Világbiztonság

Nyílt Társaság

Szimbólum alapú böngészés
Töltés...
Kattintson egy jelképre a fenti képen!
*teszt verzió
Legutóbb frissített album

Tiara.jpg
CsodaszarvasKözépen, a Földanyát jelképező női alakból növekszik a Világfa melyet szarvasok őriznek. Ez a történet mindkét irányban folytatódhatott, ezt más koronák is megerősítik. Gyöngyök és csüngők is láthatók rajta, csak úgy mint a Szent Koronán. A Szent Korona abroncsának felépítéséhez igen hasonló korona.
Földanya, Nagyboldogasszony, az anyai és szűz anyagi minőség tisztelete ment át a kereszténységbe Szűz Mária által.
RCHARD2017. Június 26.
chronica_picta_1.jpg
Képes krónikaA Képes Krónika teljes latin szövegének magyar fordítása: Geréb László 1959-ben megjelent fordítása lentebb megtalálható.RCHARD2017. Június 26.
AdventCandles.jpg
AdventAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Kapcsolódó összetett jelkép: körkereszt négy ponttal
RCHARD2017. Június 25.

Legutóbb megnézett

5867-the-pilgrimage-to-the-madonna-of-th-leopold-robert.jpg
5 megtekintésArch2017. Június 29. 07:27-kor
2012-08-17-elszakadt-korona-lanca.jpg
Elszakadt a "korona lánca"451 megtekintésA Szabadkőműves vadászat illetve A Margit-híd felújítása egy újabb Trianon sötét képzetét vetíti előre cikkükhöz kapcsolódóan május közepén szerettem volna elküldeni a következő képet, de elfelejtettem.

A képet május 14-én készítettem – alig három héttel a cikk megjelenése után - , és örömmel állapítottam meg, hogy azért van még néhány jótét lélek, aki olvassa cikkeiket. Be kell vallanom, hogy szívet melengető érzés volt. A tudat, hogy van aki olvas, és az is, hogy a láncszem „elszakadt”.

Vannak még tettre kész emberek! És az az idő, amikor nemcsak a szimbólumok szintjén kell cselekedni, már itt van a kertek alatt.

Forrás: jovonk.info
TTF2017. Június 29. 07:27-kor
Imaval_kezelt.JPG
VÍZKRISTÁLYOK-VÍZ-ÉLET-EMOTO844 megtekintésA jégkristályokból ihletet merítve arra a következtetésre jutott, hogy a víz fagyott kristályos formájában mutatja meg igaz természetét. 1994-ben sok próbálkozást és sikertelenséget követően tokiói laboratóriumában sikerült elkészítenie az első vízkristály fényképet.
Azóta több tízezer kristály kép készült. Rengeteg vizsgálatot és kísérletet végzett különböző témákban, úgymint "vízminőség", "a negatív és pozitív szavak hatása a vízre", "A zene, a képek, a levelek és szövegek hatása" és "Az imák különböző fajtáinak ereje".
Az eredmények azt mutatták, hogy a zene, a szavak, a gondolatok és az imák befolyással bírnak a vízkristályok szerkezetére, ez okozza, hogy jelentős a hatásuk fizikai valóságunkra.
A kristályfényképezéssel sikerült felállítani azt a hipotézist, hogy a víz mindenki számára látható módon befogadja és megtartja a kapott információkat. Ezenfelül a vízkristályok harmonikus formájukban csodás műremekekre emlékeztetnek, és így sokak szívét megérintik.
1 hozzászólásKis Hableány2017. Június 29. 07:27-kor

Friss hozzászólások

picture-0063.jpg
Ősi játék a FŐZ szóval, mely főzni tanít! (Kép: Nyers Csaba ősi üstben főz - Nyílzápor 2009)Forgatjuk a mássalhangzó vázban a magánhangzókat, majd a hangképzés szerinti párok is segítenek. Az ősi szavak ősképek is.
Mikor FŐZünk, nem FÁZunk, hiszen meleget is csinálunk. A TŰZzel és a VÍZzel ÍZeket összeFŰZünk, segít a tüzünk és vizünk, így ízeket össze tűzünk, egybe viszünk. A természetben ehhez fát is gyűjteni kellett, hogy főzzünk és ne fázzunk, száradt, lehullott "szárakat", fagallyakat gyűjtöttünk: FÁZtunk. Tán előtte meg is áztunk, akkor aztán dideregve fáztunk. Kell még hozzá fazék (fazik, fazok), mely lehetett vas, réz, vagy épp egy ép cserép. Utóbbit gyakrabban kell cserélni, ha repedt és nem ép, de könnyű elkészíteni, s másik neve: sárfazék.
Fő, hogy az étel mikor fő, jól átázzon, a tűz, a víz, a lég, és a Föld adta étel valami még többet csináljon.
Az égő fa felett a hő és a láng leng. Levegő nélkül nincs tűz, lény-egében a levegő is ég, de száll is az ég felé: a lég ég. Közben fő a lé az edényben.Először az ember fát gyűjt (fázik), majd száraz füvet és fát gyújt.
Folyt. a hozzászólásokban
2 hozzászólásRCHARD2017. Június 26. 23:57-kor
arpad-tamga.jpg
Részlet a Képes krónikábólAz Árpád vezette magyarok visszafoglalják a Kárpát medencét.

A kézben tartott tárgyak kiemelésével.
A csobolyón látható tamga Árpád jele lenne? A kürt mellett Lehel kürtje.

Teljes kép:Ezek a tamgák a kor pecsétjei voltak, melyek az egyes törzsek vagy családok egymástól való megkülönböztetését szolgálták. A jel bár nagyon apró, de erős nagyítás mellett a részletek jól láthatóvá váltak így sikerült megrajzolnom a csobolyón lévő ősi jelet.

(tamga felfedezése: http://csabavezir.blog.hu)
1 hozzászólásRCHARD2017. Június 26. 21:53-kor
honfoglalas.jpg
A honfoglalás a Képes KrónikábólSzázhúsz évig hevert az Akadémia polcain a magyar ősgeszta kézirata, amelyet Vámbéry Ármin fedezett fel az Isztambuli bazárban. A magyarok őstörténetének talán legfontosabb forrását a 19. század közepén az isztambuli bazárban találta meg Vámbéry Ármin, de az Akadémia az 1980-as évekig titkosította a rendkívüli kódexet.
A magyar régmúltról szóló, egyik felbecsülhetetlen értékű krónikánk, a „Tárihi Üngürüsz" az ősmondáktól a mohácsi vészig mutatja be Magyarország történetét. Több neves kutató úgy véli, hogy ez az eredeti ősgeszta.
A magyarság évezredeken átívelő emlékezését, szellemi küzdelmének állomásait is visszatükrözi egy jól megfogható rendszerben, számos jelentéssíkon keresztül a Tárihi Üngürüsz, amelynek részletei még középkori krónikáinkban sem olvashatók.
1 hozzászólásTóthné Brigitta2017. Június 26. 21:53-kor

Albumok véletlenszerűen

masodik_nap.jpg
Embrió kialakulásA sejtosztódás és az embrió kialakulásának kezdeti fázisa egy tengeri sünnél. (Lytechinus pictus). A kép készítése előtt a sejthártyát eltávolították.Arch2015. Október 23.
431876_579028358795496_1242857467_n.jpg
EGY az Isten -Teremtő szimbólummal díszített parafa szett.A régi korok emberei képesek voltak a szimbólumok rejtett üzenetét a tudatukba emelni. A jelképrendszer tudásként létezett, az emberek értették és tudatosan használták ezt a „nyelvet”, amelyet a modern, racionális ember már elfelejtett.

Tudomást sem veszünk a szimbólumokról, pedig ma is hemzsegnek körülöttünk – az otthonunkat díszítő különböző motívumoktól a céglogókon, a nemzeti, vallási vagy politikai jelképeken át egészen a számokig, a betűkig és a nyelvünkig, átszövik a mindennapjainkat. A mai világban mégis alig van helyük, legtöbbször spontán módon, műalkotásokban vagy tudattalan szinten az álmainkban kapnak teret.
Tőled is függ,hogy ez megváltozik-e!

A szett Baranyai Márti képzőművész munkája.
http://maghun.com
Metatron2013. Június 24.
Golden_Moment.jpg
Párduc pirkadatkor - Nimród hagyománySumer nyelven értelmezhető-e Nimrud neve?
A sumerok NIB-ÚR néven ismerték. Szerintük a Világ Világosságának, EN-LIL-nek a fia volt. Sumerul a NIB-ÚR Párduc Urat jelent. Feltűnő, hogy a görög Herkulestől a mezopotámiai Nimrudig vizsgálódva, mindenhol megleljük a párduc hagyományt. A sumernak nevezett népnél találjuk például, hogy párducbőrből készült kacagányt viseltek mint felségjelvényt már Kr. e. 3000 körül és emlékeztetnünk kell arra, hogy Árpádék is hasonló öltözetet viseltek.

Az Ermitázsban, Nagy Péter cár gyűjteményében található egy aranypárduc, amiről a katalógus azt írja, hogy az egyik legrégibb szkíta királysírban találtak rá, amely a Kr. e. VII. századból való, és az ilyen párducábrázolás igen fontos tényezője volt a későbbi szarmata és hun szimbolizmusnak, tehát valószínűleg az ősmitológia alakja.

A P-R ősgyök szófordulataival: Árpád, parázs, paripa, pirkad, arcpír, piros, pörzsöl, pernye, pereg, por, pár, paradicsom...

Husaria (lengyel huszárok)

2 hozzászólásRCHARD2013. December 8.

Sólyom és Tórusz - Indulás és érkezés: Hórusz


turul-torusz.jpg

A szkíta sólyom geometriája; Az emberi agy felépítése - Hórusz szeme; Turul szófordulatok; Sólyom: a képi gondolkodás alapjának hordozója ; Jeruzsálem neve: Hierosolyma; Ősi egyiptomi leletbe rejtett Élet magja; Hórusz sólyom képében tóruszt formál. Fején a királykobra és Nap, ezáltal a szárnyas Nap szimbolikáját is magában hordozza. Karmaiban az örök élet jelképeit tartja: a Shen-gyűrűt. Ez az Egy-gyűrű két megjelenése mely a női és a férfi minőséget is kiadja. Élet és halál, Alfa és Omega.

4 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2014. Március 7., 13 kapcsolt kép, 17 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2667

Nyomozások kulturális és technológiai témakörökben!


Johann-Ender-borura-deru.jpg

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez?
Világszintű együttműködéssel:
Igen!
Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? - Tudnunk kell az igazságot!
Az emberek világszintű együttműködésével: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés!
Készülj a technológiai szingularitásra! - Mi rendezzük és megosztjuk az információt! A képtár egy nagyobb információs rendszer részét képezi. Célja többek között a Földön fellelhető kulturális emlékek (régészeti leletek, védelmi -és jelképrendszerek) elemzése, illetve az eredmények segítségével magasabb szintű tanítási módszerek fejlesztése.

5 fájl, utolsó feltöltés ekkor: 2016. Szeptember 29., 39 kapcsolt kép, 44 fájl összesen
Az albumot ennyiszer nézték meg: 2743

9 album 5 oldalon 1

Kategória Albumok Fájlok
Ősi fejlett tudomány!Az égi tudás a különböző kultúrákba kódolva!
Az anyag alapszerkezete, szakrális geometria,
Az anyag alakítása, hang, rezgés keltette formák.
Ornamentika, elektromágneses mezők. Atom alatti mérettartomány...
16 232
TermészetvédelemÖnellátó gazdálkodás, környezetvédelem.
Magyarország madarai, nemzeti parkjai.
9 160
Szingularitás - Különösség EgyetemA fejlődés felfoghatatlan gyorsulásának modellezésére és a különösség megfelelő átélése érdekében létrehozott magyar kezdeményezés.
A Technológiai szingularitás témakörrel és elemzésével Földünkön neves tudósok és kutatóhelyek is foglalkoznak. Az újdonság az, hogy a Világbiztonság kezdeményezés összeköti a folyamatokat a földi kulturális értékek vizsgálatával. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a múltban már többször lezajlott eseményről van szó, melynek megértéséhez a földi emlékeket és útmutatásokat vizsgáljuk.
Magyarországi Különösség Egyetem - kezdeményezés - 2008
Szingularitás (különösség) Egyetem USA - 2009
9 102
Szimbólum rendezésBöngészés jelek és alakzatok alapján! Szakrális szimbólumok, jelrendek, sorozatok.
639 1 268
Hit, vallás, szellemiség, hiedelem, mondavilág
22 138
EgészségTermészetes és népi gyógymódok, gyógynövények, tanácsok.
Egészség, gyógynövények; Gyógytea keverékek; Megfázás elleni tippek a kamrából; Egészséggel kapcsolatos kisfilmek Meditáció - Vizualizáció!; Gyógyító kristályok - A természet tökéletes nanotechnológiája; Földanya vadon termő, ehető adományai...
24 276
Felhasználók képgyűjteményei - Ajánlók
Regisztrált felhasználók által feltöltött és/vagy összeállított galériák.
Ezekből a gyűjteményekből kerülhetnek a főoldalra azok melyek megfelelően vannak kulcsszavakkal és leírással ellátva.
Útmutatások: Kezdőknek és haladóknak Regiszráció
531 20 179
LátóagyLátóagy - Hórusz szeme - Agyunk összetett védelmi rendszere.
Szakrális geometria; Hang keltette formák.
A vizuális gondolkodásmóddal kapcsolatos képek, videók és bejegyzések...
11 190
Szakrális geometriaTalán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket.
Keresések:
Csillagok; Szabályos testek; 3D; Videó (3D+...); Tudomány
Ingyenes online tanfolyam: A vizuális és verbális gondolkodásmódok illesztése a hagyományok alapján
Kérjük regiszrálj a teljes anyag megtekintéséhez!
Regisztráltak bejelentkezés után Ide kattintsanak
13 84
ÉrdekességekEbben a kategóriában vegyesen szerepelnek olyan képek és információ mely kiemelt fontossággal bír, vagy csak nagyon érdekes...
12 59
Összetett keresések, kiemelt felhasználói képgyűjteményekKörkereszt kifejezés előfordulása; Csillagképek; Életfa, égig érő fa, világfa, oroszlán, griff; Településeink nevezetességei; Kisfilmek, videók; Vegyes kategória...
30 81
Címerek, heraldika, pajzsok, zászlókMagyar vármegyék címerei; Afrikai címerek; Ázsiai címerek; Dél-Amerikai címerek; Európai címerek; Zászlótan - királyi címerek; Közép-Amerikai címerek; Hermelin heraldika
17 614
CsillagászatCsillagtérképek (több ősi és modern csillagtérkép,48 és 88 csillagképpel); Világegyetem; Tejút; Naprendszer; Űrtávcsövek;...
17 370
Eltitkolt technológiaA fősodratú médiából kihagyott, vagy nem megfelelő nyilvánossággal közölt technológiák bemutatása.
1 20
Felhasználóink által feltöltött képek vegyesenEbbe a kategóriába bárki beküldhet képet vagy sorozatot.
A megfelelő kulcsszavakkal ellátott képek jóváhagyás után jelennek meg a galériákban!
A legjobbakból külön galériákat készítünk.
További információk képek feltöltéséhez
1 419
Hírek
12 76
KultúraÁrpád-házi Szent Erzsébet; Magyar népi motívumok; Numizmatika, Szellemiség - Jótanácsok; Térképek; Rovásírás - Agytorna; Mesterségek; Régi színek; Településeink nevezetességei; Régi magyar hónapnevek ...
39 854
RégészetABC-k, szimbólum gyűjtemények; Szkíta régészet: Kelermes, Kherson, Tillia Tepe; Azték, Inka, Maja; Hun Múzeum Höhhot; Nagyszentmiklósi kincs; Sumér leletek - Louvre; Egyiptom: Ankh - Djed - Was; Régészettel kapcsolatos kisfilmek, videók
31 1 313
Törvények, dokumentumok, rendelkezésekSzent István első magyar király a királyok tízparancsolatáról.
Az Aranybulla teljes szövege.
Alapítólevelek, törvények, dokumentumok.
5 44
TechnológiaTechnológia fő kategória
3 38
UFO-k és parajelenségek - Vizsgálatok
8 126
TudományVálogatások a tudomány témaköreiből képi összefüggések bemutatásával.
7 3
28 860 kép van 2 741 albumban és 36 kategóriában, 5 104 hozzászólással, 6 976 024 megtekintéssel

Legutóbb feltöltött

csodaszarvas~0.jpg
Csodaszarvasok kozmikus ábrázolásaA Csodaszarvas az Univerzum anyagi-anyai megjelenítése. A spirál-egyenes-spirál az égitestek találkozását is jelképezi. Rovás megfelelője: Ó SZ Ó, így a teremtés ősi szavát, az "ószó"-t is megjeleníti. Kör közepén ponttal a rovás LY-betűnk. Így együtt, a képírásos olvasat lehet jó szó(l)j is. Az agancsok madárfejben végződnek, így utalva a turul-csodaszarvas találkozásra.
Szkíta régészeti lelet.

Lentebb, a kattintható kulcsszavakkal böngészhetők a jelképi hasonlóságok!
RCHARD2017. Június 26.
arpad-tamga.jpg
Részlet a Képes krónikábólAz Árpád vezette magyarok visszafoglalják a Kárpát medencét.

A kézben tartott tárgyak kiemelésével.
A csobolyón látható tamga Árpád jele lenne? A kürt mellett Lehel kürtje.

Teljes kép:Ezek a tamgák a kor pecsétjei voltak, melyek az egyes törzsek vagy családok egymástól való megkülönböztetését szolgálták. A jel bár nagyon apró, de erős nagyítás mellett a részletek jól láthatóvá váltak így sikerült megrajzolnom a csobolyón lévő ősi jelet.

(tamga felfedezése: http://csabavezir.blog.hu)
1 hozzászólásRCHARD2017. Június 26.
AdventCandles.jpg
Adventi koszorúAdvent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Kapcsolódó összetett jelkép: körkereszt négy ponttal
RCHARD2017. Június 25.