Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Nimród az Univerzum szintjeinek őrzője


csillagkapu_tarsoly.jpg

Nimród történetét akkor értjük meg, ha a világ azon kultúráit vizsgáljuk, melyek a Vadász csillagképhez kötik magukat. Ez a csillagkép rajta van az állatövi jegyek, így a galaxis síkján is. A jól ismert 12 csillagkép felett áll, hiszen a Tejút magjába vezető csillagösvény (Orion-kar) bejárata. Ozirisz, Odin (Fríg), Orion csillagképe is ez. A történetet ezer részre törve őrzi a történelem, a különböző népek őstörténete. A Föld első, felemelkedett királya aki megtanította a csillagászatot és a rúnák titkait az emberiségnek. A Világfa, (Égigérő fa, Isten fája, Élet- és Tudás fájának egysége) tehát, az Univerzum szintjeinek őrzője...
Kézai Simon mester krónikája szerint:
„…vissza kell térnünk Menróth óriásra, ki a nyelvek megkezdődött összezavarodása után Eviláth földére méne, mellyet ez időben Persia tartományának neveznek, és ott nejétől Eneth-től két fiat nemze, Hunort tudniillik és Mogort, kiktől a húnok vagy magyarok származtak. De mivel Menróth óriásnak Enethen kívül mint tudjuk, több neje is volt, kiktől Hunoron és Mogoron kívül több fiakat és leányokat is nemzett; ezen fiai és maradékaik Persia tartományát lakják, termetre és színre hasonlítnak a húnokhoz, csak hogy kissé különböznek a beszédben…"

24 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Április 19., 82 kapcsolt kép, 106 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 5682

Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff


Honfoglalaskori_hajfonatkorong_3.JPG

Keresés: Életfa és oroszlán
Keresés: Paleoasztronautika ("Ősi űrhajósok")

1 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2010. December 26., 19 kapcsolt kép, 20 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 971

Magyar népi motívumok


minta_035.jpg

Magyar népi motívumok gyűjteménye
Magyarország területéről származó hímzések, festések, faragások és más elkészítési módszerek. Keresztszemes és receminta képzés. Tervezések, sujtás, zsinórozás, festés, kopírozás...

2 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 4., 65 kapcsolt kép, 67 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 10819

Numizmatika


Hunyadi_Janos_aranyforint.jpg

A numizmatika a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudomány.
Ebben az albumban jelenleg sok olyan kép található mely még nincs megfelelő információval kiegészítve. A képen, vagy kapcsolódó szövegen (pl. file-név) keresztül a világhálón fellelhető, megbízhatónak tűnő forrásokból lehet szöveget hozzáadni.

99 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. November 29., 56 kapcsolt kép, 155 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2319

39 album 10 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Kategória Albumok Fájlok