Világbiztonság

Nyílt Társaság

Arch adatlapja
Felhasználónév Arch
Állapot Aktiválva
Csatlakozott 2010. November 28.
Érdeklődési kör Ismeretterjesztő társasjáték az egész családnak
Szakterület A vizuális képességek fejlesztése
Nyelvek Magyar, angol, latin, görög
Különleges A nyelvi gyökrendszer tanítása (Czuczor-Fogarasi szótár XIX. sz. Magyar Tudományos Akadémia)
Honlap www.taltoskiraly.hu
Kiegészítés A TÁLTOSKIRÁLY TANÍTÁSA KÓDFEJTŐ, KÉPESSÉGFEJLESZTŐ TÁRSASJÁTÉK!
www.taltoskiraly.hu

Gyerekek és felnőttek együtt, játszva tanulnak, az egyéni képességüknek megfelelő szinteken.
Már a bevezető, "keresd a párját" játék közben is lehetőség van az ősi kultúrák és a tudomány titkainak megismerésére. Ehhez segítségünkre van 160 db. kitűnő képösszeállítás, több száz jelképpel és több mint 1200 kulcsszóval kiegészítve. A párokba rendezett részletes leírások segítik a felfedezést, ezért a játék során egyre érdekesebb titkokra derül fény.
www.taltoskiraly.hu
Kuponkód TALTOSTEN (10% kedvezmény)
Feltöltött képek száma 11293
Legutóbb feltöltött fájlok
(Kattints ide, hogy megnézd a feltöltéseit: Arch)
Legutóbb írt hozzászólások
(Kattints ide, hogy megtekintsd a hozzászólásait: Arch)

2017. Március 2. 01:03-korKözismert állítás, hogy Arany János a legnagyobb szókincsű költőnk. De tényleg igaz ez? Hogy megtudjuk, ráengedtük a big data technológiát a verses kötetekre.

Arany János nyerte a versenyt

No de hány szót is írt le Arany János élete során? 287 425-öt – ha csak a költeményeit számoljuk. Összesen 59 697 egyedi szót használt, ha pedig a ragozott formákat nem tekintjük külön szónak, akkor valamivel több, mint 16 ezret. Ezzel pedig hivatalosan is megnyerte a magyar költők szókincsversenyét.

Összehasonlításképp a magyar nyelvben összesen 60–100 ezer egyedi szó van, egy átlagos értelmiségi egyévnyi beszédét rögzítve körülbelül 25-30 ezer szó fordulna elő.

József Attilát is megilleti egy kategóriagyőzelem, hiszen az összes leírt szavához képest arányaiban ő használja a legtöbb egyedi szót (31,26%), ugyanez az arány Arany Jánosnál "csak" 20,77 százalék.

A legtöbbször használt szavak közt a "szép" jelző minden költőnél előkelő helyen szerepelt, Arany János ezek után legtöbbször a "király", "ember", "nap" és "Toldi" kifejezéseket használta. A többi költőnél gyakran előfordult még a "magyar", a "bús" és az "Isten".

...
Folytatás: http://www.origo.hu/techbazis/20150329-legenda-bizonyitva-raengedtuk-a-szupertechnologiat-a-verses-kotetekre.html