Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Sárvulkánok az ősi hindu szent helyen

A Hungol Nemzeti Park területén három nagyobb és számos kisebb sárvulkánt találunk. Chandragup-nak hívják azt a sárkúpot, mely az egyik legnagyobb sárvulkán a park területén.
Chandra - szanszkrit candrá holdat (tündöklést) jelent.

Kép:A hinduizmusban Sati (Sakti), az anyagi világot teremtő istennő testének 51 darabjából, a feje esett erre a helyre, tehát az 51 szent hely közül is a legszentebb.

Érdekesség: Francia kutatók szerint az élet sárvulkánokban alakulhatott ki. Az ilyen helyeken minden szükséges ásványi anyag megtalálható.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Hold(199); geológia(6); hinduizmus(21); szanszkrit(31); szent hely(18); vulkán(12);
tatarlakai_lelet.JPG HangolMudvolcano3.JPG czucor-fogarasi-6kotet.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:HangolMudvolcano3.JPG
Album neve:RCHARD / Különös alakztatok a Hungol Nemzeti Parkban
Kulcsszavak:vulkán / geológia / élet kialakulása / hinduizmus / Devi / Sakti / Shakti / Sati / 51 / Hold / tündöklés / szanszkrit / szent hely
Leírás (forrás url):https://en.wikipedia.org/wiki/Sati_(Hindu_goddess)
Fájlméret:601 KiB
Hozzáadva:2017. Március 13.
Képfelbontás:1600 x 1200 pixel
Megjelenítve:139 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=33113
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1

RCHARD   [2017. Március 13. 04:24-kor]
Az élet keletkezéséhez nélkülözhetetlen vegyi elemeket fedeztek fel francia kutatók sárvulkánokban Grönland dél-nyugati részén, az úgynevezett Isua-formációban. Csaknem négymilliárd évvel ezelőtt ezek a vulkánok az élet kialakulásának kedvező környezetben termelték az első biomolekulák létrejöttéhez szükséges vegyi elemeket.

Korábban azt feltételezték, hogy a földi élet a víz alatti gejzírek, az úgynevezett fekete füstölgők közelében kezdődhetett. Ezek nagy mennyiségben produkálnak hidrogént, metánt és ammóniát, ami kedvezhet a kezdetleges életformák kialakulásához. Azonban a fekete füstölgőknek igen savas a vegyhatásuk, ami meggátolja az élet építőköveinek, a stabil aminosavaknak a létrejöttét – írja a Science Daily.

A francia kutatócsoport az Isua-formációból származó szerpentinit ásványokat vizsgálta. A 3,8 milliárd éves formáció kőzetei a legkorábbiakhoz tartoznak a világon. A szerpentinit sötétzöld ásvány, amelyet előszeretettel használnak díszítésre és ékszerkészítésre. A természetben akkor képződik, amikor a tengervíz körülbelül 200 kilométer mélységben átitatja a földköpenyt.

A tudósok a környezet savas vagy lúgos vegyi hatását jelző cinkizotópokat vizsgálva bizonyították be a sárvulkánokból egykor felbugyogó termálvizek lúgos vegyhatását. „Majd' négymilliárd évvel ezelőtt, amikor a kontinensek bolygónk felületének csupán kis részét foglalták el, az Isua-formáció víz alatti kérgét átjárták a lúgos vegyhatású, karbonátokban gazdag, 100-300 Celsius-fokos termálvizek. Rengeteg volt a foszfor, ami szintén nélkülözhetetlen az élet keletkezéséhez. Minden feltétel adott volt tehát a stabil szerves molekulák kialakulásához" – hangsúlyozta Marie-Laure POns, a Lyoni Laboratiure de Geologie kutatója.

A tudósok kutatásaikról az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS-ban (Proceedings of the National Academy of Sciences) számoltak be részletesen.

index - mti

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1