Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Körkereszt kifejezés előfordulása


Turul_Gabriel_800.jpg

Ebben az albumban a "Körkereszt" -tel kapcsolatos képek automatikusan frissülnek. Keresések: Körkereszt és ABC; Körkereszt és régészet; Körkereszt és népművészet

0 fájl, 351 kapcsolt kép, 351 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 4154

Világunk 88 jelenkori csillagképe


crux.jpg

A kapcsolódó információval lehetőség adódik, világunk rejtett kulturális összefüggéseinek bemutatására! A csillagképekhez kötve, minden földrészen hasonló történeteket találunk, szinte csak a szereplők nevei változnak. A Nemzetközi Csillagászati Unió által elfogadott csillagképek. Előtte 48 csillagkép volt használatban, azonban az Argonauták hajóját 1930-ban szétosztották. A hajót a következő csillagképek alkotják: Hajó fara ( Puppis), a Hajógerinc csillagkép (Carina), a Vitorla csillagkép (Vela) és a Tájoló csillagkép (Pyxis). Több új csillagképet vezettek be, így összesen a következők alkotják a jelenlegi hivatalos rendszert: Androméda, Légszivattyú, Paradicsommadár, Vízöntő, Sas, Oltár, Kos, Szekeres, Ökörhajcsár, Véső, Zsiráf, Rák, Vadászebek, Nagy Kutya, Kis Kutya, Bak, Hajógerinc, Kassziopeia, Kentaur, Kefeusz, Cet, Kaméleon, Körző, Galamb, Bereniké Haja, Déli Korona, Északi Korona, Holló, Serleg, Dél Keresztje, Hattyú, Delfin, Aranyhal, Sárkány, Csikó, Eridánusz, Kemence, Ikrek, Daru, Herkules, Ingaóra, Északi Vízikígyó, Déli Vízikígyó, Indián, Gyík, Oroszlán, Kis Oroszlán, Nyúl, Mérleg, Farkas, Hiúz, Lant, Tábla-hegy, Mikroszkóp, Egyszarvú, Légy, Szögmérő, Oktáns, Kígyótartó, Orion, Páva, Pegazus, Perzeusz, Főnixmadár, Festő, Halak, Déli Hal, Hajófara, Tájoló, Háló, Nyíl, Nyilas, Skorpió, Szobrász, Pajzs, Kígyó, Szextáns, Bika, Távcső, Háromszög, Déli Háromszög, Tukán, Nagy Medve, Kis Medve, Vitorla, Szűz, Repülőhal, Kis Róka.

A csillagképek összekötik a különböző korok és népek mitológiáját.


0 fájl, 88 kapcsolt kép, 88 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 4674

Kisfilmek, videók


Magyar_-_Hun_Kapcsolat_2.youtube

Ebben a galériában jelenleg az összes ,"videó" kulcsszóval ellátott kisfilm megjelenik.

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2010. November 29., 432 kapcsolt kép, 433 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3906

Világnézetek találkozása a mandalákban


gabriel-buddha-hindu2.jpg

Míg egyesek a világ vallásainak eltörlésén dolgoznak, utópisztikus jövőképükben az egyforma (arctalan, arátlan és arcátlan) embert vizionálják, addig mások, a vallásokba kódolt ősi információt illesztik össze. Azt az ősi kódot, mely bemutatja közös világunkat, a Világegyetem felépítését, a kozmológiát, méghozzá a különböző gondolkodásmódok és nézőpontok találkozása alapján. A hasonlóságokat megtalálva, egyre jobban örülünk a különbségeknek, hiszen ahogyan a természet is sokszínűségében szép, úgy a vallásos, de ősforrása által szabad emberi gondolkodás (ellentétben a vallásos fanatizmussal) is sokféle embert ad a világnak. Tehát tiszteletben tartva a különbözőséget (hiszen abban van a plusz információ), bemutatjuk a nézőpontok és gondolkodásmódok találkozását több dimenzióban! Legyen itt egy válogatás a mandalákról, melyek egy része porból készül és porrá lesz, ezzel is felhívva a figyelmet mondanivalójuk fontosságára! 3D-ben is megjelennek, mint a szent épületek, vagy az eljövendő Égi Város!
Két és három-dimenziós mandalák a világ minden tájáról!
Ebben az albumban az összes "mandala" kulcsszóval ellátott és jóváhagyott kép szerepel.

47 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2015. Május 22., 31 kapcsolt kép, 78 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1937

Tudomány szupravezetők, nanotechnológia


nanotechnologia-szuperanyagok.youtube

A szupravezetők olyan tökéletes mikroszerkezetű anyagok melyek ellenállás nélkül vezetik az elektromosságot. Antigravitációs alkalmazásokhoz és energiatároláshoz egyaránt felhasználhatók.
Speciális körülmények között ezek a kristályszerkezetek "növeszthetők". Szakrális geometria és tudomány

0 fájl, 24 kapcsolt kép, 24 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 430

Hit, hiedelem, hitvilág


2010_03_21_tuz081.jpg

Magyarok imádkoznak: Naphimnuszok fényfohászok (könyv); Magyar Biblia: Magyar Bibliánkban igazságokat és a Mah-Gar nép történetét – a világ teremtésétől kezdve – a Káldeusok irták meg legelőször, mert ők az „írás feltalálói”; Miért Biblia? MAGYAR BIBLIA - Pesti Páter és Badiny-Jós Ferenc kutatásai szerint; Sólyomfi-Nagy Zoltán:Tűzből jöttem; Őszi napéjegyenlőség TŰZ SZER; Magyarok és székelyek származása: Előadás múltunkról, jelenünkről és jövőnkről; A magyarok útja: Az észak-olasz Friuli térséget a középkori források Via Ungarorumnak, vagyis a magyarok útjának nevezték el; Halotti tor: Őseink, a szkíták és a hunok az elhunyt ősök tiszteletére áldozati lakomát rendeztek, melyet sok hun utódnép nyelvében, így a magyarban tornak neveznek; Trianon Himnusz - Tartsd magad Nemzetem! Nyári napforduló - TŰZ SZER; LEGNAGYOBB VADÁSZ ISTEN ELŐTT; Sólyomfi Nagy Zoltán: Intés István katonáihoz; Bizalmam az ősi erényben Hiszem, hogy vélünk az Isten Hiszem, hogy lesz feltámadás Az idő kezdete óta regéket mesélnek róla Milyen szép is az én Hazám... Tavaszi napforduló TŰZ SZER; Hun imádság; Tűzönjárás - Tűzmadár, tűzmadár fenn az égen magasan száll-- Indián horoszkóp; Sámán hitvilág; Magyarok Nagyasszonya, Pir-palastu-as-an: a Napba Öltözött Asszony - Pír Palástú Asszony...

7 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Január 6., 65 kapcsolt kép, 72 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1129

Hanghullámok keltette formák (Cymatics)


Clipboard02~0.jpg

Hang keltette formák - Abrakadabra
A hanghullámok vizuális megjelenítése több ezer évre vezethető vissza. Afrikai törzsek több mint ezer éve használják a dobot és növényi magvakat vagy finom port formák előhívására. (Ez esetben a dob mint hangszóró működött, a külső hangokat a "doboz" erősítette fel.) Varázsláshoz, jósláshoz alkalmazták: apró szemcséket, magokat szórtak a dobra: abrak a dobra, ebből lesznek az ábrák, vagyis: ábrák a dobra. Leonardo Da Vinci (1452-1519) és több neves személyiség is foglalkozik a témával.
Állóhullámok adta formák 2 és 3 dimenzióban, valamint a Szent Korona jelképrendszerében.

3 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Június 2., 15 kapcsolt kép, 18 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1209

Magyar kutyafajták


Pumi~0.jpg

Felhasználó által feltöltött, jól kidolgozott kategória, szép összeállítás.
(Itt a legjobb felhasználói galériák jelennek meg)

0 fájl, 9 kapcsolt kép, 9 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 353

Magyarország nemzeti parkjai


Duna-Drava_Nemzeti_Park_Gemenci_erdo.jpg

Hazánknak kevés olyan tája van, mely összefüggő, nagy kiterjedésű területen védett állat és növény fajok százainak ad otthont, melynek minden településén az ezeréves történelmünk valamely darabkájába ne botlanánk, ahol a táj és az ember harmóniában él, ahol még nem szennyeznek gyártelepek, és nem zajonganak autósztrádák.
A Kárpát medence madarai

0 fájl, 11 kapcsolt kép, 11 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 983

Zodiákusok


Zodiakusok.JPG

Az állatövi jegy vagy zodiákus tizenkét, csillagképek által jelölt részre (csillagjegyre) osztja az ekliptikát, azt az utat, amin a Nap a Földről nézve végighalad egy év alatt.

0 fájl, 13 kapcsolt kép, 13 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 202

Mesék


Turul.jpg

Mesék, mesefigurák, népmesék videókon

0 fájl, 73 kapcsolt kép, 73 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 987

Indián horoszkóp


solyom1.jpg

Indián horoszkóp
A totemek (az állatövi jegyek) meghatározását kizárólag az állatok természetes viselkedésére, nem pedig a logikára, a racionalitásra alapozzák.

0 fájl, 13 kapcsolt kép, 13 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1157

30 album 3 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!