Világbiztonság

Nyílt Társaság
Üresen álló sátorváros, mely 3 millió menekült befogadására is alkalmasMíg Európa küzd az óriási tömegben érkező bevándorló hullámokkal, addig a polgárháborús Szíriához sokkal közelebb, 100 ezer hatalmas sátor áll üresen. A légkondicionált, víz- és tűzálló sátorváros Mina városának völgyében található.
reutersmedianet.jpg
Fényvédő hatású molekulákat találtak az Antarktiszon élő két virágos növényben a Santiago de Chile-i Egyetem kutatóiA tudósok szerint a káros napsugárzás elleni fényvédő krémek előállításához és a növényvédelemben is hasznosítani lehetne a felfedezést.
A chilei kutatók a Déli-sark egyedüli virágos növényeit, a Colobanthus quitensis (felemásvirágú szegfű) és a Deschampsia antarctica (antarktiszi sédbúza) vizsgálata közben fedezték fel, hogy mindkét növény jól tűri a káros ultraibolya sugárzást.
A klímaváltozás és a jég olvadása révén egyre nő az élőhelyük. A növényekben sikerült egy olyan molekulacsoportot azonosítani, amely a napfény szűrőjeként működik, és megóvja a növényt a sugárzás káros hatásától.
Gustavo Zuniga, a kutatás vezetője elmondta: az egyetem most üzleti partnereket keres, hogy a felfedezést hasznosíthassa.
"Már a nem túl távoli jövőben is fel lehetne használni. Például egy olyan terménynél, amely nem tűri jól a növekvő UV-sugárzást, a genetikai információt fel lehetne használni az ellenállóbbá tételére"
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
LaVanguardia-Web.JPG
Kínai jósló csontok felirataiA múzeum 15000 dollárt kínál karakterenként, a szöveg megfejtéséért cserébe.
A csonton talált feliratok keletkezését a Sang-dinasztia idejére teszik, de a kutatók nem tudják megfejteni.

A Sang-dinasztia (商朝 Sang csao) az ókori Kína történelmének egy szakasza az i. e. 17. század vége és az i. e. 11. század dereka között. Liu Hszin kétezer éve a Si csi (A történetíró feljegyzései) és a Su csing (Írások könyve) alapján i. e. 1766-tól i. e. 1122-ig terjedő kronológiát állított fel, a Bambusz-évkönyvek szerint azonban az i. e. 1556–1046 dátumok számíthatók. A Hszia–Sang–Csou kronológia projekt jelenleg az i. e. 1600–1046 datálást fogadja el.

RCHARD0000000000
(0 szavazat)
naprendszer1.jpg
Különös elektromágneses buborék a naprendszer határánAmikor a Voyager-1 űrszonda elhagyta a naprendszer határát, különös elektromágneses struktúrát érzékelt. A kutatók nem számítottak arra, hogy egy ilyen összetett, "mágneses buborékokból" álló, változó alakzatot találnak. A naprendszer tehát jóval nagyobb mint ahol a bolygók találhatók.

Forrás: "Így működik a Világegyetem - A Naprendszer pereme " című ismeretterjesztő film.

Kepler naprendszer modellje mégis helytálló?

A szabályos testek átmenetei:(HOW THE UNIVERSE WORKS)

RCHARD0000000000
(0 szavazat)
Veszprem-Kadarta-Gelemer.jpg
Hazatéréskori korongokPalmettás díszítésű felülnézeti világmodell ábrázolás.

A feltárás helye: Veszprém-Kádárta-Gelemér.
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
europa.jpg
Nem Afrika, hanem Európa lehetett az emberiség bölcsőjeVélhetően Európában vált ketté a csimpánzok és az ember evolúciós fejlődési vonala, nem pedig Afrikában, ahogyan azt sokan feltételezik.
Ez az evolúciós lépés ráadásul valószínűleg az eddig hittnél néhány százezer évvel korábban történt. Az elméletet Madelaine Böhme, a tübingeni Senckenberg Kutatóintézet munkatársa és kutatótársai mutatták be a PLOS One című tudományos lapban.

