Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Görbék, hurkok, csomók


Kepkivagas.JPG

Szorosan kapcsolódik az alábbi gyűjteményhez: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=search&keywords=on&search=s%C3%BAjt%C3%A1s

18 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Január 13.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 804

Élet Virága


sacred-geometry-vector-pack_540.jpg

35 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Június 6.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 661

Temari - tradicionális hímzett labdák Japánból


NanaAkua12.jpeg

Ezeket az elbűvölő labdákat japánul "temari"-nak hívják, jelentése: "kézi labda". Eredetileg régi kimonók darabjaiból készítették. Ennek hagyománya Kínából indult, de a 7. században Japánban is elterjedt. Újévi ajándékként adták, mert a boldog életet, jó szerencsét, a hűséget és a szívbéli barátságot is szimbolizálta. A labdába néha zörgő magokat vagy titkos, kézzel írott üzenetet rejtettek.

8 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. December 20.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 198

Hikaru Dorodango


dorodango-type3.jpg

A Hikaru Dorodango egy speciális japán művészeti ág, ahol porból-sárból gömböket formáznak, kiszárítják, csiszolják-polírozzák. Első hallásra egyszerűnek tűnik, de hihetetlenül nehéz úgy megcsinálni, hogy száradáskor a zsugorodás miatt ne repedezzen. A Zen hatása érvényesül itt is, akárcsak a többi speciális japán művészeti ágnál. Készítése egyfajta meditációval egyenértékű. Ennek ellenére japán óvodások, kisiskolások kedvelt időtöltése. Állítólag 4-5 éves gyerekek találták fel, de pontos eredete homályba vész.

3 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2013. December 29.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 162

Kalemandra - meditációs rajzok


P1015430.JPG

17 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Június 5.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 235

Kalemandra - nemezmandalák


szivarvany-labirintus.jpg

25 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Június 5.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 375

TEReMtÉSZET


546759_110393772430770_2074483883_n.jpg

Szemelvények a TEReMtÉSZET c. könyvemből

10 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Június 4.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 193

Tamana-térképek


SALAMON-szk_-telj_.jpg

Dr Vámos-Tóth Bátor, a Tamana-segédtudomány megalapítója írja:

"A Tamana kutatás nem nyelvészeti találgatásokra épül. Nem nyelvészet, hanem névészet.
A tamana teljesen új irányt szab a névkutatás számára, hiszen abban nem az a vizsgálódás tárgya, hogy pld. az alább felsorolt földrajzi és családi ill. személyi neveinknek mi az "eredeti" jelentése::

ASZÓ, BUDA, CSABA, DUNA, GARAM, GYULA, HUN, JÓ, KABA, KÁN, KARIKÓ, KEND, KESZI, KÓ, KODÁJ, LAK, LÉVA, LOM, MÁTRA, MURA, ONGA, PATA, PÁVA, RIMA, SZÁVA, TISZA, ÚR, ÚZ, VARGA, VÁRI, ZALÁN ......

A már közel harminc esztendős (1976 - 2004) Tamana összegező munka ugyanis világosan megmutatta, hogy pld. a fenti Magyar Földrajzi és Magyar Családi ill. Személynevek megtalálhatók a világ különböző országaiban, -tájain is! Mind önmagukban, mind az egymással Társ+ szerkezetbe lépet alakjukban.
Eddig az öt földrész 184 országában, -táján több mint hétezer olyan 3-4-5 név-elemből álló név+ szerkezetet (társ-név+képletet) gyűjtöttünk össze, melyek alakszerkezeti azonos párjai ott vannak a Kárpát Medencében is, és (!) ezeknek több mint a fele Magyar családi illetve személy név is! Nos, a fenti névsornál maradva ezek az 1-2 elemből álló Kárpátoki Magyar nevek 3-4 elemes társ+ szerkezeti összetételükben ott találhatók mind az öt földrészen.

Az öt földrész 184 országában, tájain megtalált 7,000 Kárpát azonos név+szerkezet, amelynek fele egyben Magyar családi ill. személy -név is, azt üzeni nekünk, hogy létezni kellet valamikor egy a világot átfogó, egységes, - Egyetemes világműveltségnek, amelyeknek ráadásul a mai Magyar műveltség, alakszerkezeti tanúival élenjáró hordozója! De ide tartoznak a művészeti "Mándi" díszjelek és az öthangú dallam + szerkezetek is!

A tárgyilagosság megköveteli, hogy leírjuk: tízezer éven túl a mai szavak, nevek jelentéstani vizsgálata meddő vállalkozás. Viszont a nevek SZERKEZETI FELÉPÍTÉSE nem!"

http://www.maghar.hu/tamana/
http://tamana.gportal.hu/

44 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Január 4.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 5035

Szőttesek


Zulu.jpg

A lánc és vetülékfonal eleve meghatároz egy kötött, négyzetes elrendezést, mégis hihetetlen formagazdagságot lehet belőle kihozni!
Az albumba teljesség igénye nélkül válogattam különböző korokból és népektől.

36 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Május 27.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 526

Antropológia, emberábrázolás


vinca.jpg

40 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Május 31.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 544

Izsáky-féle hagyaték a földönkívüliek által lehozott aranylemezekről


sziriusz.png

Ez a téma annyira szerteágazó, hogy inkább reprezentatív mintaképp egy konkrét esetet kiválasztva és azt kozmikus, történelmi összefüggésbe helyezve kívánjuk bemutatni. Ez a történet a Magyarországhoz közeli, Erdélyben található Guttin hegységben kezdődött. A hegy Kakastarély csúcsa felett páros évben 6 évenként UFO jelenik meg. 1974 június 7-én 84 darab aranylemezre vésett üzenetet tettek le földönkívüliek.

Az alábbi anyag egy része Izsáki László kézirataiból származik, aki a földönkívüliekkel több társával együtt személyesen találkozott. A rajzok aranylemez tanulmányozása alapján készültek és Izsáki László felfogását tükrözik. Természetesen a jelenlegi tudományos és az újabb elméletek szerint is hibák fordulnak illetve fordulhatnak elő a rajzokon, de ennek ellenére reméljük, hogy inspriációnak a fenti ábrák is alapul szolgálhatnak. Az aranylemezek tudásanyga láthatólag a kozmikustól a mikroszkópikus szintig ható tükröződési és szimmetria elven alapulnak.

Az aranylemezek egyik értelmezése szerint Földünk felszíne az Unverzum tükörképe.A kozmoszból érkező földönkívüli látogatók ebböl a szempontból nézik Földünk egyes helyeit.
Ehhez szolgálnak eligazításul az alábbi ábrák.

19 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Június 3.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2183

Csillagmítosz


zodiac.jpg

68 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Június 6.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1034

15 album 2 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!