Világbiztonság

Nyílt Társaság

Szimbólum alapú böngészés
Töltés...
Kattintson egy jelképre a fenti képen!
*teszt verzió
Legutóbb frissített album

lethato_elektromagnesesseg_torusz.jpg
Látható elektromágnesességVideó:

Arch2017. Február 17.
vedak-olvasoi.jpg
Az atombomba megalkotói ismerték az ősi védikus tanításokatNiels Bohr, Robert Oppenheimer, Erwin Schrödinger

A hindu tanok szerint a Védák nem földi eredetűek, a hagyomány alapján az univerzum ezoterikus bölcsességét őrzik.

Bohr Koppenhágában született 1885-ben. Apja, Christian Bohr a Koppenhágai Egyetem fiziológiaprofesszora volt. Anyja, Ellen Adler Bohr egy gazdag szefárd zsidó családból jött, amely banki és parlamenti körökben prominensnek számított.

Julius Robert Oppenheimer (New York, 1904. április 22. – Princeton, 1967. február 18.) zsidó származású amerikai elméleti fizikus, a Manhattan terv igazgatójaként fontos szerepet játszott az első amerikai atombomba kifejlesztésében. Egyike azon fizikusoknak, akiket az „atombomba atyja”-ként emlegetnek.

Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger (Bécs-Erdberg, 1887. augusztus 12. – Bécs, 1961. január 4.) Nobel-díjas osztrák fizikus, a kvantummechanika egyik atyja. Kiemelkedő munkát végzett a statisztikus fizikában, a kvantumelméletben, a relativitáselméletben és a biofizikában.

1 hozzászólásRCHARD2017. Január 25.
25_fc_tracing_board.jpg
Összetett keresés: négyzetháló kígyó oszlop lajtorjaA két oszlop tetején gyakran előfordul a Föld és a csillagos égbolt gömbje. Utóbbi középen a zodiákus csillagjegyeket tartalmazza. A teljes égbolt a középkorban 48, a modern korban 88 részre van osztva.
Középen a lépcsőzet kígyó formájú úton vezet egy lyukas napszimbólumba. Több szinten kapcsolódó:
Királyok I. könyve 7. rész 41.
Tudniillik a két oszlopot és a kerek gömböket, a melyek a két oszlop tetejére tétettek, és a két hálót a két kerek gömb befedezésére, a melyek az oszlopok tetejére tétettek.

Királyok I. könyve 7. rész 49.
És a gyertyatartókat színaranyból, ötöt jobbfelől és ötöt balfelől a szentek-szentje elé, és arany virágokat, lámpákat, és hamvvevőket.

Krónika II. könyve 4. rész 7.
Csináltatott tíz arany gyertyatartót is, az utasítás szerint, és helyhezteté a templomban, ötöt jobbkéz felől, ötöt balkéz felől.

Krónika II. könyve 4. rész 12.
Tudniillik a két oszlopot és a két kerek gömböt a két oszlop tetejére, és a két hálót a két kerek gömb befedezésére, a melyek az oszlopok tetején valának.
Idegenrendészet2017. Január 13.

Legutóbb megnézett

european_petrosymbols.jpg
Afrikai, Ázsiai, Európai, és Észak-Amerikai barlangrajzok762 megtekintésösszehasonlításBarlangrajzkutatás2017. Február 21. 01:14-kor
Maria-kereszt.png
Mária-kereszt 224 megtekintésMária-kereszt (en: Marian cross), a II. János Pál pápa (1978-2005) címerében látható jobb oldali (jobbra tolt) latin kereszt M betűvel, mely a pápa mély tiszteletét fejezte ki Szűz Mária iránt.Fehérló2017. Február 21. 01:14-kor
ngc2467.jpg
A részeire váló hajó: Hajófara csillagkép - Az Aranygyapjúval melyet egy sárkány őriz264 megtekintésA csillagkép az egykori Argo Navis (Argonauták hajója) csillagkép három (egyesek szerint négy) részre bontott legnagyobb darabja. A felbontás a Nemzetközi Csillagászati Unió által 1930-ban történt.

Tehát a két világháború között bontották fel a teljes égboltot megjelenítő 48 csillagképet, összesen 88 részre.

A legtöbb részre a Hajó csillagképet bontották: a Hajógerinc csillagkép (Carina), a Vitorla csillagkép (Vela) és a Tájoló csillagkép (Pyxis)).

A csillagképben új csillagok születnek.

