Világbiztonság

Nyílt Társaság
Üresen álló sátorváros, mely 3 millió menekült befogadására is alkalmasMíg Európa küzd az óriási tömegben érkező bevándorló hullámokkal, addig a polgárháborús Szíriához sokkal közelebb, 100 ezer hatalmas sátor áll üresen. A légkondicionált, víz- és tűzálló sátorváros Mina városának völgyében található.
Veszprem-Kadarta-Gelemer.jpg
Hazatéréskori korongokPalmettás díszítésű felülnézeti világmodell ábrázolás.

A feltárás helye: Veszprém-Kádárta-Gelemér.
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
europa.jpg
Nem Afrika, hanem Európa lehetett az emberiség bölcsőjeVélhetően Európában vált ketté a csimpánzok és az ember evolúciós fejlődési vonala, nem pedig Afrikában, ahogyan azt sokan feltételezik.
Ez az evolúciós lépés ráadásul valószínűleg az eddig hittnél néhány százezer évvel korábban történt. Az elméletet Madelaine Böhme, a tübingeni Senckenberg Kutatóintézet munkatársa és kutatótársai mutatták be a PLOS One című tudományos lapban.

A kutatók két korábban ismert fosszíliát vizsgáltak meg újra és elemezték a lelőhely akkori környezeti adottságait. Az, hogy mikor és hol fejlődtek ki az első előemberek, egyelőre nem tisztázott. Ma a csimpánzok az ember legközelebbi rokonai. Sok kutató abból indul ki, hogy a csimpánzok elődeinek fejlődési vonala és az emberi fejlődési vonal 5-7 millió éve Afrikában vált el.
...
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
66954B.jpg
Atom alatti (szubatomi) részecskék mintázataA képet egy művész készítette a CERN részecskegyorsító eredményei alapján.
1 hozzászólásArch0000000000
(0 szavazat)
KOZPONT23.jpg
Különleges Értékelő KözpontVilágbiztonság - Wide Open World SecurityRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Christianandapollyon.jpg
ApollionApollyon: Görög Démon, lehetséges, hogy azonos Abaddonnal, de nem teljes mértékben, bár nevük jelentése közös: Rombolót jelent.
(Nem keverendő össze Apollónnal!)

Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, [azaz Vesztő] a neve.
(Jel 9:11)


Apollyon (top) battling Christian in John Bunyan's The Pilgrim's Progress.
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
lehel_kurtjenek_reszlete.jpg
Felemelt kezű köszöntés a végtelen fonat felettLehel kürtjének részlete.

