Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Rovásírásos leletek, ABC-k, jelek, összevonások (ligatúrák) gyűjteménye (281 képes leírás 24 oldalon. Lapozni az oldal alján lehet)
wolfenbutteli-rovasemlek2.jpg
Wolfenbütteli rovásemlék Ágost wolfenbütteli herceg florilegiumábólA 2015-ben elkészült dolgozatukban a szerzők bemutatják a lelet megtalálásának körülményeit, illetve el is olvasssák azt. Nem meglepő, hogy ismét egyházi szöveget rejtő rovásemlék került elő – ezúttal németországi könyvtárból. A kéziratos könyvben váratlanul tárult a kutatók elé a rovásos magyar nyelvemlék.

A 438. oldalon az “Alphabetum Valach” cím alatt a cirill ábécé román változatát találjuk, a lap alsó felén pedig rovásos szöveg olvasható magyar nyelven.

"Minden állat dicsír Úristen tégedet.
Mert ő meghallgatott én könyörgésemben:
Bűnöm megbocsátta nagy kegyességéből:
Kit míeltem vala én gyarló testemmöl.
Sokszor én szüvemet hozzája fordítom
Mikor szükségemet valamiben látom
Ottan hallgat engem az én üdvezítőm:
Semmiben nem késik én édes táplálóm."

Förköli Gábor és Tubay Tiziano elemzése.
http://rovas.info
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
arany_arany1.jpg
Az aranymetszés szerkesztése és E-betűsítésÉrdekes módon, a magyar nyelvben az arany és az arány szavak igen közel állnak egymáshoz (az angolban pl. golden ratio), tehát kijelenthető, hogy közös a gyökük. Rovással leírva pedig pont az aranyarány megjelenítése tárulhat elénk! Talán a legegyszerűbb módja a szerkesztésének, ha egy szabályos háromszöget 3-felé osztunk. Így a rovás-a és rovás-á betűk kis eltérése kiadja az aranyarányt!
Az aranymetszés vagy aranyarány egy olyan arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.
Tudósok kimutatták, hogy a legtermékenyebb hímivarsejtek és petefészkek is aranyarányúak.
Gyakori megjelenése miatt a geometriában már ókori matematikusok is tanulmányozták az aranymetszést. Bizonyíthatóan az ókori Egyiptomban is értették és használták ezt a törvényszerűséget. Az i. e. 2600 körül épült gízai Nagy-piramis arányaiban is felfedezhető.
A gyökrendszer egyik szabálya szerint: E-betűsítve az erény szavunkat adja!
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
rovastarsas_keretes_ki-be_osszerovas.jpg
Négyből ötbe (Táltoskirály társasjáték - www.taltoskiraly.hu)A szakrális geometria egyetemes díszítőművészetének megértésében is segít a rovás. A dimenziók kapcsolatrendszere: a síkból a térbe való átmenet is ide tartozik.
A ki és a be irányok jelképrendszerét mutatja a rovás-k és rovás-b betű összevonása. A felülnézeti világképben négy négyzetből formálódik az ötödik.

Már létezik a négy irány a síkban, majd létrejön a ki és a be. Beleesünk a képbe, létrejön a 3. dimenzió.

A szakrális geometriában a harmadik dimenzióba való születés egyik ábrázolása. A kitáguló és a beszűkülő Univerzum állapotai.

A négy elemből létrejövő ötödik elem jelképe is.
Ide kapcsolódik a kiterjesztett Rubik-kocka jelképrendszere és működése, valamint a magyar köb és az angol cube szó.
Egyensúlyában a béke...
WOWSecurity0000000000
(0 szavazat)
rovos_megfejtes.jpg
A Székelytámadt várban talált rovásemlék megfejtéseA szövegrészletet jobbról balra kell olvasni. ... túli szán vót...
A mondat elején egy fél betű látszik, mely egy "N" töredéke is lehet.

A képen szereplő rovásjelek kattintással további találatokat nyitnak meg!
2 hozzászólásArch0000000000
(0 szavazat)
alphabet.JPG
Baszkföldi emlékmű részlete rúnákkalRovás illetve rúna jelkészlet. A rúnák között nem szerepel a rovás-ly-nek megfelelő jel (magos kör, lyuk), itt viszont igen!

Pamplona (baszkul Iruñea vagy Iruña) egy spanyol város, Navarra tartomány fővárosa. A városban rendezik a világhírű Sanfermines fesztivált, amelynek fő attrakciója a bikafuttatás.
Arch0000000000
(0 szavazat)
cimer_olvasas_egy_vele_k.jpg
Címerünk képírásos olvasata: Légy Egy Véle!Képolvasásnál vagy szimbólumok elemzésénél ne feledjük, hogy sok ősi nyelvet mássalhangzókkal írnak. Így lényeges az e-betűsítéssel való egyszerűsítés valamint a magánhangzók forgatása. A halom betűje az L.

A kettőskereszt, mint GY-betű az egységet jelképezi,
tehát ad egy e-hangot az alapvető olvasatoknak.
A korona legegyszerűbb képjele a rovás-V (M).
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
hajlek_keszitese~0.jpg
Hajlék készítés, tervezés képírássalElőkészítünk egy kb. 2.5 m átmérőjű, kör alakú területet. Leverünk a földbe 8 fadarabot, majd melléjük ékeljük az ágakat. A meghajlított ágakat léggyökerekkel összekötözzük. Hajlít és ékel: ez a hajlék szavunk jelentése. Erre az egyszerű felépítményre kerülnek a leveles ágak, a kis hajlékunk héja, haja. Kész is az új lak-hely: a haj-lék
Hajlék tájszokásilag: hajlak, hajlok.

A tervrajz egy körből áll, a hajlítás és az ékelés képjeleivel, ahogyan a rovás betűk is...

A mássalhangzók kiemelése rovással:

Rovás H:Rovás Ly:Rovás L:Rovás K:Az építés kisfilmen:

1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
naput_abc.jpg
Tanuljuk a rovásírást és a képírást!Könyvek rendelhetők a Maghun Világörökség webáruházból!

A napút ABC-je, Fejlesztő feladatok rovásírással 5-9 éves gyermekeknek, Új rovásírás tankönyv és szakköri ötlettár, Rovásírásos memóriajáték, Attila ifjúsága rovásírás olvasókönyv, Összerovás gyakorlatok haladóknak, Kárpát-medencei birtoklevelünk, a rovásírás, Őseink írása társasjáték és még sok más!

A képi gondolkodás fejlesztésének legjobb alapja a rovás!

Minden betű ősképeket hordoz. Ha megtanuljuk tudatosan használni lelki szemünket, látni ezeket a képeket, akkor egy új világ nyílhat meg előttünk! Azok a gyerekek akik elsajátítják a rovásírást, 12 éves kor felett az összerovást, a képírás titkos szintjét is elkezdik tanulni. Ők nyerik a tanulmányi versenyeket és a legjobb hatásfokkal használják képességeiket.
A könyvek most kedvezményes áron rendelhetők! Kattintson a képre album nézetben!Webáruház
Arch10101010101010101010
(1 szavazat)
mag_magia_rovassal.jpg
MAG Mágia rovással 3D-ben!Az animáció bemutatja az M, Á, G -betűk 3-dimenziós magját.

Oda vissza értelmes szó: MAGAM

A kialakuló szabályos test a tűz elem jelképe. Mozgásban, kisfilmen:További fellelhető betűk: T, S, J, K, SZ
Arch0000000000
(0 szavazat)
fenyed.jpg
Fény - Fényed összevonás Magyar képírás rovással.

Mozgásban:"Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. Nem külsőséges valami, mint a kabátom, még olyan sem, mint a testem. Mélyen bennem van, vérem csöppjeiben, idegeim dúcában, metafizikai rejtélyként."
Kosztolányi Dezső: Ábécé a nyelvről és lélekről
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
egyre_tobben_vagyunk_ebredo_magyarok.jpg
Egyre többen vagyunk...Ősi Magyarország - Ancient Hungary1 hozzászólásArch0000000000
(0 szavazat)
Ereklyetarto_mellkereszt.jpg
Ereklyetartó mellkereszt (6-11. század)Mikó Árpád-Takács Imre (szerk.): Pannonia Regia. Művészet a Dunántúlon 1000-1541. Magyar Nemzeti Galéria, Budapest, 1994. Kiállítási katalógus. II-1. 193. old.
Kuny Domonkos Múzeum, Tata
Arch0000000000
(0 szavazat)
281 fájl 24 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!