Utazás a Hubble űrteleszkóppal az Argonauták hajójának útján (kisfilm):Nyelvi, ősgyökrendszeri összefüggés: ship (sip, hajó), sheep (síp, bárány), fleet (flít, flotta), fleece (flísz, gyapjú).
RCHARD2017. Február 21. 01:14-kor

Friss hozzászólások

MorThanFeastofAttila.jpg
Attila lakomája (1870)Attila lakomája (1870) Than Mór szabadkőműves festő (1828-1899) műve. Magyar Nemzeti Galéria, Budapest.
A jobb oldali ablakban épp kivehetően látszik a hold sarlója.
A trón karfája: Babilon kapuőrzője. Középen a lant egyúttal a szárnyas oroszlán ábráját (sárkány szerűen) is kiadja.
Legfelül a díszítések között: turul és szarvas.
Látható még Priszkosz rétor, kezében műve, a ΙΣΤΟΡΙΑ (História) mely alapján a festmény készült.

A képen egyes részletek kattintással szimbólumkapukat nyitnak meg!
(Sok találat esetén csak az első 20 kerül véletlenszerűen megjelenítésre.)

Nagyobb felbontású képek ajánlását várjuk a hozzászólásokba!

Összetett kereséshez (több jelkép együttes előfordulásához) lásd a hozzászólásokat lentebb!
4 hozzászólásArch2017. Február 20. 15:40-kor
szent-korona.youtube
A Szent Korona pártaelemek elkészítésének egy lehetséges szakrális módjaA Szent Korona pártaelemek elkészítésének egy lehetséges szakrális módja a forró, folyékony arany és zománc hangkezelése.
A zöldes színű, aranyba foglalt anyag egy áttetsző, vékony zománc réteg mely az üvegnél is törékenyebb. A mindennapokban a zománccal csak mint bevonattal szoktunk találkozni, a Szent Koronán azonban hordozó nélkül, az anyagában arany mintázattal együtt találjuk meg.
A pártaelemek anyaga hajszálvékony azsúrzománc, benne arany mintázattal.


Így találkozik a fény és a hang rezgése a beavató Szent Korona pártaelemeiben.
4 hozzászólásadmin2017. Február 11. 14:23-kor
ornagy-a-szent-koronarol.jpg
Világunk koronája - Egy amerikai őrnagy nyilatkozata a Szent Koronáról"Én úgy gondolom, hogy ez az egész világnak fontos. A szabadságot jelenti az egész emberiségnek. Mert ez egy szent korona. Mert nem csak egy nemzetet képvisel, hanem az egész világot. Ezt ünnepeljük itt most"

Videó:

1 hozzászólásPtah2017. Február 11. 14:20-kor

Albumok véletlenszerűen

Ume_No_Chiri_1803.jpg
Ume No Chiri 1803Barlangrajzkutatás2011. Április 9.
vilagfa_szintjei1200.jpg
Visz a táltos a nagyvilág feléÉgigérő fánk szent szintjei a nagyvilág felé. A parányvilágban, az atomok és a fény részecskéi felé is ugyanez a szerkezet jelenik meg előttünk. Meg kell érteni az összefüggéseket, az önhasonulóan ismétlődő szerkezetek között.
Ha szemből nézünk a fénybe, akkor a részecske és a hullám mozgás ugyanazt a jelképet mutatja mely a galaxisokban is megjelenik...

A részecske és a hullám, a látható és a láthatatlan világok találkozása és egysége: Világegyetem.
Nevezhetjük modern szóval holografikus Világegyetemnek, vagy fraktálisan ismétlődőnek, az ősi táltos hitvilágban mindez az alapműveltség része volt. Ahogy fent úgy lent.

A teremtés olvasatai
- Rovás Ó betűnk az arany-arányú spirál
- Rovás J (Ly) betűnk a mag és a kör
- A nemzetközi szakrális geometriában a teremtés
első napjának jelképe a magból áradó sprál és a
kör, melynek olvasata: Oly Jó
- Isten szent neveivel olvasva: Ó Jó
- Oh my God, Ó Istenem, Ohm Mani Padme Hum

A teremtés első napjának jelképe egyben az első Nap (mint égitest) jelképe is!
RCHARD2015. Szeptember 7.
matrix-univerzum--kvantumszamitogepek-szoftverei3.jpg
Programozók is lehetnek az isteneinkSeth Lloyd, az MIT (Massachusetts Institute of Technology) kvantummechanikai mérnöke még 2001-ben megkísérelte felbecsülni, hogy mennyi erőforrás kellene egy univerzum méretű szimulációhoz. Megpróbálta megállapítani, hány „számítógépes műveletet” végzett az univerzum az ősrobbanás óta, mennyi az összes eddig lezajlott esemény száma. Arra az eredményre jutott, hogy egy ilyen szimulációt lehetetlen megalkotni: a történtek megismétléséhez, a valóság utolsó atomig hű, tökéletes másolatának létrehozásához több energia kell, mint amennyi az univerzumban van. A szimulációhoz szükséges számítógép nagyobb lenne, mint az univerzum, és az idő a programban lassabban ketyegne, mint a valóságban.
Az univerzum egy tökéletlen másolata viszont sokkal kevesebb számítógépes erőt igényelne. Egy ilyen "lebutított kozmoszban" a mikroszkopikus világ és a távoli csillagok fényének finom részleteit csak azon ritka alkalmakkor kéne betölteni, amikor az értelmes lakók tudományos felszereléssel tanulmányozzák ezeket. Mihelyt...
1 hozzászólásPtah2013. December 27.

