Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Az Apokalipszis lovasai - Victor Vasnetsov festménye 1887-ből

Az Apokalipszis lovasai, más néven Az Apokalipszis négy lovasa a végítélet egyik előjeleként szerepel a bibliai Jelenések könyvében. A középkorban a kereszténység egyik fontos apokaliptikus motívuma.

Eredetüket sokféleképpen magyarázzák. Bár már korábban is "léteztek", az első ismert személy, aki írt róluk János, a Jelenések könyve szerzője. A kép értelmezése és megítélése, hasonlóan az egész könyvéhez megosztott. Egyesek szószerinti látomásnak és próféciának hiszik, míg mások szerint a Jelenések könyve csupán János korának "kalauza" amely reményt önt az akkoriban üldözött keresztények szívébe.

A Négy Lovas gyakori szereplője irodalmi műveknek, játékfilmeknek és tévésorozatoknak is. Így például megjelennek a Bűbájos boszorkákban, az Odaátban, ahol Lucifer, a bukott angyal magához láncolta őket és nem Isten, hanem az ő parancsát követték. Benne volt a Hegylakóban is, ahol a nevük Methos, Kronos, Silas és Caspian.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Az Apokalipszis négy lovasa(2); Biblia(162); Bárány(3); apokalipszis(10); háború(46); hátrafelé nyilazás(2); hátrafelé nyilazó(4); kard(306); kasza(21); korona(679); lovas(162); lovasok(12); mérleg(36); nyil(63); világvége(11); égi lovasok(9); íj(95);
turul_fold_kigyo3-600.jpg ukrajna-cimere.jpg Apocalypse_vasnetsov.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:Apocalypse_vasnetsov.jpg
Album neve:Arch / Égi lovasok
Szavazat (5 szavazat):10101010101010101010(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:Bárány / lovas / lovasok / égi lovasok / világvége / nyilazás hátra / apokalipszis / hátrafelé nyilazás / hátrafelé nyilazó / Az Apokalipszis négy lovasa / kiráy / korona / íj / nyil / kasza / mérleg / kard / háború / Biblia
Leírás (forrás url):Kép: http://en.wikipedia.org/wiki/Four_Horsemen_of_the_Apocalypse http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Apokalipszis_lovasai
Fájlméret:759 KiB
Hozzáadva:2012. Január 23.
Képfelbontás:2290 x 1200 pixel
Megjelenítve:1444 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=14337
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél