Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

A tatárlakai amulett és egy Tayos-barlanghoz köthető* lelet összehasonlítása

*Javítás: A lenti kép nem a Tayos-barlangból származó leletegyüttes része. A kép eredetileg egy fórumból való, melyet sok magyar oldal átvett (Klaus Dona: Artifacts of unknown civilizations). A forrás jelenleg nem elérhető.

Badinyi Jós Ferenc Renée Labat nyomán készített olvasata: „Nagyasszonyunk, vigyázó két szemed óvjon minket Nap atyánk fényében.”
Úz Kovács Gyula szerint a lelet egy napóra alkatrésze, ennek megfelelően olvasata egy használati utasítás: „Egy magaslati megfigyelő pontban pilláiddal célozd, jelöld a felkelő (Nap) sugarainak megjelenési helyét, (majd a Nap Szekér) nagyobb nagyobb (lesz) míg delel. Majd nyugaton (a Nap) zárásaként, szentüléskor jelöld (a Nap utolsó) sugarainak nyugvópontját. A két pont felezővonalában, élére állított korong lyukába kis pálcát tolunk, s amikor függőleges árnyékot vet, delel a Nap. Ha tíz alkalommal egyazon helyen jön fel a Nap, majd utána, e jelölt helytől jobbra (közel egy fokkal) kel fel, mint az előző nap..


Böngészhető, képi kulcsszavak
5000 éves írás(3); A tatárlakai amulett és egy Tayos-barlanghoz köthető lelet összehasonlítása(2); Badiny-Jós Ferenc(8); Huan Móricz(4); Tatárlaka(13); Tatárlaka eredeti története(2); Tayos(76); gyökrendszer(9); háromszög(205); magyar képírás(21); rovás(235); rovás-f(65); rovás-k(103); rovás-m(56); rovás-ny(50); rovás-s(74); rovás-sz(50); rovás-t(53); rovás-z(17); rovás-zs(50); rovás-á(40); rovás-ö(37); rovás-ő(21); régészet(1399); tatárlakai amulett(11); ősi írás(5);
Mokosh_goddess_altar_in_Russia.jpg tatarlakai_lelet.JPG HangolMudvolcano3.JPG
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:tatarlakai_lelet.JPG
Album neve:Arch / Rovásírás - Agytorna
Szavazat (9 szavazat):9999999999(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:régészet / tatárlakai amulett / függőleges csíkok lefelé / gyökrendszer / magyar képírás / tatárlakai amulett / Tatárlaka eredeti története / A tatárlakai amulett és egy Tayos-barlanghoz köthető lelet összehasonlítása / háromszög / Tatárlaka / Badiny-Jós Ferenc / Tayos / Huan Móricz / Klaus Donna / 5000 éves írás / ősi írás / rovás / rovás-ö / rovás-ő / rovás-m / rovás-t / rovás-f / rovás / ú / rovás-z / rovás-zs / rovás-ny / rovás-k / rovás-sz / rovás-s / rovás-á
Egyéb:Tayosból származó kép eredetije Klaus Dona ügyvéd úr (a Móricz János hagyaték ápolója) honlapján: http://cassiopaea.org/forum/index.php?topic=19067.0
Leírás (forrás url):http://hu.wikipedia.org/wiki/Tat%C3%A1rlakai_lelet
Fájlméret:142 KiB
Hozzáadva:2013. Március 12.
Képfelbontás:700 x 720 pixel
Megjelenítve:1831 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=20339
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 4, erről: 4
Oldal: 1

RCHARD   [2017. Április 2. 18:07-kor]
Jelkészletek hasonlításánál az egyes jelek összetettségét is vizsgálni kell. Például a rovás F (körkereszt) és a rovás Z (3 fokos létra) összetett jelek. Ezért együttes előfordulásuk arra utal, hogy további egyezéseket, illetve hasonlóságokat találunk. A tatárlakai amulett képírást hordoz, ezért a jelek esetleges elforgatása is szempont. Más szintet jelent tehát a betűkészlet feltűnő hasonlósága, és a képírásban való megjelenés. A sok betű-azonosság hasonló nyelvet feltételez, míg a képírás ugyanarra a nyelvre utal. A jelkészlet és felhasználása is egyértelműen kapcsolódik a korai sumér képírásos leletekhez.

Arch   [2016. Április 2. 21:41-kor]


A tatárlakai amulett i.e. 5500 körül készült, így kb. ezer évvel előzi meg a legkorábbi ismert sumer agyagtáblák írásait
Bal oldalon a tatárlakai amulett, középen és jobb oldalon a korai sumér Kr.e. 3000 (hivatalosan 2000) körül készült táblák.
A tatárlakai agyagtábla 3-4 méter mélységből került elő, a település legalsó, Tordosnak megfelelő, legkorábbi rétegéből. A gödör finom hamuval volt tele. A benne talált egyéb leletek (26 agyagból és 2 kyklosi alabástromból készült, embert ábrázoló szobrocska és egy spondylus kagylókarperec) és más maradványok arra utalnak, hogy kultikus, ún. áldozati gödörről van szó. A leletek körül egy 35-40 éves ember elégetett, szétszórt és részben szándékosan összetört csontjai hevertek.

A táblácskák mellett talált kerámialeletek a kelet-magyarországi vonaldíszes kerámia fejlett, középső szakaszából, az ún. tiszadobi csoportból származnak. Keletkezésük ideje ezek alapján a középső neolitikum, az i. e. 5. évezredben Erdélyben virágzó vinča–tordosi kultúra ideje. Ezen leletek kora segített az egész kultúra fennállásának meghatározásában.

További elemzések:
http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2567
Metatron   [2013. Március 12. 14:29-kor]
Úz Kovács Gyula szerint a lelet egy napóra alkatrésze, ennek megfelelően olvasata egy használati utasítás:
„Egy magaslati megfigyelő pontban pilláiddal célozd, jelöld a felkelő (Nap) sugarainak megjelenési helyét, (majd a Nap Szekér) nagyobb nagyobb (lesz) míg delel. Majd nyugaton (a Nap) zárásaként, szentüléskor jelöld (a Nap utolsó) sugarainak nyugvópontját. A két pont felezővonalában, élére állított korong lyukába kis pálcát tolunk, s amikor függőleges árnyékot vet, delel a Nap. Ha tíz alkalommal egyazon helyen jön fel a Nap, majd utána, e jelölt helytől jobbra (közel egy fokkal) kel fel, mint az előző nap, ez az aratás kezdetének a napja.” (A mai naptár szerint június 21.)
Metatron   [2013. Március 12. 14:27-kor]
These are different levels of similarities.
Comparison of Tatárlaka's amulett and a possible Tayos artifact.
Red: simple marks with possible rotation.
Pink: mirroring and/or rotation.
Green: high level match (complex symbols).
Light-yellow: complex symbols, merging.
Yellow: part of a complex symbol.
Blue: part of a simple mark.
Grey: Hungarian "rovas" (90% rune script, but sacred geometry readable...).

Hozzászólás 1 írt ide: 4, erről: 4
Oldal: 1