Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Tűzönjárás

Tűzmadár, tűzmadár fenn az égen magasan száll
Tűzmadár, tűzmadár fenn az égen magasan száll
Napapám fényében merítkezik, hejjó-hejj és él bennem
Földanyám szerelme tiszta tűz, hejjó-hejj a szívemben...

Tűzönjárás "Ahogy az ember lassú, kényelmes léptei alatt a parázsszőnyeg halkan ropog, és talpát kellemes meleg simogatja, kitisztulnak gondolatai, lecsöndesedik tudata. Megszűnik számára a külvilág. Csak az Ember és a Tűz.
A vörösen izzó, csillogó parázs, a halk ropogás. A füst illata, mely most egész más, megnyugtató. Mire ismét feleszmél, már a túloldalon van, visszanéz. Még nem igazán hiszi, hogy tényleg megcsinálta. De érzi, hogy megváltozott valami..."


Böngészhető, képi kulcsszavak
Föld(165); Földanya(24); Hit-hiedelem-hitvilág(65); Tűz(11); dob(65); fénymadár(5); hagyományok(17); hagyományőrzés(332); hiedelmek(46); hitvilág(60); levegő(65); napforduló(11); parázs(7); parázsonjárás(6); sámán(70); sámándob(56); táltos(79); (12); tűz szer(31); tűzönjárás(6); vallás(117); víz(212); Íj(6); ének(18); íjászat(21);
Ott_talalom_a_Hazamat.youtube 2729.jpg 13-inch-drum-b.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:2729.jpg
Album neve:dgabi / Hitvilág, hiedelmek, vallás, hagyományok, hagyományőrzés
Szavazat (6 szavazat):10101010101010101010(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:Hit-hiedelem-hitvilág / hitvilág / hiedelmek / vallás / hagyományok / fénymadár / hagyományőrzés / Földanya / víz / Tűz / levegő / Föld / Íj / íjászat / parázsonjárás / tűzönjárás / napforduló / tűz szer / táltos / sámán / dob / parázs / / sámándob / ének
Egyéb:Kép: http://matrafonix.com/wp-content/uploads/2010/06/2729.jpg
Leírás (forrás url):http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1z%C3%B6n_j%C3%A1r%C3%A1s
Fájlméret:82 KiB
Hozzáadva:2011. Január 15.
Képfelbontás:1024 x 768 pixel
Megjelenítve:717 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=5100
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 2, erről: 2
Oldal: 1

dgabi   [2011. Január 15. 15:04-kor]
Tűz szer
A téli és a nyári napforduló idején és a tavaszi és az ôszi napéjegyenlôség idején.

Tavaszi napéjegyenlőség - A tavasz, az ébredô természet és az életerô ünnepe.
Nyári napforduló - A tüz, a nyár, a termékenység és az ereje teljében lévô Napisten és a termékeny Földanya ünnepe, rituális tüzgyújtás.
Őszi napéjegyenlőség - A gyümölcsérés, a szüret, a bôség, a harmónia, az egyensúly, a megelégedettség és a Földanya ünnepe.
Téli napforduló - A Nagy Istennô gyermekeként újjászületô Napisten ünnepe, a téli napforduló, a fény újjászületése.
dgabi   [2011. Január 15. 15:04-kor]
A parázsonjárás a legősibb kihívással, a legfélelmetesebb természeti erővel szembesíti a résztvevőket. A 750 fokos parázson való átkeléshez, a tűzönjáráshoz az egyik legalapvetőbb félelmüket kell legyőzniük. Nem elfojtaniuk, elrejteniük - átélve, tudatosítva és elfogadva a félelmet, segítőtársukká, erőforrásukká téve azt. A parázsonjárás során relatívvá válik a lehetetlen fogalma; a tréning hasznos, egyszerű és hatékony módszert ad önkorlátozó hiedelmeink legyőzéséhez. Mi lehetetlen azután, hogy átmentünk 750 fokos parázsszőnyegen?! Életünket és szemléletünket alapvetően befolyásoló metaforát kapunk, mely magabiztosságot és önbizalmat kölcsönöz és segít a mindennapos kihívások, frusztráció és stressz legyőzésében.

Hozzászólás 1 írt ide: 2, erről: 2
Oldal: 1