Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!Az eltérő ábrázolások mindegyike újabb információt hordoz. A több dimenziós megjelenítésekkel egyértelművé válnak az összefüggések. Jól látható a különböző szimbólumrendszerek kapcsolatrendszere. Őselemek, halmazállapot változások, szellemiség, tér, idő, tudat...
5_element_pagoda_tree_of_life.jpg
Pagoda az 5 elemmel és az ÉletfávalA Élet- és Tudás fájának egysége. A szervetlen őselemek és a szerves élet találkozása!
Lentről felfelé: Föld, víz, tűz, levegő, űr (elért elem, értelem, éter elem)...
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
Egikorona-Szent_korona-buddha-Jezus-Atya.jpg
Képes vagy egymásra képzelni az ábrákat? Képesítsd magad! - Ősi szent világképek találkozása a magyar Szent Korona jelképrendjében- A széleken: A buddhizmusban és hinduizmusban megjelenő 5 elem és Gábriel arkangyal szobra a Hősök terén. Ugyanaz az elrendezés, mely az Őselemeket hordozza. A Föld, Víz, Tűz, Levegő és Éter elem jelenik meg alulról felfelé. Az elért elem az éter elem, magyarul: értelem. Ami a buddhizmusban a megvilágosodás, a hinduizmusban a harmadik szem megnyitása, az ezen a szobron keresztül az angyali tudásként jelenik meg. A képességünk, a képekben való gondolkodás fejlesztése ez. Nézőpontunk kivetítése képzeletünk segítségével.

- Buddha (Búda) mellett a fáklyák alakja, csavart tővel és hajlított csepp alakú lánggal, a fény és az anyagi világ találkozására is utal. Ugyanez jelenik meg a Szent Korona első Pantokrátor képén, a kínai teremtésmítosz istenpárjának ábrázolásában, valamint a tudományban is. A Tejút magjából nézve naprendszerünk pályája spirál alakú. Középen, a rovás-TY mint az Atya jele is ezt tartalmazza.
1 hozzászólásSzakrális geometria10101010101010101010
(10 szavazat)
abrakadabra-k.jpg
Lebegés hanggal - Abrakadabra - Ábrák a dobra Hangrezgés keltette állóhullámok a térben.
Ezt a tudást nem vehetik el tőlünk. Ez belülről fakad!
A Világegyetem egyetemes rezgése ami megjelenik előttünk. Az anyagi világ ettől létezik. Az emberi tudat az összekötő kapocs az éteri és az anyagi világ között.

Az eljárást egy lemezen szemléltetjük. Apró szemcsék olyan formákat alkotnak melyek a világ számos szent jelképrendszerében megjelennek. A Szent Korona felülnézeti képét is láthatjuk.Megfelelő helyzetű hangforrásokkal lebegtetni lehet tárgyakat:
A Világegyetem rezgése az ami a sejtek alkotóelemeit, a fehérjéket is összeilleszti.
2 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(11 szavazat)
szakralis_geometria_IEOIE.jpg
DE MINIMA MAGNUS SCINTILLA NASCITUR IGNIS - A KICSI SZIKRÁBÓL IS NAGY TŰZ KELETKEZHETAz egyistenhit és a buddhizmus jelképeinek találkozása
a téridő fizikában. Ez a jelképrendszer legalább olyan pontossággal
képes leírni a fizikai valóságot ahogyan a modern tudomány.
Az Őselemeken keresztül a Föld ősi hitvilágaiban jelenlévő tudás.

Kocka, gömb, háromszög, holdsarló (elágazás), csepp.
Ezek az elemek megfelelői: Föld, víz, tűz, levegő, éter.
Az éter az ért tér, vagy űrtér, vagy elért elem: értelem.

Szellemi utak a különböző vallásokban, ugyanazon 3D-s jelrendszerrel: Megvilágosodás, harmadik szem, angyali tudás.

A modern fizikában a téridő szerkezete a halmazállapot-változásokkal összhangban: szilárd-folyadék-plazma-gáz. Az ötödik tartalmazza mind a négyet láthatatlan formában (erőterek, elemi erők rendszere).

Meglepő vagy sem, de a legmodernebb, 3D-s megjelenítésekkel ezek a formák pontosan leírják a fizikai valóságot!

Folytatás az anyag alapszerkezetével a hozzászólásokban!
3 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(3 szavazat)
buddha-es-az-elemek.jpg
Buddha és az elemekI.
Kék: Ég/Űr/Éter/Ért-elem;
Fehér: Víz;
Vörös: Tűz;
Zöld: Levegő/Szél;
Sárga: Föld

II. Több változat is létezik, melyeket vizsgálni kell. Lásd a hozzászólásokban!

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=141
2 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
4stupa.jpg
A sztúpa (szanszkrit stūpa, halom) a buddhista építészet egyik jellegzetes alakjaEgy sztúpa alapvetően az alábbi öt építőelemből áll:
egy négyszögletes alap
egy félgömb alakú boltozat
egy kúp alakú csúcs
egy sarló
egy korong
Mindegyik elemnek gazdag szimbolikája van, és megfelel az öt elem (föld, víz, tűz, levegő, űr) valamelyikének.
Egyike a legrégebbi buddhista vallási építményeknek, kezdetben egyszerű földhalom volt, amelybe Buddha relikviáit temették. A legenda szerint Buddha halála után a testét elhamvasztották, és a hamvait nyolc sztúpába osztották szét. Az i. e. 3. században Asóka felnyittatta ezeket a sztúpákat, és a hamvakat szétosztotta az általa épített több ezer sztúpában. A buddhizmus terjedésével más ázsiai országok is átvették a sztúpát, de közben funkciója és kinézete megváltozott; ennek eredménye a pagoda.
RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
csillagkapuk.jpg
Csillagkapuk, dimenziókapuk tudományos magyarázata a NASA-tól Egy különleges átjáró az időben és a térben, amelyen az utazók hatalmas távolságokra juthatnak el. A kapun át megismerhető az ismeretlen, ha egyáltalán léteznek ilyenek.

Márpedig léteznek, mégpedig bizonyos fajtái. Egy, a NASA által támogatott kutató, az Iowai Egyetemen rájött, hogy találhatjuk meg őket. "X-pontoknak, vagy elektron diffúziós régióknak hívjuk őket."- magyarázza Jack Scudder, az Iowai Egyetem plazmafizikusa.

"Vannak helyek, ahol a Föld mágneses mezeje összekapcsolódik a Nap mágneses mezejével. Létrehozva ezzel egy folyamatos járatot, mely a mi bolygónkat és a tőlünk 150 millió kilóméterre lévő Nap atmoszféráját köti össze."
Földönkívüliekkel történő kapcsolatfelvétel esetén is érvényes kozmikus Alkotmányunk:
Kapcsolódó témakörök:
Az anyag alapszerkezete (tudományos elmélet periódusos rendszere)
A sujtás jelképrend
Caduceus (két kígyó a szárnyas Nappal ábrázolva)
Foly
5 hozzászólásArch10101010101010101010
(10 szavazat)
An_attempt_to_depict_the_creative_activities_of_Prajapati.jpg
Pradzsápati2. Bráhmana
1. Az a Pradzsápati azt kívánta: „Sokasodjék ez (a Föld), legyen újrateremtve!” A Tűz révén egyesült a Földdel: egy Tojás emelkedett ki onnét. Megérintette: „Növekedj! Növekedj, és sokasodj!” - mondta.
2. Az Embrió, ami belül van, mint Váju (Szél) lett megteremtve, és a könnyből (asru), ami megformálódott, a madarak lettek. És a léből, ami a héjhoz tapadt, a fényszemcsék lettek. És ami a héj volt, abból a Levegőég lett.

3. Azt kívánta: „Sokasodjék! Szaporítsa önmagát!” A Szél révén egyesült a Levegőéggel: ebből egy Tojás származott. Megérintette, mondván: „Teremj dicsőséget!” Abból a Nap lett megteremtve, mert ő valóban nagyszerű (dicsőséges). A könnyből, ami megformálódott, a különböző kavicsok (asman) lettek; hiszen valójában asman az, amit ők rejtélyesen asrunak neveznek, mert az istenek szeretik a rejtélyeset. És a héjhoz tapadó léből a [Nap] sugárkévéi lettek. És ami a héj volt, abból az Ég lett.

