Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Tejút


ngc1435_kitahara.jpg

A Tejútrendszernek a Földről látható része a Tejút. Ez lényegében egy halvány, felhőszerű sáv, amely az egész éjszakai égbolton áthúzódik, és ott figyelhető jól meg, ahol tiszta a levegő, kicsi a páratartalom és a fényszennyezés. Azért tűnik számunkra sávnak, mert galaxisunk korong alakú, és mi az egyik kar belsejében vagyunk, ezért a korongra merőlegesen kevés csillagot látunk, a korong síkjának irányában sokat.

29 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2017. Július 30., 192 kapcsolt kép, 221 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2949

Világunk 88 jelenkori csillagképe


csillagterkep-Tejut-es_csillagkepek-sotetkek_vonal.jpg

Ha nem lenne a horoszkópos hülyítés, talán többen figyelnének oda a csillagképekre. A két világháború közötti időszakban változtatták meg a nemzetközi rendszert. Addig 48 csillagkép volt teljes gömb alakban, azóta 88 csillagképre van bontva. Ez a nemzetiszocializmus száma, tehát nem illik róla beszélni. Ezzel be is lett zárva az égbolt, ahonnan szó szerint lehazudják a csillagokat - pár éve hivatalosan két karra csökkentették a Tejút galaxis csillagösvényeinek számát, mondván, a többiben kevesebb a csillag. Azután valamiért visszaváltoztatták 4-re az ismert nagy karok számát, ahogyan az már réges-rég elfogadott volt. Ősi neve van mind a 4 nagy karnak és az ötödiknek amiben vagyunk. - A fiatalabb korosztályok a valódi csillagokat nem is látják, többen azt hiszik, hogy a világűr fekete-fehér és csak ki vannak színezve a távcsövek képei. Csillagok történetei helyett "sztárokról" celebekről beszélnek, ők a példaképeik. A horoszkópos hülyítéssel végképp elmegy mindenkinek a kedve a témától, mert ugye mi az, hogy előre meg van írva 12 beskatulyázott jövő...
Kell még a környezetszennyezés az eltakaráshoz, valamint sztárok a csillagmondák helyett. További adalék az idióta földönkívülis filmek tömkelege, melyekkel félelmet gerjesztenek az ég irányába.
Minden ősi nép, mely tiszteli a természetet és az Univerzumot, valamely csillagképhez is köti magát. Ha a munka és a szellemi teljesítmény számít, valamint a Földi életrendszer tisztelete, az nem jó a nemzetközi hatalomnak. Ők az élősködést támogatják, a környezetszennyezést és pusztítást. A hamis kiválasztottság érzést erőltetik, pedig igen fontos információkat tudunk az égbolt segítségével összefésülni. Egy galaktikus térkép és történelem bontakozik ki az ősi, természettisztelő népek mitológiájából...

89 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Március 24.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 5864

Csillagászati alapfogalmak


analemma_2010_ladanyi_net.jpg

- Napfordulók
- Holdfázisok
- ...

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. December 13.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 397

48 csillagkép


al_sufi_van_gent.pdf

Book of the fixed stars
Abd al-Rahman al-Sufi (Azophi) kb. 964

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Október 18., 57 kapcsolt kép, 58 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1909

Uránia (a mennyei) tükre: csillagtérképek a XIX. századból


urania12.jpg

Urania's Mirror 1875 előtt kiadott csillagtérkép 32 lapból áll. Kiadója Samuel Leigh of the Strand, London. Rajzolója egyes források szerint Sidney Hall, más források szerint a szerző: Nagytiszteletű Richard Rouse Bloxam of Rugby. Kétséges, hogy a három évvel korábban megjelent Alexander Jamieson Csillagászati atlasza inspirálta volna. Mindazonáltal tartalmazza a két új figurát is melyeket Jamieson mutat be: Noctua, a bagoly (32. kártya Turdus Solitarius helyett) és Norma Nilotica (26. kártya a Vízöntő kezében).