Részletek a "Lehel-kürt" faragványaiból
(kiterjesztett szárnyú sas, jelet adó tenyér, cirkuszi jelenet, kentaurok)
László Gyula, Lehel kürtje. Jászberény, 1973, 14. old., 19. old. középen balra, 19. old. középen jobbra, 19. old. alsó sor jobbra. Módos Gábor felvétele. Jász Múzeum, Jászberény.
Arch0000000000
(0 szavazat)
Lazs_in_1900s.jpg
Lázok népA lázok (Lazi) egy kaukázusi nép, melynek tagjai túlnyomó részt Törökország Fekete-tengeri régiójának keleti részén (Rize, Artvin), kisebb részt Grúzia területén élnek. A bizánci korban ortodox keresztények voltak, nagy többségük azonban az Oszmán Birodalom idejében áttért az iszlám hitre. A lázok a grúzzal rokon, dél-kaukázusi nyelvek családjába tartozó láz nyelvet beszélik. A lázok főképp mezőgazdasággal (kukorica, tea) és halászattal foglalkoznak.
(ლაზი) vagy Lazepe (ლაზეფე), törökül Lazlar, grúzul Lazi vagy Csani (ჭანი)
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
BUSZKESEG.jpg
Különös büszkeségÉn egy büszke fekete férfi vagyok. Mondta a fekete férfi.
Én egy büszke mexikói nő vagyok. Mondta a mexikói nő.
Én egy büszke ázsiai férfi vagyok. Mondta az ázsiai férfi.
Én egy büszke meleg férfi vagyok. Mondta a meleg férfi.
Én egy büszke transznemű vagyok. Mondta a transznemű.
Én egy büszke amerikai őslakos vagyok. Mondta az őslakos.
Én egy büszke fehér férfi vagyok. Mondta a rasszista.
Arch0000000000
(0 szavazat)
tampon_monsanto-1-702x399~0.jpg
A Monsantot teszed a hüvelyedbe? A tamponok és a női higiéniai termékek 85%-a rákot okozó glifozát gyomirtó szerrel szennyezettAz egészség-tudatos nők körében, a tamponok összetétele már régóta aggodalomra ad okot. A legtöbb tampon alapanyaga a műselyem / viszkóz. Tudjuk, hogy műselyem fák nem léteznek és egyébként a fák sem varázslatosan alakulnak át műselyemmé, hanem iszonyú sok vegyi anyag kell a folyamathoz, ezért érdemes elgondolkodnunk a tamponok használatán. A fapép klórozásában rejlik a legnagyobb veszély. A folyamat klórozott szénhidrogéneket hoz létre: veszélyes vegyi anyagok csoportját, amely mellett még más melléktermékek, dioxinok is jelen lehetnek a tamponokban. A dioxinok rákkeltő vegyi anyagok, e mellett testünkből nehezen távoznak, csak felgyűlnek a sejtekben. Az egyes nem természetes szálakból készült tamponok több halálos baktérium melegágya is lehetnek. Most pedig Monsanto mérgező növényirtó szerét találták meg a női higiéniai termékek 85%-ában1 hozzászólásArany Sárkány0000000000
(0 szavazat)
shannara_nyolcszog_varazskonyv61.jpg
Shannara - A jövő krónikája (Médiafigyelés: Tudományos fantasztikum)Fantáziafilm valós jelképekkel! A varázskönyvben szereplő Világfa magja az Életmag szimbólum, mely a valóságban minden földrészen ismert, de kevés kultúrában él még a mindennapokban. Ilyen a magyar népművészet, ugyanis a fafaragásokban (vékákon, sulykolókon, lőporszarukon) ma is él.
Shannara film:
Évezredekkel civilizációnk pusztulása után bolygónkat - amit ekkor már
Négyföldként ismerünk - az emberek mellett trollok, gnómok és elfek lakják. Utóbbiak közé tartozik a Shannara-család, akik felmenőik révén olyan természetfeletti képességek birtokosai, amelyek segítségével döntően befolyásolhatják a világ alakulását. A világét, amit most rég feledésbe merült, sötét erők fenyegetnek. A gonosz ellen három, egymástól gyökeresen eltérő személyiség fog össze: Amberle, az elf hercegnő, a Shannara-család utolsó leszármazottja, a félig ember, félig elf Will és Eretria, a bandita. Küldetésük, hogy megmentsék a világot - ám eközben saját félelmeikkel is meg kell küzdeniük.
Arany Sárkány0000000000
(0 szavazat)
6_masolata.JPG
Üresen álló sátorváros, mely 3 millió menekült befogadására is alkalmasMíg Európa küzd az óriási tömegben érkező bevándorló hullámokkal, addig a polgárháborús Szíriához sokkal közelebb, 100 ezer hatalmas sátor áll üresen. A légkondicionált, víz- és tűzálló sátorváros Mina városának völgyében található. Az év nagy részében teljesen kihasználatlan és üresen áll. A táborokban 3 millió lakos ellátására fürdőszoba és konyha létesítményeket építettek, így alkalmas a nagyszámú menekült befogadására. A sátorvárost részlegesen, csak a mekkai zarándoklat idején használják. A város egy 20 km²-es völgyben terül el.
A hír kimarad a fősodrású médiából!

További képek és információ a hozzászólásokban!


2 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
private-investigator-austin-18.jpg
Tippek információ-elemzéshez és keresésekhezNagyon fontos a minél hatékonyabb információ elemzés. Íme néhány jó tanács, melyeket magánnyomozók is használnak:
I. Ha egy cikkben videó szerepel, akkor érdemes a videó eredeti oldalát is felkeresni és ott a hozzászólásokat megnézni. Ez youtube-os videóknál egyszerű: a videó lejátszási sávjában szereplő "Youtube" gombra kell kattintani.
II. Google képkereső használata. Érdemes feltelepíteni egy Firefox vagy Chroome kiegészítőt (attól függ melyik böngészőt használjuk). A telepítés egyszerű, ezután az adott képet jobb gombbal kereshetjük. Általában a találatok között a legnagyobb kép lesz az eredeti. Ezzel a módszerrel megnézhetjük, hogy melyik oldalon szerepelt eredetileg a kép, illetve nagyobb felbontású képeket kereshetünk saját célra.
Egy ügyes kis alkalmazás Chrome-hoz: https://goo.gl/Bh3x3U
Ugyanez Firefoxhoz: https://goo.gl/hA4JDQ
A kiegészítők között nagyon jó szótár programok is vannak.
Folytatás a hozzászólásokban!
2 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
419 fájl 35 oldalon 1