Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
Ősi tudomány


meditacio.youtube

Szakrális geometria és tudomány

2 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2010. December 14.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 146

Than Mór szabadkőműves festő műveiből


MorThanFeastofAttila.jpg

Than Mór XIX. századi szabadkőműves festő műveiből.

15 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Február 26., 1 kapcsolt kép, 16 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1016

1848–49-es forradalom és szabadságharc


Recruiting_In_The_Period_Before_1848.jpg

1848–49-es forradalom és szabadságharc festményeken és korabeli ábrázolásokon.

6 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Július 18., 9 kapcsolt kép, 15 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1849

Szkíta hun magyar


Sarmatian_Matriarchy_and_Amazon_Womens_281673x115129_28062529-2.jpg

A legnagyobb görög gondolkodók, tudósok jó részét mágusok nevelték; A Magyar - Hun kapcsolatról beszél Aradi Éva; Pap Gábor előadásaiból: A Szkíta műveltség - Szkítiától Pannóniáig; Szkíta viseletek és régészeti leletek; ...

14 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2015. Július 17., 1 kapcsolt kép, 15 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 622

Afrikai művészet


image4024.jpg

Jelenleg Főleg dogon jelképrendszerek megjelenítése. Minden feltöltött és jóváhagyott kép, ami "afrikai-művészet" címszóval rendelkezik, bekerül az összeállításba.

49 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Február 26.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 723

Manesse kódex


456px-Codex_Manesse_Heinrich_von_Meissen_28Frauenlob29.jpg

A Codex Manesse (Zürich, 1305-1340), avagy a Große heidelberger Liederhandschrift (Nagy Heidelbergi Daloskönyv) a középkori címerművészet legszebb példái közé tartozik. Feltételezett megbízója után nevezik Manesse-kéziratnak is. A kézirat valószínűleg a 13. század végén vagy a 14. század elején jött létre. A mű a középkori német líra, valamennyi szerzőjének teljes munkásságát kívánta összefoglalni. A művek elé egész oldalas fiktív portrékat állított. 140 minnesänger költeményét és 137 színes képet tartalmaz. 120 lapon címerek és tíz sisakdísz látható. A minnesängerek címerei mellett megtalálhatók benne egyes dél-németországi és osztrák hercegek, grófok, bárók, és polgárok címerei is.

11 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Március 10.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 193

Mithrász


danubianridervotiveBostonMuseumofFineArts.jpg

A római kort megelőző időkből - és vele párhuzamosan is - az isten nevét megtaláljuk az indiai Rigvédában (Mitra), és az iráni Avesztában is (Mithra). Azaz tisztelték az Indus és Gangesz völgyében, hasonlóképpen a Perzsa Birodalomban, ahol királyfeliratokon is olvasható a neve. Tisztelete továbbterjedt Kis-Ázsiára és tulajdonképpen a Földközi tenger medencéjének keleti felére (Mithrász, Mithrész). Alakja a kaukázusi népek epikájába is átszármazott, a róla szóló történeteket ma is mesélik. Kultikus tisztelete napjainkban is él a hinduizmusban és a párszi vallásban. Egyes kutatók szerint az Újszövetségi írásokban is kimutatható a hatása. Az elveszett mítosz egy értelmezése szerint a téli napforduló az ő születésnapja is.

27 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2012. Február 3., 15 kapcsolt kép, 42 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 1761

Ornamentika


Atilla_kardja_Isten_kardja.jpg

0 fájl, 378 kapcsolt kép, 378 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3267

Busó


azordogok.jpg

A busójárás (horvátul pohod bušara) mohácsi farsangi népszokás, amely eredetileg sokác népszokás volt.
Farsangkor a busók a hagyományoknak megfelelően öltöznek fel. A legnagyobb mulatság farsangvasárnap van. A „műsor” fő elemei: a partraszállás, melynek során a túlparti „Szigetből” - ahogyan a helybeliek mondják (s nem helytelenül elterjedt információ szerint Kismohácsról, mely Mohács város déli, belterületi része) eveznek át ladikokon a busók.

9 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Június 11., 1 kapcsolt kép, 10 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 185

Három szent hegy: a megvilágosodás, valamint az ég és a Föld kapcsolatának jelképe


Caduceus-kundalini.jpg

Minden ősi jelkép, a hármashalom is több, összefüggő jelentéssel bír. Ide kapcsolódik a szárnyas-Nap és az agy három része is. Közös jelentéstartalom a kettőskereszttel együtt: az ég és a föld kapcsolata, valamint a megvilágosodás.
Az agy három részének egysége: a két agyfélteke és agyunk legősibb része, a köztiagy, melyet hüllőagynak hív a tudomány. A meditáció vagy révülés alkalmával, a köztiagyban lévő tobozmirigy aktiválódik. Megteremtődik az egyensúly a szív és az ész között. Ide tartozik a lelki szemünk használata, az irányított és szabadjára engedett vizualizáció, vagy más kultúrákban a harmadik szem megnyitása. A kettőskereszt a végtelen egységet jelenti az éggel. A hétszer vágott Árpád-sáv az emberben lévő 7 csakrára, a korona a koronacsakrára utal. A hármashalom jelképrendszere más szent szimbólumokhoz hasonlóan több jelentéssel bír, több szinten is megjelenik. Nem csak földrajzi helyeken és teremtéstörténetekben, de az ember fejében is. A szárnyas Nap jelkép közeli rokona.
Három szent hegy Japánban: Tate, Hakusa, Fuji.. Hármashalom korona és kettőskereszt: Az emberi agy 3 része, középen a köztiagy, a koronacsakra és egység az Éggel; Azonos szent világképek a Föld távoli kultúráiban (A kép egyes részletei jelképkapukat nyitnak meg); Egy tibeti korona és címer elemzése;

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Március 31., 16 kapcsolt kép, 20 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2244

Szkíta fejfedő mint a szabadság jelképe, másként a frígiai sapka


szabadsag-sapka.jpg

Szkíta fejfedők: Mithrász, Arkhimédész, Zoroaszter és a bibliai három mágus viselete; Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatán; Mithrász sapkája mint a szabadság szimbóluma. A frígiai sapka Közép-amerikai országok címereiben szereplő mindent látó szemmel kapcsolatban. Kitakarják a szabadság jelképével a szemet, hogy azért mindent ne lásson, hogy maradjon önálló emberi gondolkodás és tervezés: öntudat. Attisz a görög mitológiában phrügiai eredetű istenség viselete. Párizs herceg sapkája, valamint a francia forradalom jelképe(?) Pártus viselet. A frígiai viselet is sokat elárul...

12 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Június 2., 55 kapcsolt kép, 67 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 3745

Populus


huluppu-planting.jpg

2 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2011. Április 22.
Az albumot ennyiszer nézték meg: 59

53 album 5 oldalon 1
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!