Uránia (a mennyei) egyike a kilenc múzsának, Zeusz és Mnémoszüné lánya, a csillagokba írt tudományok – az asztronómia és az asztrológia patrónusa. Alakját földgömbbel és mutatópálcával ábrázolták.
Egyes források szerint Apollóntól született gyermekei Hümenaiosz a házasságkötés istene, és Linosz, a dalnok, akit apja egy versengés közben véletlenül vagy féltékenységből megölt. Nevéből maradt ránk a görög ailinosz „jajszó”. Hümenaiosz is fiatalon meghalt, saját esküvőjén érte utol a halál. Erre utal Pindarosz egy töredéke: „a három halhatatlan múzsa siratja halandó fiait, az egyik Linoszt, az énekest, fájdalmas jajszóval, a másik Hümenaioszt, akit alighogy nászágyához ért, elragadott a sors istennője, a Moira, a harmadik Ialemoszt, akinek erejét fiatalon sorvasztotta el a betegség…” (A görög mitológiában két Linosz alakot találunk, a másik Kalliopé és Apollón fia).
Uránia volt a neve az egyik nimfának is, aki Ókeanosz és Thetisz lánya volt.
Európa-szerte, így Budapesten, Bécsben, Berlinben, Zürichben, Antwerpenben, obszervatóriumok, csillagvizsgálók viselik Uránia nevét. A svédországi Hven szigeten állt Tycho Brahe Uraniborg nevű kastély-obszervatóriuma.

32 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. Október 13.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 600

Harmonia Macrocosmic (1660)


hm_01.jpg

A Harmonia Macrocosmica egy csillag atlasz. Érdekessége, hogy nem szerepelt az egyház tiltó listáján. Andreas Cellarius állította össze, majd Johannes Janssonius tette közzé 1660-ban. Az első részben a világ felépítését rézlemezeken mutatja be, Claudius Ptolemaiosz, Nicolaus Kopernikusz és Tycho Brahe munkái alapján. A végén a csillagtérképek a klasszikus és keresztény csillagképek alapján vannak bemutatva, Julius Schiller "Coelum stellatum christianum" (1627) műve alapján. a 1627.

29 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. December 14.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 395

Kepler


csillagterkep-kepler.jpg

Johannes Kepler (magyarul ismert Kepler János néven is, Weil der Stadt, 1571. december 27. – Regensburg, Bajorország, 1630. november 15.) német matematikus, csillagász és optikus volt, aki felfedezte a bolygómozgás törvényeit, amelyeket róla Kepler-törvényeknek neveznek.

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. Április 1., 30 kapcsolt kép, 31 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 400

Spitzer űrtávcső


800px-Spitzer_space_telescope.jpg

A Spitzer űrtávcső (angolul: Spitzer Space Telescope, korábbi név: Space Infrared Telescope Facility, rövidítve: SIRTF vagy SST) egy infravörös tartományban működő csillagászati műhold, az amerikai Nagy Obszervatóriumok sorozat negyedik, egyben utolsó tagja. Indítás után kapta a Spitzer nevet Lyman Spitzerről, a 20. század egyik nagy tudósáról, aki először foglalkozott egy űrtávcső gondolatával. Az SST-t 2003. augusztus 25-én indították Cape Canaveralból Delta–2 rakétával. Jelenleg helioszinkron pályát követ, 0,1 csillagászati egység/év sebességgel távolodik a Földtől. A távcső berilliumból készült főtükrének átmérője 85 cm. A megfigyelési hullámhossztartomány 3-tól 180 mikrométerig terjed.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 23., 9 kapcsolt kép, 13 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 138

Csillagképek - Uranometria


1.jpg

Az Uranometria egy csillag atlasz, csillagtérkép.
Johann Bayer németországi csillagász és ügyvéd szerkesztésében jelent meg Ausburgban, 1603-ban.

51 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Április 25., 1 kapcsolt kép, 52 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 718

Szabálytalan galaxis


800px-M82_HST_ACS_2006-14-a-large_web.jpg

A hivatalos tudomány számára szabálytalan, de mégis értelmezhető formájú galaxisok. Érdekesség: A sejtosztódás mitotikus fázisának képe, mely a szabálytalannak mondott galaxisok összetett jelképrendszerével megegyezik.

0 fájl, 8 kapcsolt kép, 8 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 94

Csillagképek - Julius Schiller. Coelum Stellatum Christianum, 1627


Constellation_S_XLVI___XLVII__Altar_of_Incense___Solomon_s_Crown_formerly_Ara___Corona_Australis-.jpg

