Világbiztonság

Nyílt Társaság

Szimbólum alapú böngészés
Töltés...
Kattintson egy jelképre a fenti képen!
*teszt verzió
Legutóbb frissített album

rangoli_art.jpg
Indiai kultúraA rangoli, vagy más néven kolam díszítés lényege, hogy színes porból, vagy apró szemcsékből, rizsből ábrákat alkotnak. Indiában, Indonéziában, Malajziában is elterjedt. Istenek köszöntéséhez is használják.
Kisfilm:

Indiai kultúra2017. Április 22.
pyr-big-1353952757027.jpg
Mindent látó szemKutatók szerint valahogy így néz ki a dimenziók határa. A kvantumvilág "falát" a "mindent látó szem sokasága alkotja". A fényből és anyagból egyszerre álló piramisok képében jelenik meg az elsődleges világunk határa?

Így nézne ki a kvantum világ határa? Az anyag és a fény találkozásában létrejött elektron-foton párokat ezzel a képpel szemléltetik.

Két különálló kutatócsoportnak sikerült az anyagot és a fényt alkotó részecskéket párokba fonni. Kvantum pontokkal (Quantum Dots) rendeznek egy-egy elektront és fotont párokba.
Az eljárást kvantumszámítógépekben és kvantumhálózatokban is tudják majd hasznosítani. Olyan elektronikákat lehet építeni melyek egyaránt fény és elektromosság alapokon is működnek.
Jelenleg azon dolgoznak a kutatók, hogy egyik kvantum-pontból a másikba információt juttassanak.
1 hozzászólásRCHARD2017. Április 13.
Polishtb1.jpg
Szimbólumok rendszerbenThe Polish nation posseses a body of such symbols which are much older than its known history. The national colours white and red, as well as the arms of Poland, the white eagle are at once recognized as important occult symbols frequently used in alchemical imagery. Less known however and far more interesting are the coats of arms of Polish nobility.

RCHARD2017. Április 2.

Legutóbb megnézett

ancient_stone_engraving_near_his_birth_town2C_Birjand_in_Iran.jpg
Oroszlán küzdelem kőbe vésve Iránban279 megtekintésŐsi, kőbe vésett ábra. ie. 550-330.
Birjand, Irán.
!Dr. Masoud Moradi, University Professor of History, in Iran.
RCHARD2017. Április 28. 14:18-kor
phimask2.png
Szabályos arculat439 megtekintésAranymetszés ötös szimmetria.
Már az egészen pici gyerekek is képesek felismerni a szép embereket. Nem azért, mert tudják, hogy az arc, amit bámulnak szép, hanem mert szimmetrikus. Ez az egyik ismérv, amit jegyezzünk meg: a szimmetria. A másik fontos tényező pedig az ovális forma. Tudat alatt ugyanis ezt az arányos formát tartjuk a legszebbnek és legszimpatikusabbnak. Érthető, mondjuk. Egy ilyen arcot nézve nem bonyolult felfognia az agynak a látottakat. A szimmetrián és az arányosságon túl extraként jöhetnek a nagy szemek, egy pisze orr és a széles homlok. Ennyi, kész is a tökéletes arcú nő. Elméletben.
A valóság viszont azt mutatja, attól még, hogy valakinek szögletes az arca vagy éppen kerek lehet gyönyörű. Sőt! Egy svéd tanulmány szerint a szépség nem is az arcformán múlik. A pupillákon áll vagy bukik. Elmélet: a két fekete szembogár távolságának kisebbnek kell lennie az arc fültől fülig mért szélességének felénél. Ez elsőre kicsit macerás megfogalmazás, de másodszorra olvasva már értelmezhető...
1 hozzászólásSzakrális geometria2017. Április 28. 14:17-kor
landscape-1432131448-enterprise-map.jpg
A Star Trek sci-fi-ből ismert űrhajónak megfelelő épület Kínában216 megtekintésA sorozatból ismert USS Enterprise és USS Voyager űrhajókra hasonlító épületben egy kínai szoftverfejlesztő cég működik. A létesítmény mérete két focipályát tesz ki, mint ahogyan a mellékelt műholdfelvételen is jól látható.1 hozzászólásRCHARD2017. Április 28. 14:17-kor

Friss hozzászólások

szuperfolyadek.youtube
Szuperfolyadék - A felfelé folyó folyadék (újabb halmazállapot)Ez a halmazállapot a kutatóknak újabb kérdéseket tesz fel.
Nulla viszkozitású folyadék, gyakorlatilag felfelé is folyik.

A szuperfolyadék egyben szupravezető is (Dr. Eugene Podkletnov kutató elmondása szerint). A kisfilmben a hélium van abszolút nulla fok közelire hűtve.

Érdekességek a magyar nyelvvel kapcsolatosan: A legelterjedtebb folyadék a víz, a fizikai mértékegységek is a vízhez vannak beállítva. A folyadékok viszkozitása lényegében SűRűségük (belső SúRlódásuk) illetve hígságuk, tehát folyékonyságuk a vízhez képest. A viszkozitás (angol viscosity) szó hivatalosan nem magyar eredetű, a latin "viscosus" és "viscum" szavakból eredeztetik, melyek jelentése "ragacsos" "fagyöngy". Mindezek ellenére a viszkozitás szó alapgyöke a "visz", mely egyértelműen a vízre, a folyadék vízközeliségére utal.
6 hozzászólásArch2017. Április 20. 22:31-kor
Mokosh_goddess_altar_in_Russia.jpg
Mokos (Makos) Földanya istennő.Mokos vigyáz a szövőkre, hímzőkre, fonókra és birkanyírókra. Védi a nőket a gyermek születésénél. A keleti szlávoknál Nagy Anya Istennő.
Az Égig érő fa és Földanya együttes jelképrendszere tárul elénk.
Az ősi, természettisztelő kultúra szent megjelenítése. Magos, magas, makkos is lehet mint, a tölgy hölgy.
1 hozzászólásArch2017. Április 18. 15:37-kor
tatarlakai_lelet.JPG
A tatárlakai amulett és egy Tayos-barlanghoz köthető lelet összehasonlításaFent a tatárlakai amulettet és a vele együtt talált leleteket láthatjuk.
Mellár Mihály olvasata szerint a korongon lévő jelek jelentése: „A papi had hit-vezérének nagy hada fogy: Ég a szívekre nehezedik v. az esküre hat vissza, a (meg)tértekkel a had szegül (ellen).”

Badinyi Jós Ferenc Renée Labat nyomán készített olvasata: „Nagyasszonyunk, vigyázó két szemed óvjon minket Nap atyánk fényében.”
Úz Kovács Gyula szerint a lelet egy napóra alkatrésze, ennek megfelelően olvasata egy használati utasítás: „Egy magaslati megfigyelő pontban pilláiddal célozd, jelöld a felkelő (Nap) sugarainak megjelenési helyét, (majd a Nap Szekér) nagyobb nagyobb (lesz) míg delel. Majd nyugaton (a Nap) zárásaként, szentüléskor jelöld (a Nap utolsó) sugarainak nyugvópontját. A két pont felezővonalában, élére állított korong lyukába kis pálcát tolunk, s amikor függőleges árnyékot vet, delel a Nap. Ha tíz alkalommal egyazon helyen jön fel a Nap, majd utána, e jelölt helytől jobbra (közel egy fokkal) kel fel, mint az előző nap...
4 hozzászólásArch2017. Április 2. 18:07-kor

Albumok véletlenszerűen

oktato-anyag-galeria-letrehozasa.youtube
Haladóknak: Új galéria létrehozása - oktató videóSorozatokhoz érdemes külön képtárat létrehozni
Oktató videó! Duplán kattintva nagyban is megtekinthető.
Oktató2011. Május 19.
1984_-_Gryphon_s_Eerie.jpg
Boris Vallejo festményeibőlBoris Vallejo - Gryphon's Eerie
1984.
dgabi2010. December 11.
1~0.jpg
SzékelykapuTarhos2012. Június 6.

Sólyom és Tórusz - Indulás és érkezés: Hórusz


turul-torusz.jpg

A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 7., 13 kapcsolt kép, 17 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2609

Nyomozások kulturális és technológiai témakörökben!


Johann-Ender-borura-deru.jpg

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez?
Világszintű együttműködéssel:
Igen!
Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? - Tudnunk kell az igazságot!
Az emberek világszintű együttműködésével: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés!
Készülj a technológiai szingularitásra! - Mi rendezzük és megosztjuk az információt! A képtár egy nagyobb információs rendszer részét képezi. Célja többek között a Földön fellelhető kulturális emlékek (régészeti leletek, védelmi -és jelképrendszerek) elemzése, illetve az eredmények segítségével magasabb szintű tanítási módszerek fejlesztése.

5 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Szeptember 29., 39 kapcsolt kép, 44 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2674

9 album 5 oldalon 1

Kategória Albumok Fájlok
Ősi fejlett tudomány!Az égi tudás a különböző kultúrákba kódolva!
Az anyag alapszerkezete, szakrális geometria,
Az anyag alakítása, hang, rezgés keltette formák.
Ornamentika, elektromágneses mezők. Atom alatti mérettartomány...
16 232
TermészetvédelemÖnellátó gazdálkodás, környezetvédelem.
Magyarország madarai, nemzeti parkjai.
9 160
Szingularitás - Különösség EgyetemA fejlődés felfoghatatlan gyorsulásának modellezésére és a különösség megfelelő átélése érdekében létrehozott magyar kezdeményezés.
A Technológiai szingularitás témakörrel és elemzésével Földünkön neves tudósok és kutatóhelyek is foglalkoznak. Az újdonság az, hogy a Világbiztonság kezdeményezés összeköti a folyamatokat a földi kulturális értékek vizsgálatával. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a múltban már többször lezajlott eseményről van szó, melynek megértéséhez a földi emlékeket és útmutatásokat vizsgáljuk.
Magyarországi Különösség Egyetem - kezdeményezés - 2008
Szingularitás (különösség) Egyetem USA - 2009
9 102
Szimbólum rendezésBöngészés jelek és alakzatok alapján! Szakrális szimbólumok, jelrendek, sorozatok.
631 1 257
Hit, vallás, szellemiség, hiedelem, mondavilág
22 138
EgészségTermészetes és népi gyógymódok, gyógynövények, tanácsok.
Egészség, gyógynövények; Gyógytea keverékek; Megfázás elleni tippek a kamrából; Egészséggel kapcsolatos kisfilmek Meditáció - Vizualizáció!; Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája; Földanya vadon termő, ehető adományai...
24 276
Felhasználók képgyűjteményei - Ajánlók
Regisztrált felhasználók által feltöltött és/vagy összeállított galériák.
Ezekből a gyűjteményekből kerülhetnek a főoldalra azok melyek megfelelően vannak kulcsszavakkal és leírással ellátva.
Útmutatások: Kezdőknek és haladóknak Regiszráció
531 20 177
LátóagyLátóagy - Hórusz szeme - Agyunk összetett védelmi rendszere.
Szakrális geometria; Hang keltette formák.
A vizuális gondolkodásmóddal kapcsolatos képek, videók és bejegyzések...
11 190
Szakrális geometriaTalán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket.
Keresések:
Csillagok; Szabályos testek; 3D; Videó (3D+...); Tudomány
Ingyenes online tanfolyam: A vizuális és verbális gondolkodásmódok illesztése a hagyományok alapján
Kérjük regiszrálj a teljes anyag megtekintéséhez!
Regisztráltak bejelentkezés után Ide kattintsanak
13 84
ÉrdekességekEbben a kategóriában vegyesen szerepelnek olyan képek és információ mely kiemelt fontossággal bír, vagy csak nagyon érdekes...
12 59
Összetett keresések, kiemelt felhasználói képgyűjteményekKörkereszt kifejezés előfordulása; Csillagképek; Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff; Településeink nevezetességei; Kisfilmek, videók; Vegyes kategória...
30 81
Címerek, heraldika, pajzsok, zászlókMagyar vármegyék címerei; Afrikai címerek; Ázsiai címerek; Dél-Amerikai címerek; Európai címerek; Zászlótan - királyi címerek; Közép-Amerikai címerek; Hermelin heraldika
17 614
CsillagászatCsillagtérképek (több ősi és modern csillagtérkép,48 és 88 csillagképpel); Világegyetem; Tejút; Naprendszer; Űrtávcsövek;...
17 370
Eltitkolt technológiaA fősodratú médiából kihagyott, vagy nem megfelelő nyilvánossággal közölt technológiák bemutatása.
1 20
Felhasználóink által feltöltött képek vegyesenEbbe a kategóriába bárki beküldhet képet vagy sorozatot.
A megfelelő kulcsszavakkal ellátott képek jóváhagyás után jelennek meg a galériákban!
A legjobbakból külön galériákat készítünk.
További információk képek feltöltéséhez
1 417
Hírek
12 76
KultúraÁrpád-házi Szent Erzsébet; Magyar népi motívumok; Numizmatika, Szellemiség - Jótanácsok; Térképek; Rovásírás - Agytorna; Mesterségek; Régi színek; Településeink nevezetességei; Régi magyar hónapnevek ...
39 853
RégészetABC-k, szimbólum gyűjtemények; Szkíta régészet: Kelermes, Kherson, Tillia Tepe; Azték, Inka, Maja; Hun Múzeum Höhhot; Nagyszentmiklósi kincs; Sumér leletek - Louvre; Egyiptom: Ankh - Djed - Was; Régészettel kapcsolatos kisfilmek, videók
31 1 313
Törvények, dokumentumok, rendelkezésekSzent István első magyar király a királyok tízparancsolatáról.
Az Aranybulla teljes szövege.
Alapítólevelek, törvények, dokumentumok.
5 44
TechnológiaTechnológia fő kategória
3 38
UFO-k és parajelenségek - Vizsgálatok
8 126
TudományVálogatások a tudomány témaköreiből képi összefüggések bemutatásával.
7 2
28 843 kép van 2 733 albumban és 36 kategóriában, 5 089 hozzászólással, 6 637 872 megtekintéssel

Legutóbb feltöltött

Ashtamangala.jpg
AstamangalaAz astamangala olyan sorozat, amely nyolc szerencsejelből, szerencsejegyből vagy szerencseszimbólum, amely több indiai vallásban jelen van, köztük a hinduizmusban, a dzsainizmusban és a buddhizmusban. Az „asta” jelentése „nyolc”, a „mangala” jelentése pedig „kedvező”, „ígéretes”, „szerencsés”, vagy „áldás”, „talizmán”.

A nepáli buddhizmus astamangalái:

végtelen csomó
lótuszvirág
dhvadzsa
dharmacsakra (a nepáli buddhizmusban légy hessegető)
bumpa
aranyhal
ernyő
kagyló

A kínai buddhizmusban használatos sorrend a Csing-dinasztia idején:

dharmacsakra
kagyló
dhvadzsa
ernyő
lótuszvirág
bumpa
aranyhal
végtelen csomó
Indiai kultúra2017. Április 22.
azt-mondja-ajj.jpg
Azt mondja: állj!Áj - angolul szem (eye). Szól-száj - angolul lélek szeme (soul's eye). Mindez egy Á-Ly rovás ligatúrában. Magyarázat?

Az angol szem "eye" kimondva "áj" - nem túl régi angol szó. Az "ég" (ege, aege) szavakból származtatják. Ha feltételezzük a magyar kapcsolatot, akkor az ég, mint: parázslik, fénylik jelentéskapcsolatból is eredhet. Rovással a lyuk betűje, melyben ott van a mag. Tudni kell még, hogy angolul az "áj" azt is jelenti: Én. Véleményem szerint a szabadkőműves jelkép, illetve vallásos szimbólum magyar nyelvi kapcsolata egyértelmű.

c. 1200, from Old English ege (Mercian), eage (West Saxon) "eye; region around the eye; apperture, hole," from Proto-Germanic *augon (source also of Old Saxon aga, Old Frisian age, Old Norse auga, Swedish öga, Danish øie, Middle Dutch oghe, Dutch oog, Old High German ouga, German Auge, Gothic augo "eye").
RCHARD2017. Április 13.
Uyghur_man_kashkar.jpg
UjgurokAz ujgurok egyik ága korábbi birodalmuk szétbomlása után 840-ben Kelet-Turkesztánban telepedett le, ez a terület a híres selyemút révén már az ókorban is fontos kereskedelmi csomópont volt. Az ujgurok több vallást is gyakoroltak. Eleinte buddhisták voltak, ezt igazolják a máig fennmaradt buddhista templomok és kolostorok. A 10. században főleg török hatásra felvették az iszlám hitet. Kínai források szerint az ujgurok már ebben az időszakban is híres gyógyítók voltak.

Kelet-Turkesztán több mint ezer éven át szabad állam volt. Megnevezését orosz türkológusok alkották a 19. században, azelőtt a terület Kínai Turkesztánként volt ismert a nyugati világban. Hol Kína oldalán, hol ellenségeként, de véres csaták árán sikerült megőriznie függetlenségét. 1876-ban a kínai császári seregek elfoglalták a területüket. Ujgur források szerint a kínaiak a betörés során egymillió őslakost mészároltak le.
RCHARD2017. Március 29.