Sólyom és Tórusz - Indulás és érkezés: Hórusz


turul-torusz.jpg

A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 7., 13 kapcsolt kép, 17 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2490

Nyomozások kulturális és technológiai témakörökben!


Johann-Ender-borura-deru.jpg

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez?
Világszintű együttműködéssel:
Igen!
Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? - Tudnunk kell az igazságot!
Az emberek világszintű együttműködésével: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés!
Készülj a technológiai szingularitásra! - Mi rendezzük és megosztjuk az információt! A képtár egy nagyobb információs rendszer részét képezi. Célja többek között a Földön fellelhető kulturális emlékek (régészeti leletek, védelmi -és jelképrendszerek) elemzése, illetve az eredmények segítségével magasabb szintű tanítási módszerek fejlesztése.

5 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Szeptember 29., 39 kapcsolt kép, 44 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2621

9 album 5 oldalon 1

Kategória Albumok Fájlok
Ősi fejlett tudomány!Az égi tudás a különböző kultúrákba kódolva!
Az anyag alapszerkezete, szakrális geometria,
Az anyag alakítása, hang, rezgés keltette formák.
Ornamentika, elektromágneses mezők. Atom alatti mérettartomány...
16 232
TermészetvédelemÖnellátó gazdálkodás, környezetvédelem.
Magyarország madarai, nemzeti parkjai.
9 160
Szingularitás - Különösség EgyetemA fejlődés felfoghatatlan gyorsulásának modellezésére és a különösség megfelelő átélése érdekében létrehozott magyar kezdeményezés.
A Technológiai szingularitás témakörrel és elemzésével Földünkön neves tudósok és kutatóhelyek is foglalkoznak. Az újdonság az, hogy a Világbiztonság kezdeményezés összeköti a folyamatokat a földi kulturális értékek vizsgálatával. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a múltban már többször lezajlott eseményről van szó, melynek megértéséhez a földi emlékeket és útmutatásokat vizsgáljuk.
Magyarországi Különösség Egyetem - kezdeményezés - 2008
Szingularitás (különösség) Egyetem USA - 2009
9 102
Szimbólum rendezésBöngészés jelek és alakzatok alapján! Szakrális szimbólumok, jelrendek, sorozatok.
620 1 247
Hit, vallás, szellemiség, hiedelem, mondavilág
22 138
EgészségTermészetes és népi gyógymódok, gyógynövények, tanácsok.
Egészség, gyógynövények; Gyógytea keverékek; Megfázás elleni tippek a kamrából; Egészséggel kapcsolatos kisfilmek Meditáció - Vizualizáció!; Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája; Földanya vadon termő, ehető adományai...
24 276
Felhasználók képgyűjteményei - Ajánlók
Regisztrált felhasználók által feltöltött és/vagy összeállított galériák.
Ezekből a gyűjteményekből kerülhetnek a főoldalra azok melyek megfelelően vannak kulcsszavakkal és leírással ellátva.
Útmutatások: Kezdőknek és haladóknak Regiszráció
530 20 173
LátóagyLátóagy - Hórusz szeme - Agyunk összetett védelmi rendszere.
Szakrális geometria; Hang keltette formák.
A vizuális gondolkodásmóddal kapcsolatos képek, videók és bejegyzések...
11 190
Szakrális geometriaTalán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket.
Keresések:
Csillagok; Szabályos testek; 3D; Videó (3D+...); Tudomány
Ingyenes online tanfolyam: A vizuális és verbális gondolkodásmódok illesztése a hagyományok alapján
Kérjük regiszrálj a teljes anyag megtekintéséhez!
Regisztráltak bejelentkezés után Ide kattintsanak
13 83
ÉrdekességekEbben a kategóriában vegyesen szerepelnek olyan képek és információ mely kiemelt fontossággal bír, vagy csak nagyon érdekes...
12 59
Összetett keresések, kiemelt felhasználói képgyűjteményekKörkereszt kifejezés előfordulása; Csillagképek; Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff; Településeink nevezetességei; Kisfilmek, videók; Vegyes kategória...
30 81
Címerek, heraldika, pajzsok, zászlókMagyar vármegyék címerei; Afrikai címerek; Ázsiai címerek; Dél-Amerikai címerek; Európai címerek; Zászlótan - királyi címerek; Közép-Amerikai címerek; Hermelin heraldika
17 614
CsillagászatCsillagtérképek (több ősi és modern csillagtérkép,48 és 88 csillagképpel); Világegyetem; Tejút; Naprendszer; Űrtávcsövek;...
15 368
Eltitkolt technológiaA fősodratú médiából kihagyott, vagy nem megfelelő nyilvánossággal közölt technológiák bemutatása.
1 20
Felhasználóink által feltöltött képek vegyesenEbbe a kategóriába bárki beküldhet képet vagy sorozatot.
A megfelelő kulcsszavakkal ellátott képek jóváhagyás után jelennek meg a galériákban!
A legjobbakból külön galériákat készítünk.
További információk képek feltöltéséhez
1 416
Hírek
12 76
KultúraÁrpád-házi Szent Erzsébet; Magyar népi motívumok; Numizmatika, Szellemiség - Jótanácsok; Térképek; Rovásírás - Agytorna; Mesterségek; Régi színek; Településeink nevezetességei; Régi magyar hónapnevek ...
39 853
RégészetABC-k, szimbólum gyűjtemények; Szkíta régészet: Kelermes, Kherson, Tillia Tepe; Azték, Inka, Maja; Hun Múzeum Höhhot; Nagyszentmiklósi kincs; Sumér leletek - Louvre; Egyiptom: Ankh - Djed - Was; Régészettel kapcsolatos kisfilmek, videók
31 1 309
Törvények, dokumentumok, rendelkezésekSzent István első magyar király a királyok tízparancsolatáról.
Az Aranybulla teljes szövege.
Alapítólevelek, törvények, dokumentumok.
5 44
TechnológiaTechnológia fő kategória
3 38
UFO-k és parajelenségek - Vizsgálatok
8 126
TudományVálogatások a tudomány témaköreiből képi összefüggések bemutatásával.
4 1
28 820 kép van 2 716 albumban és 36 kategóriában, 5 077 hozzászólással, 6 025 591 megtekintéssel

