Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Önellátó gazdálkodás


Baji-Bela-permakultura.youtube

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a multikra szorultság helyett, akik közül egyik többet árt, mint a másik... - inkább mindenki összefogna, hogy együtt hozzuk létre a legjobb termékeket, a legstrapabíróbb termékeket, amik nyílt forráskódúak, tehát mindenkinek hozzáférése van a gyártásukhoz.
Összefoglaló kisfilmek és írott anyagok az önellátó gazdálkodásról.
Vegyszerek és műtrágya nélküli földművelés, állattenyésztés.
Permetezés mérgező anyagok helyett növényi eredetű oldatokkal.
Permakultúra. A nemzeti önellátás alapjainak megteremtése.

15 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Április 14., 5 kapcsolt kép, 20 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3702

Magyarország madarai


kerecsensolyom.jpg

A magyar tudományos madártan megalapítója Petényi Salamon János, Darwin tanainak első hazai terjesztője Margó Tivadar volt.
Magyarország madarainak összefoglaló leírását Chernel István (1865–1922) készítette el
(Magyarország madarai, különös tekintettel gazdasági jelentőségökre. 1–2., 1899).

108 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Március 1., 1 kapcsolt kép, 109 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 14907

Magyar kutyafajták


Komondor~0.jpg

Őseink a nyáj terelésére és a vagyon őrzésére, illetve vadászatra használták kutyáikat. Amelyik kutya azonban nem teljesítette jól feladatát, "nem sokáig ette a gazda kenyerét". A könyörtelen feltételek között csak a legkiválóbb tulajdonságú egyedeket tenyésztették tovább, így a kutyák szilárd szerkezetűek, éberek, bátrak lettek és maradéktalanul teljesítették feladatukat. A több száz év óta tartó szelekció következtében kilenc magyar kutyafajtát tekinthetünk nemzeti kincsünknek. Tökéletesre nemesedtek őrző- és pásztorkutyáink, a megbízható, őrző-védő kuvasz és a méltóságteljes, tekintélyt parancsoló komondor. Terelőkutyáink a gyorsaság, a pontosság megtestesítői, mint az egyedülálló szőrköntösű, tanulékony puli, a tettrekész jelzőkutya, a pumi, az eleven vérmérsékletű, vidám mudi. Vadászkutyáinkat a kitartás, a szenvedélyes vadelhozó hajlam, a rendkívüli orr jellemzi. Ide tartozik az intelligens rövid szőrű magyar vizsla és az időjárás mostoha viszonyait is jól tűrő drótszőrű magyar vizsla. A hányatott sorsú erdélyi kopó napjainkig megőrizte vakmerő bátorságát, vadászóösztönét. Az elegáns, gyors magyar agarat ma már nem használják hajtókutyának, de fáradhatatlan vadűző képességét az agárversenyeken kamatoztatja külföldön is. A szakma legkiválóbbjai a magyar kutyafajták tenyésztését szívükön viselő szerzők nem kis büszkeséggel írnak a fajták eredetéről, értékmérő tulajdonságairól, tenyésztéséről, használhatóságáról, jövőjéről.

9 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2010. November 18.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3348

Ajánló: Zöld Újság


zoldujsag1-1.jpg

A Zöld Újság a jövőért felelősséget érzők lapja – nem szakfolyóirat, hanem az átlag újságolvasó igényeihez igazodik, mégis hiánypótló a maga nemében. - www.zoldujsag.hu -

2 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Július 19.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 293

Magyarország nemzeti parkjai


Aggteleki_Nemzeti_Park_Baradla_cseppko.jpg

A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi számára; amely megvédendő mindenfajta mezőgazdasági és ipari hasznosítástól; és amelyen lehetőség nyílik nemcsak tudományos, hanem oktatási és szabadidős tevékenységek végzésére is.

11 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2010. November 19.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 352

Plankton félék - Radiolarians


Haeckel_Discoidea.jpg

Ősidőktől jelen lévő tengeri állatok vázai.
Plankton félék - Radiolarians

11 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Február 24.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 249

Nehézfémszennyezés eltávolítása növényekkel


Almasfuzito_diagram3.jpg

Fitoextrakció: A szennyező anyagokat a növények akkumulálni képesek, ezért a talajra, vízre különösen káros nehézfémek (ólom, kadmium, cink) eltávolítására alkalmasak. A nehézfémeket igen nagy mennyiségben akkumulálni képes fajokat hiperakkumulálóknak nevezik.

3 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. Június 11., 5 kapcsolt kép, 8 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1336

Természetvédelem


Szencinege.jpg

Természetvédelemmel kapcsolatos képes leírások gyűjteménye. Védett állatfajok, területek

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2015. Május 24., 135 kapcsolt kép, 136 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1919

Komposztálás


217992_komposzt.jpg

Fűtés komposztkazánnal; Komposztálás városi környezetben is! Önfenntartó biogazdálkodás - Permakultúra; Mosódió újrahasznosítás.

0 fájl, 4 kapcsolt kép, 4 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 242

 

9 album 1 oldalon
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!