Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Benin címere

Benin címere egy negyedelt pajzs. Az első negyedébe egy zomba épület, a másodikba a Fekete Csillag érdemrend, a harmadikba egy zöld pálmafa került, míg a negyedikbe pedig egy fekete vitorlás kék színen. A negyedek alapszíne fehér, és egymástól vörös vonalak választják el. A pajzsot felül két bőségszaru díszíti, oldalról két párduc tartja. Alul fekete betűkkel az ország mottója olvasható: „Fraternité, Justice, Travail” (Testvériség, Igazság, Munka).
Benin, hivatalosan a Benini Köztársaság (1975-ig Dahomey vagy Dahomania, franciául République de Bénin) független állam Afrika nyugati részén. Nyugatról Togo, keletről Nigéria, északról Burkina Faso és Niger szomszédos vele, délen az Atlanti-óceán részét képező Guineai-öböl alkot vele határt. Fővárosa Porto Novo, de a kormányzati székhely az ország legnagyobb városában, Cotonouban található, amely Benin kulturális központja is egyben.
Jelenleg nincs a természeti világörökség listáján benini terület.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Afrika(108); Benin(4); Nyugat-Afrika(23); bőségszaru(10); címer(1149); hajó(97); heraldika(685); igazság(16); kereszt(639); munka(19); pajzs(736); pálmafa(30); párduc(21); tenger(53); testvériség(2); vitorlás(8); vár(176); épület(24);
Coat_of_Arms_full-Ghana.jpg Benin_COA.jpg 764px-Chad_coat_of_arms.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:Benin_COA.jpg
Album neve:Oktató / Afrikai címerek
Kulcsszavak:címer / heraldika / Afrika / Benin / Nyugat-Afrika / vár / zomba / épület / fekete csillag / pálmafa / tenger / vitorlás / hajó / párduc / bőségszaru / testvériség / igazság / munka / pajzs / kereszt
Egyéb:http://hu.wikipedia.org/wiki/Benin
Leírás (forrás url):http://en.wikipedia.org/wiki/Coats_of_arms_and_emblems_of_Africa http://hu.wikipedia.org/wiki/Benin_c%C3%ADmere
Fájlméret:14 KiB
Hozzáadva:2011. Május 21.
Képfelbontás:200 x 176 pixel
Megjelenítve:330 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=8644
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél