Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!A Nap égi útvonalát, 360 fokos csillagképek fogják közre. A tavaszpontból /Kos/ kiindulva, ezt a csillagalakzatokból álló sávot, a hónapoknak megfelelően tizenkétszer 30 fokos szakaszra osztották, amelyet ma is állatöv, vagy zodiákus névvel illetünk. Csillagképei a következők: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz; Mérleg, Skorpió, Nyilas; Bak, Vízöntő, Halak
Zodiakusok.JPG
ZodiákusokKrisztus előtt tízezer óta a történelem hemzseg az emberek nap-imádatát ábrázoló írásoktól és rajzoktól. Könnyen megérthető, hogy miért, hiszen a Nap minden reggel feljön, fényt és meleget hoz, és elűzi a sötét, hideg éjszaka ragadozóit.
A kultúrák megértették, hogy nélküle nem nő a gabona, nincs élet.
Ezért lett a Nap minden idők legimádottabb tárgya.
A csillagokat szintén jól ismerték.
A csillagok útjából előre megjósolhatták a periodikus eseményeket, mint a holdfogyatkozásokat vagy teliholdakat.
Az egyes csoportokat be is katalogizálták, ezeket hívjuk ma konstellációknak.
Ez az emberi történelem legősibb értelmező rajza, a zodiákus-kereszt a Napot reprezentálja, ahogy egy év során áthalad a 12 fő csillagjegyen. Mutatja továbbá a 12 hónapot és a 4 évszakot, valamint a napfordulókat és napéjegyenlőségeket.
A Zodiákus kifejezés utal arra, hogy a csillagjegyeket antropomorfizálták, azaz megszemélyesítették, emberekkel vagy állatokkal.
S.Juliett10101010101010101010
(4 szavazat)
Halak-Pisces.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Neptunusz-Halak"A Halak uralkodó bolygója a Neptunusz, szimbóluma két összefonódott hal. A Halak víz jegy, érzelmes, együtt érző. A Koshoz hasonlóan, amely a zodiákus első jegye,
a Halak is a kezdeteket jelenti.
A Halak a tizenkettedik, egyben legutolsó jegy, az örökkévalóságot, a reinkarnációt és a lelki újjászületést testesítik meg.
A Halakról azt tartják, hogy az emberi lélek tekintetében nagy az intuíciós képességük."

S.Juliett10101010101010101010
(3 szavazat)
Vizonto-Aquarius.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Uránusz-Vízöntő"A Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz, szimbóluma a vízhordó.
A Vízöntő levegő jegy, független, rendkívüli személyiség. A Vízöntők a zodiákus legexcentrikusabb szülöttei.
Mivel a változást jelképező Uránusz hatása alatt születtek, a Vízöntők a jövőben élnek.
Szellemileg teljes mértékben függetlenek és egy cseppet sem elnézőek azokkal szemben, akik a megszokott felé akarják őket terelni, vagy egyszerűen nem értik meg radikális eszméiket."
S.Juliett10101010101010101010
(3 szavazat)
Bak-Capricorn.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Szaturnusz-Bak"A Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz, szimbóluma a hegyi kecske. A Bak földjegy, konzervatív, céltudatos.
Az e jegyben született embereket leginkább a céltudatosság jellemzi. Életüket annak szentelik, hogy elérjenek valamit, legyen az valamilyen szellemi felfedezés, személyes munka, vagy üzleti kötelezettség. Fáradhatatlanok küldetésük teljesítésében, és nem nyugszanak, míg a legjobb módszereket megtalálva el nem érik a sikert. "
S.Juliett10101010101010101010
(3 szavazat)
Nyilas-Sagittarius.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Jupiter-Nyilas"A Nyilas uralkodó bolygója a Jupiter, szimbóluma az íjász. A Nyilas tűz jegy, egyenes jellem, szabad szellemű. Mivel a Jupiter, a szerencse bolygója uralja, a Nyilasok mindig a megfelelő időben és a megfelelő helyen vannak. Mint a nyílvessző, ők is olyan pontosan találnak célba a szerencsét illetően. Születésüknél fogva lelkesek, nyughatatlanok és túl optimisták ahhoz, hogy bárminek teret engedjenek, ami elronthatja az örömüket. "
S.Juliett10101010101010101010
(10 szavazat)
Skorpio-Scorpio.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Plútó-Skorpió"A Skorpió uralkodója a Plútó, szimbóluma a skorpió.
A Skorpió vízjegy, szenvedélyes, erőteljes.
Sok asztrológus véleménye megegyezik abban, hogy a Skorpió a zodiákus legerősebb jegye.
A Plútó a túlvilág, a halál, az újjászületés ősi Istene igen erős hatást gyakorol az e jegyben születettekre.
A Skorpiókat szenvedélyesség, intenzitás jellemzi."

