Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Körkereszt kifejezés előfordulása


Turul_Gabriel_800.jpg

Ebben az albumban a "Körkereszt" -tel kapcsolatos képek automatikusan frissülnek. Keresések: Körkereszt és ABC; Körkereszt és régészet; Körkereszt és népművészet

0 fájl, 351 kapcsolt kép, 351 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 4695

Világunk 88 jelenkori csillagképe


crux.jpg

A kapcsolódó információval lehetőség adódik, világunk rejtett kulturális összefüggéseinek bemutatására! A csillagképekhez kötve, minden földrészen hasonló történeteket találunk, szinte csak a szereplők nevei változnak. A Nemzetközi Csillagászati Unió által elfogadott csillagképek. Előtte 48 csillagkép volt használatban, azonban az Argonauták hajóját 1930-ban szétosztották. A hajót a következő csillagképek alkotják: Hajó fara ( Puppis), a Hajógerinc csillagkép (Carina), a Vitorla csillagkép (Vela) és a Tájoló csillagkép (Pyxis). Több új csillagképet vezettek be, így összesen a következők alkotják a jelenlegi hivatalos rendszert: Androméda, Légszivattyú, Paradicsommadár, Vízöntő, Sas, Oltár, Kos, Szekeres, Ökörhajcsár, Véső, Zsiráf, Rák, Vadászebek, Nagy Kutya, Kis Kutya, Bak, Hajógerinc, Kassziopeia, Kentaur, Kefeusz, Cet, Kaméleon, Körző, Galamb, Bereniké Haja, Déli Korona, Északi Korona, Holló, Serleg, Dél Keresztje, Hattyú, Delfin, Aranyhal, Sárkány, Csikó, Eridánusz, Kemence, Ikrek, Daru, Herkules, Ingaóra, Északi Vízikígyó, Déli Vízikígyó, Indián, Gyík, Oroszlán, Kis Oroszlán, Nyúl, Mérleg, Farkas, Hiúz, Lant, Tábla-hegy, Mikroszkóp, Egyszarvú, Légy, Szögmérő, Oktáns, Kígyótartó, Orion, Páva, Pegazus, Perzeusz, Főnixmadár, Festő, Halak, Déli Hal, Hajófara, Tájoló, Háló, Nyíl, Nyilas, Skorpió, Szobrász, Pajzs, Kígyó, Szextáns, Bika, Távcső, Háromszög, Déli Háromszög, Tukán, Nagy Medve, Kis Medve, Vitorla, Szűz, Repülőhal, Kis Róka.

A csillagképek összekötik a különböző korok és népek mitológiáját.


0 fájl, 88 kapcsolt kép, 88 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 4941

Kisfilmek, videók


Magyar_-_Hun_Kapcsolat_2.youtube

Ebben a galériában jelenleg az összes ,"videó" kulcsszóval ellátott kisfilm megjelenik.

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2010. November 29., 432 kapcsolt kép, 433 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 4271

Világnézetek találkozása a mandalákban


gabriel-buddha-hindu2.jpg

Míg egyesek a világ vallásainak eltörlésén dolgoznak, utópisztikus jövőképükben az egyforma (arctalan, arátlan és arcátlan) embert vizionálják, addig mások, a vallásokba kódolt ősi információt illesztik össze. Azt az ősi kódot, mely bemutatja közös világunkat, a Világegyetem felépítését, a kozmológiát, méghozzá a különböző gondolkodásmódok és nézőpontok találkozása alapján. A hasonlóságokat megtalálva, egyre jobban örülünk a különbségeknek, hiszen ahogyan a természet is sokszínűségében szép, úgy a vallásos, de ősforrása által szabad emberi gondolkodás (ellentétben a vallásos fanatizmussal) is sokféle embert ad a világnak. Tehát tiszteletben tartva a különbözőséget (hiszen abban van a plusz információ), bemutatjuk a nézőpontok és gondolkodásmódok találkozását több dimenzióban! Legyen itt egy válogatás a mandalákról, melyek egy része porból készül és porrá lesz, ezzel is felhívva a figyelmet mondanivalójuk fontosságára! 3D-ben is megjelennek, mint a szent épületek, vagy az eljövendő Égi Város!
Két és három-dimenziós mandalák a világ minden tájáról!
Ebben az albumban az összes "mandala" kulcsszóval ellátott és jóváhagyott kép szerepel.

47 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2015. Május 22., 31 kapcsolt kép, 78 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2021

30 album 8 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!