Világbiztonság

Nyílt Társaság

Kalcit mikrokristályok az agyban - Hórusz szeme


solyom.jpg

Kalcit mikrokristály az agyból, a tobozmirigyből; Hórusz a fénymadár; Turul szófordulatok; Az agyban megtalálható mágneses tulajdonsággal bíró részecskék; Az emberi agy közepén található tobozmirigy tartalmazza: Természetes mikrokristályok és szakrális geometria; Kalcit mikrokristályon növesztett spirális halom; A sólyom kitűnő látásáról ismert, ezért méltán hordozza magával a képi gondolkodás, a szárnyaló képzelet szimbolikáját is.
Figyeljük meg az ősi egyiptomi ábrázolások adta hasonlóságokat! A köztiagy, az agy középső része tartalmazza az álmok, a meditatív állapotok és a vizuális gondolkodásmód alapját képező tobozmirigyet.
A tobozmirigyben lévő kalcit mikrokristályok egy része vas tartalmuk miatt elektromágneses tulajdonságokkal bír. Kémiai hatásra a kristályszerkezetben változás jön létre.
Az egyiptomi panteonban Hórusz Ozirisz és Ízisz fia, az Ozirisz-Ízisz mondakör harmadik jelentős tagja. A róla alkotott elsődleges elképzelés szerint az ég hatalmas ura. A magasban szárnyaló sólyom a megtestesítője. Az egész eget átfogó madár szemei a Hold és a Nap, szárnyai átölelik az egész Földet.

7 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 17., 3 kapcsolt kép, 10 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3864

A képi gondolkodás fejlesztésének alapja a szakrális geometria


szent_geometria.jpg

Talán úgy érthető meg a legkönnyebben, mint egy világnézet, ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket. Lényegében arról van szó, hogy az ősi kultúrák díszítőelemei 3-dimenzióban találkoznak. A kopjafák, templomok, mecsetek, zsinagógák, szőnyegek vetületi ábrázolásokat hordoznak, méghozzá több rétegben. Olyan mintha a szabályos kristályrendszerek képeit diafilmre vinnénk majd azokat egymásra helyeznénk. Az előjövő bonyolult képek így fedésben vannak és kiegészítik egymást. Ezekből 3-dimenziós ábrák alkothatók, akár fejben a fény tudatos használatával! Minden 3D-s ábra jelentéssel bír. Többek között az elemekhez (tűz, víz, föld, levegő, éter) és így a modern tudomány halmazállapot-változásaihoz is köthetők. A téridő szerkezete és az élővilág jelképrendszere tárul fel. A szögletes és íves ábrázolásmódok szervesen kiegészítik egymást. Ősi rovás jelkészletünkkel az egész rendszert magyarul tudjuk olvasni! A kozmikus intelligencia megjelenésének rendszerét az angyalok hierarchiájához is kötik...

131 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Március 28., 836 kapcsolt kép, 967 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 12662

11 album 6 oldalon 1