S.Juliett9999999999
(5 szavazat)
Merleg-Libra.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Vénusz-Mérleg"A Mérleg jegy uralkodója a Vénusz, szimbóluma a mérleg.
A Mérleg levegő jegy, elbűvölő és kiegyensúlyozott.
A Mérlegeket magasan fejlett szociális érzék jellemzi, ez hozza közel az emberekhez. Különös igényük van a társaságra és a közösséggel való kapcsolatra, legyen szó művészetekről, üzleti kapcsolatokról vagy jogi ügyekről.
A Mérlegek a Vénusz hatásának köszönhetően természetüknél fogva vonzódnak a szép dolgokhoz."
S.Juliett10101010101010101010
(5 szavazat)
Szuz-Virgo.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Merkúr-Szűz"A Szűz uralkodó bolygója a Merkúr, jelképe a kalászt tartó szűz.
A Szűz földjegy, módszeres, javító szándékú.
A Merkúr, a mozgás planétája, a jegy szülötteit állandó cselekvésre ösztönzi. Hatalmas energiákat fektetnek be terveik megvalósításába. A többi jegy szülöttei álmodoznak, míg a Szüzek cselekszenek. Nagyra becsülik a munkát és a munkaerkölcsöt."
S.Juliett10101010101010101010
(6 szavazat)
Oroszlan-Leo.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Nap-Oroszlán"Az Oroszlánt a Nap uralja, szimbóluma az oroszlán.
Tűz jegy, kreatív és nagyvonalú.
A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekintik magukat. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy. Mint szimbólumuk az oroszlán, ők is nagy méltósággal uralkodnak birodalmuk felett, legyen szó népről, munkahelyről vagy egy egyszerű családról.
Az Oroszlánok születésüknél fogva melegszívűek, nagylelkűek."
S.Juliett10101010101010101010
(3 szavazat)
Rak-Cancer.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Hold-Rák"A Rák uralkodó bolygója a Hold, jelképe a rák.
A Rák víz jegy, támogató, érzelmes. A Rák az érzékenység és a rokonszenv megtestesítője. Az összes jegy közül rá a legjellemzőbb az otthon biztonságának megteremtésére való törekvés. A Rákok egy nagyon összetett személyiségek, állandó hangulatváltozásuk miatt nehéz megérteni őket. Az egyik pillanatban még házsártosak, veszekednek, a következőben a legaranyosabb teremtések. "

S.Juliett10101010101010101010
(3 szavazat)
Ikrek-Gemini.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Merkúr-Ikrek"Az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr, jelképe az ikerpár. Az Ikrek levegőjegy, analitikus és változó.
Az Ikrek jegyében születettek legfontosabb tulajdonságai közé tartozik az intelligencia, a jó kommunikációs készség és a nonkonformizmus. A Merkúr hatására rendkívül nagy tudásszomj él bennük, amit pedig megtanultak azonnal tovább akarják adni. Élénk képzelőerejük, éles eszük réven képesek gyorsan témát váltani, és eredetiségükkel, bájukkal és észbeli frissességükkel fenntartani a közönség érdeklődését. Hangulatuk változékony és megjósolhatatlan."
S.Juliett10101010101010101010
(4 szavazat)
Bika-Taurus.jpg
Zodiákusok-csillagjegyek-asztrológia-Vénusz-Bika"A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, szimbóluma a bika
A Bika föld jegy, megbízható, anyagias. A szilárdság, a határozottság, a nyakasság megtestesítője.
A Bikák legnagyobb erénye állhatatosságukban és könyörtelen célratörésükben rejlik. Szívügyekben gyakorlatiasak, földi, anyagi környezetük jobbításán munkálkodnak. A Bika személyiség kulcsszava a biztonság, mind anyagi, mind érzelmi területen."
S.Juliett10101010101010101010
(3 szavazat)
13 fájl 2 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!