Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Az Égig érő fa az Élet és Tudás fájának egysége. Ég ígérő fa, mely velünk együtt az Égigérő fává tud lenni. A magyar néphagyományban világfa, tetejetlen fa, életfa néven is ismerik. Összeköttetés az alsó a középső és a felső világok között. A középső világban élő megfigyelő rálátása a mikro és a makrokozmoszra. A lelkes emberek válhatnak Égig érő fává. [url=http://goo.gl/Usg7T]Keresés: Életfa és oroszlán; [/url][url=http://goo.gl/OxMiz]Világfa; [/url][url=http://goo.gl/DF6p8]Barlangrajzok![/url]
5_element_pagoda_tree_of_life.jpg
Pagoda az 5 elemmel és az ÉletfávalA Élet- és Tudás fájának egysége. A szervetlen őselemek és a szerves élet találkozása!
Lentről felfelé: Föld, víz, tűz, levegő, űr (elért elem, értelem, éter elem)...
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
fenyfa_1200.jpg
Így néz ki, ha rávetítjük egy űrtávcső képét egy üres fenyőfáraA csillagokból álló Világfa a fenyőfa és a Hubble űrteleszkóp felvételéből.
A Tetejetlen fának (Isten fájának, a Világfának) egymásba nőve számtalan szintje van.
Megértéséhez a felülnézeti világképet is ismernünk kell.


- A fényt teremtő ember, mint a gyermek aki képes a hallott, vagy olvasott mesét képekké alakítani (az emberben a 7 szintje a hét energiacsokor vagy csakra)
A nagyvilág felé:
- Földünk és a magja
- Naprendszerünk és a Nap
- A Tejút galaxis és a magja
- A galaxishalmazok központja
- Folytatás a Világegyetem teremtésének központja felé...

A parányvilág felé:
- Sejtjeink és a sejtmag
- Az atomok és az atommag
- Atom alatti mérettartomány részecskéi és energiái...

A szintek szentek. Önhasonulóan ismétlődő szerkezetük van.
Az ősi felfogásban a Világfának csak az egyik felét látjuk, a gyökere a 3-dimenziós tükörképe.
Megtükrözve, ez a forma a szakrális geometriában a teremtés 2. napjának jelképe. A két kör (illetve gömb) metszése a vesica piscis:


RCHARD10101010101010101010
(2 szavazat)
csodaszarvas_szkita.jpg
Csillagkapu és az alvilág kapujaSzkíta kardhüvely ie. 7. század.
Az Élet és Tudás fájának egysége adja a csillagkaput. A két szárnyas Őrző nyitja. Az alvilágból a patás, halruhás szörny íjat feszít.
A Csodaszarvas, mint a látható Világegyetem jelképe minden szinten jelen van.

A kardnak illetve hüvelyének van egy gyönyörű párja is:A kelermeszi 1. sz. halomsír kardhüvelyének részlete. Itt is nyilvánvalóak a közel-keleti előzmények, a szarvas pedig gyakorlatilag pontos mása a tápiószentmártoninak vagy a Kosztromszkaja-kurgánban talált arany pajzsdísznek, de egy másik kelermeszi leleten, egy arany tegezborítón is feltűnik ugyanez a felhúzott lábú motívum.
1 hozzászólásArch10101010101010101010
(1 szavazat)
tiszaboi_teremtes_jelkep.jpg
Tiszabői teremtésjelkép: a Világfa felülnézetbőlA magyar felülnézeti világképben négyszer, négy irányban jelenik meg a Világfa elölnézeti képe:Középen a tér forrása, a terem.
Egy terem, két tő, három halom, négy égtáj, öt elem, hat alom, hét törzs, Egy Teremtő.
Körben egy minta fut végig, melyet az ÓSZÓ - ősszó összerovás képez.
Középen a rovás K-alakú térből egy kereszt növekszik. A teremtés központjából több irányba kiereszt, kinőnek a Világfa részei.

Keresztet kiereszt!

A négy irányban növekvő világkép egyúttal az egyik legszentebb Távol-keleti jelképet, a vajra-t is megjeleníti:Más néven: Dorje, Bajra, Kongōsho, Bazar, Ocsir.
A Világfa törzse.
Arch0000000000
(0 szavazat)
bekesi_szur_himzes.jpg
Békési szűr ujja - Gyönyörű, életfás hímzés!Igen bőséges formavilág jellemzi az életfa ábrázolásokat, de legtöbbjük osztott. A nappalok és éjjelek váltakozását épp úgy megtalálhatjuk rajtuk mint a négy égtájat, vagy a négy évszakot, de sokuk jellemzője a hármas osztás: a múlt-jelen-jövő életértelmezése is, illetve a középről induló virágmotívum, mely a nőiséget jelképezi és az anyaméhből születő új életet.Cifraszűr0000000000
(0 szavazat)
100_7115.jpg
Teremtés medálok az Égig érő fa világképével és a szűz jelévelFelülnézeti és oldalnézeti világképek.
A felső medál jellegzetes kalotaszegi motívumot hordoz. A tulipán a négyzethálóval együtt a szűz jelképét hordozza. Középen a nyolcágú csillag a Világfa magját, a Világegyetem közepét mutatja. A naprendszer napja és a Tejút közepe is itt jelenik meg. Olyan mintha a létezés több szintjét vetítenénk egy ábrára. Egy kép a naprendszerről, egy a Tejút galaxisról, Egy a csakrákról, majd a sejtekről és így tovább. Mindez egybe sűrítve a Világegyetem hasonlósága alapján.
A négy elem, a négy világtáj, a négy szent folyó a Földön és az égen, egyáltalán minden ami szent és négyes, az itt szerepel.
A lenti medálon: Ugyanezt a világképet oldalnézetből hozzák elénk a madarak. A kép és a hang találkozásában az Élet és a Tudás fájának hármas egysége: a Tetejetlen fa látható. A képi gondolkodás és a kimondott szó szerves egysége. A jobb és a bal agyfélteke egy időben való használata, a kiteljesedés a magyar nyelv képalkotó, képesítő tulajdonsága mind ide tartozik!
maghun.com0000000000
(0 szavazat)
Egikorona-Szent_korona-buddha-Jezus-Atya.jpg
Képes vagy egymásra képzelni az ábrákat? Képesítsd magad! - Ősi szent világképek találkozása a magyar Szent Korona jelképrendjében- A széleken: A buddhizmusban és hinduizmusban megjelenő 5 elem és Gábriel arkangyal szobra a Hősök terén. Ugyanaz az elrendezés, mely az Őselemeket hordozza. A Föld, Víz, Tűz, Levegő és Éter elem jelenik meg alulról felfelé. Az elért elem az éter elem, magyarul: értelem. Ami a buddhizmusban a megvilágosodás, a hinduizmusban a harmadik szem megnyitása, az ezen a szobron keresztül az angyali tudásként jelenik meg. A képességünk, a képekben való gondolkodás fejlesztése ez. Nézőpontunk kivetítése képzeletünk segítségével.