Pantokrátor (ítélő) Krisztus trónjával a Szent Koronán:1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
capanna-indiana-t7007.jpg
A Toda törzs kunyhójának bejárata egyúttal beavat az ősi rejtett tudásba: Elemek és Tér-idő modellek ábrázolásaAz indiai Nilgiri hegyekben élő Toda törzs építi ezeket a kunyhókat, hol szakrális, hol lakhatási céllal. Az ovális formával rendelkező konstrukció általában 3m magas, 5,5m mély és 2,7m széles házakban rendszerint 1 család lakik. Anyaghasználata: zsúptetővel borított bambusz vázszerkezet amit sással erősítenek egymáshoz, fő és hátsó homlokzata/ fala kőből - többnyire gránitból -készül. A kis ajtó az egyetlen nyílás az épületen.

Elemek és Tér-idő modellek ábrázolásai, 3+ dimenziós kisfilmeken keresztül bemutatva: Az "Elemek-Tér-Idő-Modellek" kulcsra kattintva!
RCHARD10101010101010101010
(4 szavazat)
Szent_Korona-teljes1-szimbolumokkal.jpg
A világ egyetlen Szent Koronájának jelképrendszereVilágunk kultúráinak szent jelképrendszerei a Korona szimbolikáján keresztül!
A Szent Korona részletei és az alsó sávon felsorolt jelképek kattintással kereshetők!

A Szent Korona a világnak

Reméljük tudta is mit mond az amerikai őrnagy, de megvalósítani csak mi lehetünk képesek. Nőjetek fel hozzá!A koronáknak három típusát ismerjük:

1. a házi korona, melyre semmiféle megkötés nem vonatkozik;
2. az országló korona, melyet az uralkodóknak meghatározott alkalmakkor viselni kellett, és
3. a beavató korona, melynek analógiái csak Belső-Ázsiában vannak; európai képviselője egyedül a Magyar Szent Korona. Ezt az uralkodó csak koronázáskor viselheti, amúgy két koronaőr őrzi. Rajtuk kívül csak a nádorispán nyúlhat hozzá, aki koronázáskor párnán a helyszínre viszi és az érsek helyezi a király fejére. A magyarok királyainak koronája az államiság jelképe lett, ebből alakult ki a világon egyedülálló Szentkorona Tan.

6 hozzászólásadmin10101010101010101010
(20 szavazat)
339px-Coat_of_arms_of_New_Caledonia.jpg
Új-Kaledónia címereÚj-Kaledónia (franciául Nouvelle-Calédonie, más néven: Kanaky, Le caillou) francia tengerentúli terület (18 575 km²), amelyet egy nagy és több kisebb sziget alkot a Csendes-óceán délnyugati részén.1 hozzászólásRCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
800px-Flag_of_New_Caledonia_svg.jpg
Új-Kaledónia zászlajaÚj-Kaldóniának egészen 2010-ig nem volt hivatalosan saját lobogója. A szigeteken a francia nemzeti zászlót, a trikolort használják a hivatalok, közintézmények és iskolák. Ez a három színű, sárga emblémával díszített zászló az 1984-ben kikiáltott Kanaky Köztársaság idején került használatba. A három sáv közül a kék a tengert, a hűséget és a szuverenitást, függetlenséget, a vörös a szabadságot és a vért jelképezi, mely a felkelés véres időszakára emlékeztet, valamint az emberek közötti egyenlőségre, a zöld pedig a földet jelenti. A sárga korongban lévő fekete ábra az őslakosok házainak csúcsát díszítő faragást jeleníti meg.
Hivatalos látogatása során François Fillon, francia miniszterelnök 2010 július 17.-én Nouémaban a francia trikolor mellett a másik zászlót is hivatalosnak nyilvánította.

Címer:


RCHARD10101010101010101010
(1 szavazat)
34 fájl 3 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!