Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Hiperkocka csillag

Az eltitkolt tudomány ott van a szemünk előtt. A modernkori fizikai halmazállapotokat az Őselemeknek megfeleltetve: Tűz-plazma, Víz-folyadék, Levegő-gáz, Föld-szilárd, ezek az ősi modern párok. mindegyikhez egy 3-dimenziós szabályos test kapcsolódik. Modern számítógépes megjelenítéssel képesek vagyunk nagyon pontosan modellezni az anyagi és láthatatlan világot. Az 5. elem az elért elem, vagy éter elem (illetve értelem). Mind a 4 elemhez kapcsolódik láthatatlan formában. A modern fizikában a 4 elemi erőnek felel meg.

A negyedik illetve ötödik dimenzió fogalmának megértéséhez visznek közelebb a vilagbiztonsag.hu képtárában található ábrák.

Kapcsolódó 3-dimenziós jelkép: Rubik-kocka.

4-dimenziós hiperkocka gyűjtemény:

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=695


Böngészhető, képi kulcsszavak
3D(100); 4. dimenzió(16); Pannonhalmi Bencés Főapátság(3); Rubik kocka(17); duális(29); hiperkocka(41); kocka(217); nyolcágú csillag(151); négyzet(144); rombusz(54); éter elem(14);
pektoraly_2.jpg a_hiperkocka_vetuletei_Pannonhalmi_bences_foapatsag_homlokzat.jpg 11684-st-john-the-evangelist-el-greco.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:a_hiperkocka_vetuletei_Pannonhalmi_bences_foapatsag_homlokzat.jpg
Album neve:RCHARD / Hiperkocka csillag
Szavazat (3 szavazat):9999999999(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:kocka / hiperkocka / Pannonhalmi Bencés Főapátság / duális / rombusz / 3D / 4. dimenzió / éter elem / Rubik kocka / négyzet / nyolcágú csillag / homlokzat
Leírás (forrás url):Világbiztonság összefoglaló
Fájlméret:101 KiB
Hozzáadva:2015. Május 21.
Képfelbontás:600 x 663 pixel
Megjelenítve:1103 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=22661
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 2, erről: 2
Oldal: 1

RCHARD   [2018. Január 11. 10:47-kor]
Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió, és nem az idő az

Nagy port kavart a tudományos világban az európai és amerikai tudósok nagyjából egy időben tett közlése: úgy vélekednek, hogy most először ténylegesen sikerült megfigyelniük az általunk megtapasztalt világon túli negyedik, térbeli dimenziót. Hatalmas áttörésről van szó.

Jelentős felfedezésről számoltak be a napokban a Nature nevű tudományos folyóiratban publikált tanulmányokban dimenziókutatással foglalkozó tudósok, bizonyítva a negyedik térdimenzió létezését: laborkörülmények között sikerült reprezentálniuk a világunk egy új, ismeretlen világ "részét", mely alapjaiban változtathat meg mindent, amit eddig a négydimenziós valóságról tudni véltünk.

A jelenlegi ismeretek szerint az általunk ismert világegyetemet háromdimenziósnak tartjuk, amiben a tárgyaknak szélessége, hosszúsága és magassága van. A negyedik dimenzió ezzel szemben a tárgyak kiterjedését írja le.
A szakemberek szerint a felfedezés a tudomány szempontjából is komoly hatással lehet az emberiségre: új határok nyílhatnak meg a területtel foglalkozó tudósok előtt, amelyek végső soron számos új ismerettel gazdagíthatják a téma érint érdeklődőket. De a felfedezésnek fontos következményei is lehetnek az alapvető tudományokra nézve, így aztán idővel mindennapi életünkre nézve is.

"Fizikai értelemben nem rendelkezünk olyan térbeli rendszerrel vagy eszközzel, amivel egyszerűen beléphetnénk ebbe az új világba" – magyarázta a felfedezés egyik leglényegesebb pontját Mikael Rechtsman, a Pennsylvaniai Egyetem professzora. (A vonatkozó tanulmányokat itt[1] és itt[2] találja.) Vagyis a kutatók a szó legszorosabb értelmében véve nem átléptek egy eddig, az emberiség előtt még ismeretlen térbe, csupán megtalálták azt az ajtót, azt a módot, ami szükséges a negyedik dimenzióban tapasztalható jelenségek alapvető megértéséhez, későbbi tanulmányozásához. Azt is elsősorban matematikai alapú áttörések révén.

A kísérletek egyik részében a tudósok a könnyű részecskék viselkedését tanulmányozták egy speciálisan készített üveg és a fény segítségével: a fizikai bemenetek elektromos töltéssel való szimulálásával megfigyelték, hogyan viselkedett a fény, mely idő alatt egy sor szabálytalanságra lettek figyelmesek: például visszapattant a szélekről. A kutatás nagyszerűsége pedig épp ebben rejlik: ezen szabálytalanságok többsége "hivatalosan", az eddigi ismeretek birtokában nem lehetett volna megfigyelhető, hacsak nem a negyedik dimenzióra jellemző paraméterek dolgoznak a háttérben.

Mindez nehezen érthető lehet még annak is, aki értően tudja elolvasni a teljes tanulmányokat. A Gizmodónak jutott eszébe egy játék, amelynek rövid bemutatójából ha nem is fogja azonnal megérteni tudományosan a dolgot, kicsit talán érthetőbbé válik, hogy nagyjából miről is lehet szó. Íme tehát a videó, ezzel igyekszünk talán egy fokkal érthetőbb formában illusztrálni a felfedezés gyakorlati lényegét. Erről van szó:
A vonatkozó tanulmányok:
[1] https://www.nature.com/articles/nature25000
[2] https://www.nature.com/articles/nature25011


http://hvg.hu/tudomany/20180111_negyedik_terbeli_dimenzio_felfedezes_tanulmanyok_fizika_miegakura?s=hk
Arch   [2016. Április 7. 01:12-kor]
Stereographic polytopehttp://www.jenn3d.org/

Hozzászólás 1 írt ide: 2, erről: 2
Oldal: 1