- Buddha (Búda) mellett a fáklyák alakja, csavart tővel és hajlított csepp alakú lánggal, a fény és az anyagi világ találkozására is utal. Ugyanez jelenik meg a Szent Korona első Pantokrátor képén, a kínai teremtésmítosz istenpárjának ábrázolásában, valamint a tudományban is. A Tejút magjából nézve naprendszerünk pályája spirál alakú. Középen, a rovás-TY mint az Atya jele is ezt tartalmazza.
1 hozzászólásSzakrális geometria10101010101010101010
(10 szavazat)
921621_665897330108598_532998748_o.jpg
Őseink kincsesládájából...Kulcstartók különböző jelképekkel, tarsolylemezek miniatűr változataival és övveretekkel, illetve tarsolyok is kaphatók nálunk.

maghun.com!
Arch0000000000
(0 szavazat)
kulcstarto.jpg
Ősi szimbólumok használati tárgyainkonRégészeti ásatások leletei élednek újra kisebb használati tárgyakon, így magadénak tudhatod őseid örökségének egy szeletét…., sőt másoknak is beszélhetsz róluk, ha tudod ezek eredetét és jelentését.

(Ajándékozhatod is, de akkor feltétlenül adj mellé tájékoztatót. Pl. a tiszabezdédi tarsolylemezről és jelkészletéről, a motívumok mondanivalójáról.)

Kulcstartók széles választékával várunk benneteket a maghun.com!
1 hozzászólásArch10101010101010101010
(1 szavazat)
tundereletfa_.jpg
Tündér ÉletfaÉletfák - Tudásfák - Világfák - Ég ígérő fák.
Összeköttetés az alsó a középső és a felső világok között.

www.jelkeptar.hu/
Arch0000000000
(0 szavazat)
bezdedi.jpg
Egy 3 veretes, ezüstözött tiszabezdédi tarsoly, rajta a sejtosztódás megjelenítésével - Az Égig érő fa egyúttal a Vadász csillagkép és a vadászebek megfelelője is. Nimród, Honőr és Magőr őrzik a Tejút Magjának bejáratátAz Égig érő fát: az Élet és Tudás fájának egységét védelmező címerállatokkal. Balra sárkány, jobbra szárnyas oroszlán.

A kora középkorban már részint magyarok lakták a Kárpát-medencét. László Gyula elmélete szerint már az ún. késő avarok zöme magyar volt. Őket nevezik a griffes-indás kultúrának, mely azért fontos, mert hasonlóságot mutat a művészi ábrázolásmódjuk a már mindenki által magyarnak elismert népével. Ha csak azt vesszük alapul, hogy a magyarok a Kr.u. 896-os évben érkeztek a mai lakhelyükre, akkor is teljesen tiszta az a tény, hogy a művészetükre nem az európai jellegek a mérvadóak, hanem bizánci, iráni, szaszanida, kaukázus-vidéki és ázsiai, belső-ázsiai jellemzők. E tarsolylemez keletkezési idejét már a honfoglalás utánra datálják, vagyis már itt készítették, így ebbe a korba tartozik.

Anyaga:
Ezüstözött, antikolt bronz és marhabőr.
Életre szóló ajándék, mely nálunk megvásárolható:
MAGHUN Világörökség és Hagyomány - Webáruház

maghun.com!
2 hozzászólásArch10101010101010101010
(3 szavazat)
szkita5.jpg
Szkíta kardhüvely csillagkapuvalSzárnyas alakok keltik életre az Ég ígérő fát. Mellettük Csodaszarvas, alattuk az alsó világ őre, illetve szörnye. Két fa: Az Élet és a Tudás fájának egysége adja az Égig érő fát.

A kelermeszi 1. sz. halomsír kardhüvelyének részlete. Itt is nyilvánvalóak a közel-keleti előzmények, a szarvas pedig gyakorlatilag pontos mása a tápiószentmártoninak vagy a Kosztromszkaja-kurgánban talált arany pajzsdísznek, de egy másik kelermeszi leleten, egy arany tegezborítón is feltűnik ugyanez a felhúzott lábú motívum.
1 hozzászólásArch8888888888
(11 szavazat)
288 fájl 24 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!