Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Tejút


ngc1435_kitahara.jpg

A Tejútrendszernek a Földről látható része a Tejút. Ez lényegében egy halvány, felhőszerű sáv, amely az egész éjszakai égbolton áthúzódik, és ott figyelhető jól meg, ahol tiszta a levegő, kicsi a páratartalom és a fényszennyezés. Azért tűnik számunkra sávnak, mert galaxisunk korong alakú, és mi az egyik kar belsejében vagyunk, ezért a korongra merőlegesen kevés csillagot látunk, a korong síkjának irányában sokat.

29 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2017. Július 30., 192 kapcsolt kép, 221 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3047

Világunk 88 jelenkori csillagképe


csillagterkep-Tejut-es_csillagkepek-sotetkek_vonal.jpg

Ha nem lenne a horoszkópos hülyítés, talán többen figyelnének oda a csillagképekre. A két világháború közötti időszakban változtatták meg a nemzetközi rendszert. Addig 48 csillagkép volt teljes gömb alakban, azóta 88 csillagképre van bontva. Ez a nemzetiszocializmus száma, tehát nem illik róla beszélni. Ezzel be is lett zárva az égbolt, ahonnan szó szerint lehazudják a csillagokat - pár éve hivatalosan két karra csökkentették a Tejút galaxis csillagösvényeinek számát, mondván, a többiben kevesebb a csillag. Azután valamiért visszaváltoztatták 4-re az ismert nagy karok számát, ahogyan az már réges-rég elfogadott volt. Ősi neve van mind a 4 nagy karnak és az ötödiknek amiben vagyunk. - A fiatalabb korosztályok a valódi csillagokat nem is látják, többen azt hiszik, hogy a világűr fekete-fehér és csak ki vannak színezve a távcsövek képei. Csillagok történetei helyett "sztárokról" celebekről beszélnek, ők a példaképeik. A horoszkópos hülyítéssel végképp elmegy mindenkinek a kedve a témától, mert ugye mi az, hogy előre meg van írva 12 beskatulyázott jövő...
Kell még a környezetszennyezés az eltakaráshoz, valamint sztárok a csillagmondák helyett. További adalék az idióta földönkívülis filmek tömkelege, melyekkel félelmet gerjesztenek az ég irányába.
Minden ősi nép, mely tiszteli a természetet és az Univerzumot, valamely csillagképhez is köti magát. Ha a munka és a szellemi teljesítmény számít, valamint a földi életrendszer tisztelete, az nem jó a nemzetközi hatalomnak. Ők az élősködést támogatják, a környezetszennyezést és pusztítást. A hamis kiválasztottság érzést erőltetik, pedig igen fontos információkat tudunk az égbolt segítségével összefésülni. Egy galaktikus térkép és történelem bontakozik ki az ősi, természettisztelő népek mitológiájából...

89 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Március 24.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 5972

Csillagászati alapfogalmak


analemma_2010_ladanyi_net.jpg

- Napfordulók
- Holdfázisok
- ...

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. December 13.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 414

48 csillagkép


al_sufi_van_gent.pdf

Book of the fixed stars
Abd al-Rahman al-Sufi (Azophi) kb. 964

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Október 18., 57 kapcsolt kép, 58 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1988

17 album 5 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Kategória Albumok Fájlok
NaprendszerA Naprendszer a Nap gravitációja által egyben tartott bolygórendszer, egyike a Tejútrendszer sok milliárd naprendszerének, amely a galaxisunk Orion spirálkarjának nagyjából a felénél, a galaxis közepe és pereme között is hozzávetőleg félúton helyezkedik el.
A csillagászatban naprendszer alatt olyan rendszert értünk, amelynek középpontjában egy vagy több csillag található, és körülötte égitestek keringenek. Tanulmányozásával elsősorban az égi mechanika foglalkozik. Jelen szócikk a mi naprendszerünkről szól.
Bolygónknak, a Földnek otthont adó Naprendszerünk középpontjában a Nap található
3 0