Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Ujgurok

Az ujgurok egyik ága korábbi birodalmuk szétbomlása után 840-ben Kelet-Turkesztánban telepedett le, ez a terület a híres selyemút révén már az ókorban is fontos kereskedelmi csomópont volt. Az ujgurok több vallást is gyakoroltak. Eleinte buddhisták voltak, ezt igazolják a máig fennmaradt buddhista templomok és kolostorok. A 10. században főleg török hatásra felvették az iszlám hitet. Kínai források szerint az ujgurok már ebben az időszakban is híres gyógyítók voltak.

Kelet-Turkesztán több mint ezer éven át szabad állam volt. Megnevezését orosz türkológusok alkották a 19. században, azelőtt a terület Kínai Turkesztánként volt ismert a nyugati világban. Hol Kína oldalán, hol ellenségeként, de véres csaták árán sikerült megőriznie függetlenségét. 1876-ban a kínai császári seregek elfoglalták a területüket. Ujgur források szerint a kínaiak a betörés során egymillió őslakost mészároltak le.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Kína(81); gyógyító(13); kucsma(3); ujgur(4);
azt-mondja-ajj.jpg Uyghur_man_kashkar.jpg Manchu.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:Uyghur_man_kashkar.jpg
Album neve:RCHARD / Ujgurok
Kulcsszavak:ujgur / kucsma / Turkesztán / selyemút / Kína / gyógyító /
Leírás (forrás url):https://hu.wikipedia.org/wiki/Ujgurok
Fájlméret:140 KiB
Hozzáadva:2017. Március 29.
Képfelbontás:989 x 688 pixel
Megjelenítve:36 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=33122
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél