Világbiztonság

Nyílt Társaság

Szimbólum alapú böngészés
Töltés...
Kattintson egy jelképre a fenti képen!
*teszt verzió
Legutóbb frissített album

startrek_rosslyn_chapell.jpg
Médiafigyelés: Tudományos fantasztikumAz űrhajó a Star Trek tudományos fantasztikus sorozatból való. A képen a USS Enterprize látható, de a USS Voyager is hasonló. Összességében a leginkább tudományos sorozat a fantasztikum világából!

A kápolna teljes alaprajza a föld alatti részekkel együtt, az interneten nem könnyen található meg. A kép a Tiltott történelem című filmsorozatból való. (Tiltott történelem S01E01, 0:52)A Rosslyn-kápolna (pontosabb nevén Szent Máté kollégiumi kápolna, Roslin (Skócia) közelében áll, a 15. század közepén építettek. William St Clair (a család neve később Sinclaire módosult) alapította.
A skót reformációt követően (1571) a római katolikus mise celebrálása tilos volt, így egészen 1862-ig használaton kívül volt, ekkortól használják újra az anglikán rítusnak megfelelően.
2 hozzászólásRCHARD2017. Március 21.
neutron_stars_colliding_neutron_csillag_utkozes.jpg
A neutroncsillagok olyanok mint az atommagokA legújabb kutatások szerint az arany létrejöttéhez neutroncsillagok összeütközése vezethetett. Mint tudjuk, központi csillagunk, a Nap létrejötte előtt létezett egy elődcsillag ami felrobbant. Így jöttek létre a nehezebb elemek egészen a vasig. Ennek a csillagnak az anyagából állt össze később a Föld és a Nap. Azonban az arany létrejöttéhez ez nem volt elég, ehhez olyan hatalmas energiára volt szükség mely neutroncsillagok összeütközésekor szabadul fel. Mindannyian csillagokból lettünk...
Kisfilm:

RCHARD2017. Március 18.
Princes-of-Hope.jpg
Különös alakztatok a Hungol Nemzeti ParkbanA "Remény Hercegnője" elnevezésű "képződmény". A szfinx és más óriási szobormaradványok mellett szinte kizárható, hogy nem emberi műalkotásról van szó.
Hingol Nemzeti Park, Pakisztán, a Hungol folyó torkolatának területén. A Remény Hercegnője név új keletű, Angelina Jolie színésznő nevezte így el.
RCHARD2017. Március 13.

Legutóbb megnézett

minta_013.jpg
Magyar motívumok11070 megtekintésSzékely varrottasok díszítő-elemei1 hozzászólásdgabi2017. Március 24. 18:00-kor
hieroalphabet.jpg
Hieroglifák3892 megtekintésEgyiptomi hieroglifák papiruszon.
Az egyiptomi hieroglif írás első emlékei az archaikus korra tehetők, mint a Narmer-paletta, vagy Dzser sziklafeliratai Núbiában. Vitatott, hogy a szerehben megjelenő uralkodónevek mennyiben tekinthetők hieroglif írásnak vagy egyszerű szimbólumoknak. Az első ismert, ilyen módon feliratozott szereh Ka felső-egyiptomi uralkodóé.
1 hozzászólásRCHARD2017. Március 24. 18:00-kor
nap1.jpg
A Nap keletkezése1528 megtekintésA Nap 4,6 milliárd évvel ezelőtt született, 3. generációs csillag. Sajnos megfigyeléseken alapuló, kísérletileg bizonyított keletkezési modellel még nem rendelkezik a csillagászat – bár a Barnard 335 csillag megfigyelésével a bizonyíték megszerzésének küszöbére érkezett–, így csak elméletek állnak rendelkezésre. A ma legelfogadottabbnak tekintett keletkezési modell szerint Napunk születési helye egy molekulafelhő volt, egy gázzal és kozmikus porral teli, instabil térség, amelyben valamilyen okból – a legvalószínűbb forgatókönyv szerint egy közeli szupernóva robbanásának hatására– felborult az egyensúly és egy Naprendszer méretű anyagcsomó a saját tömegétől összeomlott, és az anyag elkezdett összehúzódni egész addig, míg létre nem jött belőle a proto-Nap. A csillagkezdemény anyaga még tovább sűrűsödött, és néhány millió év alatt beindult a belsejében a magfúzió, megszületett a Nap. A beinduló magfúzió hatására a napszél is elkezdte áramlását és kifújta a maradék gázt a Nap környezetéből.1 hozzászólásdgabi2017. Március 24. 18:00-kor

Friss hozzászólások

HangolMudvolcano3.JPG
Sárvulkánok az ősi hindu szent helyenA Hungol Nemzeti Park területén három nagyobb és számos kisebb sárvulkánt találunk. Chandragup-nak hívják azt a sárkúpot, mely az egyik legnagyobb sárvulkán a park területén.
Chandra - szanszkrit candrá holdat (tündöklést) jelent.

Kép:A hinduizmusban Sati (Sakti), az anyagi világot teremtő istennő testének 51 darabjából, a feje esett erre a helyre, tehát az 51 szent hely közül is a legszentebb.

Érdekesség: Francia kutatók szerint az élet sárvulkánokban alakulhatott ki. Az ilyen helyeken minden szükséges ásványi anyag megtalálható.
1 hozzászólásRCHARD2017. Március 13. 04:24-kor
czucor-fogarasi-6kotet.jpg
A Czuczor Fogarasi SzótárFölöleli a magyar nyelvnek a XIX. században használt teljes szókészletét – 113 000 szócikket, köztük a korabeli helyneveket. A nyilvánvalóan idegen szavakat mellőzi. Nyelvtana szerint a magyar gyöknyelv. Hangjaink „érteményt” hordoznak, szavaink rendszert alkotnak, s a mintegy 2400 gyök toldalékolásából keletkeztek és keletkeznek. A képzők, jelek és ragok az őket alkotó hangok „érteményük” szerint módosítják-alakítják az általuk kiegészített gyök jelentését. A szótár elsősorban „belhasonlításra” törekszik, de megadja közel 50 nyelv szavait is, melyekkel a magyar szavak kapcsolatban állhatnak.

„A nagy magyar szótár belső elrendelésének s miképeni kidolgoztatásának terve. Utasításul a magyar Tudóstársaság tagjainak”című, 1840-ben kelt MTA irat bízta meg véglegesen Czuczor Gergely (1800-1866) bencés szerzetest, költőt és nyelvészt az Akadémia tagját a szótár elkészítésével és Fogarasi János (1801-1878) kúriai bírót, nyelvészt, az Akadémia tagját a munka fölügyeletével...
Megvásárolható. Folyt. a hozzászólásban
3 hozzászólásRCHARD2017. Március 2. 01:03-kor
orig_fenyfa_1200.jpg
GalaxisfaEzt a fát a Hubble űrteleszkóp képével díszítettem fel. Galaxisok, különböző nagyságú csillagok és csillagködök díszítik. A Világ fája, a Tetejetlen fa, Isten fája, melyet manapság kivágunk és ajándékokkal, a pénzvallással "ünnepelünk", ahelyett, hogy a helyén, az erdőben díszítenénk fel. 1 hozzászólásArch2017. Február 28. 20:20-kor

Albumok véletlenszerűen

mars_robbanas.jpg
Független teleszkópos felvétel a Mars légkörében történt robbanásról (Siding Spring üstökös)Levált egy része az üstökösnek és ütközött?A C/2013 A1 üstökös (Siding Spring) egy Oort-felhőből származó üstökös. Valószínűleg legalább egymillió évébe telt, mire az Oort-felhőtől idáig ért.

A C/2013 A1 csillagászati értelemben nagyon közel, 139 500 km-re (kb. a Föld-Hold távolság harmada), 56 km/s sebességgel (kb. 200 000 km/h) haladt el a Mars bolygó felszíne fölött 2014. október 19-én, 18:28 UTC-kor. Felfedezése után azt hitték, hogy összeütközhet vele, de később ezt a lehetőséget a pálya pontosabb ismeretében kizárták.(?)

Az üstökös csillagászati szempontból azért érdekes, mert anyaga igen „régi” a Naprendszer kialakulásának idejéből származhat, továbbá mert a belőle leváló porszemcsék beleütköztek a Mars légkörébe és reakcióba léptek vele. Így a Mars légköre és az üstökös anyaga is vizsgálható volt.
RCHARD2014. Október 31.
trojans_captured.jpg
Trójai rabok Akhilleusz által foglyul ejtett trójaiak.

A trójai háború kitörése alkalmával Odüsszeusz, Phoiniksz és Nesztór magukkal vitték Akhilleuszt, mert Kalkhasz előre megjósolta, hogy Akhilleusz nélkül Tróját soha nem veszik be. Csellel találták meg a leánynak öltözött Akhilleuszt; a hercegnőknek vitt ajándékok közé fegyvereket rejtettek. Amikor Akhilleusz észrevette az egyiket, odakapott érte és erről ismerték fel. A háború első kilenc évében főleg a Trója környékének helységeit pusztította, földúlta Leszboszt, Lürnésszoszt, Abüdoszt stb.

Trojans captured by Achilles - The vases by "Painter of Darius" (340-320 BC) found at Canosa (Puglia, Italy) in 1851, now in Archaeological Museum of Naples
RCHARD2016. Május 9.
gondtalansag_teljeskep.jpg
Válogatások Berencsi Attila (Beri Ary) munkáibólGONDTALANSÁGdgabi2011. Július 31.

Sólyom és Tórusz - Indulás és érkezés: Hórusz


turul-torusz.jpg

A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 7., 13 kapcsolt kép, 17 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2586

Nyomozások kulturális és technológiai témakörökben!


Johann-Ender-borura-deru.jpg

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez?
Világszintű együttműködéssel:
Igen!
Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? - Tudnunk kell az igazságot!
Az emberek világszintű együttműködésével: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés!
Készülj a technológiai szingularitásra! - Mi rendezzük és megosztjuk az információt! A képtár egy nagyobb információs rendszer részét képezi. Célja többek között a Földön fellelhető kulturális emlékek (régészeti leletek, védelmi -és jelképrendszerek) elemzése, illetve az eredmények segítségével magasabb szintű tanítási módszerek fejlesztése.

5 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Szeptember 29., 39 kapcsolt kép, 44 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2655

9 album 5 oldalon 1

Kategória Albumok Fájlok
Ősi fejlett tudomány!Az égi tudás a különböző kultúrákba kódolva!
Az anyag alapszerkezete, szakrális geometria,
Az anyag alakítása, hang, rezgés keltette formák.
Ornamentika, elektromágneses mezők. Atom alatti mérettartomány...
16 232
TermészetvédelemÖnellátó gazdálkodás, környezetvédelem.
Magyarország madarai, nemzeti parkjai.
9 160
Szingularitás - Különösség EgyetemA fejlődés felfoghatatlan gyorsulásának modellezésére és a különösség megfelelő átélése érdekében létrehozott magyar kezdeményezés.
A Technológiai szingularitás témakörrel és elemzésével Földünkön neves tudósok és kutatóhelyek is foglalkoznak. Az újdonság az, hogy a Világbiztonság kezdeményezés összeköti a folyamatokat a földi kulturális értékek vizsgálatával. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a múltban már többször lezajlott eseményről van szó, melynek megértéséhez a földi emlékeket és útmutatásokat vizsgáljuk.
Magyarországi Különösség Egyetem - kezdeményezés - 2008
Szingularitás (különösség) Egyetem USA - 2009
9 102
Szimbólum rendezésBöngészés jelek és alakzatok alapján! Szakrális szimbólumok, jelrendek, sorozatok.
627 1 253
Hit, vallás, szellemiség, hiedelem, mondavilág
22 138
EgészségTermészetes és népi gyógymódok, gyógynövények, tanácsok.
Egészség, gyógynövények; Gyógytea keverékek; Megfázás elleni tippek a kamrából; Egészséggel kapcsolatos kisfilmek Meditáció - Vizualizáció!; Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája; Földanya vadon termő, ehető adományai...
24 276
Felhasználók képgyűjteményei - Ajánlók
Regisztrált felhasználók által feltöltött és/vagy összeállított galériák.
Ezekből a gyűjteményekből kerülhetnek a főoldalra azok melyek megfelelően vannak kulcsszavakkal és leírással ellátva.
Útmutatások: Kezdőknek és haladóknak Regiszráció
531 20 176
LátóagyLátóagy - Hórusz szeme - Agyunk összetett védelmi rendszere.
Szakrális geometria; Hang keltette formák.
A vizuális gondolkodásmóddal kapcsolatos képek, videók és bejegyzések...
11 190
Szakrális geometriaTalán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket.
Keresések:
Csillagok; Szabályos testek; 3D; Videó (3D+...); Tudomány
Ingyenes online tanfolyam: A vizuális és verbális gondolkodásmódok illesztése a hagyományok alapján
Kérjük regiszrálj a teljes anyag megtekintéséhez!
Regisztráltak bejelentkezés után Ide kattintsanak
13 84
ÉrdekességekEbben a kategóriában vegyesen szerepelnek olyan képek és információ mely kiemelt fontossággal bír, vagy csak nagyon érdekes...
12 59
Összetett keresések, kiemelt felhasználói képgyűjteményekKörkereszt kifejezés előfordulása; Csillagképek; Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff; Településeink nevezetességei; Kisfilmek, videók; Vegyes kategória...
30 81
Címerek, heraldika, pajzsok, zászlókMagyar vármegyék címerei; Afrikai címerek; Ázsiai címerek; Dél-Amerikai címerek; Európai címerek; Zászlótan - királyi címerek; Közép-Amerikai címerek; Hermelin heraldika
17 614
CsillagászatCsillagtérképek (több ősi és modern csillagtérkép,48 és 88 csillagképpel); Világegyetem; Tejút; Naprendszer; Űrtávcsövek;...
17 370
Eltitkolt technológiaA fősodratú médiából kihagyott, vagy nem megfelelő nyilvánossággal közölt technológiák bemutatása.
1 20
Felhasználóink által feltöltött képek vegyesenEbbe a kategóriába bárki beküldhet képet vagy sorozatot.
A megfelelő kulcsszavakkal ellátott képek jóváhagyás után jelennek meg a galériákban!
A legjobbakból külön galériákat készítünk.
További információk képek feltöltéséhez
1 417
Hírek
12 76
KultúraÁrpád-házi Szent Erzsébet; Magyar népi motívumok; Numizmatika, Szellemiség - Jótanácsok; Térképek; Rovásírás - Agytorna; Mesterségek; Régi színek; Településeink nevezetességei; Régi magyar hónapnevek ...
39 853
RégészetABC-k, szimbólum gyűjtemények; Szkíta régészet: Kelermes, Kherson, Tillia Tepe; Azték, Inka, Maja; Hun Múzeum Höhhot; Nagyszentmiklósi kincs; Sumér leletek - Louvre; Egyiptom: Ankh - Djed - Was; Régészettel kapcsolatos kisfilmek, videók
31 1 309
Törvények, dokumentumok, rendelkezésekSzent István első magyar király a királyok tízparancsolatáról.
Az Aranybulla teljes szövege.
Alapítólevelek, törvények, dokumentumok.
5 44
TechnológiaTechnológia fő kategória
3 38
UFO-k és parajelenségek - Vizsgálatok
8 126
TudományVálogatások a tudomány témaköreiből képi összefüggések bemutatásával.
7 2
28 834 kép van 2 729 albumban és 36 kategóriában, 5 086 hozzászólással, 6 431 372 megtekintéssel

Legutóbb feltöltött

fountain-tree.jpg
A forrás /The Fountain/ magyarul beszélő, amerikai romantikus drámaA film mondandójának mélyebb megértéséhez szükséges az ősi, természettisztelő népek világképének ismerete...
A főhős gyógyszerkutató, aki a rák ellenszerét keresi felesége számára. A haldokló nő egy regényt ír, melybe beleszövi kettőjük szerelmét, az elmúlástól való félelmet, illetve a másvilági lét e-világi megtapasztalását. A férj és kutatócsapata a tudományos áttörés kapujában van, de a feleség állapota rosszabbra fordul. A férj feladata eldönteni, hogy haldokló felesége mellett legyen, vagy a munkahelyén próbálja megmenteni őt. A nő megkéri, hogy fejezze majd be helyette a regényt, ami a spanyol inkvizíció idejében játszódik...
Melyikük fél jobban a haláltól és miként élik meg a nem e-világi megtapasztalásokat? A történet több létsíkon és több korban mutatja be az eseményeket, melyekben a szereplők és a kérdések azonosak. Megelevenedik a regény környezete, a maja hitvilág és a Világegyetem fája...
Videó:
https://vimeo.com/28500256
RCHARD2017. Március 21.
neutron_stars_colliding_neutron_csillag_utkozes.jpg
Összeolvadó neutroncsillagokból jöhetett létre az aranyA legújabb kutatások szerint az arany létrejöttéhez neutroncsillagok összeütközése vezethetett. Mint tudjuk, központi csillagunk, a Nap létrejötte előtt létezett egy elődcsillag ami felrobbant. Így jöttek létre a nehezebb elemek egészen a vasig. Ennek a csillagnak az anyagából állt össze később a Föld és a Nap. Azonban az arany létrejöttéhez ez nem volt elég, ehhez olyan hatalmas energiára volt szükség mely neutroncsillagok összeütközésekor szabadul fel. Mindannyian csillagokból lettünk...
Kisfilm:

RCHARD2017. Március 18.
HangolMudvolcano3.JPG
Sárvulkánok az ősi hindu szent helyenA Hungol Nemzeti Park területén három nagyobb és számos kisebb sárvulkánt találunk. Chandragup-nak hívják azt a sárkúpot, mely az egyik legnagyobb sárvulkán a park területén.
Chandra - szanszkrit candrá holdat (tündöklést) jelent.

Kép:A hinduizmusban Sati (Sakti), az anyagi világot teremtő istennő testének 51 darabjából, a feje esett erre a helyre, tehát az 51 szent hely közül is a legszentebb.

Érdekesség: Francia kutatók szerint az élet sárvulkánokban alakulhatott ki. Az ilyen helyeken minden szükséges ásványi anyag megtalálható.
1 hozzászólásRCHARD2017. Március 13.