Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Katonai hagyományőrzés - Szárnyas huszárok


Hussar_by_Alexander_Orlowski.jpg

A huszár elnevezés hivatalosan is magyar eredetű (húsz-ár - húsz telek után egy huszár lett állítva), de a Wikipédiában* csak Mátyás koráig vezetik vissza. A könnyűlovas huszárokat szinte egész Európában alkalmazták, a mai napig is több országban ápolják a hagyományt.
A huszárokat sokszor szárnyakkal együtt ábrázolják, ezáltal a hadszíntéren mint angyali sereg, megfutamíthatta az ellenséget akár vérontás nélkül is!

6 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. November 15., 2 kapcsolt kép, 8 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2051

22 Nagy Arkánum


VIII__Igazsag.jpg

Thoth tanítása:
„Ha megtanultad magad egyensúlyban tartani,
A Föld egyensúlyával leszel egy.”


0 fájl, 22 kapcsolt kép, 22 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2275

Oroszlán kifejezés előfordulása a képtárban


Oroszlan-Leo.jpg

Ebben az albumban vegyesen szerepelnek az oroszlán kulcsszót tartalmazó képek
Keresés: Életfa és oroszlán

12 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. Április 26., 641 kapcsolt kép, 653 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 9217

Az azték holdistennő képének számítógépes megfejtése


orig_aztek-szkafander-urruha-osszeillesztve~0.jpg

A kép tömörítve van. Illesztési felületek és elforgatási vektorok vannak eltárolva benne. Nézzük meg milyen üzenet van elrejtve benne!
A tenochtitlani piramis lábánál talált Coyolxauhqui-ábrázolás. A régészeti emlék szétbontásával, majd a részletek elforgatásával kapjuk meg az eredeti képet. Tömörítés nélkül, az illesztési felületeken keresztül, egy felugró alakot kapunk. Kojolsauki (elterjedt spanyol névírással Coyolxauhqui, a név jelentése „aranycsengők”), a haragos arcú holdistennő az azték mitológiában, Koatlikve lánya és a csillagistenek, a Centzon Huitznahua-k uralkodója. Tenocstitlán lakóinak legfőbb hadi istene Vitzilopocstli volt, de egyben napisten, és a hajnalcsillag és minden déli csillag képviselője is. Ő volt az, aki legyőzte nővérét a holdistennőt, és megalapította a véres emberáldozatokat.

11 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Július 28.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2014

12 album 3 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!

Kategória Albumok Fájlok