Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Nanotechnológia - A parányvilág szerkezetei


nanomotor-flagellum_article_main_image.jpg

A kutatókat még mindig zavarba ejti a tény, hogy a természetes kiválasztódás (evolúció) útján hogyan jöhettek létre ilyen összetett szerkezetek. A parányvilág építőelemei az atomok. Az atomok a természetben összetett molekulákká fűződnek össze. Sejtjeinkben például olyan motorok működnek, melyek fordulatszáma meghaladja a 20000/perc-es értéket.
A nanotechnológia gyűjtőnév az alkalmazott tudomány és technika széles területeit fedi le. Ezek legfőbb közös vonása az anyag tulajdonságainak meghatározása, illetve eszközök készítése 100 nanométernél kisebb léptékben. E multidiszciplináris területen olyan tudományágak működnek együtt, mint a kolloid-kémia, a félvezető-fizika, vagy a szupramolekuláris-kémia.
A nanosz görög eredetű szó, jelentése törpe. A Nemzetközi Mértékegység Rendszerben (SI) a nano- előtag azt jelenti, hogy az utána következő mértékegység az alapegység egymilliárdod része. Így egy nanométer 10 − 9 méter. így aránylik 1 cm 10000 km-hez, vagy egy üveggolyó a Földhöz.
Nanotechnólogia alatt értünk bármely technológiát, amelyet nanoskálán hajtanak végre, és amelynek alkalmazásai vannak a valós világban.

2 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2015. Szeptember 26., 18 kapcsolt kép, 20 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1248

Megdöbbentő tudomány


Lungs-Shutterstock-800x430.jpg

A tüdő új funkciójára derült fény; Az ötödik elemi erőt fedezték fel magyar kutatók? Adattárolási rekord DNS-el; A világ első repülő labda drónja; Lefényképezték egy atom árnyékát; Ion-mező mikroszkópos felvételek; A téridő szerkezete - Tudósok példája a biliárdgolyó és a posztó anyagának kapcsolatával; Természetes fogaskerekek egy rovarban; Öt földméretű bolygót találtak egy ősi csillag körül!; Természetes motor a sejtekben (videó); Gondolatolvasás? Egy új tudományos eljárással ki tudták olvasni az agyból a belső hangokat!; Belső hangokat hall? Talán csak egy új reklám áldozatává vált; Örök élet a tudat átvitelével? Hőlátásunk lehet a grafén kontaktlencsével; Állóhullámok 3 dimenzióban lebegtetik az anyagot; A 2000-ben elvégzett Semino-féle, genetikai vizsgálatsorozat; Az emberi DNS-t sugároznák a vliágűrbe; Az elektron alakja kerekebb mint gondolták; Kristályszerkezetek a természetben és a tudományban; Tudományos alapja van a teremtéstörténetnek?; Fotonokból építettek fel molekulákat; Négydimenziós csillag összeomlása miatt létezünk?; Hanghullámokkal mozgattak tárgyakat a levegőben

33 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Május 26., 414 kapcsolt kép, 447 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 4713

Nyomkövető RFID-chip


540617_295788883848226_547345851_n.jpg

Egy jól fizetett reklámkampánnyal, mosolygós arcokkal mindent el lehet érni?! RFID nyomkövető chipeket akar a háttérhatalom az emberekbe ültetni! A rizsszemnél is sokkal kisebb chipek ott vannak a bankkártyákban, beléptetőkártyákban, az elektronikus útlevelekben is. Megfelelő felhasználással ezek az eszközök megkönnyíthetik életünket a rohanó világban, azonban az emberbe ültetett chip jogos aggodalmakat okoz! Háziállatokba kötelezővé válik az azonosító elektronika beültetése. Hagyjuk-e, hogy belénk emberekbe is beültessék ezeket az eszközöket? Nézzük meg milyen visszaélésekre ad lehetőséget ez az eszköz, illetve milyen lehetséges jövőképet vetít elénk! Vizsgáljuk meg közösen az ide vonatkozó "összeesküvés-elméleteket" melyek egy része mára valósággá vált!

3 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Április 5., 4 kapcsolt kép, 7 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2001

Alumínium


aluminium_amalanizacio.jpg

Érdekességek az alumíniummal kapcsolatosan

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2017. Augusztus 29., 14 kapcsolt kép, 15 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 60

4 album 1 oldalon
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!