A kutatók két korábban ismert fosszíliát vizsgáltak meg újra és elemezték a lelőhely akkori környezeti adottságait. Az, hogy mikor és hol fejlődtek ki az első előemberek, egyelőre nem tisztázott. Ma a csimpánzok az ember legközelebbi rokonai. Sok kutató abból indul ki, hogy a csimpánzok elődeinek fejlődési vonala és az emberi fejlődési vonal 5-7 millió éve Afrikában vált el.
...
1 hozzászólásRCHARD0000000000
(0 szavazat)
66954B.jpg
Atom alatti (szubatomi) részecskék mintázataA képet egy művész készítette a CERN részecskegyorsító eredményei alapján.
1 hozzászólásArch0000000000
(0 szavazat)
KOZPONT23.jpg
Különleges Értékelő KözpontVilágbiztonság - Wide Open World SecurityRCHARD0000000000
(0 szavazat)
Christianandapollyon.jpg
ApollionApollyon: Görög Démon, lehetséges, hogy azonos Abaddonnal, de nem teljes mértékben, bár nevük jelentése közös: Rombolót jelent.
(Nem keverendő össze Apollónnal!)

Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, [azaz Vesztő] a neve.
(Jel 9:11)


Apollyon (top) battling Christian in John Bunyan's The Pilgrim's Progress.
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
lehel_kurtjenek_reszlete.jpg
Felemelt kezű köszöntés a végtelen fonat felettLehel kürtjének részlete.

Részletek a "Lehel-kürt" faragványaiból
(kiterjesztett szárnyú sas, jelet adó tenyér, cirkuszi jelenet, kentaurok)
László Gyula, Lehel kürtje. Jászberény, 1973, 14. old., 19. old. középen balra, 19. old. középen jobbra, 19. old. alsó sor jobbra. Módos Gábor felvétele. Jász Múzeum, Jászberény.
Arch0000000000
(0 szavazat)
Lazs_in_1900s.jpg
Lázok népA lázok (Lazi) egy kaukázusi nép, melynek tagjai túlnyomó részt Törökország Fekete-tengeri régiójának keleti részén (Rize, Artvin), kisebb részt Grúzia területén élnek. A bizánci korban ortodox keresztények voltak, nagy többségük azonban az Oszmán Birodalom idejében áttért az iszlám hitre. A lázok a grúzzal rokon, dél-kaukázusi nyelvek családjába tartozó láz nyelvet beszélik. A lázok főképp mezőgazdasággal (kukorica, tea) és halászattal foglalkoznak.
(ლაზი) vagy Lazepe (ლაზეფე), törökül Lazlar, grúzul Lazi vagy Csani (ჭანი)
RCHARD0000000000
(0 szavazat)
BUSZKESEG.jpg
Különös büszkeségÉn egy büszke fekete férfi vagyok. Mondta a fekete férfi.
Én egy büszke mexikói nő vagyok. Mondta a mexikói nő.
Én egy büszke ázsiai férfi vagyok. Mondta az ázsiai férfi.
Én egy büszke meleg férfi vagyok. Mondta a meleg férfi.
Én egy büszke transznemű vagyok. Mondta a transznemű.
Én egy büszke amerikai őslakos vagyok. Mondta az őslakos.
Én egy büszke fehér férfi vagyok. Mondta a rasszista.
Arch0000000000
(0 szavazat)
tampon_monsanto-1-702x399~0.jpg
A Monsantot teszed a hüvelyedbe? A tamponok és a női higiéniai termékek 85%-a rákot okozó glifozát gyomirtó szerrel szennyezettAz egészség-tudatos nők körében, a tamponok összetétele már régóta aggodalomra ad okot. A legtöbb tampon alapanyaga a műselyem / viszkóz. Tudjuk, hogy műselyem fák nem léteznek és egyébként a fák sem varázslatosan alakulnak át műselyemmé, hanem iszonyú sok vegyi anyag kell a folyamathoz, ezért érdemes elgondolkodnunk a tamponok használatán. A fapép klórozásában rejlik a legnagyobb veszély. A folyamat klórozott szénhidrogéneket hoz létre: veszélyes vegyi anyagok csoportját, amely mellett még más melléktermékek, dioxinok is jelen lehetnek a tamponokban. A dioxinok rákkeltő vegyi anyagok, e mellett testünkből nehezen távoznak, csak felgyűlnek a sejtekben. Az egyes nem természetes szálakból készült tamponok több halálos baktérium melegágya is lehetnek. Most pedig Monsanto mérgező növényirtó szerét találták meg a női higiéniai termékek 85%-ában1 hozzászólásArany Sárkány0000000000
(0 szavazat)
422 fájl 36 oldalon 1