Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Az USA segíthetné az afrikai országokat! Tengervizet alakít üzemanyaggá az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete

A tengervízből széndioxidot nyernek ki, miközben hidrogén keletkezik. Ezután folyékony szénhidrogén üzemanyaggá alakítják a gázokat.
Az előállított üzemanyag olyan szénhidrogén molekulákat tartalmaz, melyek alkalmasak a kőolajszármazékok kiváltására. A különleges reaktorban fémkatalizátorokat használnak (a részletek, így a káros anyag kibocsátás mértéke sem ismertek).
A kutatók az előállítás költségeit az olaj árának töredékére teszik (3-6 dollár/gallon).

A tengervízből előállított üzemanyag működőképességét mutatják be a következő kisfilmbenEzzel a módszerrel hatékonyan, ipari mennyiségben lehet ivóvizet előállítani sós tengervízből. Reméljük, hogy nem csak a technológiai fölényért, de nemes célokért is használni fogják!Böngészhető, képi kulcsszavak
2014-es hadicselekmények(3); klímaváltozás(20); olaj(11); tiszta energia(45); tiszta-energia(7); vízhajtás(3); Életmentő találmányok(8); üzemanyag a szén-dioxidból(2);
53498.jpg 26-14r_co2-h2_fuel_test_630x531.jpg Clipboard06~0.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:26-14r_co2-h2_fuel_test_630x531.jpg
Album neve:Arany Sárkány / Tiszta energia
Szavazat (1 szavazat):9999999999(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete / klímaváltozás / üzemanyag a szén-dioxidból / Életmentő találmányok / 2014-es hadicselekmények / haditengerészet / tiszta-energia / tiszta energia / szénhidrogén / olaj / vízhajtás / ühemanyag
Leírás (forrás url):http://www.huffingtonpost.com/2014/04/09/seawater-to-fuel-navy-vessels-_n_5113822.html
Fájlméret:195 KiB
Hozzáadva:2014. Április 22.
Képfelbontás:1024 x 808 pixel
Megjelenítve:1477 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=21943
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 3, erről: 3
Oldal: 1

Arch   [2016. Június 30. 15:42-kor]
A sós víz meghajtású autó több mint 1000 kilométert képes megtenni egyetlen teli tankkal

Az autóipar már évtizedek óta keresi az alternatív energiaforrásokat a fosszilis tüzelőanyagok helyett, melyek nem tartanak örökké. Számos országban kísérleteznek új meghajtási technológiákkal, ilyenek például a hidrogén járművek, elektromos járművek, szerves alapú etanol autók, napelemes autók. Egyes autógyártók ideiglenes megoldásokat fejlesztenek, mint amilyenek a hibrid járművek.

Egy német cég egy olyan új megoldással állt elő, ami az autókat sós vízzel hajtja meg.

A sós víz meghajtású autók fejlesztése

Miközben más technológiák is egyre jelentősebbek néhány országban, egy német cég, a NanoFlowcell úgy tűnik, hogy megtalálta a mágikus megoldást a problémára. Az általuk kifejlesztett autók egyedül sós vizet használnak, és 2-3-szor nagyobb hatótávolságra képesek, mint a fosszilis üzemanyaggal működő járművek.

Hogyan működnek a sós vízzel meghajtott autók?

A sós vízzel működő autók nagyon hasonlítanak a hidrogén meghajtású járművekhez. A NanoFlowcell egy olyan módszerrel állt elő, ami a hidrogént magas nyomású rendszerek nélkül használja ki. Az autóik sós vizet használnak, és ezt használják villamos energia előállítására, ami meghajtja a gépkocsikat.

Az autókban két tartály található, melyek tele vannak oldott fémes sókkal. Ezek az oldott sók ellentétes ionos töltéssel rendelkeznek, melyeket egy membránon szivattyúznak át.

A kémiai reakció, ami egyesíti mindkét molekuláris struktúrát energiát termel, amelyet négy elektromos motor meghajtására használ fel mind a négy keréknél, felhasználva a beépített szuper kondenzátorokat.http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/06/a-sosviz-meghajtasu-auto-tobb-mint-1000.html
RCHARD   [2015. Július 31. 13:47-kor]
Világítás sós vízzel:

Eléggé felkapták most a nemes egyszerűséggel SALt Lampnek (sólámpának) hívott kütyüt, ami neve ellenére nem azonos az itthon sólámpaként ismert, belülről egy égővel kivilágított sótömbbel. A mérnökként dolgozó Aisa Mijena munkája nemcsak azért forradalmi, mert biztonságosabb, mint a rendkívül tűzveszélyes olajlámpások, hanem mert csupán egy pohár sós vízre van szükség ahhoz, hogy nyolc órán át világíthassunk vele – olvasható a MyModernMet oldalán.A lámpa nagyszerűsége, hogy mindössze két deci vízre és két kávéskanálnyi sóra van szükség a működtetéséhez, ha pedig ez nincs kéznél, megteszi az óceán vagy a tenger vize is – ami rendkívül hasznos például egy esetleges katasztrófánál. A lámpás elektródái is különlegesek: egy évig is elműködnek úgy, hogy nem kell őket kicserélni. A terméket jelenleg nonprofit szervezetek és rászorultak számára tervezik, de nemsokára bárki megvásárolhatja őket, az alkotó pedig már egy olyan verzión dolgozik, amivel telefont és más elektronikai eszközt is tölthetünk majd.

Érdekesség, hogy bár a lámpa neve megegyezik az angol só (salt) szóval, de ez esetben még egy jelentésrétege is van: az első három betű ugyanis itt Sustainable Alternative Lighting (Fenntartható Alternatív Világítást) jelent.

http://divany.hu/raktar/2015/07/30/salt/

http://www.salt.ph/

Még egy érdekesség: Gravitációs lámpahttp://gravitylight.org/
RCHARD   [2015. Május 27. 14:02-kor]
Német cég sós vízzel meghajtott autót gyárt:http://offgridquest.com/mobility/salt-water-powered-car

Hozzászólás 1 írt ide: 3, erről: 3
Oldal: 1