Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

A Szent Grál képének kivetítése (médiafigyelés)

A "Templomosok (Knightfall)" címmel indult TV-sorozat a templomos lovagrend történetével foglalkozik. A 2018-ban 1900 éves szervezet újra aktív. Magyarországon is szerveződnek: a Betyársereggel kötöttek szövetséget (videó lentebb).

A film második részében, egy kivetített képen jelenik meg a Szent Grál. A kehely alakú keretben a háromszirmú liliomot láthatjuk. Ez a jel a film szerint arra utal, hogy a Grál Franciaországban van. Az anjou liliom elterjedt ábrázolása azonban nem így néz ki, annak szélei lefelé görbülnek. Ez a jelkép a magyar palmettás mintázatokban figyelhető meg. A csokorpálmás díszítés a tarsolyaink központi eleme.
A templomosok, illetve templomos lovagrend (latinul: milites templi) az egyik leghíresebb keresztény harcos szerzetesrend, egyházi lovagrend volt.

A Templomos Lovagrendtől kapott ajándékot a Betyársereg:


Böngészhető, képi kulcsszavak
Anjou liliom(15); Szent Grál(8); csokorpálma(23); film(25); grál(5); kehely(51); lovag(47); médiafigyelés(19); palmetta(33); tarsoly(74); templomos(31); templomos lovagrend(2); templomosok(6);
Faravahar_svg.png holy-grail-knights-fall-templomosok-gral.jpg Ambrosius_Benson_-_Mary_Magdalene_-_WGA1890-1200.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:holy-grail-knights-fall-templomosok-gral.jpg
Album neve:Arch / Vegyes képek
Kulcsszavak:lovag / médiafigyelés / templomos / templomosok / templomos lovagrend / kehely / Anjou liliom / film / Szent Grál / grál / csokorpálma / palmetta / tarsoly
Leírás (forrás url):http://www.imdb.com/title/tt4555364/
Fájlméret:66 KiB
Hozzáadva:2018. Január 5.
Képfelbontás:1046 x 580 pixel
Megjelenítve:78 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=33222
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél