Világbiztonság

Nyílt Társaság

Szimbólum alapú böngészés
Töltés...
Kattintson egy jelképre a fenti képen!
*teszt verzió
Legutóbb frissített album

25_fc_tracing_board.jpg
Összetett keresés: négyzetháló kígyó oszlop lajtorjaA két oszlop tetején gyakran előfordul a Föld és a csillagos égbolt gömbje. Utóbbi középen a zodiákus csillagjegyeket tartalmazza. A teljes égbolt a középkorban 48, a modern korban 88 részre van osztva.
Középen a lépcsőzet kígyó formájú úton vezet egy lyukas napszimbólumba. Több szinten kapcsolódó:
Királyok I. könyve 7. rész 41.
Tudniillik a két oszlopot és a kerek gömböket, a melyek a két oszlop tetejére tétettek, és a két hálót a két kerek gömb befedezésére, a melyek az oszlopok tetejére tétettek.

Királyok I. könyve 7. rész 49.
És a gyertyatartókat színaranyból, ötöt jobbfelől és ötöt balfelől a szentek-szentje elé, és arany virágokat, lámpákat, és hamvvevőket.

Krónika II. könyve 4. rész 7.
Csináltatott tíz arany gyertyatartót is, az utasítás szerint, és helyhezteté a templomban, ötöt jobbkéz felől, ötöt balkéz felől.

Krónika II. könyve 4. rész 12.
Tudniillik a két oszlopot és a két kerek gömböt a két oszlop tetejére, és a két hálót a két kerek gömb befedezésére, a melyek az oszlopok tetején valának.
Idegenrendészet2017. Január 13.
palos_cimer.jpg
HollóA pálos rend az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetes remete rend (Hivatalos neve: Szent Pál első remete szerzeteseinek rendje; latinul: Ordo Fratrum Sancti Pauli Primi Eremitae, OSPPE; lengyelül: Zakon Świętego Pawła Pierwszego Pustelnika). A rendet Boldog Özséb esztergomi kanonok alapította, amikor 1250-ben egyesítette a Patacs-hegyi és a pilisi remetéket. A rend központja jelenleg a lengyelországi Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban van, a magyar tartomány székhelye pedig Pécsett. Magyar pálos közösségek vannak Budapesten (a Szent Gellért-sziklatemplomban), Márianosztrán és Petőfiszálláson.
Nevük kezdetben keresztúri remete barátok vagy ágostonos barátok volt. 1309-ben lett Szent Pál Első Remete rendje, a 17. századtól Első Remete Szent Pál Szerzetesei, 1883-tól pedig a jelenlegi nevük: Szent Pál Első Remete Szerzeteseinek Rendje. Németül 1750 után Pauliner-eknek nevezték őket. 1883 óta találkozunk a pálosok megnevezéssel.
1 hozzászólásRCHARD2017. Január 13.
hajlek_keszitese~0.jpg
Magyar nyelvünk ősgyökrendszereElőkészítünk egy kb. 2.5 m átmérőjű, kör alakú területet. Leverünk a földbe 8 fadarabot, majd melléjük ékeljük az ágakat. A meghajlított ágakat léggyökerekkel összekötözzük. Hajlít és ékel: ez a hajlék szavunk jelentése. Erre az egyszerű felépítményre kerülnek a leveles ágak, a kis hajlékunk héja, haja. Kész is az új lak-hely: a haj-lék
Hajlék tájszokásilag: hajlak, hajlok.

A tervrajz egy körből áll, a hajlítás és az ékelés képjeleivel, ahogyan a rovás betűk is...

A mássalhangzók kiemelése rovással:

Rovás H:Rovás Ly:Rovás L:Rovás K:Az építés kisfilmen:

1 hozzászólásRCHARD2017. Január 10.

Legutóbb megnézett

hun_szekely_magyar_varga_geza.jpg
Hun-székely-magyar rovás1573 megtekintésVarga Géza összehasonlító táblázata

Székely jelek hun párbuzamai (ábraszámokkal) 2: mongóliai sziklarajz; 9: kazakisztáni csontlemez; 10: szeged-nagyszéksósi zabladísz; 11: hun csat; 12a: csornai szijvég; 12b: szeged-nagyszéksósi szíjvég; 13: sopronkőhidai sótartó; 16a: borezmi sziklarajz; 16b: szíjvég; 16c: nagyszentmiklós; 17: regölyi csat; 18: regölyi karperec; 19-20: szilágysomlyói fibula; 21-24: szilágysomlyói boglár; 25: apabidai lemez; 26: budapesti cikáda; 27: tolnai súly; 28: regölyi fátyoldíszek (Bóna/l993/19); 29: borezmi sziklarajz
RCHARD2017. Január 24. 02:59-kor
ms5286_2.jpg
Shámi sámán dobja rúnajelekkel798 megtekintésKiemelt jelképi egyezések érhetők el a gömbös kereszt kulcsra kattintva.RCHARD2017. Január 24. 02:59-kor
sunysuffolk_edu_protocan.gif
Ősi ABC-k754 megtekintésProto-Canaanite, Phoenician, and Greek alphabetsRCHARD2017. Január 24. 02:58-kor

Friss hozzászólások

bonfini.jpg
Antonio Bonfini: Mátyás király Herkulesre úgy tekintett, mint a magyarok őséreBonfini olasz történetíró szerint Herkules a szkíták őse. Könyvében Aquileia ostrománál Atilla így fohászkodik: "Te pedig Mars atyánk, győzhetetlen Herkules, és ti mind, istenek, igazoljátok e jövendölést, óvjátok népeteket, amelyet az emberiség ostoraként kibocsátottatok..."

Mátyás király címere a Herkules-kúton:Mátyás Herkulesre úgy tekintett, mint a magyarok ősére. Herkules története sok azonosságot mutat Gilgames és Nimród mitológiájával.*

A Herkules kút másolata a visegrádi királyi palota díszudvarában:* Szántai Lajos előadása a hozzászólásokban!


1 hozzászólásArch2017. Január 23. 23:19-kor
napforgo.jpg
Ősi és modern napjelképek találkozásaNap- és Tejút galaxis jelképek balra, a napkitörések tudományos megjelenítése jobbra.

Láthatjuk ahogyan a forgó galaxis jelkép a naprendszer szintjén is értelmet nyer. A csillagok kialakulásának is ilyen a szimbolikája, amikor anyagot lövell ki magából, melyből a karok lesznek, majd a bolygók alakulnak ki.

Székely porszaruk:
Az Élet magjával, a Tetejetlen Világfával és szakrális geometriával díszítve.
A forrásmű: "A magyarság néprajza - Második kötet - A tárgyi néprajz második fele"; Írta: Györffy István és Viski Károly. (Királyi Magyar Egyetemi Nyomda, Budapest)Kisfilm a napszél megjelenítésével - Enlil Napszél Modellező Rendszer (NASA):3 hozzászólásRCHARD2017. Január 20. 15:53-kor
1-soundwavespr.jpg
Hanghullámokkal pozicionált nano-vezetékek alkotják a legmodernebb szenzorokatMinél kisebb összetevőkkel dolgozunk, annál nehezebb szabályos alakzatokba rendezni azokat, legalábbis gazdaságos és megismételhető módon. Tudósoknak azonban sikerült hanghullámokkal a hajszálnál milliószor kisebb vezetékeket (nanoszálakat) formákba rendezni. Míg a hagyományos litográfiai eljárásokkal nagyon nehéz 50 nm-alatti mérettartományban dolgozni, az új eljárással pontosabban tudnak dolgozni - nyiltakozta Tony Huang, egyetemi docens a mérnöki tudományok és a mechanika professzora .
A hanghullámok találkozásában állóhullámok keletkeznek és a nanoszálak ezekre a helyekre állnak be. Készítenek például hálózatot belőlük
Ezután elektromágneses mezőkkel rendezik tovább a komponenseket.
Az új eljárással 2 -és 3-dimenziós formákat is létre tudnak hozni, melyek bonyolult érzékelőket és fénnyel működő elektronikákat alkothatnak.

Ugyanez a technológia megtalálható a Szent Korona pártaelemein:

1 hozzászólásOktató2017. Január 20. 11:06-kor

Albumok véletlenszerűen

Madzsarok-560x420.jpg
DNS-vizsgálat és eredetkutatás – Interjú Bíró András ZsolttalA kazahsztáni Madjar-törzs, és egy több száz egyénből származó magyar adatbázis, valamint 39 eurázsiai népesség Y-kromoszóma adatainak összefüggéseit vizsgáltuk meg egy tudományos tanulmány keretében. A vizsgálatokat a Budapesti Orvosszakértői Intézet DNS-laboratóriumában Pamjav Horolma igazgatóasszony vezetésével végeztük. Érdekes eredményt hozott a genetikai vizsgálat és az adatok összevetése a nemzetközi YHDR-adatbázissal. Kiderült, hogy apai ágakon egy jól kimutatható genetikai kapcsolat fűzi össze a kárpát-medencei magyarok egy jelentős részét a Kazahsztánban élő madjarokkal. A kutatások eredményeit az American Journal of Physical Anthropologyban publikáltuk 2009-ben.1 hozzászólásRCHARD2013. November 29.
Gye_Nyame.jpg
Ne nyúlj bele a genetikába! Tudósok! Ne zárják ki ezt az információt a kutatásaikból, mert tudományos magyarázata is van!Az örökítőanyag (DNS) megkettőzésének ábrázolása az ősi díszítő-művészetekben.
A modern tudomány kizárja azt, hogy több ezer éves ábrázolásokban ilyen információ lehet megjelenítve.
Azonban az égi tudás kizárásával, a tudományos megközelítés önmagában is elég a világi magyarázathoz.
Brit kutatók több ezer éves csiszolt drágakő lencsét találtak Nimrud városában (Mezopotámia, mai Irak területe). Akinek egy lencséje volt, annak nagy valószínűséggel több is rendelkezésére állt. Így tehát lencserendszerről beszélhetünk mely a teleszkópok és a mikroszkópok használatához vezet.
A mai hagyományos biológiai mikroszkópok legnagyobb felbontását a legkisebb lencse csiszolásának finomsága adja (1800x-os nagyítás). Ez a lencse található a mikroszkóp alján, mely üvegből a legnehezebben készíthető el. Ezért még ma is egy csepp finomított, átlátszó olajat használnak a lencserendszer végén. Mindezt több ezer éve is meg tudták tenni a királyi udvarokban, ahonnan a legfejlettebb csillagászati tudás is származik.
1 hozzászólásRCHARD2015. Január 9.
adoration_theotokos_marcusandmarcellianus.jpg
Három mágus ábrázolása a római Márk-Marcellinusz katakombábanMágusok (a sumér imga, 'tiszteletreméltó' szóból, az Avesztában atrava, óperzsául magus, gör. magoi):
1. a médek papi osztálya, „a tiszta férfiak”, akik egyszerű, önmegtagadó életet éltek, ismerték és tanították a vallási bölcsességet, és indoiráni kultuszt végeztek. Vsz. éles ellentétben voltak Zaratusztrával, de az akhmenidák korában Ahura Mazda államvallását követték.
2. a Szentírásban a napkeleti bölcsek (Mt 2,1-12), háromkirályok. Az Apostolok Cselekedetei 8,9-11; 13,6-10 negatív jelentéssel (varázsló) használja a szót.
(Magyar Katolikus Lexikon)

A mágusok a szabadság jelképét, a szkíta fejfedőt viselik. Ma frígiai sapka.

Kép: IV. századi festmény.

In this fresco, the three magi appear almost identical to the three youths. Catacomb of Marcus and Marcellianus in Rome.
RCHARD2016. Augusztus 28.

Sólyom és Tórusz - Indulás és érkezés: Hórusz


turul-torusz.jpg

A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 7., 13 kapcsolt kép, 17 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2465

Nyomozások kulturális és technológiai témakörökben!


Johann-Ender-borura-deru.jpg

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez?
Világszintű együttműködéssel:
Igen!
Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? - Tudnunk kell az igazságot!
Az emberek világszintű együttműködésével: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés!
Készülj a technológiai szingularitásra! - Mi rendezzük és megosztjuk az információt! A képtár egy nagyobb információs rendszer részét képezi. Célja többek között a Földön fellelhető kulturális emlékek (régészeti leletek, védelmi -és jelképrendszerek) elemzése, illetve az eredmények segítségével magasabb szintű tanítási módszerek fejlesztése.