56 csillagkép: Aaron as High Priest, Abel the Just, Abraham and Isaac, Altar, Ark of the Covenant, Boat of Saint Peter the Apostle, Christian Constellations, Christ's Manger, Crown of Thorns, Eve, Gideon's Fleece, Grain Jar, Holy Israel or Jacob the Father, Holy Sepulchre, Job, Jordan River, King David, Lance of Christ Crucified, Mystical Letter Tau, Mystical Rose, Noah's Ark, Noah's Dove, Pascal Lamb, Red Sea, Saint Andrew the Apostle, Saint Anne, Saint Bartholomew the Apostle, Saint Benedict, Saint Catherine, Saint Gabriel the Archangel, Saint Helen, Saint James the Elder, Apostle; Saint James the Younger, Apostle; Saint Jerome, Saint Joachim, Saint John the Apostle, Saint Joseph, Saint Jude Thaddeus the Apostle, Saint Mary Magdalene, Saint Matthew the Apostle, Saint Matthias the Apostle, Saint Michael the Archangel, Saint Paul the Apostle, Saint Peter the First Apostle, Saint Peter's Tiara, Saint Phillip the Apostle, Saint Raphael the Archangel, Saint Simon the Zealot, Apostle; Saint Stephen the Martyr, Saint Sylvester the Pope, Saint Thomas the Apostle, Sainted Innocent Children, Scourge of Christ, Solomon's Crown, Thorny Bush, Three Kings, Water Jug at Cana

51 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Április 29.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 908

Égi csodák: Mátyás és az illuminátusok titkai?!


ngc2467.jpg

A részeire váló hajó: Hajófara csillagkép - Az Aranygyapjú történetével; Csillagkapu és Nimród égbemenetele; Csodaszarvas az Orion csillagképben; A magyar Árpád-kori leletek Távol-keleti összefüggéseiből - Az Égi város; Krónikáink a magyarokat Noé két fiától, Chámtól vagy Jáfettől eredeztetik; Az égi palota; Nimród tarsolyában a Táltos ahol csillagok születnek; IX. századi keresztény szövegben: Az Úr villám tüzében ragadta élve az égbe Nimródot - Istenné tette, csillagokba emelte; ...
Az Aranygyapjas Rend tagjai: Mátyás király, II. Lajos király, Esterházy Miklós, gróf dr. Apponyi Albert György, II. Rákóczi Ferenc, ... küllföldi uralkodók és hercegek;
A JASON-Society, vagy JASON-Scholars (tudósok) a nevüket a "Jason and the Golden Fleece" (Jason és az aranygyapjú) történetéből vették. Ez a társaság az Order of the Quest-nek egy részlege, amely viszont az illuminátus hierarchia egyik legmagasabb fokozatát jelenti. ...
A képek egyedi nézetben további összefüggéseket, kisfilmeket és galériákat mutatnak be.
Ez az album nézet. Az egyedi nézetben böngészhető kulcsszavak is megjelennek. Ezek a kapcsolatokat mutatják más képekkel. Ősi titkok fedezhetők fel. Mivel a rendszer az összefüggéseket véletlenszerűen mutatja be, (sok azonos kulcsszóból csak 20 db-ot mutat egyszerre, közel 20.0000 képből válogatva), így jelentős esély van arra, hogy valaki további ősi titkokat fejt meg vele. Ez egy mesterséges intelligencia modellezés. Album nézetben olyan képek láthatók melyek sok szálon kötődnek egymáshoz. Ez azt jelenti, hogy szövegesen, személyeken keresztül, valamint képi hasonlóságokon keresztül is többszörösen összefüggnek.
Az album nézet elolvasása után tehát érdemes a képekre egyenként is rákattintani, majd a kapcsolódó kulcsszavakat lapozni. Az összetettebb kulcsszavak képi hasonlóságokat nyitnak meg. Az adatbázis tehát nem csak szövegesen böngészhető. Érdemes például az első képhez csatlakozó Aranygyapjú és az Aranygyapjas Rend kulcsszavakra kattintani!
...

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Március 11., 11 kapcsolt kép, 12 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 883

17 album 2 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Kategória Albumok Fájlok
NaprendszerA Naprendszer a Nap gravitációja által egyben tartott bolygórendszer, egyike a Tejútrendszer sok milliárd naprendszerének, amely a galaxisunk Orion spirálkarjának nagyjából a felénél, a galaxis közepe és pereme között is hozzávetőleg félúton helyezkedik el.
A csillagászatban naprendszer alatt olyan rendszert értünk, amelynek középpontjában egy vagy több csillag található, és körülötte égitestek keringenek. Tanulmányozásával elsősorban az égi mechanika foglalkozik. Jelen szócikk a mi naprendszerünkről szól.
Bolygónknak, a Földnek otthont adó Naprendszerünk középpontjában a Nap található
3 0