Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Önellátó gazdálkodás


Baji-Bela-permakultura.youtube

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a multikra szorultság helyett, akik közül egyik többet árt, mint a másik... - inkább mindenki összefogna, hogy együtt hozzuk létre a legjobb termékeket, a legstrapabíróbb termékeket, amik nyílt forráskódúak, tehát mindenkinek hozzáférése van a gyártásukhoz.
Összefoglaló kisfilmek és írott anyagok az önellátó gazdálkodásról.
Vegyszerek és műtrágya nélküli földművelés, állattenyésztés.
Permetezés mérgező anyagok helyett növényi eredetű oldatokkal.
Permakultúra. A nemzeti önellátás alapjainak megteremtése.

15 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Április 14., 5 kapcsolt kép, 20 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3762

Magyarország madarai


kerecsensolyom.jpg

A magyar tudományos madártan megalapítója Petényi Salamon János, Darwin tanainak első hazai terjesztője Margó Tivadar volt.
Magyarország madarainak összefoglaló leírását Chernel István (1865–1922) készítette el
(Magyarország madarai, különös tekintettel gazdasági jelentőségökre. 1–2., 1899).

108 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Március 1., 1 kapcsolt kép, 109 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 15205

Magyar kutyafajták


Komondor~0.jpg

Őseink a nyáj terelésére és a vagyon őrzésére, illetve vadászatra használták kutyáikat. Amelyik kutya azonban nem teljesítette jól feladatát, "nem sokáig ette a gazda kenyerét". A könyörtelen feltételek között csak a legkiválóbb tulajdonságú egyedeket tenyésztették tovább, így a kutyák szilárd szerkezetűek, éberek, bátrak lettek és maradéktalanul teljesítették feladatukat. A több száz év óta tartó szelekció következtében kilenc magyar kutyafajtát tekinthetünk nemzeti kincsünknek. Tökéletesre nemesedtek őrző- és pásztorkutyáink, a megbízható, őrző-védő kuvasz és a méltóságteljes, tekintélyt parancsoló komondor. Terelőkutyáink a gyorsaság, a pontosság megtestesítői, mint az egyedülálló szőrköntösű, tanulékony puli, a tettrekész jelzőkutya, a pumi, az eleven vérmérsékletű, vidám mudi. Vadászkutyáinkat a kitartás, a szenvedélyes vadelhozó hajlam, a rendkívüli orr jellemzi. Ide tartozik az intelligens rövid szőrű magyar vizsla és az időjárás mostoha viszonyait is jól tűrő drótszőrű magyar vizsla. A hányatott sorsú erdélyi kopó napjainkig megőrizte vakmerő bátorságát, vadászóösztönét. Az elegáns, gyors magyar agarat ma már nem használják hajtókutyának, de fáradhatatlan vadűző képességét az agárversenyeken kamatoztatja külföldön is. A szakma legkiválóbbjai a magyar kutyafajták tenyésztését szívükön viselő szerzők nem kis büszkeséggel írnak a fajták eredetéről, értékmérő tulajdonságairól, tenyésztéséről, használhatóságáról, jövőjéről.

9 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2010. November 18.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3503

Ajánló: Zöld Újság


zoldujsag1-1.jpg

A Zöld Újság a jövőért felelősséget érzők lapja – nem szakfolyóirat, hanem az átlag újságolvasó igényeihez igazodik, mégis hiánypótló a maga nemében. - www.zoldujsag.hu -

2 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Július 19.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 300

9 album 3 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!