5 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Szeptember 29., 40 kapcsolt kép, 45 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2590

9 album 5 oldalon 1

Kategória Albumok Fájlok
Ősi fejlett tudomány!Az égi tudás a különböző kultúrákba kódolva!
Az anyag alapszerkezete, szakrális geometria,
Az anyag alakítása, hang, rezgés keltette formák.
Ornamentika, elektromágneses mezők. Atom alatti mérettartomány...
16 232
TermészetvédelemÖnellátó gazdálkodás, környezetvédelem.
Magyarország madarai, nemzeti parkjai.
9 160
Szingularitás - Különösség EgyetemA fejlődés felfoghatatlan gyorsulásának modellezésére és a különösség megfelelő átélése érdekében létrehozott magyar kezdeményezés.
A Technológiai szingularitás témakörrel és elemzésével Földünkön neves tudósok és kutatóhelyek is foglalkoznak. Az újdonság az, hogy a Világbiztonság kezdeményezés összeköti a folyamatokat a földi kulturális értékek vizsgálatával. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a múltban már többször lezajlott eseményről van szó, melynek megértéséhez a földi emlékeket és útmutatásokat vizsgáljuk.
Magyarországi Különösség Egyetem - kezdeményezés - 2008
Szingularitás (különösség) Egyetem USA - 2009
9 102
Szimbólum rendezésBöngészés jelek és alakzatok alapján! Szakrális szimbólumok, jelrendek, sorozatok.
616 1 245
Hit, vallás, szellemiség, hiedelem, mondavilág
22 138
EgészségTermészetes és népi gyógymódok, gyógynövények, tanácsok.
Egészség, gyógynövények; Gyógytea keverékek; Megfázás elleni tippek a kamrából; Egészséggel kapcsolatos kisfilmek Meditáció - Vizualizáció!; Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája; Földanya vadon termő, ehető adományai...
24 276
Felhasználók képgyűjteményei - Ajánlók
Regisztrált felhasználók által feltöltött és/vagy összeállított galériák.
Ezekből a gyűjteményekből kerülhetnek a főoldalra azok melyek megfelelően vannak kulcsszavakkal és leírással ellátva.
Útmutatások: Kezdőknek és haladóknak Regiszráció
530 20 172
LátóagyLátóagy - Hórusz szeme - Agyunk összetett védelmi rendszere.
Szakrális geometria; Hang keltette formák.
A vizuális gondolkodásmóddal kapcsolatos képek, videók és bejegyzések...
11 190
Szakrális geometriaTalán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket.
Keresések:
Csillagok; Szabályos testek; 3D; Videó (3D+...); Tudomány
Ingyenes online tanfolyam: A vizuális és verbális gondolkodásmódok illesztése a hagyományok alapján
Kérjük regiszrálj a teljes anyag megtekintéséhez!
Regisztráltak bejelentkezés után Ide kattintsanak
13 83
ÉrdekességekEbben a kategóriában vegyesen szerepelnek olyan képek és információ mely kiemelt fontossággal bír, vagy csak nagyon érdekes...
12 59
Összetett keresések, kiemelt felhasználói képgyűjteményekKörkereszt kifejezés előfordulása; Csillagképek; Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff; Településeink nevezetességei; Kisfilmek, videók; Vegyes kategória...
30 81
Címerek, heraldika, pajzsok, zászlókMagyar vármegyék címerei; Afrikai címerek; Ázsiai címerek; Dél-Amerikai címerek; Európai címerek; Zászlótan - királyi címerek; Közép-Amerikai címerek; Hermelin heraldika
17 614
CsillagászatCsillagtérképek (több ősi és modern csillagtérkép,48 és 88 csillagképpel); Világegyetem; Tejút; Naprendszer; Űrtávcsövek;...
15 368
Eltitkolt technológiaA fősodratú médiából kihagyott, vagy nem megfelelő nyilvánossággal közölt technológiák bemutatása.
1 20
Felhasználóink által feltöltött képek vegyesenEbbe a kategóriába bárki beküldhet képet vagy sorozatot.
A megfelelő kulcsszavakkal ellátott képek jóváhagyás után jelennek meg a galériákban!
A legjobbakból külön galériákat készítünk.
További információk képek feltöltéséhez
1 416
Hírek
12 76
KultúraÁrpád-házi Szent Erzsébet; Magyar népi motívumok; Numizmatika, Szellemiség - Jótanácsok; Térképek; Rovásírás - Agytorna; Mesterségek; Régi színek; Településeink nevezetességei; Régi magyar hónapnevek ...
39 853
RégészetABC-k, szimbólum gyűjtemények; Szkíta régészet: Kelermes, Kherson, Tillia Tepe; Azték, Inka, Maja; Hun Múzeum Höhhot; Nagyszentmiklósi kincs; Sumér leletek - Louvre; Egyiptom: Ankh - Djed - Was; Régészettel kapcsolatos kisfilmek, videók
31 1 309
Törvények, dokumentumok, rendelkezésekSzent István első magyar király a királyok tízparancsolatáról.
Az Aranybulla teljes szövege.
Alapítólevelek, törvények, dokumentumok.
5 44
TechnológiaTechnológia fő kategória
3 38
UFO-k és parajelenségek - Vizsgálatok
8 126
TudományVálogatások a tudomány témaköreiből képi összefüggések bemutatásával.
4 1
28 818 kép van 2 712 albumban és 36 kategóriában, 5 073 hozzászólással, 5 682 713 megtekintéssel

Legutóbb feltöltött

Simeon_Stylite_Louvre.jpg
Simeon az oszlopos szent Egyre fokozott vezeklései először csodálatot keltettek, majd kiváltották szerz-társai nemtetszését. Elöljárója próbálta rávenni, hogy enyhítsen aszketikus gyakorlatai keménységén, s mivel erre nem volt hajlandó, elbocsátották. Ennek közvetlen oka volt, hogy ~ egy durva kötelet olyan szorosan csavart a teste köré, hogy mélyen bevágott a húsába: a ruháján átszivárgó vér elárulta ezt, és erőszakkal lebontották róla a kötelet. Kiutasították a ktorból, de öt nap múlva egy közeli, kiszáradt ciszternában rátaláltak, amint zsoltárokat énekelt.
3 évet töltött a kunyhójában, számos tanítvány gyűlt köréje. Ekkor fölment a hegyre, egy ajándékba kapott földdarabot bekerített, s önmagát lánccal egy súlyos kőhöz kovácsoltatta. Később eltávolíttatta a láncot, de ott maradt a legszűkebb területen tetőzet nélkül, a szabad ég alatt. Következő lépésként egy oszlopra állt, mely eleinte alacsony volt, de egyre magasabbakra cserélte. Az utolsó, vsz. kb. 20 m magas oszlopon, melyen 2 m²-nél nem lehetett több hely, 20 évet töltött...
RCHARD2017. Január 13.
raven_saint_relief.jpg
Oszlopszerzetes (stylita)Oszlopos szent ábrázolása Szíriából. 4-5. század.
Latinosan stylita vagy magyarosan oszloposszerzetes nevet viselik azok az aszkéták, aki az ókor és középkor idején életük egy – jelentős – részét valamilyen oszlopon vezekelve töltötték.
Küroszi Theodorétosz szerint az első stylita Oszlopos Simeon volt, aki 423-tól kezdve 37 évig (459-ben halt meg) élt 16 méter magas oszlopán. A keresztény keleten az ő nyomán terjedt el a styliták mozgalma. A 6. században Szírián túl Mezopotámiában, Palesztinában, Egyiptomban, Bizáncban, később Oroszországban jelentek meg styliták.
RCHARD2017. Január 13.
18_maracz_hz-600x800.jpg
A gyökrendszerről ír Marácz László, az Amszterdami Egyetem oktatójaMítosznak kiáltják ki azt, hogy ügynökök működtek közre a finnugor rokonság elméletének diadalra juttatásában. De könyvében említ és azonosít néhány egykori titkos ügynököt az osztrák belügyi papírok alapján. Mi az igazság ebben?

– Indiában is ugyanez a probléma, az angol gyarmatosítók az indogermán nyelvcsalád elméletét terjesztették, de voltak, akik ellenálltak és a szanszkritot nem fogadták el indogermán nyelvként. A finnugor elméletet olyan emberek írták, alakították és találták ki, akiknek nem volt érdeke, hogy kiderüljön a magyar nyelv eredeti szerkezete. Czuczorékat például Toldy Ferenc végig figyelte, ő és Hunfalvyék a Habsburg birodalmi rendszernek voltak az itteni megbízottjai, mindezt be lehet bizonyítani a kémaktákkal. Feladatuk a manipuláció volt, s nyelvészeti munkájuk is ilyen irányba mutat. A későbbi állapotról úgy is lehetne fogalmazni, hogy a régi imperialista kivonult, de a szellemi hagyatéka itt maradt. Valamiért nem akarják leleplezni az együttműködőket, ez is jelzi, hogy még mindig...
1 hozzászólásRCHARD2017. Január 10.