jelképrendszere:


2 hozzászólásArch9999999999
(5 szavazat)
Nimrodi-tanitas1.jpg
A megvilágosodás fokozatai - A kéz utat mutatElőtérbe kerül a tobozmirigy mint Nap illetve a sólyom szeme. Majd a hüllőagy feletti kapocs, a hippokampusz következik. Ez a két agyfélteke feletti uralom jelképe is lehet, a kígyófogó. A hüllőagy, mint az agy legősibb része mindenképp ide kapcsolódik. Fentebb, a Hold, sarló alakban jelenik meg. Ez az anyagi világban megjelenő fény jelképe, mely felfelé törekszik. A mandula forma ismét a tobozmirigy kapcsolatát erősíti meg, ezúttal tehát a homloklebennyel és a holdsarlóval alkot egységet. Itt van az Ősök tudása, a leginkább öröklődő területen. A következő, alulról negyedik egység a szárnyas Nap jelkép. Ez már a testen kívüli, testelhagyásos terület. Nem kell tehát életveszélybe kerülni az ilyen élmények átéléséhez. Összpontosítás, figyelem és fegyelem kell hozzá. Ezen kívül a tiszta lélek ami könnyűvé és gyönyörűvé teszi az utazást. Egyébként nem jó helyre juthat a gyakorló. Így vagy úgy, de szintek következnek. Erre utal maga a szintes sisak, a több szinten való lét felfogásának alapja.RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
Jer013_a.jpg
Jeruzsálem neve: HierosolymaHiero jelentése szent, hős.
Görög (bibliai): Ιερουσαλήμ Hierousalēm, Ierousalēm, Ιεροσόλυμα Hierosolyma, Ierosolyma.
Latin: Hierosolyma Ierusalem.
Korai szír Bibliában: ܐܘܪܫܠܡ Ūrišlem.

A kerecsensólyom elnevezései különböző nyelveken:

Szakrális

Saker (angol, német); Falcó sacre (katalán); Faucon sacre (francia); Saker faucon (skót); Sakervalk (holland)...

Előadás kisfilmen:
Pap Gábor: Ószövetség másképp / Kereszténység NEM = Judeo-Krisztianizmus

4 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(9 szavazat)
shen-k.jpg
Sólyom alakú köztiagy (hüllőagy): a képi gondolkodás alapjának hordozója (csőrében a kígyó)A jobb oldali ülő sólyom alakja teljesen megegyezik a köztiagy formájával. Szemből nézve agyunk egy szent hármashalom (vö. Hierosolyóm) rendszer. A köztiagy (oldalról sólyom alakú) köti össze a két agyféltekét. Ha képekben és hangokban egyszerre gondolkodunk, révülünk, meditálunk, akkor mindkét félteke aktív. Az Élet és Tudás fájának mondanivalója is ez. A két neuronhálózat mint egy fa lombkoronája jelenik meg előttünk. Mi lehetünk az Égig érő fa! Ilyen révülések alkalmával, amikor mindkét agyfélteke megfelelően aktív, lényegében a szívünket és a fejünket is egyszerre használjuk. A köztiagy agyunk legősibb része, hüllőagynak is hívják.

A tobozmirigy lelki szemünk alapja, más kultúrákban harmadik szem. A hormonok királyát, a melatonint termeli. A révülés illetve meditáció alkalmával is felszabadul. A testhőmérséklet és az immunrendszer szabályozásához elengedhetetlen.
Termelését és kiáradását fluorral nyomják el.
1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(2 szavazat)
napmadar.jpg
Napmadár medál mely a Napot, a Holdat és az aranymetszést is tartalmazzaKépzeletben elforgatva, oldalról a holdsarló jelképét láttatja.

Szkíta sólyom a mai Ukrajna területéről.

A webáruház a magyar kézműves termékek értékesítése mellett, a magyar hagyományokkal, a jelképek és motívumok jelentéseivel is megismerteti a vásárlókat.
Email: info@maghun.com "Az egyiptomiak szerint - Trogus Pompeus - írja, hogy a szkíták a legősibb nép a világon. /MAG - HUN, mindkettő hatalmasat, elsőt jelent a világ nyelvein."
maghun.com!
Arch10101010101010101010
(2 szavazat)
turul-torusz.jpg
A szkíta sólyom geometriája: Hadüzenet a tudatlanságnak Kapcsolódó jelképeink, a vesica piscis (Jézus egyik jelképe a hal alak), a szív, a csepp, a spirál, tórusz alakú Hórusz (egyiptomi Isten-gyermek legtöbbször sólyom alakban), az aranymetszés...Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

Összpontosítás a 3 dimenziós térben! (Tórusz)Hadüzenet és folytatás a hozzászólásokban!
3 hozzászólásRCHARD9999999999
(17 szavazat)
solyom.jpg
Turul szófordulatokAgyunk két féltekéje és a köztiagy egy szent hármas rendszer. Hármashalom, ógörögül ἐγκέφαλον, én-kép-halom.

A sólyom közel 400 km/órás zuhanórepüléssel és az ehhez kifejlesztett reflexeivel a leggyorsabb képekben gondolkodó lény a Földön!