Legutóbb feltöltött

lethato_elektromagnesesseg_torusz.jpg
Látható 3D-s mágnesességVideó:

Arch2017. Február 17.
Leo_Szilard.jpg
Szilárd LeóA Manhattan terv (Manhattan Project) a második világháborúban az atomfegyver kifejlesztésére szolgáló közös vállalkozás, melyben részt vett az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada. Megindításáról 1942-ben döntött Franklin D. Roosevelt elnök a magyar Szilárd Leó kezdeményezésére (akit ebben Albert Einstein is támogatott). Szilárd a német atombomba-kutatásokra és ennek veszélyeire hívta fel a figyelmet. A projekt vezetője Robert Oppenheimer lett, aki számos neves amerikai tudós mellett magyar, olasz és más egyéb származású fizikust választott ki a projektben való részvételre. A Manhattan terv katonai vezetője Leslie R. Groves mérnök-tábornok volt.
Spitz Leó néven született egy középosztálybeli zsidó család első gyermekeként 1898. február 11-én, Budapesten, a Bajza utca 28. sz. alatt. A műszaki és tudományos fellendülés korában jött a világra, mikor az emberek elégedettek voltak a civilizáció vívmányaival.
RCHARD2017. Január 25.
Simeon_Stylite_Louvre.jpg
Simeon az oszlopos szent Egyre fokozott vezeklései először csodálatot keltettek, majd kiváltották szerz-társai nemtetszését. Elöljárója próbálta rávenni, hogy enyhítsen aszketikus gyakorlatai keménységén, s mivel erre nem volt hajlandó, elbocsátották. Ennek közvetlen oka volt, hogy ~ egy durva kötelet olyan szorosan csavart a teste köré, hogy mélyen bevágott a húsába: a ruháján átszivárgó vér elárulta ezt, és erőszakkal lebontották róla a kötelet. Kiutasították a ktorból, de öt nap múlva egy közeli, kiszáradt ciszternában rátaláltak, amint zsoltárokat énekelt.
3 évet töltött a kunyhójában, számos tanítvány gyűlt köréje. Ekkor fölment a hegyre, egy ajándékba kapott földdarabot bekerített, s önmagát lánccal egy súlyos kőhöz kovácsoltatta. Később eltávolíttatta a láncot, de ott maradt a legszűkebb területen tetőzet nélkül, a szabad ég alatt. Következő lépésként egy oszlopra állt, mely eleinte alacsony volt, de egyre magasabbakra cserélte. Az utolsó, vsz. kb. 20 m magas oszlopon, melyen 2 m²-nél nem lehetett több hely, 20 évet töltött...
RCHARD2017. Január 13.