Olyan mint egy gyors számítógép. A nevének forgatásában az agy működése is benne van. A ragadozó madarak leggyorsabb és legveszélyesebb képviselője a sólyom. A levegő királya. Ezek után nem is lepődünk meg azon, hogy a turul szóforgatásában az összes szükséges művelet szerepel ami egy számítógép alapjaihoz szükséges!

Töröl: nagyon fontos minőség! A dögevő madarak áldásos tevékenységére hívja fel a figyelmet. A felületes ismeretekkel rendelkezők negatív jelképet látnak benne, pedig nélkülük a fertőzésveszély és az új antitestek kifejlődése sem menne olyan gyorsan mint ahogy szükséges!

Turul, terül, térül, tárol, töröl, tarol, ...
Holografikus adattárolás.
Folytatás, összefoglaló:
http://www.vilagbiztonsag.hu/fejleszt/szakralis/solyom.html
1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(5 szavazat)
Horus-A-Z.jpg
Hórusz sólyom képébenHórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

Összpontosítás a 3 dimenziós térben! (Tórusz)Információs rendszerünk működése hasonló:
Sárga: Szakértői rendszer
Kék: Felhasználói rendszer (online közösségek véleményei)
Fehér: Információ
Mozgás: Információ elemzés illetve újrarendezés
Információ ellenőrzés, kicsatolás: Mag

Ami nem látszik:
- Az emberi tényező általi többszörös ellenőrzés (fórumok, hozzászólások)
- Képes tartalmi elemzés, szimbólum-rendszerek összefüggései, tudomány, vallás, filozófia, stb.

A Földön fellelhető régészeti leletek, hitvilágok és vallások szimbolikájának vizsgálata, szakértői csoportok és amatőr közösségek által. Az eredmények osztályozása és sorba rendezése...
RCHARD9999999999
(15 szavazat)
horusz600.jpg
Hórusz mint szárnyas NapHórusz az egyiptomi Ozirisz és Ízisz isten-gyermeke. A Nap és az íves szárnyak megjelenítésével tóruszt formál.
Fején a kobra mint a tudás szimbóluma jelenik meg, körbe foglalva. Karmaiban a női és férfi princípium (férfiasság és nőiesség minőségének ábrázolása) közös egysége látható. Ez a kört és egyenest összefogó jelkép az örök élet szimbóluma a "shen gyűrű". Az összefogást és az emberi létezés alapját jelenti. Megtalálható benne az alfa és az omega.
Tórusz, összpontosítás a 3 dimenziós térben az aranymetszés arányon keresztül:Brahms: Magyar tánc Nr.5 - Az öt elemnek megfeleltethető 5 szabályos test szerkesztése az Élet-mag jelképrendszerből:1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(10 szavazat)
Szent_Istvan_kezjegye.jpg
Szent István király kézjegyeSzent István király névjegyében szerepel HR KRST - Hórusz az egyiptomi Isten-gyermek ősi neve, valamint Isten, Mithras, és további szentek akiket KRST-vel (a felkent) azonosítanak. Krisna, Kerecsen, ...
Hórusz apja Ozirisz (Csillagképe megegyezik a Vadásszal akit Nimródként ismerünk. További elnevezései a csillagképnek: Szkíta, Három kaszás, Szent Péter pálcája...). Hórusz anyja Ízisz (Isis).
Szent István kézjegye többek között a Pannonhalmi Bencés Főapátság alapító levelén is fennmaradt.

Mithrász (Mithras) nevét szintén tartalmazza.
Mithras, Mitra néven az ind hitregékben a felkelő nap istene, később Mithra névalakban a perzsa vallásban egyre jobban előtérbe kerül, s a világosság istene, a perzsa vallás megváltója lett, aki a jóság és az igazság küzdelmében a diadalmas vezér szerepét játssza.
Egyes mítoszok szerint december 25-én született egy szűztől (más mítoszok szerint sziklából). Nagy mesternek tartották, ő volt a bölcsesség, az igazság és a hit. Funkciója miatt megváltónak is hívták.
Arch10101010101010101010
(3 szavazat)
cartouche15.jpg
Hórusz sólyom képébenNappal és az újjászületés, az örök élet szimbólumával: a shen gyűrűkkel. A gyűrűk az összefogást is jelképezik az életre, az élhető területre vonatkozóan. Ezt erősíti meg az ankh-al alkotott országalma szimbólum.

Tórusz videóInformációs rendszerünk működéséről:

Sárga: Szakértői rendszer
Kék: Felhasználói rendszer (online közösségek véleményei)
Fehér: Információ
Mozgás: Információ elemzés illetve rendezés
Információ ellenőrzés, kicsatolás: Mag

Ami nem látszik:
- Az emberi tényező általi többszörös ellenőrzés (fórumok, hozzászólások)
- Képes tartalmi elemzés, szimbólum-rendszerek összefüggései, tudomány, vallás, filozófia, stb.

Hórusz anyja: Ízisz. Jelképe:


4 hozzászólásadmin9999999999
(19 szavazat)
17 fájl 2 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!